مسافران بیهقی

اتوبوس- حميد هيدارن:
يكي از عواملي كه باعث مي‌شود مردم به سمت حمل‌ونقل عمومي گرايش پيدا كنند، بهبود كيفيت خدمات در اين عرصه و ايجاد آرامش و آسايش براي استفاده‌كنندگان از سيستم‌هاي حمل‌ونقل عمومي است.

درواقع اگر هر يك از ما مطمئن باشيم كه در سفرهاي درون‌شهري و برون‌شهري با بهره‌مندي از وسايل نقليه عمومي مي‌توان با صرف كمترين هزينه و زمان و به بهترين شكل ممكن راهي مقصد شويم، هيچ‌گاه اين فرصت گرانبها را به استفاده از وسيله نقليه شخصي ترجيح نداده و اصطلاحا براي خود دردسر نمي‌خريم.

سالانه حدود 600ميليون سفر در كشور صورت مي‌گيرد كه 240ميليون سفر به وسيله حمل‌ونقل جاده‌اي و از طريق پايانه‌ها انجام مي‌شود. از اين تعداد سفر 70ميليون در پايانه‌هاي كلان‌شهر تهران راهبري و سامان‌دهي مي‌شود. در حقيقت يك‌سوم مجموع مسافرت‌هاي حمل‌ونقلي از طريق پايانه‌هاي پايتخت تحقق مي‌يابد كه اين امر مستلزم ارايه خدمات كيفي و كمي مطلوب به مسافران است.

البته پايانه‌هاي شهر تهران براي جمعيت و مساحت سابق آن يعني 350كيلومترمربع و 5/3ميليون‌نفر پيش‌بيني و طراحي شده و امروز با افزايش مساحت تهران به 700كيلومترمربع و جمعيت آن به 10ميليون نفر، گسترش پايانه‌ها يك ضرورت به حساب مي‌آيد.

در تعاريف جديد از سرويس‌ها و خدمات‌شهري، پايانه‌ها به عنوان محل آرامش و آسايش مردم توصيف شده‌اند كه در همين راستا عمليات عمراني، خدماتي و رفاهي بر مبناي افزايش امكانات پايانه‌ها طراحي و اجرا شده است، اما ازجمله پايانه‌هايي كه در آن كارهاي زيادي صورت گرفته است، مي‌توان به پايانه بيهقي اشاره كرد.

اخيرا طرح ايجاد پياده‌راه در اين پايانه مراحل مطالعاتي خود را پشت‌سر گذاشته و به نظر مي‌رسد ظرف روزهاي آينده كارهاي اجرايي مربوط به ساخت پياده‌راه آغاز شود. ايجاد پياده‌راه در پايانه بيهقي گرچه هزينه سنگيني دارد، اما به لطف سياست‌هاي مبتني بر جذب سرمايه‌گذار بخش خصوصي، اين پروژه با كمترين فشار مالي به سازمان پايانه‌ها و پارك‌سوارهاي تهران انجام خواهد شد.

آمار مسافران پايانه بيهقي

در شناخت آماري از پايانه بيهقي و اين‌كه چه ميزان مسافر به اين سامانه حمل‌ونقلي رجوع مي‌كنند، ذكر اين مساله كافي است كه فقط در شهريورماه سال‌جاري تعداد 162هزارو829نفر از طريق پايانه مذكور اقدام به مسافرت كردند. سرويس‌هاي خروجي اين پايانه 6785سرويس بوده و به طور ميانگين روزانه حدود 5252نفر به پايانه بيهقي مراجعه داشته‌اند. بنابراين مي‌توان نتيجه گرفت پايانه بيهقي يك مركز تبادل سفر استراتژيك در تهران به حساب مي‌آيد كه به نوبه خود پذيراي حجم وسيعي از مسافران بوده و لزوم ارتقا كيفيت خدمات در آن كمتر از ساير پايانه‌هاي پايتخت نيست.

از خيابان آرژانتين تا سكوي سوار شدن به اتوبوس

در پايانه بيهقي پياده‌راهي ايجاد خواهد شد تا مسافران بتوانند از خيابان آرژانتين مستقيما خود را به سكوهاي سوار شدن به اتوبوس برسانند. ضمن اين‌كه در اين مسير از فضايي زيبا نيز بهره‌مند شوند. مطالعات براي ايجاد اين پياده‌راه خاتمه يافته است و براي ساخت آن از معماري سنتي و ايراني بهره‌گرفته خواهد شد.

درواقع با استفاده از طرح چهارباغ و ايجاد فضاهاي سبز، مسيري زيبا جهت تردد مسافران ايجاد مي‌شود. اجراي طرح‌هاي جديد، نوآوري‌ها و ابداعات در پايانه‌ها جهت ارايه خدمات كمي و كيفي بيشتر و مطلوب‌تر به مردم و به‌ويژه مسافران ورودي به پايانه‌هاي صورت گرفته است.

اغتشاشات بصري و مسايل ترافيكي

اغتشاشات بصري و مسايل ترافيكي در واحد پايانه‌ها به همراه حجم وسيعي از مردم كه در اين اماكن رفت و آمد مي‌كنند، بايد به طريقي سامان‌دهي شود. در اين رابطه پيش‌تر با نصب علايم راهنمايي و رانندگي و راهنمايي مراجعين به انتخاب مسير صحيح و مناسب، اقداماتي صورت گرفته كه البته كافي نبوده است. به همين جهت ايده احداث پياده‌راه مدنظر قرار گرفت. با عملياتي شدن پروژه در پايانه بيهقي، مردم مي‌توانند از در غربي پايانه واقع در ميدان آرژانتين وارد محوطه شده و به طور مستقيم راهي محل سوار و پياده‌شدن مسافران شوند تا بدون كوچك‌ترين دغدغه به محل حركت اتوبوس‌ها برسند.

مشاركت بخش خصوصي

طراحي‌هاي مربوط به مسير پياده‌راه بيهقي حدود 4ماه به طول انجاميد كه اين زمان شامل مطالعات مختلف و متعدد پيرامون انتخاب بهترين ايده نيز مي‌شد. هزينه اجراي طرح 500ميليون تومان برآورد شده كه با مشاركت و سرمايه‌گذاري بخش خصوصي صورت خواهد پذيرفت. درواقع به سرمايه‌گذار خصوصي اين فرصت داده شده تا در ازاي تقبل هزينه ساخت پياده‌راه، چند غرفه در طول مسير ايجاد كرده تا از اين طريق به برگشت سرمايه خود هم اميدوار شود. خوشبختانه كارهاي اجرايي طرح به‌زودي آغاز خواهد شد و انتظار داريم كل كار در كوتاه‌ترين زمان ممكن و با كمترين مزاحمت براي ارباب‌رجوع انجام شود.

ارتقاي كيفيت خدمات‌رساني

مهندس ولي آذروش، مديرعامل سازمان پايانه‌ها و پارك‌سوارهاي شهر تهران با بيان اين‌كه علاوه بر توسعه كمي پايانه‌ها ارتقا كيفيت خدمات‌رساني در پايانه‌هاي موجود در دستور كار اين سازمان قرار دارد، مي‌گويد: ما در تلاش هستيم ضمن بهسازي و بازسازي پايانه‌ها، نسبت به ايجاد فضاهاي خدماتي، رفاهي و فضاي سبز در اين سامانه‌هاي حمل‌ونقلي به طور جدي اقدام نماييم. ازجمله طرح‌هاي موجود مي‌توان به ساخت پياده‌راه پايانه بيهقي اشاره كنيم. اين پياده‌راه با استفاده از طرح چهارباغ طراحي شده و آن‌چه در آن نمود زيادي خواهد داشت، افزايش فضاي‌سبز در پايانه است.

شروع عمليات اجرايي از هفته آينده

آذروش مي‌گويد:ساخت پياده‌راه پايانه بيهقي خدمتي به مراجعان است تا در مسيري كه در خور شان‌شان است تردد كرده و به اتوبوس‌ها برسند. با پايان طرح‌هاي مطالعاتي و مراحل مربوط به طراحي پياده‌راه، عمليات اجرايي از هفته آينده شروع خواهد شد و اميدواريم در كوتاه‌ترين زمان ممكن بتوانيم خدمتي نو به مردم ارايه كنيم.

طرح‌هاي اين‌چنيني البته منحصر به پايانه بيهقي نشده و در صورت فراهم شدن شرايط، ساير پايانه‌ها نيز به چنين امكاناتي مجهز خواهند شد. البته ابتدا بايد مطالعات مقدماتي صورت پذيرد تا مشكلات و محدوديت‌هاي اجراي طرح در ساير پايانه‌ها شناسايي و راه‌هاي برطرف ساختن آن‌ها ارايه شود.

الهام گرفتن از معماري اصيل و سنتي ايراني

طراحي مسير با الهام از معماري اصيل و سنتي ايراني انجام خواهد شد و در آن نمونه‌هايي از آجرهاي خفته و راسته كه تعبيري از معماري سنتي و تاريخي است، به كار مي‌رود. مشابه اين نوع معماري در بقعه شيخ صفي‌الدين، مسجد شيخ لطف‌ا... و مسجد امام نيز مشاهده مي‌شود.

ضمنا از كاشي‌هاي هفت‌رنگ و كاشي‌هاي معرق هم در طراحي طول مسير استفاده مي‌شود. البته ارايه طرح‌هاي جديد معماري در بخش‌هايي از مسير مدنظر است تا مسافران با تنوع جاذبه‌هاي بصري مواجه شده و فضايي جديد را تا رسيدن به اتوبوس‌ها تجربه كنند. اين امر مسلما خاطره‌اي خوش از سفر را در ذهن مردم تداعي مي‌كند.

طرح‌هاي جديد، فكرهاي نو

مهندس آذروش در بخش پاياني صحبت‌هاي خود گفت: طرح‌هاي جديد و فكرهاي نو در تمام پايانه‌ها اجرا خواهند شد. هم‌اكنون فاز نخست برخي از اين طرح‌ها در حال پيگيري است و با كارشناسي‌هاي صورت گرفته قصد داريم پروژه‌هاي متنوع‌تري را در اين سامانه‌هاي حمل‌ونقلي پياده كنيم.

در همين راستا بزرگ‌ترين و مجهزترين سرويس بهداشتي در پايانه جنوب احداث شده كه اجراي اين امر در تمام پايانه‌ها مدنظر است و قصد داريم در برخي از آن‌ها از سيستم انرژي خورشيدي استفاده كنيم. به هر حال هر كاري كه صورت مي‌گيرد، هدفي جز رضايت‌مندي مردم را دنبال نكرده و رسالت ما خدمات‌رساني هر چه بيشتر به هموطنان است.

برگرفته از همشهری آنلاین

روابط عمومی شرکت مسافربری همسفر

رزرو ۹۰ -  ۸۸۵۳۴۳۸۲


مطالب مشابه :


تبریز - کندوان - ایل گلی

همسفر - تبریز - کندوان - ایل گلی - زندگی کن/ بی مرز/ با طبیعت - همسفر




مسیر پیشنهادی تبریز به مشهد

رکابزنان داراب جوان همسفر - مسیر پیشنهادی تبریز به مشهد - دوچرخه سواری همسفر داراب




شرکت مسافربری همسفر

akbar scania - شرکت مسافربری همسفر - akbar scania. شرکت مسافربری تبریز(شمال غرب) 08412228686:




سفر به تبریز

چگونه به تبریز برویم . تهران را که مبدا بگیریم، 630 کیلومتر باید طی کنید تا به تبریز برسید.




ساعات حرکت سرویسهای تهران

هدف از ایجاد وبلاگ همسفر جاده ها اطلاع رسانی در باره شرکت مسافربری همسفر چابکسواران تبریز




رادیو تبریز

کلوب پاراگلایدر تبریز جشنواره ها مسابقات و همایش های بین المللی بماند که همسفر های شما




مسافران بیهقی

روابط عمومی شرکت مسافربری همسفر . رزرو ۹۰ - همسفر چابکسواران تبریز همسفر




نتیجه ی هشتمین فراخوان کنگره بزرگداشت کلیم کاشانی و همایش سراسری همسفر با پاییز

همسفر با پاییز آذربایجان شرقی - برگزیدگان 1- فرناز بنی شفیع (تبریز) 2 - حجت حصاری (مرند)




پیش فروش بلیط های نوروزی

برای خرید بلیط به صورت حضوری نیز دفاتر شرکت همسفر در سراسر کشور از همسفر چابکسواران تبریز




رهایی.....

روز چهارشنبه مورخ 93/11/29 شاهد رهایی 5 تن از مسافران نمایندگی تبریز شربت ot، راهنمای همسفر:




برچسب :