قوانین طلایی رزومه نویسی برای فارغ التحصیلان جوان

مطلب نخست:

فقط ۶۰ ثانیه!

 کارفرماها برای مرور رزومه‌ی شما کم‌تر از یک دقیقه وقت صرف می‌کنند. با داشتن تعداد زیادی رزومه‌ که باید مرور شوند، کارفرماها به صورت طبیعی حجم کار خود را کم و رزومه‌های بد را از قایق نجات به بیرون پرت می‌کنند. دلایلی که باعث می‌شوند رزومه‌ی شما سریعا به گلدان “نه” پرتاب شود، عبارتند از: اشتباهات تایپی، غلط‌ های املایی، فونت‌های نامناسب و ظاهر نامرتب. رزومه‌ای هم که مملو از متن‌های طولانی باشد یا به دو صفحه و بیش‌تر برسد، مستقیما به سطل زباله پرتاب خواهد شد.

هر وقت در کلاس رزومه‌نویسی‌ام تدریس می‌کنم، معمولا حرف‌هایم را با این سؤال آغاز می‌کنم: “هدف از رزومه نوشتن چیست؟” آیا آن‌ چنان‌که اغلب دانش‌جویان پاسخ می‌دهند، هدف، “گرفتن یک شغل است؟” من به‌ آن‌ها پاسخ می‌دهم: “خیر. این‌طور نیست.” خیلی اتفاقی ممکن است یک نفر هدف از رزومه نوشتن را درست حدس بزند: دعوت به مصاحبه! من رزومه‌ نوشتن را با نقش تبلیغات در بازاریابی مقایسه می‌کنم: رزومه نوشتن تبلیغات شما است در مورد خودتان و شما باید از آن تکه کاغذ ۲۱ در ۲۹٫۷ سانتی‌متر استفاده‌ی بهینه را بکنید. خودتان را به کارفرما با متقاعد کردن او در مورد این‌که شما بهترین کاندیدا برای دعوت به مصاحبه هستید، بفروشید.

خوب، چه کار می‌توانید انجام دهید تا رزومه‌ی شما توسط کارفرما خوانده شود؟ از “۱۳ قانون طلایی” من که در ادامه آن‌ها را خواهید خواند پیروی کنید تا رزومه‌ای بنویسید که نه تنها توجه کارفرما را به شما جلب کند؛ بلکه تحسین او را هم برانگیزد. خیلی زود تلفن‌تان زنگ خواهد خورد و از آن سوی خط، صدای کارفرمایی را خواهید شنید که شما را به مصاحبه دعوت می‌کند …

آماده‌اید؟ ۱۳ قانون طلایی رزومه‌نویسی برای فارغ التحصیلان جوان:

 

000000444.jpg

 

1.طول رزومه:

فقط یک صفحه. استثنایی وجود ندارد.

۲. قالب‌بندی:

رزومه‌ی شما باید در عین داشتن فضای خالی بسیار که آن را جذاب می‌کند، تمیز و خوانا باشد. اندازه‌ی فونت‌ها را در بخش‌های مختلف یکسان نگه دارید و از بولد یا ایتالیک کردن متن برای افکت دادن به فونت‌ها بهره بگیرید. از فونت‌های زیبا و گرافیکی بپرهیزید. برخی دانش‌جویان ممکن است بگویند: “خوب من باید توجه کارفرما را یه جوری جلب کنم دیگه.”  من در جواب این افراد می‌گویم: با این کار تنها توجه منفی آن‌ها را جلب خواهید کرد. انرژی‌تان را روی محتوا صرف کنید؛ نه ظاهر!

۳ .اطلاعات تماس:

مطمئن شوید که آدرس ای‌میلی که نوشته‌اید، حرفه‌ای باشد. استفاده از نام خودتان بهترین شرط‌بندی است. مجددا حواس‌تان باشد که اینجا جای خلاقیت به خرج دادن با استفاده از آی‌دی‌هایی مثل “mamaadgentleman” یا “farzanehjoon” نیست!

آدرس محل زندگی دائمی و هم‌چنین دانشگاه‌تان را در رزومه‌تان بنویسید. اگر فقط باید یک آدرس را بنویسید، آدرسی را بنویسید که به محل کار نزدیک‌تر است. من با دانش‌جویی کار می‌کردم که با وجود رزومه‌ی بی‌نظیری که داشت،  هیچ دعوت‌نامه‌ای برای مصاحبه دریافت نکرده بود. مشکل او چه بود؟ آن دختر خانم آدرس منزل‌شان را که در اهواز بود می‌نوشت و برای کاری تمام وقت در مشهد اقدام می‌کرد!

۴. از متن‌های گلوله‌بندی شده (Bullet Points) استفاده کنید:

من به شدت استفاده از متن‌های گلوله‌بندی شده را توصیه می‌کنم. از یک نوع استاندارد از آن‌ها استفاده کنید. اگر تصمیم گرفتید که از پاراگراف‌ها در متن رزومه‌تان استفاده کنید از نثری قابل فهمیدن و مختصر و مفید بهره بگیرید.

(می‌دانم؛ احتمالا الان دارید فکر می‌کنید: “خوب همه که باید همین کارها را بکنند. چطوری رزومه‌ی من بین بقیه به چشم بیاد؟” لطفا به خواندن این راهنما ادامه بدید …)

۵ .از عبارت‌های کنشی استفاده کنید:

منظور این است که هر یک از متن‌های گلوله‌بندی شده را با یک فعل کنشی آغاز کنید (از واژه‌هایی مثل: “دست‌یاری”، “کمک کردن به” یا “کار کردن با” خودداری کنید.) از افعالی استفاده کنید که به صنعت مورد نظر شما مربوط‌ند؛ مثل: “طراحی” یا “خلق کردن” برای صنعت پوشاک یا “محاسبه” یا “حسابرسی” برای حسابداری.

۶. از فهرست‌های طولانی استفاده نکنید:

از نوشتن عبارت‌هایی مثل “مسئولیت‌ها یا وظایف شامل:” و بعد فهرست کردن هر کاری که در یک شغل خاص انجام داده‌اید در یک بخش از متن گلوله‌بندی شده پرهیز کنید. اول از همه این کار باعث کسل‌کننده‌ شدن خواندن رزومه‌ی شما می‌شود و ثانیا این‌طوری خودتان را بد معرفی می‌کنید. وقتی من با دانش‌جویان برای کالبدشکافی این عبارت‌های طولانی کار می‌کنم، اغلب آن‌ها را  با پررنگ کردن دستاورها، نتایج و اهداف به دو یا سه عبارت کنشی تقسیم می‌کنیم.

۷ .هر جا ممکن است از کمیّت استفاده کنید.

اعداد همیشه تقویت‌کننده‌ی موضع شما هستند. مثلا به جای گفتن “خدمت‌دهی به مشتریان با پاسخ‌گویی به سؤالات آن‌ها، انتخاب کالای مناسب آن ها و انجام عملیات فروش و ثبت آن در جهت دست‌یابی به اهداف فروش” این را امتحان کنید: “خدمت‌دهی به ۵۰ مشتری در هر شیفت کاری با پاسخ‌گویی به سؤالات آن‌ها، انتخاب کالای مناسب و انجام عملیات فروش و ثبت آن در جهت دست‌یابی به هدف فروش ۵۰۰ دلار یا بیش‌تر.”

۸ .دستاوردها و نتایج را برجسته سازید:

در مثال بالا دستاورد این دانشجو، دست‌یابی به هدف فروش ۵۰۰ دلار است. وقتی متن گلوله‌بندی شده‌تان را می‌نویسید درباره‌ی دستاوردها و موفقیت‌های‌تان بیاندیشید. اگر مثلا در دانشگاه حل تمرین درسی بوده‌اید، آیا به سایر دانش‌جویان کمک کرده‌اید نمره‌های‌شان را بهتر کنند؟ اگر پیش‌خدمت یک رستوران بوده‌اید، آیا روش‌های فروشی که استفاده کرده‌اید موجب افزایش درآمدهای رستوران شده است؟ برای این‌که شرح کارتان را مؤثرتر کنید با دستاوردهای‌تان شروع کنید: “بالاترین فروش ماهانه در میان ۱۰ فروشنده‌ی …”

۹. هدف کارهایی که کرده‌اید را بنویسید:

هر وقت به دانش‌جویان این را می‌گویم، اغلب عبارت‌های آن‌ها با قدرت بیشتری تمام می‌شود. درباره‌ی هدف کاری که انجام داده‌اید بیاندیشید و آن را در پایان عبارت‌های رزومه‌تان بیاورید. بعضی وقت‌ها دانش‌جویان فکر می‌کنند کاری که انجام داده‌اند اهمیتی نداشته، اما با افزودن هدف از انجام کار برای آن‌ها مشخص می‌شود که این طور نبوده است. کدام یک از این دو عبارت بهتر است: “پژوهش در متغیرهای جمعیت‌شناختی و عوامل محیطی در بازار اسباب‌بازی کودکان” در برابر: “پژوهش در متغیرهای جمعیت‌شناختی و عوامل محیطی در بازار اسباب‌بازی کودکان با هدف استفاده‌ در توسعه‌ی محصولات جدید.”

۱۰. متن‌های گلوله‌بندی‌ شده‌تان را اولویت‌بندی کنید:

وقتی متن‌های گلوله‌بندی‌ شده‌تان را مرتب می‌کنید، همیشه فکر کنید “اگر کارفرما فقط وقت خواندن اولین یا احتمالا دومین گلوله‌ را داشته باشد، من می‌خواهم او چه چیز را بخواند؟” اغلب دانش‌جویان فکر می‌کنند که باید توانمندی‌های‌شان را براساس کارهایی که بیش‌تر انجام داده‌اند، فهرست‌بندی کنند. اگر ۷۵٪ شغل‌شان درگیر تلفن کردن به مشتریان  سرد ـ مزاج احتمالی بوده است؛ باید اول این را بنویسند و اگر آن‌ها روی پروژه‌‌ای کار کرده‌اند که به مدیرعامل شرکت ارایه شده است، باید اول آن را بنویسند!

۱۱ .بخش تجربیات شغلی را دسته‌بندی کنید:

با توجه به این‌که تجربیات شما در رزومه باید از آخر به اول ذکر شوند، مشکل بسیاری از دانش‌جویان قرار گرفتن شغل کنونی‌شان (که احتمالا یک شغل پاره‌وقت غیرمرتبط به کاری است که می‌خواهند انجام دهند) در اول فهرست است؛ در حالی که تابستان گذشته کارآموزی بسیار عالی داشته‌اند. به نظر آن‌ها، کارآموزی‌شان مهم‌تر بوده و باید این را نشان بدهند. چه بکنیم؟ این مشکل به سادگی قابل حل است: بخش تجربیات شغلی را به دو بخش تجربیات مرتبط و سایر تجربیات تقسیم‌بندی کنید.

۱۲ .برای رزومه‌تان هدف‌گذاری کنید:

بسیاری از دانش‌جویان یک رزومه‌ی اصلی دارند که از آن رزومه، برحسب نیاز رزومه‌های خاص‌تر را برای حوزه‌های مختلف کاری که می‌خواهند در آن‌ها مشغول به کار شوند، می‌سازند. اگر دانش‌جویی به‌صورت هم‌زمان کارآموزی در بازاریابی و فاینانس را دنبال می‌کند، باید یک رزومه‌ی بازاریابی داشته باشد که در آن به پروژه‌های گروهی مرتبط با بازاریابی خودش (در دوران دانش‌جویی) اشاره کند و از واژگان تخصصی بازاریابی استفاده کند و همین کارها را برای رزومه‌ی فاینانس‌ خودش هم انجام دهد.

نکته: برای یافتن واژگان کلیدی که باید در رزومه‌تان بنویسید، به شرح شغل ذکر شده در آگهی استخدام توجه کنید.

۱۳ .چه چیزهایی را باید در رزومه‌تان بنویسید:

علاوه بر تحصیلات و دوره‌های آموزشی، تجربیات شغلی مرتبط و غیرمرتبط‌تان، تجربیات مربوط به فعالیت‌های داوطلبانه‌تان، کارهای دوران دانش‌جویی‌تان، نقش‌های رهبری‌تان در این کارها، پروژه‌های گروهی، مهار‌ت‌ها و علایق‌تان را در رزومه بنویسید. خلاصه این‌که رزومه‌ی شما باید تصویر یک دانش‌جوی باتجربه را از شما ترسیم کند. در مورد معدل یک قانون سرانگشتی این است که اگر معدل‌تان از ۱۵ بالاتر است، آن را در رزومه‌تان ذکر کنید.

مطلب دوم:

رزومه هویت، ارزش، قابلیت و سابقه مهارت شماست. در حقیقت بازتابی از ویژگی‌ها و شخصیت شما در برگه‌های رزومه نهفته است.
  آسا‌‌ن‌ترین و بهترین راه برای ابراز نیاز به شغل، ارائه رزومه یا سابقه شغلی و مهارتی است. در واقع این کار نخستین نشانه و موج مثبت برای همکاری است.  در هر حال ارائه رزومه و همراه داشتن آن در شرایط مختلف آمادگی شما را در انتخاب‌های شغلی‌تان افزایش می‌دهد و مانند سربازی که همیشه با اسلحه پر به میدان نبرد می‌رود، شما نیز با همراه داشتن رزومه درهرشرایطی آماده به کار خواهید بود. رزومه معیار مشخصی دارد. با نگاهی اجمالی به چند رزومه قالب‌های آن را به راحتی خواهید آموخت و خودتان خواهید توانست تا طبق شرایط فعلی رزومه‌تان را بنویسید. برای آگاهی از محتوای رزومه و افزایش احتمال پذیرش خود نزد كارفرمایان مختلف، به نكات زیر توجه فرمایید : چند توصیه درباره ارائه رزومه : 1. محتوا و قالب رزومه خود را منطبق با قوانین كشور مقصد ویرایش كنید2. ممكن است رزومه شما براساس تشخیص نمایندگان و برای ارسال به كشوری دیگر احتیاج به ترجمه داشته باشد. 3. برای اطلاعات بیشتر و اطمینان نمایندگان خارجی، از شركت‌هایی كه در آن‌ها سابقه‌كاری دارید، تاییدیه دریافت كنید. رزومه باید در طول سال‌های مختلف براساس قابلیت‌ها و سوابق شما تغییر كند. نباید از یك رزومه ثابت با جملاتی تكراری برای ارسال به شركت‌های مختلف استفاده شود. هرسال مطابق با مسئولیت‌ها، موفقیت‌ها و مهارت‌های خود برسوابق كاری خود بیفزایید. این نكته را به یاد داشته باشید: هرچه میزان سوابق و مهارت‌های شما بیشتر باشد احتمال پذیرش نیز افزایش می‌یابد. 4. اگر به هر دلیلی سوابق كاری شما به میزان لازم نیست، می‌توانید با استفاده از استعدادها و مهارت‌های دیگر، نقاط ضعف خود را بپوشانید.  این ویژگی‌ها عبارتند از : میزان علاقه، توانایی اجرای كارهای مختلف در شرایط دشوار، تجربه كافی در حل مسائل و مشكلات كاری،  استفاده از مدیریتی صحیح در مواقع بحرانی،  احساس مسئولیت،  حسن اجرای قوانین كار،  اخلاق و رفتار شایسته در محیط كار،  ابراز رضایت كارفرمای پیشین،  لوح‌های سپاس و تقدیرنامه‌های مختلفی كه به دلایل مختلف كسب كرده‌اید،  سوابق تحصیلی ممتاز،  علاقه حرفه‌ای شما در امور مختلف، استفاده از نوآوری‌ها و ابداعات مختلف، روحیه انتقادپذیری و انعطاف‌پذیری. همان طور كه می‌دانید، سوابق كاری با مكمل‌هایی كه ذكر شدند بر قابلیت‌های شما درمقابل كارفرمای جدید می‌افزایند و از طریق راهكارهای مناسب دیگر، مشكل سوابق كم شما را حل می‌كنند. 5. اگر سوابق كاری شما زیاد است، برای طولانی نشدن رزومه، مهم‌ترین و جدیدترین آن‌ها را ذكر كنید. 6. ازپرداختن به مسائل غیرضروری مانند علاقمندی‌ها و سرگرمی‌ها خودداری كنید. 7. هیچ وقت درباره شغل مورد نظرتان در رزومه چیزی ننویسید، اگر این‌طور عمل كنید كارفرما خواهد فهمید كه شما مستقیما خواستار پست خاصی هستید و یا به نوعی او را مجبور به پذیرش موقعیت خاصی می‌كنید. 8. هیچ وقت در بیان استعدادها،توانایی‌ها و سوابق شغلی اغراق نكنید. زیرا دیر یا زود همه چیز برای كارفرما روشن خواهد شد. با این كار نه تنها احتمال موفقیت خود را كاهش می‌دهید، بلكه تصور بدی نیز به وجود خواهد آمد. 9. هیچ وقت درباره میزان دریافت حقوق و ساعات كاری در رزومه چیزی ننویسید. مطمئنا پس ازپذیرش، كارفرما درباره ساعات كاری و شرایط پرداخت حقوق، توضیحات لازم را به شما خواهد داد. 10. هیچ وقت درباره نحوه انصراف و یا خارج شدن از محیط كار سابق در رزومه چیزی ننویسید، این مسئله تنها به خود شما مربوط می‌شود و هیچ كس دیگری تا زمانی كه لازم نباشد، نباید از آن مطلع شود. تنها سابقه فعالیت، رضایت و تاییدیه كارفرمای پیشین شما ارزشمند است. بنابراین تا حد امكان از حاشیه‌پردازی خودداری كنید. 11. در رزومه حروف اختصاری ننویسید. متن رزومه باید كامل، مرتب و بدون غلط‌های تایپی باشد. زیرجملات خط نكشید و جز درموارد تاكید آن‌ها را با فونت بزرگتر ننویسید. 12. كاغذ رزومه باید سفید، ساده و تانخورده باشد. فقط از قلم مشكی برای تایپ استفاده كنید. اصلا ضرورتی ندارد كه از چند قلم متفاوت استفاده كنید. 13. رزومه به هیچ وجه نباید دست نویس باشد. حتی اگر یك كلمه جا افتاده باشد. هرگونه خط خوردگی احتمال موفقیت شما را ضعیف‌تر خواهد كرد. بنابراین برای اطمینان بیشتر یك بار رزومه را پرینت بگیرید و پس از چندین بار مطالعه دقیق، پرینت نهایی را ارسال كنید.  یك نكته : هیچ‌گاه تنها با ارسال یك رزومه به یك شركت خاص اكتفا نكنید. همزمان به چند شركت معتبر رزومه بفرستید تا میزان توانایی‌ها و مهارت‌های خویش را بازیابید. از پذیرفته نشدن نهراسید، و شانس خود را بار دیگر بیازمایید. ارسال رزومه به شركت‌های بین المللی آیا تاكنون درباره ارسال رزومه خود به شركت‌های بین‌المللی اندیشیده‌اید؟ آیا به اشتغال در كشورهای دیگر علاقمند هستید؟ برای این كار باید برمهارت‌های خود بیفزایید‌، كلاس‌های آموزشی مختلفی را بگذرانید و در زبان خارجه آن كشور نیز مهارت‌هایی را كسب كنید. اما اصلی‌ترین موضوعی كه باید به آن پرداخت، مهارت‌، دانش، آمادگی و رزومه شما است. اصولا كار در شركت‌های بین‌المللی نیاز به مهارتهایی بسیار بالا و ویژگی‌های خاص دارد. شما باید در مقایسه با كارجویان كشورهای دیگر و مهارت‌های مختلف برگزیده شوید. رقیبان شما افرادی كارآزموده با سوابق كاری درخشان در شركت‌های بزرگ تجاری هستند. بنابراین برای پذیرش در چنین شركت‌هایی باید سوابق كاری بسیار موفقی داشته باشید. هر كشوری براساس قوانین خود، سبك‌های پذیرش خاصی دارد.  مثلا در كشور امریكا اصلا نیازی به ارائه عكس در رزومه نیست، مگر در مواردی كه فرستنده رزومه، یك مدل تبلیغاتی و یا بازیگر باشد. همچنین به ذكر تاریخ تولد، وضعیت تاهل و یا مشخصات شخصی نیاز ندارید. درعوض چنین قوانینی در كشورهای اروپایی و آسیایی به شدت اعمال می شوند. برخلاف سایر كشورها در امریكا و كانادا، تجربه‌ها و سوابق كاری افراد در رزومه از آخرین تاریخ كاری آن‌ها، تا اولین، ذكر می‌شوند. درصورتی‌كه در كشورهای دیگر قواعد رزومه‌نویسی اساسا به‌گونه‌ای دیگر تعریف شده است. درواقع وجه تمایز رزومه‌ها در این دو كشور(آمریكا و كانادا) براساس بالاترین رتبه شغلی، آخرین سمت و آخرین شغل است. به این ترتیب نیازی به مرور سوابق سال‌های گذشته نیست و در اولین نگاه، آخرین سمت فرد مشخص می‌شود. اما این قاعده در كشورهای اروپایی و آسیایی كاملا برعكس است. در این كشورها مسیر نزولی به صعودی سوابق بررسی می‌شود.  بنابراین در جایگاه یك متقاضی كار باید به مقررات كشور مقصد كاملا آگاه باشید و این موارد را در رزومه خود اعمال كنید. براساس قوانین كشور مقصد، سعی كنید تا شرایط كاری و فرهنگی خود را با همان كشور هماهنگ كنید، مثلا اگر خواستار كار در كانادا هستید، باید طبق قوانین كار، مهاجرت، فرهنگ و انتظارات كارفرمای كانادایی خود عمل نمایید. سعی كنید در محیط كار انعطاف‌پذیر و روشنفكر باشید.  در محل كارشما افراد مختلف از ملیت‌های متفاوتی هستند. بنابراین باید رابطه مسالمت‌آمیزی با آنان داشته باشید. همیشه به یاد داشته باشید: اشتیاق به كارآموزی و كسب مهارت و انطباق با محیط كار، كلیدهای موفقیت شما در این جریان هستند. از پرسش درباره مسائل كوچك و بزرگ نهراسید. تمامی این رفتارها نتیجه نحوه انطباق‌پذیری شما با محیط جدید كاری‌اند. نحوه پذیرش شركت‌های مختلف، متفاوت است. پذیرفته نشدن دلیل بر ناتوانی نیست.  حرف آخر رزومه هویت، ارزش، قابلیت و سابقه مهارت شماست. در حقیقت بازتابی از ویژگی‌ها و شخصیت شما در برگه‌های رزومه نهفته است. اینكه چه طور خود را توصیف خواهید كرد و چگونه از اجرای ماموریت‌های محوله برخواهید آمد، نشان دهنده ماهیت و ذات شماست. رزومه آیینه تمای نمای استعدادها و حاصل مهارت‌های دوران تحصیل و اشتغال است. سال‌هایی كه برای رسیدن به هدف، سختی‌ها را پشت سر گذاشته‌اید و اكنون با كوله‌باری از تجربه، به دنیایی نوین گام نهاده‌اید. بنابراین صفحات موفقیت خود را صادقانه بنویسید.


مطالب مشابه :


طریقه ی نوشتن رزومه

دو نمونه خام رزومه برای شما قرار رزومه کاری دوم ، نمونه رزومه های قابل دانلود و بخش




قوانین طلایی رزومه نویسی برای فارغ التحصیلان جوان

قوانین طلایی رزومه نویسی برای فارغ سوال و مقاله.اخبار استخدام" دانلود مقاله




ثبت رایگان رزومه در وب سایت برترین کتاب

دانلود فرم خام رزومه; حال برای داشتن رزومه حرفه ای چه رزومه کاری خود را به هزاران شرکت




ساختار رزومه – نمونه کار و نامه درخواست

کنید یا اگر فرم استخدام برای نوشتن که برای مرور رزومه شما صرف کرده




آگهی استخدام مهندس مکانیک در شرکت MIBC در تهران

برای کسانی که فرم رزومه کاری خود به سایت زیر مراجعه نمایند. مهلت ارسال رزومه به مدت ۱۰




استخدام شرکت فن آوران بتن ایرانیان (فابیر)

سرتکنیسین استخدام میشوند.) ۲٫ برای کاری: ۱٫ پرکردن فرم رزومه کاری برای پست




رزومه سابقه کار چیست؟

برروی سوابق کاری و در نهایت استخدام است برای رزومه یک فرم




رزومه ( cv )

بهترینها را استخدام که ارائه رزومه فرصت مناسبی برای عرضه و دانلود فرم




CV چیست؟ چه فرقی با رزومه دارد؟

شغلی، کارفرمایان ده ها یا حتی صدها فرم استخدام دریافت می دانلود ها: نمونه قالب برای cv




چگونه در گوگل و مایکروسافت استخدام شويم؟

است و برای استخدام همان فرم رزومه شماست که برای هر شغل و کاری که




برچسب :