اهمیت علوم پایه ! (2)

دبیر کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به ضعف‌ها و کاستی‌های محتوای آموزش پزشکی، گفت: برخی اساتید هیچ رسالتی برای آموزش صحیح به پزشکان آینده کشور قائل نیستند.

 

مهدی حقانی درگفت‌وگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خراسان، اظهارکرد: آموزش به دانشجویان مقطع علوم پایه پزشکی در محتوا و روش دچار ضعف است و علی‌رغم تلاش‌های مسوولین دانشکده پزشکی در چند سال اخیر، باز هم اشکالات زیادی در سیستم آموزشی مشاهده می‌شود.

 

 

دوره علوم پایه پزشکی مغفول مانده است

 

وی افزود: مقطع علوم پایه دوره‌ای بسیار مهم و تاثیرگذار برای پرورش یک پزشک متخصص در آینده است، اما علی‌رغم اهمیت این دوره متاسفانه شاهد مغفول ماندن آموزش در این دوره هستیم.

 

حقانی درباره مشکلات آموزشی مقطع علوم پایه، اظهارکرد: به اعتقاد بنده آموزش دوره علوم پایه پزشکی از دو جهت دچار مشکل است، از یک سو محتوای آموزشی و از سوی دیگر روش‌های آموزشی و سنجشی برخی اساتید در این مقطع دچار اشکال است، البته کتمان نمی‌کنم که دانشجو نیز باید متوجه وظیفه اصلی خود که همان مطالعه صحیح دروس است باشد و بداند که راه برطرف کردن نقایص موجود تعامل با مسوولین و اساتید دانشکده است.

 

وی در خصوص ضعف‌های محتوای آموزشی گفت: بسیاری از دانشجویان متاسفانه کتب مرجع درسی را اصلا نمی‌خوانند و تنها راه نمره‌گرفتن را فقط خواندن جزوات صدای ضبط شده اساتید می‌دانند(البته این روش بسیار مناسبی برای خواندن دروس در مدت زمان محدود و مرور دروس برای شب امتحان است ولی دانشجویان و اساتید نباید نگاه به مرجع را فراموش کنند) چرا که اکثر اساتید تنها از صحبت‌های خود در کلاس که حال ممکن است از بخش‌های مختلف چندین کتاب مرجع باشد، امتحان می‌گیرند.

 

دبیر کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، افزود: به اعتقاد بنده برای رفع این مشکلات باید گروهی از اساتید مجرب و متخصص دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور گردهم آیند و با توجه به نیاز دانشجویان پزشکی کتبی جهت آموزش به دانشجویان پزشکی تالیف کنند تا به صورت واحد از همان کتب به دانشجویان در سراسر کشور تدریس شود.

 

وی با اشاره به ضعف روش‌های آموزشی در مقطع علوم پایه،تصریح کرد: متاسفانه در سیستمی که درحال حاضر در اغلب دانشکده‌های پزشکی کشور اجرا می‌شود، بین بخش علوم پایه و بالینی ارتباط قوی وجود ندارد در نتیجه اغلب دانشجویان وقتی از علوم پایه وارد دوره بالینی می‌شوند عملا بخش زیادی از محفوظات و معلومات علوم پایه خود را به فراموشی سپرده و در دوره بالینی فقط تجربه کسب می‌کنند.به همین دلیل اکثر دانشجویان و اساتید دوران علوم پایه را دوران کم اهمیتی در طی این 7 سال می دانند و دانشجویان صرفا به دوران بالینی فکر می کنند و دوران علوم پایه را به زور نمره گرفتن از اساتید می گذرانند...

 

حقانی ادامه داد: ما در دانشکده پزشکی شاهد این موضوع هستیم که اساتیدی که MD هستند و بعد PhD کسب کرده اند کلاس هایشان با استقبال بیشتری از سوی دانشجویان مواجه می‌شود که به عقیده من دلیلش ارتباط قوی است که این اساتید می‌توانند بین علوم پایه و بالینی ایجاد کنند.

 

وی با بیان اینکه اکثر اساتید در دانشکده پزشکی بسیار بروز و از لحاظ علمی بسیار قوی هستند، اظهارکرد: به گونه‌ای که برخی اساتید از روی مقالات علمی پژوهشی روز دنیا تدریس می‌کنند، اما از سویی دیگر اساتید معدودی هستند که گویی هیچ رسالتی را برای آموزش صحیح به پزشکان آینده کشور برای خود قائل نیستند.

 

حقانی افزود: در دنیا امروز زمانی که می‌خواهند به یک دانشجوی پزشکی آناتومی درس دهند برای آموزش از تصاویر سه بعدی استفاده می‌کنند، اما در آناتومی که امروز توسط برخی اساتید به ما در دانشکده پزشکی تدریس می‌شود نه تنها از تصاویر سه بعدی استفاده نمی‌شود، بلکه از تصاویر قدیمی و حتی گاهی اوقات سیاه و سفید استفاده می‌شود که به عقیده من این یک ضعف بزرگ برای دانشکده پرافتخاری چون دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.

 

دبیر کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده علوم پزشکی مشهد ادامه داد: این ضعف قطعا از سوی مسوولین دانشگاه نیست، چرا که آنها امکانات بسیار خوبی را برای دانشگاه فراهم کرده‌اند، اما استفاده از این امکانات در جهت تدریس مطلوب به دانشجویان بر عهده اساتید است.

 

 

شلوغی کلا‌س‌ها موجب کاهش یادگیری می‌شود

 

وی ادامه داد: من نمی‌خواهم عملکرد عموم اساتید دانشکده که اکثرا از افراد برجسته علمی کشور هستند را خدشه دار کنم، اما تدریس عده معدودی از افراد اشکالاتی دارد که به عقیده من از یک سو مسوولین باید بر عملکرد اساتید نظارت بیشتری داشته باشند و ازسوی دیگر خود اساتید نیز باید رسالت تربیت یک پزشک متخصص را برای خود قائل باشند.

 

حقانی با اشاره به تعداد زیاد دانشجویان حاضر در یک کلاس درس، اظهار کرد: تعداد زیاد دانشجو در کلاس قطعا باعث کاهش یادگیری می‌شود و باید اعتراف کنم که بسیاری از دروس حیاتی و مهم ما با کلاس‌های بالای 100 نفر در حال برگزاریست.

 

انتهای پیام

 آخر نوشت : نظر بنده :

به نظر من مشکلاتی که مطرح کردند در زمینه شلوغی کلاس , جزوه خواندن , نحوه تدریس اساتید , به روز بودن مطالب گفته شده توسط اساتید رو قبول دارم و راه کارهایی که گفتن به ظاهر منطقی به نظر میرسه ولی:

- تدریس اساتید رو که نمیشه کاریش کرد تو کوتاه مدت .

-تالیف یک کتاب توسط اساتید هم که تا حدودی انجام میشه ولی بازده خیلی بالایی نداشته(نظر شخصی بنده براساس مشاهداتم در بچه های کلاس ) .

-خلوت کردن کلاس ها روش خیلی خوبیه چون اگر کلاس خلوت بشه , گروه بندی ها بره کنار , نتیجتا وقت کمتری از دانشجو گرفته میشه و این دانشجوی خسته و خواب آلود و کلافه ی ما !!! وقت آزاد بیشتری پیدا میکنه و قطعا میتونه در این وقت آزاد درسشو بخونه.ولی این روش هم برای دوره های بعدی موثره و خیلی به کار ما (مشاوره تحصیلی ) کمک نمیکنه .

پس نتیجه میگیریم که برای انجام یک مشاوره کارآمد باید شرایط رو بپذیریم و سعی کنیم در شرایطی که داریم بهترین نتیجه ممکن را بگیریم .از آنجا که نقش عامل درونی در مقایسه با عوامل دیگر در موفقیت تحصیلی خیلی بالاتر است , پس از این طریق میتونیم یک تحول اساسی در سطح یادگیری داشته باشیم .

با نشان دادن خلاصه ای از تجارب کاربردی و مفید دانشجویان و اساتید(به صورت برنامه ریزی شده )  شاید بتونیم خیلی به دانشجوها کمک کنیم چراکه در این روش یک سری اصول رو به صورت موثر (نه صرف توصیه )به دانشجو یادآوری میکنیم .

 

هر پیشنهاد و انتقادی  از این پست را به medstudentbasij@gmail.com بفرستید.

پیروز و موفق باشید


مطالب مشابه :


روش تحقیق

حسابداری واحد علوم و تحقیقات ساری 91 - روش تحقیق - - حسابداری واحد علوم و تحقیقات ساری 91




سیستمهای اطلاعاتی حسابداری

حسابداری ارشد علوم و تحقیقات ساری - سیستمهای اطلاعاتی حسابداری - - حسابداری ارشد علوم و




دانشگاه آزاد اسلامی ساری در چهار فصل 88

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری در گروه آموزشی علوم تحقیقات کیفی ویژه اساتید




حسابداری مدیریت

حسابداری واحد علوم و تحقیقات ساری 91 - حسابداری مدیریت - - حسابداری واحد علوم و تحقیقات ساری 91




در بسته باز کردن

حسابداری ارشد علوم و تحقیقات ساری - در بسته باز کردن - - حسابداری ارشد علوم و تحقیقات ساری




اهمیت علوم پایه ! (2)

بسیج دانشجویی دانشکده پزشکی ساری - اهمیت علوم پایه ! (2) - بسیج حقیقت است اما شبیه




پذيرش دانشجو بدون آزمون (استعدادهاي درخشان) در مقطع دكتري (phd)

روابط عمومی - پذيرش دانشجو بدون آزمون (استعدادهاي درخشان) در مقطع دكتري (phd) - دانشگاه علوم




توضیح، توجیه و جوابیه از طرف شخص ثالث برای واحد علوم تحقیقات

del-navaz دل نـــواز - توضیح، توجیه و جوابیه از طرف شخص ثالث برای واحد علوم تحقیقات - با رایحه




منابع دكتري تكنولوژي آموزشي دانشگاه علامه طباطبايي

مرکز تحقیقات تکنولوژی آموزشی ساری 1388 روش تحقیق در روانشناسی و علوم تربیتی




تقدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران از تحولات گسترده در دانشگاه آزاد اسلامی ساری

دانشجویان پرستاری ساری - تقدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران از تحولات گسترده در




برچسب :