انواع صفحه های نمایش لمسی تلفن همراه

انواع صفحه های نمایش لمسی تلفن همراه

     طبیعت انسان برای راحت زندگی کردن، نیروی محرکه او برای اختراع و فعالیت است. این نیروی محرکه تا جایی پیش رفته که امروز کارهای مختلف فقط با اشاره ای نرم و سبک به راحتی انجام می شود و وسایل لمسی بسیار محبوب شده اند.

     روند صعودی تلفن های همراه لمسی و رقابت شدید برندها در این قضیه، نشان دهنده اهمیت این تقاضا از سوی کاربران موبایل است.

     شاید عده ای اولین تلفن همراه Apple –یعنی iPhone- را جهشی انقلابی در صنعت صفحه های نمایش لمسی موبایل بدانند ( البته اگر این گوشی را در دستان خود لمس کرده باشند!)، اما صفحه نمایش لمسی در موبایل، سابقه ای بسیار دورتر دارد و روز به روز نیز بر تغییرات رو به رشد آن افزوده می شود.

     فناوری های مختلفی برای اجرای فرامین لمسی کاربران موبایل وجود دارد. در این مقاله، به طور مختصر ویژگی های 3 فناوری لمسی را که در تلفن های همراه استفاده می شود، بررسی می کنیم.

     امروز از سه فناوری به نام های مقاومتی، خازنی و مادون قرمز در ساخت صفحه نمایش تلفن های همراه استفاده می شود؛

 1. صفحه نمایش لمسی مقاومتی یا حساس به فشار

     صفحه نمایش لمسی مقاومتی در تولید تلفن های همراه لمسی و به خصوص گوشی های حرفه ای تحت سیستم عامل ویندوز موبایل -مانند HTC TyTN ll و HTC Touch Diamond- متداول تر است.

     این صفحه نمایش ضد آب و گرد و غبار است. اما به راحتی روی آن خش می افتد. این صفحه نمایش به سه نوع 5-wire، 4-wire و 8-wire تقسیم می شود.

     نوع 4-wire متداول تر بوده و در مقایسه با انواع دیگر صفحه های نمایش لمسی مقاومتی، از سه لایه تشکیل شده است. لایه سوم به صفحه نمایش استحکام و دوام بیش تری می بخشد و طول عمر آن را از 1 میلیون به 35 میلیون کلیک افزایش می دهد.

     نحوه عملکرد فناوری مقاومتی به این طریق است که  بین دولایه نقاط پلاستیکی (dots spacer) کوچکی وجود دارد که در صورت نبود فشار، از برخورد این دو لایه جلوگیری می کنند. درون هر لایه، برق جریان دارد و در صورت هر گونه لمس، زنجیره ای تشکیل می شوند. سپس جهت تعیین محل لمس، برق جاری بین دو لایه اندازه گیری می شود.

ویژگی ها:

     ویژگی های مثبت این صفحه نمایش این است که با هر وسیله ای می توان آن را لمس کرد و این فناوری قیمت پایینی دارد.

     ویژگی های منفی این صفحه نمایش را می توان در این خلاصه کرد که به راحتی روی آن خش می افتد و این امر بر روی عملکرد آن تأثیر می گذارد. همچنین در آنِ واحد فقط یک لمس را ثبت می کند. دیگر این که در مقایسه با انواع دیگر، نور بیش تری را به خود جذب می کند و حدود 85 درصد از نور جذب شده را عبور می دهد.

 2. صفحه نمایش لمسی خازنی یا دارای الکتریسیته ساکن:

     این صفحه به تازگی در صنعت تلفن همراه محبوبیت زیادی بدست آورده است. iPhone Apple و LG Prada معروف ترین نمونه هایی هستند که این فناوری را به کار برده اند.

     گوشی های دارای این نوع صفحه نمایش به علت قیمت بالایی که دارند، سهم کمتری از بازار موبایل را به خود اختصاص داده اند. این نوع نیز خود دارای دو نوع است؛ نوعی که در آنِ واحد تنها می تواند یک لمس را ثبت کند و نوع دیگر –که سازندگانش آن را Multi Touch می نامند- در آنِ واحد قادر به ثبت بیش از یک لمس است.

     Apple iPhone و LG Prada اولین گوشی هایی نیستند که از این فناوری بهره گرفته اند اما در افزایش محبوبیت صفحه نمایش لمسی خازنی بسیار مؤثر بوده اند. در این سیستم از یک لایه (توری) استفاده می شود که ماده ای که رسانای جریان برق است –مانند اغلب اکسید ایندیوم قلع- پوشیده شده و جریانی پیوسته با فرکانسی خاص را تولید می کند. وقتی که صفحه نمایش را با یک جسم هادی جریان الکتریکی-مانند انگشت دست- لمس می کنید، جریان تغییر کرده و بدین طریق محل لمس مشخص می شود.

ویژگی ها:

     از ویژگی های مثبت فناوری نام برده این است که ضد خش، رطوبت و گرد و غبار است و در حدود 92 درصد از نور ساطع شده از صفحه نمایش را عبور می دهد. طول عمر آن زیاد و در حدود 225 میلیون کلیک است.

     نکته منفی در مورد آن این است که فقط به وسیله اجسام جاندار می توان با آن کار کرد. به عنوان مثال این صفحه نمایش به انگشتانی که با دستکش پوشیده شده جواب نمی دهد!

3. صفحه نمایش لمسی مادون قرمز:

     مادون قرمز، گران ترین نوع صفحه نمایش لمسی است و از این رو در مقایسه با دیگر فناوری های موجود در تلفن های همراه، رواج چندانی ندارد و حتی خود سازندگان صفحه های نمایش لمسی هم از آن استفاده نمی کنند.

     این نوع صفحه های نمایش به 2 دسته حساس به گرما و نور تقسیم می شوند و بر این اساس نحوه عملکرد متفاوتی دارند.

     نوع حساس به گرما، رایج ترین نوع از این دسته است. اما در ساخت سایر قسمت های موبایل به کار می روند. نمونه آن دکمه های U600 و Samsung U900 است که صرفاً با اجسام گرم (مانند انگشتان دست) می توان آن ها را لمس کرد. اگر انگشت دست شما به دلیل سرمای هوا سرد باشد، نمی توانید از این صفحه نمایش استفاده کنید.

     در فناوری نوری، از پرتوهای مادون قرمز – که چشم انسان قادر به دیدن آن نیست- استفاده می شود و تنها نمونه آن در میان تلفن های همراه Neonode N2 است. این سیستم با استفاده از تعدادی حسگر کار می کند که در بالا و اطراف صفحه نمایش قرار گرفته و شبکه ای از پرتوهای نامرئی را تشکیل می دهند.

     این فناوری در صورت تماس یک جسم (مانند انگشت یا قلم فولادی مخصوص) با صفحه نمایش، در ناحیه ای خاص مانع عبور پرتوها شده و بدین طریق محل لمس را تعیین می کند.در مورد این سیستم ، نیازی به اعمال فشار نیست و یک لمس آرام  و ملایم کافی است.

ویژگی ها:

     از ویژگی های مثبت فناوری نام برده این است که نور ساطع شده از صفحه به طور 100 درصد عبور داده می شوند و عمر آن بستگی به حسگرهایش دارد و می تواند تا 7 سال به طور مداوم روشن باشد. به علاوه گرد و غبار، رطوبت و خش بر آن تأثیری ندارد. زیرا هنگام استراحت  حسگرهای واقع در بالای صفحه، شیشه تصویر را خوب و واضح نشان می دهد. با این وجود، یکی از معایب بزرگ این فناوری این است که نور شدید محیط می تواند بر بازدهی و وضوح آن تأثیر منفی بگذارد.

آینده روشن صفحه نمایش لمسی:

     نمی توان گفت در آینده کدامیک از این 3 نوع  فناوری بهتر و کارآمدتر هستند. چرا که همانطور که دیدیم، هر نوع مزایا و معایب خود را دارد. اما اغلب  کاربران طرفدار سیستم صفحه نمایش مقاومتی هستند. علت این محبوبیت این است که به وسیله هر چیزی می توان از آن استفاده کرد.

     با این وجود نباید فناوری خازنی را نیز دست کم گرفت؛ همانطور که محبوبیت iPhone این گفته را تأیید می کند. Apple Multimedia اولین نمونه از این نوع  فناوری است و به وسیله آن می توان یک تلفن همراه را با بیش از یک لمس و به طور همزمان کنترل کرد. با تمام این تفاسیر، انتظار می رود  فناوری مادون قرمز آینده روشن تری داشته باشد. اما در حال حاضر قیمت تولید بسیار بالای آن باعث شده است تا در آخرین رده این فناوری ها قرار بگیرد.

     در حال حاضر، تلفن های همراهی وجود دارند که به وسیله این فناوری، بیش از یک لمس (دقیقاً 52 لمس!) را ثبت می کنند. این روش Optical Imaging نامیده شده و کاربرد آن را می توان در Microsoft Surface مشاهده کرد. این ابزار دارای جدولی بزگ است که نسبت به لمس عکس العمل نشان داده و برای اهداف تجاری در هتل ها، فروشگاه ها و... به کار می رود.

     روز به روز بر محبوبیت موبایل های لمسی افزوده می شود و همین عامل تکنولوژی جدید و رو به رشد صفحه نمایش لمسی را به زودی با پیشرفت و دگرگونی مواجه خواهد کرد.


مطالب مشابه :


ابرقدرت گوشی های هوشمند آیفون 5طلایی

فروش انواع گوشی های لمسی - ابرقدرت گوشی های هوشمند آیفون 5طلایی - فروش و لیست قیمت انواع گوشی های لمسی - فروش انواع گوشی های لمسی.




جدید ترین قیمت گوشی های هوشمند

فروش انواع گوشی های لمسی - جدید ترین قیمت گوشی های هوشمند - فروش و لیست قیمت انواع گوشی های لمسی - فروش انواع گوشی های لمسی.




قیمت جدید ترین گوشی سونی در بازار

فروش انواع گوشی های لمسی - قیمت جدید ترین گوشی سونی در بازار - فروش و لیست قیمت انواع گوشی های لمسی - فروش انواع گوشی های لمسی.




انواع صفحه های نمایش لمسی تلفن همراه

شاید عده ای اولین تلفن همراه Apple –یعنی iPhone- را جهشی انقلابی در صنعت صفحه های نمایش لمسی موبایل بدانند ( البته اگر این گوشی را در دستان خود لمس کرده باشند!)، اما صفحه نمایش لمسی در موبایل، سابقه ای بسیار دورتر دارد و روز به روز نیز بر ...




قیمت انواع گوشی های اپل appel

دیجیتالی، حسگرهای شتاب‌سنج و مجاورت‌سنج، حسگر ژیروسکوپ سه جهته برای تشخیص بهتر حرکت گوشی، سهولت گشت و گذار در اینترنت، دوربین ۸ مگاپیکسل، فوکوس اتوماتیک و لمسی،. فیلمبرداری با وضوح HD 1080p، ثبت موقعیت جغرافیایی ...




قیمت انواع گوشیهای سونی اریکسون sony ericsson

گوشی با پردازنده ۱٫۴ گیگاهرتز، سیستم عامل Android نسخه ۲٫۳٫۴، دوربین ۸ مگاپیکسل، فیلمبرداری با وضوح 720p، فوکوس اتوماتیک و لمسی، فلاش، صفحه نمایش ۴٫۲ اینچ لمسی با وضوح بسیار بالا و تفکیک ۱۶ میلیون رنگ، مسیر‌یاب جی‌پی‌اس، ...




قیمت گوشی های گلکسی سامسونگ لیست قیمت گوشیقیمت روز انواع گوشی موبایل

قیمت گوشی جدیدترین قیمت‌های گوشی موبایل در بازار در دومین روز هفته اعلام شد : قیمت موبایل; قیمت موبایل هواوی; قیمت موبایل در بازار تهران; قیمت موبایل های لمسی سامسونگ; گوشی سونی; قیمت گوشی های گلکسی سامسونگ; قیمت انواع گوشی سامسونگ ...




برچسب :