آخرین وضعیت طرحی که سالها خاک می خورد

دورخیز مجلس برای تصویب طرح خدمات جامع به ایثارگران

46245.gif


وبلاگ جانبازان شیمیایی ایران: طرح جامع ايثارگران دوباره به مجلس شوراي اسلامي بازگشته و قرار است هفته آينده در كميسيون اجتماعي مجلس مورد پیگیری قرار بگیرد. این خبر را می توان امید تازه‌ای برای جامعه ایثارگری عنوان کرد. طرحی که تا به حال بارها بین مجلس و شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام رد و بدل شده است. قرار بود این طرح مرهمی بر زخمهای ایثارگران باشد وآنان را از قوانین پراکنده وناعادلانه برهاند اما همه چیز به آسانی پیش نرفت واین طرح با کش و قوسهای فراوانی همراه شد.

حال پس از 10 سال با پیگیریهای ایثارگران بررسی این طرح در اولویتهای مجلس نهم قرار گرفته است. اين لايحه در 10 /5 /84 توسط دولت هفتم به مجلس شوراي اسلامي تقديم شد كه از ابتدا با مشکلاتی در تدوین و اجرا همراه بود. از همان روزهاي نخست طرح محل اختلاف دولت و مجلس قرار گرفت.

جرقه اين اختلاف از آنجا آغاز شد كه دولت هشتم طي نامه‌اي خواستار استرداد لايحه از مجلس شد اما مجلس روز بعد و در تاريخ 5 /6/85 بدون در نظر گرفتن نامه معاون حقوقي و امورمجلس رئيس جمهور اين لايحه را تصويب كرد و حداد عادل رئيس مجلس وقت در مصاحبه با رسانه‌ها اعلام كرد كه اين هديه مجلس به ايثار گران است.

اما نكته قابل تامل اين است كه اين هديه با گذشت چند سال هنوز نصيب ايثارگران نشده است. هر چند که مواد لايحه اوليه از همان ابتدا نه تنها کامل نبود بلكه مورد اعتراض بسياري از ايثار گران هم قرار گرفت. آنها مدعي بودند بسياري از حقوق آنان احيا نشده و حتی بسياري از حقوق تثبيت شده آنها نيز مورد تهديد قرار گرفته است. بعد از ارسال لايحه به شوراي نگهبان اين نهاد قانوني ايراداتي 19 گانه به اين لايحه وارد و آن را تبعيض آميز معرفي كرد ولايحه خدمات جامع به ایثارگران را مغاير با اصل 75 و85 قانون اساسي دانست.

این موجب شد مجلس دوباره به تصويب مجدد لايحه اقدام كند ولی شوراي نگهبان براي دومين باراشكالات اساسي به آن وارد کرد و اختلاف مجلس و شورای نگهبان موجب شد طرح در تاریخ 25 تیرماه 86 به مجمع تشخيص مصلحت نظام ارسال شود.

از 25 /4 /86 تا کنون به‌رغم بحث و بررسي‌هاي مختلف دو قوه مجريه و مقننه به توافقي درباره اصلاح اشكالات وارد شده به طرح نرسیدند و بناي شاكله كلي و رسيدگي به وضعيت ايثارگران همچنان معلق ماند تا جامعه ايثارگري براي رسيدن به قانون جامع براي انتظارات بحق خود همچنان در بيم و اميد دست و پا بزند.

با اینکه مجلس هفتم وقت بسیاری برای این لایحه گذاشت اما خروجی این لایحه مطابق نظر جامعه ایثارگری نبود و حتی برخی کارشناسان معتقد بودند قوانین پراکنده قبلی بیشتر منافع جامعه ایثارگری را تامین می کرده است اما همه نارضایتی‌ها از جامعه ایثارگران نبود و مجلسی‌ها هم نسبت به تدوین اولیه طرح انتقاداتی را مطرح کردند. در تاریخ 26 /11 /88 بیژن نوباوه نماينده مجلس شوراي اسلامي چشم‌انداز طرح جامع خدمات رساني به ايثارگران رامبهم ارزيابي كرد و با اشاره به بارمالي سنگين لايحه براي دولت تلويحا تصويب بدون ارزيابي كارشناسانه طرح را غلط تلقی كرد.

اما بار مالی وبودجه هنگفتی که برای اجرای این لایحه لازم بود تنها مشکل اجرای لایحه جامع ایثارگران نبود چرا که دولت با یک تاکتیک قانونی و با تصویب ماده 48 برنامه توسعه پنجم سعی کرد مواردی برای حل مشکلات ایثارگران در آن بگنجاند که خیلی مورد استقبال واقع نشد چراکه کارشناسان معتقد بودند که این موارد تکرار ماده 43 برنامه سوم و ماده 99 برنامه توسعه چهارم است.

دولت در این مصوبه که در برنامه توسعه پنجم گنجانده شده بود مقرر کرد فرزندان وهمسران خانواده شهدا وآزادگان از بیست تا شصت درصد تخفیف در پرداخت شهریه استفاده کنند در حالی که طبق تسهیلات قبلی خانواده ایثارگران از پرداخت شهریه معاف شده بودند و شرط لایحه توسعه پنجم برای اختصاص این معافیت به‌جانبازان بالای هفتاد درصد یا اسارت بالای 5 سال برای آزدگان بود که نوید محدودیتهای تازه برای ایثارگران زیر بیست و پنج درصد را می داد.

اما یکی از موارد اختلاف بر انگیز دیگر در لایحه پنجم بحث بیمه جانبازان غیر شاغل بود که منتقدین باز هم آن را نوعی تکرار موارد قبلی می دانستند و معتقد بودند که جانبازان غیر شاغل از اعتبارات بنیاد شهید برای تامین داروهای خود استفاده می‌کنند و مشکل اصلی جانبازان شاغل در دستگاه‌ها هستند که ادارات و سازمانهای دولتی از پرداخت بیمه آنان سر باز می زنند و با توجه به گرانی داروها مشکلات فراوانی دارند و قشر زیادی از جامعه ایثار گری را تشکیل می‌دهند.

چون حدودا شصت درصد جانبازان شاغل و حدود 95 هزار نفر نیز در حال اشتغال قرار دارند. اما یکی از موارد جنجال آفرین دیگر که در لایحه جامع ایثارگران ذکر شده بود منع جانبازان در حال اشتغال در دستگاه‌های دولتی بود که موافقین و مخالفین زیادی داشت که معتقد بودند حالت اشتغال به واقع اشتغال در یک شغل نیست بلکه حکمی در جهت کمک به ایثار گران است.

این در حالی بود که بنیاد شهید و امور ایثار گران به استنادماده 141 جانبازان در حال اشتغال را از استخدام دولتی منع کرده است ومخالفین معتقد بودند طبق الحاق تبصره به قانون استخدام جانبازان در سال 75 هرگونه دریافت جانبازان بابت جانبازی به‌رغم اشتغال رسمی و غیر رسمی منعی ندارد چون جانبازان همیشه و ضعیت جسمی ثابت ندارند و نمی توانند کار کنند.

مجلس برای خدمت به ایثارگران آماده است

مجتبی رحماندوست نماینده مجلس و مشاور امور ایثارگران مجلس گفت: لایحه نظام جامع ایثارگران با رفت و برگشتهایی که بین مجلس وشورای نگهبان و مجمع داشت در نهایت راضی کننده جامعه ایثار‌گری نبود لذا مجمع طی نامه‌ای از مقام معظم رهبری اجازه خواست که بندهای تکمیلی را اضافه کنند که ايشان موافقت نکردند و فرمودند قانون‌گذاری وظیفه مجمع نیست. لذا افرادی از دولت و مجلس تفاهم کردند که بندهای مورد نیاز این لایحه را تصویب کنند به این امید که دوباره با مخالفت شورای نگهبان روبه رو نشود و با طرح موضوع مورد پذیرش دولت قرار بگیرد.

لذا قرار شد این طرح در کمیسیون اجتماعی مجلس بررسی شود و اگر طرح به صحن علنی برود و اگر نماینده دولت با بخش بودجه‌اش مخالفت نکند مشکلی باقی نمی ماند.

مجلس ایثارگری حامی ایثار گران

وی در پاسخ به این سوال مبنی بر تمهیدات اندیشیده شده درباره مشکلات قبلی لایحه مانند عدم استخدام جانبازان شاغل در دستگاه‌های دولتی و مشکل بیمه و درمان جانبازان که بحث بر انگیز شده بود گفت: بدون شک از مجلسی که تعداد زیادی از آن را ایثار گران تشکیل می‌دهند چیزی خلاف مصالح ایثار‌گران بیرون نمی آید و الان نمی شود به طور جزئی راجع این دو مورد صحبت کرد و باید بعد از بررسی در کمیسیون اجتماعی مجلس در مورد اینها صحبت کرد.

وی درباره توافقات در مورد بار مالی سنگین طرح خدمات جامع به ایثارگران با دولت گفت: بیشتر بار مالی این طرح حل شده است واتوماتیک وار دربودجه 91 وبرنامه پنجم توسعه لحاظ شده و همین مسئله پشتوانه‌اي قانونی برای تصویب و ابلاغ مجلس فراهم می‌کند.

رحماندوست در مورد توجه به وضعیت جانبازان زیر بیست‌و‌پنج درصد گفت: جانبازان زیر بیست و پنج درصد در وهله اول رزمنده هستند و این خودش کافی است که تعداد زیادی از نماینده‌ها درخود مجلس را تشکیل می دهند وهمان طور که گفتم مجلس حامی ایثارگران است و پاسخ دقیق شما را بعد از بررسی های خروجی از کمیسیون و صحن علنی مجلس خواهم داد.

 


مطالب مشابه :


اعطای امتیازات ویژه کارت ایثار به سربازان وظیفه دوران دفاع مقدس

از همه چیز و همه اطلاع رسانی بوده و باتوجه به سوالات زیاد کاربران امکان پاسخ دهی برای




آیا رزمندگان ایثارگرند؟!

از همه چیز و به صورت عام از ایثارگران نام برده شده ، می برای بازنشستگی




درصدهای بی‌ مبنای جانبازی

بانک اطلاعات و احوال ایثارگران «همه چیز برای فرزندان ولی بعد زدند همه چیز را از بین




همه چیز برای آغاز فصل مهربانی مهیا است

مدیر آموزش و پرورش ناحیه 2 شهرستان ری: همه چیز برای آغاز فصل مهربانی مهیا است. مدیر آموزش و




اعتراف سنگین یک نماینده مجلس در باره ایثارگران ...

ایثارگران برای حل مسائل ایثارگران تا شما همه چیز را به ایثارگران




آخرین وضعیت طرحی که سالها خاک می خورد

دورخیز مجلس برای تصویب طرح خدمات جامع به ایثارگران. برهاند اما همه چیز به آسانی پیش




همه چیز درباره "گنبد آهنین" اسرائیل +تصاویر

همه چیز درباره سیستم دفاع ضد موشکی برای رژیم صهیونیستی و نرم افزار امور ایثارگران




ما اعتقاد داریم که اگر دولت بیاید فقط نیمی از قوانینی که تصویب شده است را اجرایی و عملیاتی کند مشکلا

سنگین یک نماینده مجلس؛ شاید کمتر از 20 یا 30 درصد از قوانین حمایتی ایثارگران برای اجرای




برچسب :