توصيه هايي براي اجراي برنامه کاردستی

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1 -دانش آموزان از پايه اول يادگرفته اندكه از ابتداي سال يک جعبه مناسب ياکيسه نايلون براي خود)فردي يا درگرو ه هاي كوچك( تهيه کنند و هر نوع ابزار و مواد مورد استفاده در فعاليت هاي هنري به ويژه كاردستي؛ مانند خرد ه هاي كاغذ و مقواي رنگي،كاغذهاي باطله با تصويرهاي رنگي، كار ت پستا لها، چسب، قيچي، دكم ه، پولك، روبان، تكه پارچه هاي رنگي و گلدار، برگ، شاخه، صدف، سنگريزه، نخ كاموا و ...را جمع آوري و نگهداري كنند. ضمن يادآوري جعبه ابزار، آ نها را در مورد تهيه ابزار و مواد، استفاد ه بهينه و نگهداري از ابزار ومواد، بيشتر تشويق كنيد. براي ساختن هر کاردستي، ابزار و مواد مختلفي مورد نياز است. لازم است شما طراحي آموزشي چند جلسه درس هنر را از قبل آماده كنيد و از مدتي قبل،موضوع کار، ابزار و مواد مورد نياز را به اطلاع دانش آموزان برسانيد تا آمادگي اجراي برنامه را داشته باشند.

2 -بعضي از اين ابزار و مواد را مي توان در ابتداي سال تحصيلي تهيه و در كلاس نگهدار ي كرد؛ مثلا براي فعاليت هاي كاغذ و مقوا مي توان از مدير مدرسه، اوليا و ديگران كمك خواست تا انواع کاغذ ومقواي يکر وسفيد، مجله ها و ساير نشريات که تميز ولي براي ايشان غيرقابل مصرف است، در اختيار دانش آموزان قرار دهند. براي انجا م دادن فعاليت هاي كاردستي، با توجه به امكانات محيط و شرايط موجود درهر منطقه، مي توانيد ابزار و موادي را با نمونه هاي پيشنهادي در برنامه جايگزين كنيد. دانش آموزان را هدايت كنيدكه اين مواد و ابزار را پيدا كنند و در هر برنامه مورد استفاده قرار دهند.

3 -در هر جلسه پس از ايجاد انگيزه، طرح موضوع و ارائه اطلاعات، از دانش آموزا ن بخواهيد که به ايد ه هاي ذهني خود فكر كنند و در باره آن با دوستان خود گفت وگوكنند تا درک عميق تري از موضوع بيابند. در بار ه ابزارو مواد وروش اجراي خود تصميم بگيرند)پرورش ايده( و سپس ايده خود را با مواد مورد نظر اجرا كنند. آ نها را طي اين فرايند هدايت کنيد.

4- دانش آموزان براي ساختن كاردستي بايد از ايده هاي شخصي خود استفاده كنند. هرگز نمونه كار آماده را به آنان نشان ندهيد؛ زيرا هدف، شكوفايي خلاقيت آ نهاست؛ الگو برداري مورد نظر نيست. بيان ويژگي هاي ماد ه مورد استفاده، امكانات آن وايجاد انگيز ه براي فعاليت، دانش آموزان را براي اجراي كار آماده مي كند. پس از شروع به كار، در مراحل مختلف كار آ نهارا راهنمايي كنيد.

5- گنجاندن كار گروهي در برنامه دانش آموزان لازم است و آن را به چند روش مي توان انجام داد:

- پس از ايجاد انگيزه و طرح موضوع فرصت گفت وگو ومشورت براي جمع آوري اطلاعات فراهم آوريد.

- گاه همه كلاس را در اجراي بخش هاي كوچكي از يك كار بزرگ وتكميل يك كار گروهي شركت دهيد تا با كنار هم گذاشتن كارهاي همه گروه ها يك اثر بزرگ و كامل ايجاد شود.

- گاهي نيز دانش آموزان كلاس را به چند گروه كوچك تقسيم كنيد؛ به طوري كه كار هر گروه با گروه ديگرمتفاوت باشد.

6- دانش آموزان پس از پايان كار، نمايشگاهي از محصولات هنري خود تشكيل دهند ودر باره فرايند توليد و آثار به نمايش گذاشته شده با هم گفت و گو كنند.)نقد(

7- دانش آموزان بايد پس از نمايشگاه پوشه كار خود را تكميل كنند وكاردستي هايي را كه مي سازند، به خوبي نگه دارند. آ نها را راهنمايي كنيد تا شناسنامه كار را تهيه كنند.كاردستي هاي مسطح را به ترتيب تاريخ اجرا در پوشه كار خود قرار دهند؛كاردستي هايي را كه حجم دارند )مانند حجم سازي با گل رس(، در جعبه مقوايي بگذارند.

8- در پايان، دانش آموزان را تشويق كنيد تا ابزار كار خود تميز كنند ودر جاي خود قراردهند. مواد باقي مانده را براي جلسات بعد جمع آوري و كلاس را كاملا تميز ومرتب كنند.


مطالب مشابه :


كار با كاموا

برچسب‌ها: كاردستي, كار با كاموا. نوشته شده در سه شنبه بیست و پنجم تیر ۱۳۹۲ساعت 13:28 توسط |




توصيه هايي براي اجراي برنامه کاردستی

با سلام خدمت شما همکار محترم شاخه، صدف، سنگريزه، نخ كاموا كار را تهيه كنند.كاردستي




كاردستي ديگه قلبي

كاردستي ديگه قلبي با استفاده از پارچه پشمي و توپ (نميدونم اين توپ هست اينجا يا نه.ولي از توپ




برچسب :