طراحی مجتمع تجاری شیراز

طراحی مجتمع تجاری شیراز


ساختمان مرکز تجاری شیراز بین سال های 1384 و 1385 خورشیدی توسط بهرام شیردل طراحی شد. سایت پروژه بر روی تقاطع امتداد باغ های شیراز و خیابان قصردشت واقع شده است. شیردل در اهداف و مفاهیم به کار رفته در طرح می نویسد: " پروژه ، با در نظر گرفتن محل قرار گیری، مقیاس و برنامه آن، جزئی از ساختار شهر شیراز خواهد بود.هم چنین از اهداف اصلی مطرح کردن این پروژه ، ایجاد نمادی برای شهر شیراز بوده است. به همین دلیل پروژه می بایست در یک ارتباط فضایی با دیگر اجزای ساختاری شهر قرار می گرفت، آن را کامل می کرد و راه را برای توسعه آینده باز می کرد و در عین حال با ایجاد فضاهایی عمومی به عنوان مکان هایی که بتوانند تصور و همین طور عملکرد فضای آزاد را برای عموم احیا کنند، بخشی از زندگی شهری را تامین می کرد.

برای ایجاد رابطه میان پروژه و اجزای ساختاری شهر مورد اشاره، در دیاگرام شهر شیراز یک باغ در طبقه پنجم پروژه طراحی شده که رابطه میان باغ عفیف آباد و باغ خلیلی را تقویت می کند. فضای باز میان دو برج در امتداد خط میان دروازه قرآن و دروازه بوشهر جهت یابی شده است. همچنین امتداد پل اتصالی دو برج رو به گشودگی میان ساختمان خوابگاه های دانشگاه قرار می گیرد.

 

              35650741106137206132.jpg               95141643961330082209.jpg  

با توجه به برنامه عملکردی پروژه، ترتیبی از فضاها در نظر گرفته شد که از میدان شروع می شود، بازار، باغ و فضاهای مسکونی را می پیماید و دو باره به یک میدان می رسد. این چیدمان به شکل عمودی در پروژه لحاظ شده و فضاهای عمومی پروژه که شامل آتریوم، باغ و سکوی نظاره می شود جایگزین شده اند.آتریوم به عنوان یک فضای گشوده در میان حجم ساختمان، در پروژه ارتباط اصلی میان خیابان و بنا را به وجود می آورد. باغ با توجه به قرار گرفتن در ارتفاع 25 متری از سطح زمین و مساحت 2500 متر مربع، عمده ترین مکان شهری در پروژه است.

سکوی نظاره هم به دلیل ارتفاع زیاد و اشراف به شهر مکان مناسبی برای مراجعات عمومی است. سیرکولاسیون این فضاهای متناوب، به صورتی طراحی شده که از خیابان شروع می شود و پس از طی همه فضاها مجددا به خیابان برمی گردد. بنابراین، مخاطب می تواند در صورت تمایل بدون مواجه شدن با فضاهای مسکونی و تجاری تنها از فضاهای عمومی استفاده کند.  78204843079047004224.jpg

  کانسپت عملکردی پروژه  به صورت یک ساختمان چند منظوره متشکل از تعداد زیادی واحدهای مسکونی و تجاری تعریف شده است. اصلی ترین مساله در طراحی، ایجاد یک معماری یکپارچه برای قرار دادن این واحدهای مسکونی و تجاری در کنار فضاهای عمومی پروژه بوده است. برای ایجاد این معماری، یک تیوب بسته با پایه Z شکل بر روی زمین که با برج ها در جهت عمودی امتداد پیدا می کرد و در بالا به هم متصل می شد طراحی شد.

منبع: کتاب پست مدرنیته و معماری - امیر بانی مسعود - ۱۳۸۷


مطالب مشابه :


کافی‌شاپ اسپریس

دیاگرام فضایی طرح، تعریفی از مورفولوژی آجرها و نورپردازی فضا را به مجتمع تجاری و اداری




طراحی مجتمع تجاری شیراز

به همین دلیل پروژه می بایست در یک ارتباط فضایی با در دیاگرام شهر و تجاری در




تحلیل سایت و تقسیمات فضایی

هنر سبز طراحی - تحلیل سایت و تقسیمات فضایی - معماری رد زمان است برفضا - هنر سبز طراحی




ضوابط استانداردها مجتمع تجاری

ضوابط استانداردها مجتمع تجاری را تحت تأثیر قرار داده و فضایی جذاب و آرام دیاگرام کلی




پروژه رساله دیاگرام استاندارد هتل

پروژه رساله دیاگرام مرکز تجاری اطلس ۲۲ ص های فضایی در مجموعه




مطالعات کلینیک تخصصی دندان پزشکی

مجتمع تجاری ،شرکت پروژه رساله دیاگرام طراحی سازه های فضایی برای نمایشگاهها ۵۹




انتخاب موضوع پايان نامه براي رشته هاي معماری

پایان نامه پایان نامه معماری رساله مطالعات تجاری طراحی اصول دیاگرام فضایی – نام فضا




برچسب :