خانه هاي سپيد در ميان طبيعت سبز(آق اولر)

خانه هاي سپيد در ميان طبيعت سبز

يكي از نقاط ديدني و تماشايي استان گيلان كه به اعتبار اظهار نظر متخصصين صنعت گردشگري و هر گردشگري كه به تالش سفر كرده و گذرش به كوهستانهاي تالش افتاده ، منطقه زيباي آق اولر است .

اين روستاي كوهستاني و ييلاقي در 35 كيلو متري غرب شهرستان تالش و در ميان     دره هايي كه توسط كوههاي سر بفلك كشيده محصور است قرار دارد . اگر شما تمايل داشته باشيد كه به آق اولر سفر كنيد پس از طي كردن خيابانهاي تالش در منتهي الي  شمال شهر و عبور از روي پلي كه بر روي رودخانه گرگان رود احداث شده ، بعد از گردش به سمت چپ و در جهت غرب و پس  از عبور از روستا هاي  هره دشت ، نال بند ، بالده كري ، ماشين خانه ، كيش دبي ، تنگاب ، نولبلاغ ، كبلامك ، شيله وشت ، سينه هوني ، كله ور ، مريان به روستاي آق اولر مي رسيد . اين مسير تماماٌ آسفالته و مانند تمام جاده هاي كوهستاني پر پيچ و خم و سر بالايي است كه گاه اين سر بالايي ها به سراشيبي نسبتاٌ تندي تبديل مي شود و در مسير راه عموماٌ كركان رود در سمت چپ جاده قرار دارد و با عبور خود كه در بستر دره هاي پر پيچ و خم كوههاي تالش است به زيبايي و لطافت ذاتي طبيعت شمال جلوه اي بديع داده و با سرو صدا و كف آلود به سمت درياي كاسپين  ( خزر ) در حركت است . اين رودخانه دائمي هميشه مشتاقان طبيعت را به سوي خود جلب كرده است. جنگلهاي هيركاني با درختان برگ ريز از ديگر جاذبه هاي طبيعي منطقه آق اولر است . اين جنگلها در ايام بهار و تابستان سبز و در پاييز مانند يك تابلوي نقاشي رنگارنگ است و بادهاي پاييزي وقتي به وزش در مي آيد برگهاي سرخ و زرد و قهوه اي اين درختان را در هوا به رقص در مي آورد  و سيماي زيباي طبيعت تالش را مانند هنرمندي چيره دست تزيين مي كند.

در مسير رفته رفته  وجود تخته سنگ هاي بزرگ و غير منظم و سنگ هاي مطبق لايه لايه كه از ديواره ضمن اینکه كوهها بيرون آمده اند همگي نويد نزدیک شدن به روستاي ييلاقي آق اولر را می دهند كه در ارتفاع 1100 متري از سطح  در ياي آزاد قرار دارد. در فصل تابستان بدليل همين اختلاف سطح و ارتفاع بلند خنكهاي نسيم و وزش باد سرمايي را با خود به همراه مي آورد كه در دل تابستان گرم طراوتي تازه به محيط مي بخشد چهره گشاده و پر تبسم نیز اهالي پذيراي گردشگراني است كه از اقصي نقاط كشور  به اين روستاي زيبا آمده اند .

ديوارهاي خانه هاي روستايي آق اولر اغلب به رنگ سفيد است و پنجره هاي آن به رنگ آبي رنگ آميزي شده و بامهاي خانه ها گاه با سفال قرمز و گاه با تخته هاي حاصل از چوبهاي جنگلي كه در اصطلاح محلي به آنها  لت مي گويند پوشش داده شده است . اين تصاوير زيبا ديدگان هر مسافري را به خود جلب مي كند . علاوه بر اينها وجود زندگي سرشار از اميد و تلاش ساكنان خانه ها كه به دنبال رمه گوسفندان و گاو ها در مزارع هم جوار خانه هاي توصيف شده حركت     مي كنند  فضايي رويايي مانند صحنه هاي نمايش به وسعت طبيعت تالش براي گردشگران با ذوق وعلاقمندان  طبيعت بوجود مي آورند. صداي  آبشارهاي كوچك و بزرگ اطراف روستاي آق اولر و نغمه پرندگان متعدد مانند نواي موسيقي از  طبيعت بكر تالش به گوش گردشگران مي رسد. رمه هاي گوسفندان و گاوها را مي بينيد كه با پارس سگهاي گله از كنار شما عبور مي كنند و خانه هاي روستايي كه بوي نان تازه  تنوري شان به همراه بوي دود هيزم به مشام مي رسد.

 آثار تاريخي آق اولر مانند حمام آجري مريان با گنبد ي مدور و خانه هاي سردار امجد كه از زمان گذشته به جا مانده اند ،گردشگران را به انتظار نشسته اندو علاوه بر آن  چشمان مشتاق مردم روستا با قلب هايي به روشني آفتاب كه گاه گاه شما را زير نظر گرفته اند همه وهمه تصويري به ياد ماندني از تالش و آق اولر در خاطره ها به جاي مي گذارند كه هر وقت به ياد آن مي افتيد  بار ديگر آرزوي سفربه آق اولر را در سر مي پرورانيد . تالش و طبيعت زيباي آن و آق اولر با شكوه و ديدني ،  منتظر قدوم شما هستند.

Click to view full size imageClick to view full size imageClick to view full size image



karkan_ir_0753.jpgClick to view full size image


 گور ستان های باستانی منطقه آق اولر منطقه که در سال های اخیر از دل خاک سر بر آورده اند، شناسنامه قوی و معتبری برای این منطقه محسوب می شود ،این گو رستانها متعلق به نیمه دوم هزاره دوم قبل از میلاد می باشد و آثار مختلفی مانند ابزار آلات زندگی روز مره ، سلاحهای جنگی و سائل تزئین و زینت و… از آنها یافت شده است. 

غیر از این گو رستان های باستانی، سه بنای معماری متعلق به دوران قاجار نیز در منطقه به چشم می خورد که یکی از آن ها کاخ ضرغام السلطنه (سردار امجد)،حاکم منطقه بوده، که اکنون در حال مر مت است و بعنوان پا یگاه سازمان میراث فر هنگی و گر دشگری در نظر گرفته شده است. 

کاخ  ییلاقی ضرغام السلطنه (سردار امجد)یاز سه قسمت تشکیل می‌شد که عبارتند از : ۱- خان نشین که محل استقرار خان و خاندان و نزدیکانش بود.۲- قراول خانه که محل استقرار نظامیان بود.۳- اصطبل کاخ مزبور در دوران اوج نهضت مشروطیت به دست مشروطه طلبان به آتش کشیده شد و بازسازی آن توسط سازمان جهانگردی و میراث فرهنگی استان گیلان از مدتی پیش آغاز شده است. 

این کاخ در منطقه ییلاقی آق اولر شهرستان تالش قرار دارد و از نظر مناظر طبیعی و موقعیت جغرافیایی وضعیت ویژه‌ای در جذب گردشگر دارد.

 خانه ییلاقی دیگر، حمام آق اولر که با یک معماری منحصر بفرد ساخته شده است .




مطالب مشابه :


اطلس تاریخ ایران (7)

در خانه هاي يك اين سفال در منطقه فارس به از نظر سبك تزيين سفال، ميان تل باكون و




تزئین غذا و سفره آرایی

بقیه عکس ها در ادامه دکوراسیون و تزیینات خانه سال 1390 در سال 2011 و سال ۱۳۹۰ دکوراسیون خانه




اهميت سفال در باستان شناسي

سفال در واقع مثلاً زماني كه سفالها خشن و ناصاف بود، خانه مهمترين نوع تزيين ظروف در




هنر در اسلام

در خانه‌ها، به جز خانة فقيران در قرن دهم خط نسخ در زمينه تزيين بنا و سفال بر خط




سفالگری در ایران

سفال در واقع مثلاً زماني كه سفالها خشن و ناصاف بود، خانه مهمترين نوع تزيين ظروف در




نگاهي به تزيين محراب در معماری اسلامی

اين شخص از خانواده هاي كاشاني بود كه راز سفال سازي در آن در خانه ‌هاي محيط در تزيين




سفال در ایران

خانه هنرمندان آراسته كرده تزيين مي داد ويا سفال سازي ايران در همه دوره ها و




تپه های باستانی ایران - تل باکون

تل باكون از دو تپه a,b در آثار معماري از لايه هاي چهار گانه را خانه از نظر سبك تزيين سفال




خانه هاي سپيد در ميان طبيعت سبز(آق اولر)

چيره دست تزيين مي كند. در شده و بامهاي خانه ها گاه با سفال قرمز و گاه با




برچسب :