فعالیت ها و عملکرد مرکز بهداشت شهرستان ایلام

مسئول مرکز بهداشت شهرستان ایلام: دیدگاه سلامت محور در سایه تعامل همگانی و مسئولیت پذیری قابل اجراست

دکتر علی محمد کرم پور یکی از تلاشگران عرصه خدمت رسانی به مردم شریف شهرستان ایلام است که از تاریخ  28/6/85 تاکنون به عنوان مدیر مرکز بهداشت شهرستان در حال انجام وظیفه است. وی دارای 16 سال سابقه درخشان در عرصه بهداشت و درمان است که توانسته است خدمات بسیاری را به جامعه هدف ارائه نماید. دکتر کرم پور با اینکه بسیار جوان می باشد، اما بر اساس تجربه و دانش خود توانسته ارائه خدمت در مرکز بهداشت شهرستان ایلام را به خوبی به بهترین شکل ممکن به نمایش بگذارد و برگ زرینی از ارائه خدمات بهداشتی و درمانی را در دفتر عملکرد این مرکز  ثبت نماید. وی دندان پزشک رسمی مرکز بهداشت ایلام است که با توجه به عملکرد ارزشمند و مثبت، به مدت 6 سال است که تصدی ریاست مرکز بهداشت شهرستان ایلام را بر عهده دارد و خدمات بسیار پرثمر و ماندگاری را به این مرکز و مردم شهرستان ایلام در حوزه سلامت ارائه نموده است.

مسئول مرکز بهداشت شهرستان ایلام در گفتگو با خبرنگار وب دا از ایلام، به تشریح فعالیت های مرکز بهداشت شهرستان ایلام پرداخت و اظهار داشت: با توجه به دیدگاه مدیریت مرکز بهداشت شهرستان ایلام در حوزه سلامت بر اساس آموزش محوری مبنی بر این که پایه و اساس سلامت، بهداشت می باشد و پایه و اساس بهداشت، پیشگیری است و پایه و اساس پیشگیری نیز آموزش است، لذا با این تفکر برنامه های متعددی را در طول دوران تصدی مرکز بهداشت در خصوص آموزش های بهداشت همگانی از طریق رسانه ها، جراید، صداوسیما، تبلیغات محیطی در سطح شهر، تهیه و توزیع پمفلت و توصیه های بهداشتی در بین گروههای هدف اقدام نموده است. در همین راستا معتقدیم بهداشت به عنوان یک گلوگاه می تواند ورودی بیمارستان ها را کاهش دهد( جلوگیری از کمتر بیمار شدن مردم) سرمایه گذاری در حوزه بهداشت جامعه را به سمت سلامتی پایدار و ﻤﻄﻤﺋن سوق خواهد داد.

دکتر علی محمد کرم پور اذعان داشت: تعامل با سایر ارگان ها، نهادها و دستگاه های اجرایی، راه و شهرسازی از جمله اقدامات ارزشمندی است که انجام گرفت و با توجه به عنایت و توجه مسئولین این دستگاهها ، ارگان ها و نهادها اقدامات بسیار قابل توجهی شکل گرفت که نمونه ای از آنان برگزاری نشستی با مدیر کل وقت مسکن و شهرسازی سابق به همین منظور بود که وی از محل اعتبارات حاشیه شهر ایلام و حاشیه نشینی شهر ایلام دو قطعه زمین هر کدام با ابعاد 700 متر مربع زیر بنا برای مرکز بهداشت درمانی شماره 8 و پایگاه بهداشتی شماره 2 واقع در هانیوان با اعتباری بالغ بر 350 میلیون تومان مصوب شد و در دهه فجر سال گذشته کلنگ زنی گردید وهم اکنون پیشرفت فیزیکی بیش از 60 درصد در حال انجام است.

وی در ادامه این مبحث افزود: برای تعمیر،نگهداری و یا احداث این مراکز تاکنون هیچ هزینه ای نشده و با توجه به رایزنی ها و فعالیت های انجام شده در راستای احداث خانه بهداشت این منطقه، اعتبارات و زمین مربوط به احداث این مرکز، در نهایت تفاهم نامه ای سه جانبه ای بین مسکن و شهرسازی، سازمان بافتهای فرسوده و استانداری و دانشگاه علوم پزشکی انعقاد گردید  که به امضاﺀ طرفین رسید و مصوب گردید که دانشگاه علوم پزشکی تجهیز امکانات پزشکی و اداری و پرسنل این خانه بهداشت را بر عهده گیرد و همچنین این ساختمان نیز در دو طبقه و زیر بنای 440 متر مربع احداث گردد که از دید سلامت محور جناب آقای ملکی رییس سازمان بافتهای فرسوده و از مدیر کل وقت راه و شهرسازی ریاست سازمان راه و شهرسازی بابت ادامه حمایت ها جهت تکمیل پروژه قدردانی می شود.

این مسئول خاطر نشان نمود: با احداث این مراکز که برای آن یک میلیارد و هفتصد و پنجاه و شش میلیون ریال اعتبار در نظر گرفته شده، حوزه شمال و شمال شرقی ایلام از بهترین مکان فیزیکی و استاندارد و برای اراﺋه خدمت به شهروندان برخوردار شده اند.

وی به ساخت بزرگترین اورژانس پیش بیمارستانی استان واقع در بخش چوار اشاره نمود و بیان داشت: این اورژانس با 340 متر زیربنا و 10 تخت مجهز تخت مدرن سه شکن با رعایت طرح انطباق 5 تخت برای خانم ها و 5 تخت برای آقایان  با پارتیشن سازی مناسب مجهز به اتاق CPR مانیتورینگ قلب، الکتروشوک، دوربین مداربسته و سایر تجهیزات مدرن اداری در اختیار مردم این بخش و سایر روستاهای تابعه قرار گرفته و همچنین دستگاه آمبولانس مستقر در داخل اورژانس به صورت شبانه روزی،  3 پزشک و کادر مربوطه به ارائه خدمت می پردازند.

وی ادامه داد: احداث آموزشگاه بهورزی در مرکز بهداشت شهرستان ایلام از جمله اقداماتی می باشد که بسیار ارزشمند و پر اهمیت بوده که هم اکنون درآن تعداد 10 دانشجو در حال تحصیل می باشند. همچنین تجهیز و راه اندازی 2 خوابگاه خواهران و برادران به صورت مجزا از اقداماتی است که برای این دانشجویان انجام شده و این آموزشگاه مجهز به تمام تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی جدید می باشد.

وی به انجام اقدامات انجام شده عمرانی در شهرستان ایلام اشاره کرد و عنوان نمود: احداث اورژانس بخش چوار، خانه بهداشت مورت و آبزا، معاینات شغلی رانندگان بین شهری کل استان و صدور کارت سلامت آنان توسط واحد طب کادر بهداشت شهرستان ایلام، خرید سه باب ساختمان جهت محمودآباد، جعفرآباد و فاطمیه، تعمیر اساسی و اصولی مراکز بهداشتی درمانی 1و9 شهری، خرید دو دستگاه آمبولانس جهت اورژانس چوار و مرکز بهداشتی گنجوان با حمایت معاون محترم درمان وقت (دکتر فلاحی)،اخذ زمین برای شماره 8 شهری و شماره 2 شهری با اعتبار اولیه 341 میلیون تومان،احداث آموزشگاه بهورزی، احداث 2 باب خوابگاه دانشجویی، احداث نمازخانه در سال 85 برای اولین بار در ستاد مرکز بهداشت شهرستان و تجهیز آن از اقدامات ارزشمندی بوده که توسط مرکز بهداشت شهرستان ایلام انجام گرفته است.

دکتر کرم پور در ادامه سخنان خود به تشریح برخی دیگر از فعالیت های مرکز بهداشت شهرستان ایلام پرداخت و ابراز داشت: در چند سال گذشته اقدامات قابل توجهی در مکز بهداشت شهرستان ایلام انجام گرفته که نشانگر توجه و عنایت مسئولان دانشگاه علوم پزشکی و تلاش و اهتمام کارکنان این مرکز بوده است که اقداماتی همچون احداث و تجهیز مرکز بهداشتی و درمانی سرطاف(شهید راسخی) در دو طبقه به ابعاد 516 متر مربع، مرکز بهداشتی و درمانی چوار در دو طبقه(شهید رجایی)، ساخت خانه بهداشت روستای آبزا از محل اعتبارات ریاست جمهوری،خانه بهدشت دهستان مورت از محل اعتبارات وزارت نفت، خرید سه باب منزل جهت خانه بهداشت در روستاهای جعفرآباد، محمودآباد،فاطمیه و داروند میشخاص، استقرار خانه بهداشت چالسرا،تعمیرات کامل و اساسی و تجهیز مرکز بهداشتی درمانی شماره1 شهری، مراکز مشاوره قبل از ازدواج،مرکز بهداشتی درمانی شماره 9 ، خانه بهداشت بانقلان،تجهیز کلیه مراکز شهری، روستایی و خانه های بهداشت به کامپیوتر و همچنین برقراری خطوط اینترنت برای مراکزی که به لحاظ زیرساختی امکان این کار وجود داشته است، می توان اشاره نمود که با کوشش همکاران انجام شده است.

 

وی در خصوص شاخص های مهم و اصولی بهداشتی که در مرکز بهداشت شهرستان ایلام انجام شده اشاره کرد و خاطر نشان نمود: مرکز بهداشت شهرستان ایلام برای اولین بار بازدید از مراکز قمر و سیاری به منظور ترویج بررسی اثر بخشی پیام های بهداشتی در مناطق صعب العبور نموده که بسیار حائز اهمیت می باشد و از دیگر اقدامات مفید و مثمر ثمر این مرکز، بررسی اولویت های بهداشتی در سطح شهرستان  و همچنین شرکت در جلسات هیأت امنا و احیاء آموزشگاه می باشد که دورنمای بسیار امیدوار کننده ای را پیش روی این مرکز قرار خواهد داد.

مسئول مرکز بهداشت شهرستان ایلام اظهار داشت: یکی از اقداماتی که بازتاب بسیار مهم  و با ارزشی داشته است، تهیه و ارائه مطالب و مسائلی در خصوص مراقبت  از مادران باردار توسط کارشناسان سلامت خانواده مرکز بهداشت و تأیید آن توسط معاون بهداشتی و وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی است که لوح فشرده آن هم اکنون در تمام کشور استفاده می گردد.

وی ارائه خدمت به قشر محروم و آسیب پذیر را از افتخارات مرکز بهداشت شهرستان ایلام عنوان کرد و اضافه نمود: یکی از اقدامات ارزشمند مرکز بهداشت شهرستان ایلام، بازدید از معلولان، زمین گیران و افراد مسن در حوزه استحفاظی خود بوده که تیم هایی از مرکز بهداشت شهرستان به میان این  قشرها رفته و خدمات اراﺋﻪ نموده است. این تیمهای سلامت متشکل از پزشک، پرستار و کادر مرتبط  به منزل آنان مراجعه نموده و پس از ویزیت نیز داروهای مربوطه به آنان تعلق گرفته است.

مسئول مرکز بهداشت شهرستان ایلام گفت: غربالگری دانش آموزان از نظر اختلالات رفتاری، بینایی، شنوایی و...، بررسی نمودار وزن گیری، انجام واکسیناسیون به صورت کامل و رضایت بخش و ارتقاﺀ سطح بهداشت سرویس های بهداشتی در مناطق روستایی که فراتر از درصد میانگین کشور است، نیز از دیگر اقداماتی است که در این مرکز بهداشت انجام شده است.

کرم پور به مشکلات کنونی مرکز بهداشت شهرستان ایلام اشاره داشت و تاکید نمود: کمبود فضاهای فیزیکی، فرسودگی فضاهای موجود از مشکلات عمده این مرکز است که بیش از 70 درصد شهرستان با قدمت بیش از 30 سال قدمت دارند. عدم رعایت استانداردهای لازم در این فضاها در زمان حوادث غیرمترقبه می تواند مشکلات بسیار بزرگی را به همراه داشته باشد وعدم تغییر چارت تشکیلاتی با توجه به توسعه شهری( جمعیت روز افزون شهرستان ایلام) نیز مشکلی است که به قوت خود باقی مانده است. همچنین عدم وجود مرکز مشاوره بیماری های رفتاری و مرکز مشاوره قبل از ازدواج، صعب العبور بودن جاده های برخی از روستاهای تحت پوشش، عدم اعلام به موقع کسورات از جانب بیمه ها خصوصاً بیمه سلامت ایرانیان ، کم بودن ضریب محرومیت مناطق روستایی تحت پوشش که موجبات ترک مناطق توسط پزشکان و در نتیجه ریزش منابع مالی برنامه پزشک خانواده خواهد شد از ، دیگر مشکلات مهم و اساسی مرکز می باشند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح وضعیت اضافه کاری و نحوه اجرا شدن آن پرداخت و توضیح داد: با توجه به این که اضافه کاری که به شبکه ها داده می شود، به صورت ریالی است، پرداخت شبکه به صورت ساعتی بوده و لذا مبلغ ریالی معمولاً ثابت بوده و یا اگر تغییری در آن حاصل شود،بسیار جزیی است و ساعت حقوق پرسنل سال به سال افزایش پیدا می کند. به دلیل این که اضافه کار هیچ گونه سازوکار مشخصی نداشته و ندارد و پرسنل این امر بخشی از وظایف دانشگاه تلقی می نمایند که پرداخت شود، لذا اگر این ساعت با افزایش و کاهش مواجه گردد، موجب نارضایتی پرسنل خواهد شد.درحالیکه همه شبکه ها و مراکز درصد کمی از نیروها کار برنامه ریزی، نظارت و پایش را انجام می دهند که عمدتاً تمام وقت خود را در خارج از ساعات اداری صرف این امور می نمایند و لذا باید این افراد اضافه کار بالاتری را اخذ نمایند.

دکتر کرم پور تاکید داشت:مرکز بهداشت شهرستان ایلام آمادگی کامل خود را جهت برگزاری و برقراری برنامه پزشک خانواده شهری در شهرستان ایلام را دارا بوده و در این خصوص اقدام به سرشماری خانه به خانه از از جمعیت تحت پوشش، تجهیز مراکز درمانی به کامپیوترو خطوط اینترنت نموده که پس از انجام این فعالیت ها، هم اکنون این مرکز بهداشت در محله انتخاب پزشک می باشد.

وی در خصوص ماهنامه ایلام سلامت که ماهانه توسط روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی منتشر می گردد، خاطر نشان نمود: این نشریه باید نسبت به درج اخبار و عملکردهای تمامی سطوح دانشگاه علوم پزشکی اقدام نموده و همچنین برنامه زمانبندی این نشریه برای گزارش عملکرد این مرکز مشخص شده باشد.این نشریه مکتوب باید بدون دخل و تصرف در اخبار و فعالیت های صورت گرفته اخبار، اخبار مندرج را بدون قضاوت چاپ نماید. نشریه ماهیت مستقل داشته و بدور از هرگونه اظهار نظر شخصی اخبار را انتشار دهد و اخبار را بر اساس اهمیتی که دارند، در صفحات نشریه درج گردد. همچنین ماهنامه ایلام سلامت دانشگاه علوم پزشکی را در راستای فراهم نمودن زیرساخت ها برای اجرای برنامه پزشک خانواده و توصیه های بهداشتی و درمانی و نیزدر پیشبرد اهداف مرکز بهداشت شهرستان ایلام نقش خود را بیشتر از گذشته به نمایش بگذارد.

وی  در ادامه این مبحث افزود: در برخی از شبکه ها و مراکز وقایعی وجود دارد که باید منتشر گشته و با توجه به ارزش و اهمیت آن درج گردد و سعی شود به صورت نوبت بندی نبوده و به محتوای خبر توجه شود.

این مسئول در خصوص جایگاه روابط عمومی خاطر نشان کرد: روابط عمومی به عنوان سخنگوی هر دستگاهی مطرح است  و وظایف بسیاری از جمله پاسخگویی ورسیدگی به شکایات، انتقادات و پیشنهادات را دارا می باشد. لذا شخصی که ﻤﺴﺋول روابط عمومی است باید مسلط به علم و آگاهی کافی از مجموعه های تحت پوشش دانشگاه بوده و مسلط به علم کامپیوتر نرم افزار و آی تی و.. باشد لذا برای این که این مهم تحق یابد دانشگاه نیاز به استخدام نیروهایی با این خصوصیات دارد که هم اکنون شبکه ها و واحدها از سایر نیروهایی غیرتخصصی استفاده می گردد.

 

 


مطالب مشابه :


بوي دلپذير و طعم خوش «سقز» ميزبان شما در ايلام

اواخر فصل بهار در برخی از مناطق جنگلی استان ایلام برداشت مانشت، گنجوان، تنگ بیجار




پیش شماره کد تلفن شهر و شهرستان های استان ایلام

پیش شماره کد تلفن شهر و شهرستان های استان ایلام: نام گنجوان: 0842284:




پیش شماره و کد تلفن استان ایلام

همه چیز - پیش شماره و کد تلفن استان ایلام 0842284 گنجوان 0842654 گنداب 0842484 لريني 0842472




فعالیت ها و عملکرد مرکز بهداشت شهرستان ایلام

مسئول مرکز بهداشت شهرستان ایلام: جهت اورژانس چوار و مرکز بهداشتی گنجوان با حمایت معاون




شهرستان (زاگرس غرب) چوار یا بخش چوار؟؟؟؟

ایران > استان ایلام • سرچم لو • شهرک سرتنگ بیجار • قبله • گره‌چیا • گنجوان




اولین عملیات پیروزمندانه رزمندگان ......

ارتفاع لوبیایی شکل «میمک» در غرب استان ایلام واقع شده است و به حلاله گنجوان از




برچسب :