آنچه در مورد صید ماهی کپور باید بدانیم!

دوستان عزیزی که به صید ماهی کپور علاقمندند همیشه با سوالات پیچیده ای از قبیل طرز تهیه طعمه ایده آل ،بهترین سیستم صید و شیوه طعمه زنی، نحوه صحیح طعمه پاشی و....مواجه هستند که در این پست سعی میکنم به مهمترین ارکان در صید ماهی کپور  و بررسی نقاط مجهولی که بعضی از دوستان طی تماس تلفنی مطرح کردند بپردازم.

دوستان عزیز قبل از هر چیز باید توجه داشته باشین که شگردها و تاکتیکهای ماهیگیری در داخل کشور با خارج کشور فرقهای اساسی داره که علت اون برمیگرده به سیستم صید بگیرو رها کن!! در کشورهای اروپایی صید حرفه ای ماهی کپور علاقمندان زیادی داره و چون فرهنگ بگیرو رها کن کاملا" در اون کشورها جا افتاده ماهیها بصورت مداوم صید و رها سازی میشن و این قضیه به مرور باعث شده ماهیها نسبت به طعمه و ریسه ها حساستر بشن و با احتیاطتر رفتار کنن! بنابر این ماهیگیرای اروپایی هم چاره ای ندارن که مدام ترکیب مواد و اسانسهای جدید و متفاوتتری رو جهت ترغیب و فریب ماهیهای با تجربه و ترفه ای بکار بگیرن که باعث شده صید ماهی کپور در این کشورها تخصصی تر و حرفه ای تر بشه!!!برعکس صید ماهی کپور در کشور ما خیلی راحتر از کشورهای اروپاییه چون اکثرا" ماهی های صید شده دیگه به آب بازگردانی نمیشن!!!! ماهی کپور در آبهای داخل کشور با طعمه های پایه و ساده بسهولت صید میشه و نیازی به اسانسهای متنوع و طعم دهنده های گوناگون نداریم!با افزودن کمی پودر سیر یا وانیل یا زردچوبه یا چند قطره اسانس کپور به مواد طعمه مون صید خوبی رو رقم خواهید زد!!

 در کشور ما هنوز فرهنگ بگیرو رها کن جایگاهی نداره و به نظر من تا سدها دست پیمانکارها سپرده میشن و تا اداره محیط زیست سدهایی رو جهت صید حرفه ای ماهیگیری در نظر نگرفته فایده ای هم نخواهد داشت!!در کشور های اروپایی برکه ها و دریاچه های مناسبی همراه با امکانات رفاهی و امنیتی ایده آل صرفا" جهت ماهیگیری در نظر گرفته شده که این موضوع به خودی خود فرهنگ ایجاد میکنه!!!!!!!!!!!!!!

hooks.jpg

 در کشور ما ماشاله همه به فرهنگ بگیرو کباب کن اعتقاد دارن و کسانی هم که ندارن اساسا" فایده ای نداره!!! برای مثال من تابستون سال پیش حسابی از سد ورزقان ماهی کپور و آمور صید کردم و چون با پیمانکار دوست بودم عصر همون روز ماهیگیری ماهیها رو جلو چشمش رها سازی میکردم اما اواخر فصل پاییز همه ماهیها با تور توسط پیمانکار جمع آوری شدن و در نتیجه امسال دیگه ماهی بالای 400 گرم واسه صید نداریم!!!

نکته بعدی که دوستان باید دقت کنن اینه که اقلیم ، فصول و نوسانات دمای هوا در کشور ما بسیار متنوع ست و هر منطقه اکوسیستم منحصربه فرد خودش رو داره!! در استانهای شمالی و شمال غربی کشور فصل صید کپور از اوایل تیرماه شروع میشه در استانهای مرکزی از اوسط خرداد و استانهای جنوبی از اواسط اریبهشت ماه و تا اواخر پاییز ادامه خواهد داشت که با توجه به اکوسیستم منطقه مورد نظر باید طعمه مناسب همراه باسیستم صید کاربردی ایده ال اون اکوسیستم در نظر گرفته بشه! برای مثال وقتی در سد یا دریاچه ای میگو ریز یا بچه ماهی به وفور مشاهده کردین طعمه ایده آل بچه ماهی و میگو خواهد بود نه ذرت،خمیر،بویله و یا سایر طعمه ها!! این به این معنی نیست که سایر طعمه ها رو نمیشه بکار برد یا نمیشه ماهی گرفت !  همیشه اولویتها هستن که صید موفق رو برای ما تضمین میکنن!

اگه متوجه شدین در سدی پیمانکاری برای تغذیه ماهیها از کنسانتره یا ذرت یا جو استفاده میکنه طعمه ایده آل همون طعمه ای باید باشه که توسط پیمانکار مورد استفاده قرار میگره! یا اگه در سدی ماهیگیران بومی اون منطقه از خمیر یا کرم خاکی بصورت سنتی و سالهای متمادی استفاده کردن طعمه ایده آل باید کرم خاکی یا خمیر باشه!

دوستان عزیز همیشه از من میپرسن جوشانده ها (بویله ها) چه محاسنی نسبت به سایر طعمه ها دارن که من در پست های پیشین مفصلا" توضیح دادم که جوشانده ها برای ماهیهای بالای 1کیلو مناسبند و اصولا" سد یا دریاچه ای که ماهیهاش زیر یک کیلو اند مناسب نیستند ! البته با کمی دقت و حوصله میشه سایز جوشانده ها رو کوچیکتر کرد ولی با کاهش قطر جوشانده ها راندمان موفقیت طعمه کاهش پیدا میکنه!

من به دوستان عزیز همیشه یادآوری کردم برای ماندگاری بیشتر و عدم ترک خوردن خمیر جوشانده همیشه از روغن گیاهی یا کره استفاده کنن که یکی از ارکان اصلی تهیه و ساخت طعمه هاست ! کپسولهای امگا 3 هم که از روغن کبد ماهی تهیه شدن برای این منظور عالین!

اما ادوات صید (چوب ، چرخ ، نخ ، ریسه ، قلاب و وزنه) نیز از اهمیت زیادی در صید ماهی کپور برخوردارن این به این معنی نیست که باید از برندهای مطرح و گرونقیمت استفاده کنیم! دوستان صادقانه بگم اگه وضع مالیتون خوب نیست باید بگم یه چوب یا چرخ چینی خوب هم میتونه همون کارایی چوب و چرخ با برندی مثل میشل فرانسه یا کلوار یا دام رو داشته باشه! اما اگه وضعیت مالی خوبی دارین ست ماهیگیری خوبی رو تهیه کنین. بر خلاف چوب و چرخ نخ لیدر و ریسه و قلاب منتخبتون باید بهترین موجود در بازار باشه! قلابهای نروژی یا فرانسوی یا اتریشی و آلمانی خوبن ،نخ هم ابریشمی سوفیکس سایز0.50 خوبه! وزنه نسبت به سیستم صید بستگی داره اگه از طعمه پاش در ریسه تون استفاده میکنین وزنه تون نباید از 60 گرم بیشتر باشه در غیر این صورت بین 80 تا 120 گرم نسبت به مسافت پرتاب کفایت میکنه! دوستان توجه داشته باشن در صید کپور وزنه نهایتا" نباید از 120 گرم بیشتر باشه!

شیوه صحیح قرار گرفتن لانسر در صید ماهی کپور

%D9%84%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%B1_%DA%A9%D9

نمونه ای از وزنه  و قلابها

 

index2.jpg

images12.jpeg%D9%88%D8%B2%D9%86%D9%87_%D9%87%D8%A7.jp

اگر در بستر محلی که ماهیگیری میکنین مشکلی از قبیل تراکم گیاهی یا موانع طبیعی وجود نداره با توجه به رفتارشناسی ماهی کپور(تجسس و پمپاژ بستر جهت تغذیه) همیشه بهترین سیستم کف خواب با انشعاب دو ریسه یکی بعد از وزنه یا طعمه پاش و دیگری قبل از وزنه و طعمه پاشه البته صید حرفه ای و ورزشی بهتره تک ریسه باشه اما با وضیعت تراکم پایین ماهیها در منابع آبی کشور دو ریسه راندمان صید رو افزایش میده!

نمونه ای از ریسه ها

%D8%B1%DB%8C%D8%B3%D9%87_%D8%B7%D8%B9%D9%D8%B1%DB%8C%D8%B3%D9%87_%D8%A7%D9%86%D8

 امروزه برای همه کپور گیران نقش طعمه پاشی برای افزایش راندمان صید کاملا" مشخص و بارزه اما باید توجه کنین که خارج از اصول و استاندارد عمل نکنید که نتیجه معکوس میگرین ! برای یک شبانه روز ماهیگیری و 4 لانسر 10کیلو مواد طعمه پاشی به ازای هر لانسر 2.5 کیلو کافیه! زمانی مجازین بیشتر از این حد طعمه پاشی کنین که تراکم ماهی در مکان مورد نظر زیاد تر از حد استاندارد باشه! یا مثلا جمیعت ماهی کاراس در اون مکان بیشتر از کپور باشه! فاصله زمانی طعمه پاشی هم با توجه به تراکم ماهی هر 2 ساعت یکبار باید تنظیم وشارژ بشه!

بهترین مواد برای طعمه پاشی:کنسانتره ها،ذرت ،گندم ،جو و حبوبات تخمیر شده و خیس خورده،شاهدانه،خمیرهای پایه طعم دار شده همراه ماگوت و کرم خاکی.

نمونه ای ادوات طعمه پاشی

%D8%AA%DB%8C%D8%B1%DA%A9%D9%85%D9%88%D9%%D9%81%D9%86%D8%B1_%D8%B7%D8%B9%D9%85%D9

%D9%85%D9%88%D8%A7%D8%AF_%D8%B7%D8%B9%D9

 

اما شیوه های صحیح طعمه زنی از دیگر ارکان مهم در صید کپوره من بارها یادآوری کردم باز هم به صراحت میگم درصید ماهی کپور نباید نوک قلاب رو حتی اگه از طعمه خمیر استفاده میکنین بپوشونین! ماهی قادر به تشخیص نوک قلاب شما زیر آب نخواهد بود و فقط زمانی متوجه میشه که قلاب در نسوج دهانیش فرو بره که در اون صورت هم ماهی به دام افتاده!!! اگه از بویله استفاده میکنین بویله هاتون رو کیپ به قلاب نچسبونین و حداقل1 cm فاصله بدین، اگه از کرم خاکی یا لارو مگس (ماگوت) استفاده میکنین بصورت توپی کرمها رو به قلاب بزنین! خمیر رو هم باید طوری به جان قلاب بزنید که نوک قلاب بیرون بمونه و با اولین مکش ماهی  خمیرتون براحتی از قلاب جدا بشه تا قلاب سریعتر در دهان ماهی بشینه!

طعمه های رایج برای صید کپور:ذرت و حبوبات تخمیر شده،کرم ماگوت وکرم خاکی،انجیر خشک،میگو و ماهی ،گوشت و دل و جگر مرغ،حشرات(ملخ،جیرجیرک)،سوسیس و سیب زمینی، پنیر پیتزا،انواع خمیر با پایه( آرد ذرت،گندم و سویا) و انواع جوشانده ها(بویله ها)

نمونه ای از شیوه های صحیح طعمه زنی!

%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8_%D9%87%D9%85%D8%D8%B7%D8%B9%D9%85%D9%87_%D8%B5%D8%AF%D9

%D9%86%D9%88%D9%86_%D9%BE%DB%8C%DA%86.jpworm1.jpg

pvaSystemsImg3.jpg

www.jpg

%DA%A9%D8%B1%D9%85_%D8%AE%D8%A7%DA%A9%DB

%D8%A8%D9%88%DB%8C%D9%84%D9%87_%D8%A7%D8

                                   موفق و پیروز باشید ......................مسعود تقی پور


مطالب مشابه :


عکس های ارسالی ماهیگیری ورزشی بگیرو رها کن توسط ماهیگیران اصفهانی

ولی متأسفانه هنوز برای دوستان این لذت ماهیگیری بگیرو رها کن تعریف نشده اگه بدانید که لذت




فیلم سینمایی catch and release (بگیرو رها کن)

(بگیرو رها کن) دوستان عزیز امید وارم که یه روز فرهنگ ماهیگیری بگیرو رها کن را همه




کدامیک؟ ماهیگیری بگیرو رهاکن، ماهیگیری ورزشی یا ماهیگیری برای خوردن؟

ماهیگیری بگیرو رهاکن، ماهیگیری ورزشی یا ماهیگیری (اسطوره ماهیگیری بگیر و رها کن




فرق بین صیادی و ماهیگیری ورزشی

با افتخار اعلام می کنم که زمانی بگیرو رها کن را لذت ماهیگیری بگیرو رها کن تعریف




فلای فیشینگ در برکه Carp House قسمت - 1

مکانی زیبا و آرام برای ماهیگیری بگیرو رها کن و تمرین یمان از سیستم بگیرو رها کن




روش های صحیح رها سازی ماهی قزل آلا

در هنگام صید ماهی قزلالا در برنامه های بگیرو رها کن ماهیگیری باید بگیرو رها کن




بگیر و رها کن بقلم آقای مهندس یزدانی

که این چه کار سختی است ، من هم با شما هم عقیده هستم و گفتم که بگیرو رها کن از ماهیگیری به




آنچه در مورد صید ماهی کپور باید بدانیم!

همه چیز در مورد ماهیگیری در کشور ما هنوز فرهنگ بگیرو رها کن جایگاهی نداره و به نظر من تا




برچسب :