صادرات خودروهای ایرانی، زير قیمت داخلي ؟!

به عبارت بهتر، خودرویی که شما به عنوان مشتری داخلی خریداری مي‌کنید، با قیمتی بسیار کمتر (حتی نصف) به دست مشتری خارجی مي‌رسد.

آن طور که در آمار موردنظر آمده، «مگان» با قیمتي 29 هزار و 410 دلاری گران‌ترین خودرو صادراتی کشور به شمار مي‌رود و پراید نیز با قیمتی معادل چهار هزار و 200 هزار دلار، ارزان‌ترین آنهاست. البته این قیمت مربوط به یکی از مدل‌های پراید به نام «101» است و برخی دیگر از مدل‌های این خودرو با قیمت بیشتری صادر شده‌اند. طبق آمار، پراید در مدل‌های 141، 132 و 131 با قیمتی برابر با پنج هزار و 455 دلار صادر شده و نکته قابل توجه تر اینجاست که «تیبا» نیز دقیقا با همین قیمت قدم به مرزهای خارج از کشور گذاشته است. این قیمت‌ها در شرایطی است که هم اکنون پراید در بازار داخل، هشت میلیون و 700 هزار تومان (یعنی حدود سه میلیون تومان گران‌تر) به فروش مي‌رسد. تیبا نیز در حال حاضر حدود 5/11 میلیون تومان در بازار ایران به فروش مي‌رسد و این بدان معناست که مشتری داخلی باید این محصول را نزدیک به 8/5 میلیون تومان گران‌تر خریداری کند.



در میان دیگر خودروهای صادراتی نیز، تندر-90 با وجود آنکه قیمتی برابر با 15 میلیون و 700 هزار تومان در بازار داخل دارد، اما مشتری خارجی مي‌تواند تنها با هشت هزار دلار این خودرو را خریداری کند. این شکاف قیمتی در مورد پژو 405 و پارس نیز به شکل فاحش تری به چشم مي‌آید، به نحوی که قیمت پارس صادراتی تنها هشت میلیون تومان بوده و 405 نیز با قیمتی معادل شش میلیون و 300 هزار تومان به دست مشتری خارجی رسیده است. این در شرایطی است که پارس و 405 به ترتیب 18 میلیون و 200 هزار تومان و 13 میلیون و 500 هزار تومان در بازار ایران به فروش مي‌رسند. در بین دیگر خودروهای صادراتی نیز، سمند LX دوگانه‌سوز صادراتی تنها 9 میلیون و 400 هزار تومان قیمت دارد، حال آنکه این محصول در بازار داخل 15 میلیون و 600 هزار تومان خرید و فروش مي‌شود. خودرو «رانا» نیز که گفته مي‌شود قرار است با قیمتی حدود 12 میلیون تومان روانه بازار داخل شود، فقط با قیمت هفت میلیون و 300 هزار تومان به بازارهای خارجی صادر شده است. همچنین مگان نیز که گرانترین خودرو صادراتی کشور طی سه ماه نخست امسال به حساب مي‌آید، با قیمتی معادل 30 میلیون و 800 هزار تومان در اختیار مشتریان خارجی قرار گرفته است. این محصول هم اکنون حدود 36 میلیون تومان در بازار داخل خرید و فروش مي‌شود و قیمت کارخانه‌اي آن نیز نزدیک به 33 میلیون تومان است.اما قیمت‌های مذکور در شرایطی است که ایران خودرو سمند LX معمولی را گرانتر از بازار داخل صادر کرده، به نحوی که مشتری خارجی برای خرید این خودرو باید حدود 300 دلار بیشتر پول بپردازد.

پراید بیشترین خودرو صادراتی
اما آن طور که در آمار آمده، پراید بهترین و پرتیراژترین خودرو صادراتی کشور است. این محصول که پرتیراژترین و ارزانترین خودرو داخلی نیز به شمار مي‌رود، پنج هزار و 20 دستگاه صادرات داشته است. پس از پراید، خودروهای پژوپارس و 405 با 223 دستگاه صادرات، رتبه دوم را در اختیار دارند و سمند و تندر-90 نیز به ترتیب با آماری 147 و 118 دستگاهی، به ترتیب سومین و چهارمین خودروهای صادراتی کشور در سه ماه نخست امسال بوده‌اند. خودروسازان کشور همچنین 10 دستگاه مگان، دو دستگاه رانا و دو دستگاه خودرو متفرقه را نیز در این بازه زمانی صادر کرده‌اند. نکته بسیار قابل توجه اینجاست که 99 درصد از خودروهای صادراتی کشور به عراق صادر و 51 دستگاه خودرو نیز میهمان 10 کشور فرانسه، آلمان، افغانستان، اسپانیا، ارمنستان، کره، آلمان، چین، رومانی و اتریش شده‌اند.

ارزانتر بودن خودروهای صادراتی نسبت به مشابه‌های عرضه شده در داخل، در شرایطی است که سالهاست مشتریان ایرانی نسبت به این موضوع معترض بوده و مي‌پرسند «چرا آنها در مقایسه با مشتریان خارجی باید پول بیشتری بابت خودروهای داخلی بپردازند؟»

این اعتقاد مشتریان ایرانی در شرایطی است که کارشناسان، پایین تر بودن قیمت خودروهای صادراتی را در مقایسه با خودروهای مشابه عرضه شده در بازار داخل، موضوعی طبیعی عنوان کرده و نوعی عرف بین‌المللی می‌دانند. به گفته این کارشناسان، خودروسازان خارجی نیز معمولا برای افزایش قدرت رقابت، محصولات صادراتی خود را ارزان‌تر از بازار داخل به فروش می‌رسانند. و در واقع از این راه به عنوان یکی از راهکارهای جذب مشتری استفاده می‌کنند.

همچنین دلیل دیگری که کارشناسان در این مورد روی آن تاکید دارند، حذف هزینه‌های مالیاتی و در نظر گرفتن مشوق‌هایی از طرف دولت برای صادرکنندگان کشور است. در واقع دولت تسهیلاتی را برای خودروسازان در نظر گرفته، که شرکت‌های خودروساز با استفاده از آنها قیمت محصولات صادراتی خود را کاهش می‌دهند.

به گفته آنها پرداخت هزینه‌هایی مانند مالیات بر ارزش افزوده، عوارض گمرکی و شماره‌گذاری، قیمت تمام‌ شده خودروهای تولید داخل را بالا برده است، حال آنکه خودروهای صادراتی از پرداخت چنین هزینه‌هایی معاف هستند. دبیر انجمن خودروسازان در این مورد با تایید ارزان‌تر بودن قیمت خودروهای صادراتی، می‌گوید: جدای از اینکه در تمام دنیا قیمت خودروهای صادراتی نسبت به محصولات مشابه عرضه شده در بازار داخل، پایین‌تر است، می‌توان چهار دلیل دیگر برای ارزان‌تر بودن خودروهای صادراتی کشور ذکر کرد.

احمد نعمت بخش ادامه می‌دهد:دلیل اول این است که خودروسازان داخلی به طور متوسط برای هر خودرو حدود یک میلیون و 200 هزار تومان در قالب مالیات به دولت می‌پردازند، اما خودروهای صادراتی از این هزینه معاف هستند.

وی با اشاره به اینکه این هزینه‌ها شامل مواردی مانند مالیات بر ارزش افزوده، عوارض گمرکی و شماره‌گذاری است، به دلیل دوم اشاره کرده و تاکید می‌کند: خودروهای داخلی کم و بیش به برخی قطعات وارداتی نیاز دارند و این موضوع به معنای وابستگی ارزی خودروسازان است، حال آنکه طبق قانون، گمرک پولی را که بابت این قطعات در تولید خودروهای صادراتی هزینه می‌شود، به خودروسازان پرداخت می‌کند. وی می‌افزاید: این موضوع موجب می‌شود قیمت تمام شده خودرو کمتر شود.

دبیر انجمن خودروسازان در مورد دلیل سوم ارزان‌تر بودن خودروهای صادراتی، به اصلاح قانون مالیات اشاره کرده و می‌گوید: چند سال پیش خودروسازان می‌بایست بیش از 50 درصد بابت مالیات از ناحیه سود خود پرداخت می‌کردند، اما با اصلاح آن در دولت هشتم، این مالیات به 25 درصد کاهش یافت و همچنین خودروسازان از پرداخت مالیات برای خودروهای صادراتی خود معاف شدند.

به گفته نعمت بخش، خودروسازان برای آنکه بتوانند سطح رقابت خود را بالا ببرند، در عوض عدم پرداخت مالیات در خودروهای صادراتی، قیمت آنها را کاهش می‌دهند. دبیر انجمن خودروسازان در توضیح دلیل چهارم نیز می‌گوید: طبق قانونی دیگر، دولت در جبران پایین نگه داشتن قیمت ارز، به صادرکنندگان جایزه صادراتی می‌دهد و خودروسازان معادل این جایزه را نیز از قیمت محصولات صادراتی خود کم می‌کنند. نعمت بخش می‌افزاید: در واقع خودروسازان همه این کارها را برای افزایش قدرت رقابت در بازارهای صادراتی انجام می‌دهند.

کره؛ سلطان صادرات به ایران
به سراغ خودروهای وارداتی برویم و ببینیم کدام خودروها از کدام کشورها میهمان ایران شده‌اند.طبق آمار، کره بیشترین خودروها را در خرداد ماه امسال به ایران فرستاده و ترکیه نیز تنها یک دستگاه خودرو به ايران صادر کرده است. در نگاهی تفکیکی، کره‌ای‌ها در مجموع یک هزار و 295 دستگاه خودرو شامل 657 دستگاه سوناتا، 298 دستگاه هیوندایی IX35، 92 دستگاه سانتافه، 231 دستگاه جنسیس (کوپه و معمولی)، هشت دستگاه استینتال صادر کرده‌اند.

البته کره‌ای‌ها محصولات کیا را نیز به ایران فرستاده‌اند، منتها با این تفاوت که این خودروها از کشور امارات میهمان ایران شده‌اند. این در شرایطی است که طبق قانون جدید، از این پس تمام خودروها باید بدون واسطه و از کشور سازنده به ایران وارد شوند.اما در میان دیگر کشورهای صادرکننده خودرو به ایران، فرانسه 200 دستگاه، عمان 103 دستگاه، ژاپن 29 دستگاه و آلمان هم 21 دستگاه خودرو به کشور صادر کرده‌اند. همچنین چین و ترکیه نیز به ترتیب پنج و يك دستگاه خودرو را در خردادماه امسال به ایران فرستاده‌اند.

در بین خودروهای وارد شده به کشور، انواع تویوتا مانندلندکروز، محصولات لوکس مانند بنز SL و همچنین خودروهایی مانند «ون فیات دوکاتو» و سیتروئن C5 به چشم مي‌آیند. البته خودروهای غیر سواری (کارتینگ) نیز جزو میهمانان واردشده محسوب مي‌شوند که از چین به ایران آمده‌اند.


مطالب مشابه :


آمبولانس فیات دوکاتو استاندارد موردتائیداورژانس ووزارت بهداشت با بلاک آمبولانس یورو4

آمبولانس فیات دوکاتو توربو دیزل وتویوتا هایروف دیزلی قابلیت نصب تجهیزات تیپ b. قیمت ۱۳۹۳




فیات یک ون 7 نفره معرفی کرد

خودرو برتر - فیات یک ون 7 نفره معرفی کرد - وبلاگ دانش فنی ، اطلاعات مهندسی ،آموزشی ، خبری و




تحویل فوری کشنده تک محور فاو یورو 4 با مدل 94

فروش اقساطی مینی بوس فیات دوکاتو 1+17 نفره مدل 2010 ، محصول قیمت : 252 میلیون تومان با تحویل




صادرات خودروهای ایرانی، زير قیمت داخلي ؟!

این قیمت‌ها در ، محصولات لوکس مانند بنز sl و همچنین خودروهایی مانند «ون فیات دوکاتو» و




جلسه مجمع عمومی موسسه مرکزی شرکت‌های احرار برگزار شد

دانسته و از تجدید قیمت گزاری دارائی‌های تولید مینی‌بوس دوکاتو شرکت فیات و




آخرین لیست خودرو های سواری مجاز برای واردات در نیمه اول سال 1391

فیات. قیمت خودرو. کاپرا مینی بوس فیات دوکاتو: 1391/04/01: قیمت فروش برخی از خودروهای گذر




نمایشگاه خودرو شیکاگو 2013

قیمت مدل 2013 این خودرو 38,995 این ون فول سایز که بر پلت فرم فیات دوکاتو 2012 ساخته شده، برای




برچسب :