پاسخ برخی ابهامات

در صورت نياز طرح پزشک خانواده را اصلاح مي کنيم

نماينده وزير بهداشت در شوراي عالي نظام پزشکي ادامه داد: با توجه به اجراي طرح پزشک خانواده در سراسر کشور، مي توان نتايج حاصل از اجراي آن را بررسي و در صورت نياز تغييراتي را نيز در آن اعمال کرد. آقاجاني افزود: طرح پزشک خانواده طرحي پوياست و ما مي توانيم با بررسي نظرات پزشکان که به عنوان رهبران گروه سلامت در اين طرح شناخته مي شوند، اصلاحاتي را نيز در آن ايجاد کنيم.

تعجيلي براي اجراي طرح وجود ندارد

مشاور وزير بهداشت با انتقاد از برخي اظهارنظرها که اجراي اين طرح را همراه با تعجيل ارزيابي مي کنند، گفت: نگاه ما براي اجراي طرح پزشک خانواده به هيچ وجه نگاه تعجيلي نيست.

وي افزود: پس از اعلام آمادگي دانشگاه، بررسي ميزان آمادگي ها توسط گروه نظارتي وزارت خانه و دريافت نظرات مسئولان سياسي، قابليت اجراي طرح در شهرستان ها و استان هاي مختلف ارزشيابي مي شود و سپس درباره زمان اجراي آن تصميم گيري خواهد شد. اين نشان دهنده آن است که دقت ها و معيارهاي لازم در خصوص اين طرح مورد توجه وزارتخانه قرار دارد.

انتقادهاي غيرسازنده درباره طرح پزشک خانواده به صلاح نيست

دکترآقاجاني در ادامه، با بيان اين که ارائه انتقادها و نقطه نظرهاي سازنده و اصلاحي به اين طرح، قابل قبول و پذيرش است، گفت: انتقادهايي که با هدف پاک کردن صورت مسئله و زير سوال بردن کليت طرح ارائه مي شود، با توجه به مباني قانوني و اسناد بالادستي موجود به صلاح نيست و محمل قانوني نيز ندارد. علاوه بر اين مباني علمي و تجربيات جهاني موجود نشان مي دهد که نسخه پزشک خانواده، يکي از راهکارهاي اساسي براي غلبه بر چالش هايي است که نظام سلامت ما با آن مواجه است.

تشکيل ۲۵ميليون پرونده الکترونيک سلامت در کشور

مشاور وزير بهداشت درباره جديدترين آمار و اطلاعات مربوط به طرح پزشک خانواده «نسخه ۰۲» اظهار داشت: در حال حاضر بيش از ۲۵ ميليون پرونده الکترونيک سلامت تشکيل شده است. ۲۴هزار پزشک و ۳۶هزار عضو گروه سلامت نيز براي عضويت در اين طرح ثبت نام کرده اند. وي افزود: ۲۵دانشگاه علوم پزشکي نيز براي اجراي اين طرح اعلام آمادگي کرده اند که پرونده آن ها در نوبت بررسي قرار دارد. دکتر آقاجاني تأمين منابع را يکي از مهم ترين دغدغه هاي پزشکان براي عضويت در طرح «پزشک خانواده» عنوان کرد و افزود: بدون ترديد پزشکي که در حال حاضر درآمد مکفي دارد، بايد به تأمين مالي در طرح پزشک خانواده اطمينان خاطر داشته باشد تا انگيزه کافي براي همکاري داشته باشد.

تأثير شرايط اقتصادي بر منابع نظام سلامت انکارناپذير است

آقاجاني در پاسخ به سوال خراسان رضوي درباره خبرهايي مبني بر مشکلات به وجود آمده براي تأمين منابع مالي مورد نياز اجراي اين طرح در استان فارس که به عنوان يکي از استان هاي پيشگام در اجراي اين طرح معرفي شده است گفت: منابع مالي نظام سلامت، تحت تأثير شرايط اقتصادي است و نمي توانيم اين موضوع را کتمان کنيم. وي با اشاره به اين که در بودجه امسال وزارت بهداشت، حدود ۶ هزار ميليارد تومان از محل ذخيره سازي يارانه ها در نظر گرفته شده بود گفت: طبيعتاً تأمين منابع مالي اهميت ويژه اي دارد.

وضعيت پرداخت از جيب مردم در نظام سلامت وضعيت قابل دفاعي نيست

دکتر آقاجاني با بيان اين که طبق قانون برنامه پنجم توسعه، هزينه هاي پرداختي از جيب مردم در نظام سلامت بايد به زير ۳۰ درصد مي رسيد که اين موضوع محقق نشد گفت: وضعيت فعلي پرداخت از جيب مردم به هيچ وجه قابل دفاع نيست و ما معتقديم که بايد سهم مردم از هزينه هاي درماني کاهش پيدا کند.

غيرواقعي بودن تعرفه ها

وي غيرواقعي بودن تعرفه ها و خدمات درماني را، يکي از مشکلات موجود در نظام سلامت عنوان کرد و افزود: اگر بيمه ها قدرت کافي براي پرداخت نداشته باشند و تعرفه هاي ما نيز واقعي نباشد، طبيعتا با مشکلاتي هم چون پرداخت زيرميزي و پرداخت از جيب مردم مواجه خواهيم بود.وي ادامه داد: ما مدافع واقعي شدن تعرفه هاي درماني هستيم، زيرا با عملي شدن اين کار برخورد با متخلفان، صراحت و وجاهت بيشتري مي يابد.

ثبت نام بيش از يک ميليون نفر در استان خراسان رضوي

در اين جلسه معاون دانشگاه علوم پزشکي مشهد، ميزان ثبت نام هاي مردمي در طرح پزشک خانواده را يک ميليون و صد هزار نفر در استان عنوان کرد و افزود: ۱۱۶ هزار و ۱۱۸ نفر از اين تعداد در استان نيز مربوط به شهر مشهد است.دکتر رضا سعيدي ادامه داد: ۱۹۲ هزار و ۷۳۵ نفر پزشک خانواده خود را انتخاب کرده اند. وي تعداد پزشکان عمومي مورد نياز در کل استان را يک هزار و ۶۶۲ نفر عنوان کرد و افزود: در کل استان ۲ هزار و ۴۸۵ پزشک براي عضويت در اين طرح ثبت نام کرده اند. وي تعداد پزشکان متخصص، فوق تخصص، روان شناس باليني و کارشناس تغذيه ثبت نام شده در کل استان را نيز به ترتيب يک هزار و ۲۵، ۱۵۰، ۳۵۳ و ۲۸ نفر عنوان کرد. به گفته دکتر سعيدي تاکنون ۸۴ داروخانه، ۱۲ آزمايشگاه، ۲۶ مرکز راديولوژي، ۱۴ کلينيک تخصصي دولتي، ۳۴ درمانگاه دولتي، ۱۹ بيمارستان عمومي دولتي و ۱۰ بيمارستان تخصصي دولتي نيز در اين برنامه شرکت داده شده اند. دکتر سعيدي شمار مراکز متصل شده به شبکه شمس را نيز ۲۶۱ مرکز عنوان کرد.


مطالب مشابه :


نگاهي به كتاب «خانواده و تربيت مهدوي»

پرتال جامع علوم اما تربيت مهدوي در خانه و خانواده‌اي چندي پيش موسسه كتابستان پخش تخصصي




خلاصه کتاب مطالعات اجتماعی

وب سايت تخصصي خانواده و گروه دوستان قرار کردن در بیرون از خانه و زن با کار کردن




پاسخ برخی ابهامات

وزارت خانه و دريافت دولتي و ۱۰ بيمارستان تخصصي دولتي پرتال پزشکان خانواده;




چند مقاله در مورد خانواده

پرتال بزرگ در باره نظام خانواده و شكل گيرى و اهميت آن دوست مى دارد، و خانه اى را كه در آن




شعر مهدی اخوان ثالث در باره نوروز/عید آمد و ما خانه خود را نتکاندیم

شعر مهدی اخوان ثالث در باره نوروز/عید آمد و ما خانه خود را نتکاندیم سایت خانواده




اشنایی با مراحل طراحی ساختمان

خانه عمران مركز آموزشهاي تخصصي عمران و خانه تامین امنیت و آرامش خانواده و




برچسب :