شوی ماشین های گران قیمت

تا چند سال پیش تهران پر بود از خودروهای ساخت تولید داخل و مردم اکثرا خودروهای شیک و مدل بالا را یا با پلاک گذر موقت می دیدند یا در سریال های خارجی. شاید کسی فکر نمی کرد که روزی بیاید که تهران و خیابان های بالای شهرش شوی پورشه و مازراتی یا دیگر لوکس های جهان شود.


خودرو-ماشین های گران

از این مورد گذشته حتی کسی فکر نمی کرد با این تعرفه بالای خودرو کسی از ایرانیان توانایی یا حتی تمایل به خرید این خودروها را داشته باشد ولی با راه اندازی نمایندگی رسمی بی ام و در سال 84 و واردات جدیدترین مدل های این خودروی محبوب به کشور همه نگاه ها ناگهان تغییر کرد.

هرچند که واردات این خودرو به پرشین خودرو واگذار شده است ولی دیگر تردد بی ام و در شهر های کشور محدود به تعداد انگشت شمار نیست. بعد از بی ام و لوکس ترین خودرویی که به ایران وارد شد، بنز بود. مرسدس بنز که هم اکنون توسط نمایندگی رسمی خود یعنی ستاره طلایی به ایران وارد می شود نیز توانسته است در کنار بی ام و در خیابان های تهران جولان دهد.

مرسدس و بی.ام.و بدون دقیقه ای تبلیغ در رسانه ها حالا کلی مشتری دست به نقد دارند. بعد از آن درسال 87 خبر ورود برند لکسوس ، در سال 88 خبر آغاز واردات محصولات پورشه و در سال 89 رونمایی از محصولات جدید شرکت رنو و سانگ یا نگ در ایران، همگی اخبار مسرت بخشی برای مشتریان خودرو در کشوری بودند که بزرگترین خودروسازانش، محصولی را پس از دو دهه تولید به بهانه تغییر مدل روکش صندلی با نامی جدید به مشتری می فروشند!

حال دیگر مردم نمی پرسند مگر می شود این خودروها وارد کشور شوند سوال الان این است که چه کسانی و با چه درآمدهایی سوار این خودروهای رویایی می شوند. حالا دیگر با واردات پورشه و مازراتی و دیگر خودروهای لوکس دیگر هیچ چیز غیرممکن به نظر نمی رسد خودروهایی که نگاه کردنشان هم لذت دارد.

چگونه کسانی در محلات جنوبی شهر قوت و غذای خود را که برای رفع نیازهای اولیه لازم است به سختی فراهم کرده و دیگرانی هستند که با ماشین های گران قیمت 300 میلیونی در خیابانهای تهران جولان می دهند؟

واردات بنز و بی ام و که پیشینه معلومی دارند و از طرفی دیگر شمار بی ام و و بنزهای با قیمت نیم میلیارد در مقایسه با پورشه بسیار کمتر است. بد نیست نگاهی داشته باشیم به لوکس های این روزهای پایتخت آن هم از نوع نوظهورشان.

پورشه

پیشینه واردات پورشه به ایران به اوایل دهه 40 شمسی بازمی گردد. یعنی نزدیک 50 سال پیش که البته این واردات فقط موردی بود و آن هم توسط اشخاص متمول جامعه صورت می گرفت. بعد از انقلاب اسلامی که سیاست واردات خودرو تغییر کرد کلا پای پورشه از خیابان های تهران بریده شد. بعدها در دهه 80 پایتخت نشینان چشم شان به چند خودروی پورشه با پلاک گذر موقت روشن شد تا این که یک شرکت به نام معین موتورز به عنوان واردکننده رسمی این اتومبیل آلمانی به ایران معرفی شد و در تاریخ 29 اردیبهشت 88 اولین محموله پورشه به طور رسمی به تهران رسید. می توان گفت پورشه اولین خودروی سوپراسپرتی است که توانست نمایندگی رسمی در ایران افتتاح کند. هزینه ساخت این نمایندگی در تهران حدود 18 میلیارد تومان بود. پورشه طی یک سال حضور در ایران تاکنون بیش از 850 دستگاه فروخته است. عددی که برای پورشه یک موفقیت بزرگ در منطقه خاورمیانه به شمار می رود.

خودرو-ماشین های گران

با واردات پورشه بسیاری از افراد مشهور و محبوب کشور به خرید این خودرو روی آوردند و مشتری ثابت معین موتورز شدند. پورشه هایی که تا مدت ها رویای ایرانی های مرفه بود، این روزها در خیابان ها تخت گاز حرکت می کنند و تهران را بالا و پایین می کنند. طبق آمار نمایندگی رسمی پورشه در ایران، این شرکت تاکنون حدود 700 پورشه به ایران وارد کرده است. اگر میانگین قیمت خودروهای پورشه ای که در ایران وجود دارد را 300 میلیون تومان در نظر بگیریم، با این حساب حدودا بیش از 200 میلیارد تومان پورشه در ایران، خیابان ها را بالا و پایین می کنند.

به گزارش معین موتورز سال گذشته 12 پورشه سفارشی به ایران وارد شد که از این مدل خاص، فقط 66 عدد تولید شده و این 12 عدد که به ایران وارد شده اند، ظرف مدت کمی به فروش رفته اند. اگر این همه پورشه گران قیمت در ایران به فروش رفته، یعنی که افرادی پول خرید آن را دارند. یعنی جامعه ایران پولدارتر از آن است که شاید تصور می شود، و اگر کسی بتواند کالایی با کیفیت پورشه عرضه کند، می تواند خریداران خود را هم بیابد.

مازراتی

در حالیکه زمزمه هایی برای ورود رسمی لامبورگینی و اخذ نمایندگی رسمی این سوپراسپورت مشهو رتوسط غول واردات خودرو در ایران یعنی خانواده گرامی، به گوش می رسید مازراتی توانست سریعتر از لامبورگینی وارد ایران شود. مازراتی های نیم میلیاردی در حال حاضر توسط شرکت آرتاتاک موتور در تهران به فروش می رسند. دیزاین نمایندگی این خودرو توسط آرشیتکت های ایتالیایی انجام شده است.

در مورد قیمت این خودروها باید گفت با احتساب تعرفه 110درصدی واردات و شماره گذاری و دلار 1226 تومانی گران ترین خودروی مازراتی بعد از ورود به ایران قیمتی معادل حداقل 385 میلیون تومان خواهد داشت. این در حالی است که با در نظر گرفتن قیمت 1700 تومانی برای دلار این حداقل قیمت به 534 میلیون تومان می رسد. براساس آمار گمرک ایران در سال 1390 در مجموع 10 دستگاه انواع خودروهای مازراتی به ارزش بیش از یک میلیون دلار وارد کشور شد. از این 10 دستگاه پنج خودرو از طریق ایتالیا و پنج خودرو نیز از طریق امارات وارد ایران شدند.

آلفا رومئو

خودرو-ماشین های گران

بعد از مازراتی و در سال 90، خبر ورود آلفا رومئو به ایران همه را شگفت زده کرد.هرچند همزمان با بالاگرفتن تنش های سیاسی میان ایران و غرب، شایعاتی چون خودداری شرکت آلفا از فروش محصول به شریک ایرانی یا مشکل تامین ارز موردنیاز جهت خرید محصول از ایتالیا در طول سال گذشته دهان به دهان می چرخید.

گفته می شود قیمت تعیین شده برای این خودرو 77 میلیون تومان است. مرداد ماه سال جاری بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی 33 دستگاه آلفا رومئو جولیتا به ایران وارد شد که قیمت هر دستگاه این خودرو 18 میلیون تومان ثبت شده است.

اما به راستی....

واقعیت پشت پرده جولان ماشین های لوکس در خیابان های پایتخت چیست؟

چگونه کسانی در محلات جنوبی شهر قوت و غذای خود را که برای رفع نیازهای اولیه لازم است به سختی فراهم کرده و دیگرانی هستند که با ماشین های گران قیمت 300 میلیونی در خیابانهای تهران جولان می دهند؟ این اختلاف طبقاتی آزار دهنده که در سال های پس از دولت سازندگی به اوج رسیده است از چند سال پیش به شدت نمود پیدا کرده و بهترین شاهد مثال آن دخترکان و پسرکانی هستند که در عنفان جوانی با ماشین های چند ده میلیونی خریداری شده توسط خانواده خود به مردم واجتماع سختی کشیده ایرانی فخر می فروشند. برای حس کردن دقیق این اختلاف هولناک طبقاتی کافی است تا در دقایق واپسین هر روز سری به خیابان ایران زمین شهرک غرب(قدس) زده شود و در گذری چند دقیقه ای ماشین های 200 تا 300 میلیونی که برای فخرفروشی و ابراز بی دردی به آنجا گسیل می شوند بیش از پیش چشم بیننده را خیره کنندپاسخ به این سوال که این همه ثروت و مکنت از کجا می آید را باید با مقدمه ای از یک خبر شروع کنیم.

با واردات پورشه بسیاری از افراد مشهور و محبوب کشور به خرید این خودرو روی آوردند و مشتری ثابت معین موتورز شدند. پورشه هایی که تا مدت ها رویای ایرانی های مرفه بود، این روزها در خیابان ها تخت گاز حرکت می کنند و تهران را بالا و پایین می کنند. طبق آمار نمایندگی رسمی پورشه در ایران، این شرکت تاکنون حدود 700 پورشه به ایران وارد کرده است

در راستای مبارزه با مفاسد اقتصادی، 13 نفر از متخلفین وارد کننده وسایل نقلیه توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) در استان اردبیل شناسایی و با حکم مقام قضایی دستگیر شدند.در اطلاعیه روابط عمومی وزارت اطلاعات آمده است : متهمین با سوء استفاده از موقعیت اداری برخی عناصر شاغل در سازمان بازرگانی استان، تبانی با چند تن از وارد کنندگان خودرو، ضمن جعل اسناد وتعلل عامدانه در ارسال نسخه های 4 و 5 ثبت سفارش به صورت سازمان یافته، خارج از سیکل قانونی اقدام به ورود خودرو می نمودند. با بررسی به عمل آمده از اسناد و مدارک، این باند 752 دستگاه خودرو شامل 430 دستگاه سواری و 322 دستگاه ماشین راهسازی ثبت سفارش داده که سود حاصله از واردات خودروهای مزبور بر اساس اعترافات متهمین حدود هفتاد میلیارد تومان برآورد شده است.

خودرو-ماشین های گران

طبق بررسی های به عمل آمده مشخص شده که این ماشین ها و ظواهر کذایی اغلب در اختیار کسانی هستند که با زد و بندهای کلان و برقراری ارتباطات طلایی توانسته اند خشت روی خشت طلا انباشته کرده و از کیسه مردم و بیت المال برای خود کاخ بسازند.مروری بر پرونده های مفاسد اقتصادی نشان می دهد کسانی که وام های میلیاردی دریافت کرده و هیچ دغدغه ای برای بازپس دادن آن ندارند از جمله میدان داران اصلی مدهای غربی و ماشین های لوکس و خانه های آنچنانی هستند. اما معلوم نیست درحالی که تمامی سیستم اقتصادی کشور و نهادهای مسئول، وظیفه خود را در به ثمررساندن تلاش های کاخ نشینان با کلماتی چون حمایت از سرمایه گذاری و اشتغال زایی و وام های زودبازده می دانند چه کسی فکری به حال کوخ نشینانی که محتاج نان شب خود هستند و از درد ناچاری و برای دریافت وام ناقابل 50 هزار تومانی به هر کس و ناکسی روی می زنند خواهد کرد؟


مطالب مشابه :


وضعیت نمایندگی های موجود در کشور

شرکت پرشیا خودرو (نمایندگی انحصاری فروش و خدمات پس از فروش بی ام و در ایران) :




شوی ماشین های گران قیمت

شد تا این که یک شرکت به نام معین موتورز به عنوان و مشتری ثابت معین موتورز




مشخصات تمام ماشین های شرکت داخلی

عشق 405 - مشخصات تمام ماشین های شرکت داخلی - شهر سرعت - عشق 405. عشق 405. معین موتورز. 911. Boxster. Carrera 911.




موافقت با ورود 114 مدل خودرو

3-soul اتوماتیک از شرکت کیا موتورز به 34- پورشه 911 کررا اس ساخت شرکت پورشه به نمایندگی معین




سلاطین واردات برندهای مشهور خودرو در ایران را بشناسید

چشم شان به چند خودروی پورشه با پلاک گذر موقت روشن شد تا این که یک شرکت به نام «معین موتورز




خودروی کمپانی ارش موتورز

Car & Drive - خودروی کمپانی ارش موتورز - مکانیک خودرو علم نامحدود - Automotive Mechanics scientific Unlimite - Car & Drive




سلاطین واردات برندهای مشهور خودرو

از هیوندایی موتورز و کیاموتورز تا این که یک شرکت به نام «معین موتورز» به عنوان




برچسب :