همه چیز درباره طلاق توافقی که باید بدانید!!!

همه چیز درباره طلاق توافقی که باید بدانید!!!

در این شیوه جدید طلاق، در خصوص حقوق مالی زن مانند مهریه، جهیزیه و... مسأله حضانت و ملاقات فرزندان با توافق و تفاهم طرفین تصمیم‌گیری می‌شود و این توافق در حکم دادگاه ثبت می‌شود و ضمانت اجرای قانونی پیدا می‌کند.

به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، طلاق به معنی پایان ازدواج و جدا شدن همسران از یکدیگر به شکل قانونی است.

طلاق در قانون مدنی ایران (مواد 1143 تا 1148) بر دو قسم است:

بائن و رجعی. در طلاق رجعی مرد می‌تواند در ایام عده رجوع کند و دیگر نیازی به صیغه‌ جدا نیست، اما در طلاق بائن دیگر مرد حق رجوع ندارد. 

*در موارد زیر طلاق بائن است: 

1. طلاقی که قبل از نزدیکی واقع شود 

 2. طلاق یائسه

 3. طلاق خلع و مبارات، مادام که زن به عوض رجوع نکرده باشد.

 منظور از طلاق خلع آن است که زن به واسطه‌ کراهتی که از شوهر خود دارد، در مقابل مالی که به شوهر می‌دهد، طلاق بگیرد و طلاق مبارات نیز آن است که کراهت از جانب طرفین باشد، ولی در این صورت عوض نباید زائد بر میزان مهر باشد . 

 4. سومین طلاق که بعد از سه وصلت متوالی به عمل آید اعم از اینکه وصلت در نتیجه‌ رجوع باشد یا در نتیجه‌ نکاح جدید. 

 بر همین اساس نه در قانون مدنی و نه در سایر قوانین هیچ نشانی از مفهوم طلاق توافقی وجود ندارد با این وجود آمار نشان می‌دهد چیزی بیش از30  تا 40% طلاق‌ها طلاق توافقی است. دلیل این امر را می‌توان از سویی در تمایل زوجین بر دوری از دعوا، جنجال، برخوردها، عکس‏‌العمل‌های نامعقول و اتلاف وقت بیشتر در دادگاه‌ها دانست و از سوی دیگر به نظر می‌رسد زنانی است که با نواقص قانونی ایران و مشکلات فراوان در راه طرح خواسته طلاق مواجه شده‌اند دست به ابتکاری زده‌اند که طلاق توافقی محصول آن است.

در این شیوه جدید طلاق، در خصوص حقوق مالی زن مانند مهریه، جهیزیه و... مسأله حضانت و ملاقات فرزندان با توافق و تفاهم طرفین تصمیم‌گیری می‌شود و این توافق در حکم دادگاه ثبت می‌شود و ضمانت اجرای قانونی پیدا می‌کند. 

در خصوص مبنای قانونی این نوع طلاق لازم به توضیح است که از آنجا که در طلاق توافقی خواهان می‌تواند زوج یا زوجه باشد، باید میان دو حالت تفاوت قائل شد: در صورتی که خواهان طلاق زوج باشد مبنای قانونی آن را می‌توان ماده 1133 قانون مدنی دانست که بیان می‌کند «مرد می‌تواند هر وقت که بخواهد زن خود را طلاق دهد». و اگر خواهان زوجه باشد قضات دادگاه‌ها طلاق توافقی را به لحاظ قانونی با ماده 1146 که مبین طلاق خلعی است تطبیق می‌دهند: «طلاق خلع آن است که زن به واسطه کراهتی که از شوهر خود دارد در مقابل مالی که به شوهر می‌دهد طلاق بگیرد اعم از این که مال مزبور عین مهر یا معادل آن و یا بیشتر و یا کمتر از مهر باشد». 

اما در خصوص فرآیند حقوقی که در خصوص طلاق توافقی باید طی شود لازم به توضیح است که طلاق توافقی نیز مانند هر دعوای حقوقی دیگری با تنظیم و تسلیم دادخواست در مرجع قضایی صالح (دادگاه خانواده) آغاز می‌شود.

 مدارکی که زوجین در این خصوص نیاز دارند فتوکپی برابر با اصل از سند ازدواج و شناسنامه زوجین است که باید ضمیمه دادخواست شود.. البته در روز جلسه رسیدگی در دادگاه اصول اسناد باید همراه زوجین باشد. در شرح خواسته زوجین باید توفقات خود را در تمام موارد اعم از مهریه، نفقه، جهیزیه، حضانت فرزندان و غیره ذکر نمایند.

 چنانچه در جلسه رسیدگی دادگاه، زوجین متفقاً درخواست طلاق خُلع را بنمایند و زوج حاضر باشد برای اجرای صیغه طلاق به زوجه وکالت بلاعزل بدهد، دادگاه نیز در متن حکم گواهی عدم امکان سازش، ضمن عقد خارج لازم از سوی زوج به زوجه وکالت بلاعزل می‏دهد که برای اجرای صیغه طلاق به یکی از دفاتر طلاق مراجعه و خود را به طلاق خلعی مطلقه نماید. و این امر مانع از پشیمانی زوج خواهد بود و در غیر این صورت طرفین در هنگام اجرای صیغه طلاق باید هر دو در دفتر ازدواج و طلاق حضور داشته باشند.

 اما نکته‌ای که باید مورد توجه قرار گیرد آن است که درصورتی که زوجه بخواهد طلاق از نوع خلعی باشد می‌‏بایست با توافقی که با زوج نموده مبلغی ولو اندک مثلاً پنج هزار تومان به شوهر بدهد . در نهایت دادگاه طبق آیین‏نامه اجرایی تبصره یک ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق»، هر یک از طرفین را مکلف می‏نماید که ظرف 20 روز یک داور را از میان اقارب خود معرفی نمایند. البته در صورت موافقت ریاست محترم دادگاه هر دوی آنها می‏توانند یک شخص را به عنوان داور انتخاب و معرفی نمایند و در صورت امتناع یا عدم توانایی هر یک از زوجین نسبت به معرفی داور، دادگاه رأسا از بین افراد دیگر که واجد شرایط مربوطه باشند، داور را تعیین خواهد کرد.

 داوران می‌‏بایست زن و شوهر را دعوت و حداقل در دو جلسه با مذاکره و نصیحت آنها را به رفع اختلاف و سازش و ادامه زندگی مشترک تشویق نمایند و در مدتی که دادگاه تعیین کرده نظر خود را نسبت به امکان یا عدم امکان سازش به دادگاه تسلیم نمایند و سپس ریاست محترم دادگاه با توجه به نظر داوران و صحبت‌هایی که خود با زوجین نموده و صورت‏جلسات تنظیمی و دیگر شواهد و قرائن و امارات تصمیم به صدور حکم طلاق خواهد گرفت.

حکم مربوط به درخواست طلاق توافقی معمولاً سریعتر صادر می‏شود. و از آنجا که محاکم با الهام از ماده 21 قانون حمایت خانواده، مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش را سه ماه از تاریخ صدور حکم، تعیین می‏نمایند. و اگر زوجین در مدت این 3 ماه برای اجرای حکم طلاق اقدام ننماید مهلت اجرای رای منقضی می‌شود. نکاتی که در خصوص طلاق توافقی اگر هر یک از زوجین در طلاق توافقی حق حضانت فرزندان را به دیگری واگذار کند، بعدها می‌‏تواند از این امر عدول نماید زیرا حضانت، هم حق و هم تکلیف والدین است.

 پس همان طور که پدر یا مادر حق حضانت یعنی نگاهداری اطفال را در سنینی از زندگی آنها دارند، نسبت به آنها تکلیف هم دارند و تکلیف را نمی‌‏توان از خود ساقط کرد. به عبارت دیگر پدر یا مادر نمی‌‏تواند حق فرزند را ساقط کند. و در صورت پشیمانی حتی بعد از طلاق می‌توانند مجدداً به دادگاه مراجعه نموده و طی دادخواستی حضانت فرزندان را درخواست نماید.


در مورد حق طلاق

سلام. خیلی ممنون از اینکه جواب سوالم رو دادید. ولی من شنیدم که بعضی از خانوم ها تو شرایط ضمن عقد قید میکنن که حق طلاق با زن باشه. پس چرا شما فرمودین که نمیتونه این حق از مرد سلب بشه؟

 


 سلام/منظور شما وکالتی است که مرد برای طلاق به زن می دهد و تفویض وکالت به معنای سلب اختیار از مرد نیست . هر موکلی موضوع وکالت را شخصا نیز میتواند اعمال نماید.

سه شنبه, 13 مهر 1389

 سوال در مورد سفته

با عرض سلام.همسر اين جانب از شريك خود مبلغ 6 مليون سفته داشت به انضمام يك قرار داد 7 مليوني جدا توانيم گانه.از محضر شما اين سوال را داشتم كه درصورتي كه اين اقا هيچ مالو اموال ثبتي نداشته باشدچگونه ميتوانيم حقمان را وصول كنيم؟سصوال ديگر انكه اين امر چقدر طول ميكشد.ممنون از اينكه امين ما هستيد.Cry

 


 

 سلام علیکم/ باید پس از واخواست سفته دادخواست مطالبه وجه آنرا به دادگاه محل اقامت بدهکار تقدیم کنید. پس از طی مراحل قانونی خواهید توانست تقاضای اعمال ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی را مطرح و تا زمان دریافت طلبتان وی را بازداشت کنید.

«قرارداد 7 میلیونی» مبهم است و راهنمائی در مورد آن مستلزم ارائه اطلاعات دقیقتر می باشد.


سه شنبه, 13 مهر 1389

حق طلاق

سلام. خسته نباشید.

یه سوال از حضورتون دارم ممنون میشم راهنماییم کنید.

آیا امکان داره که تو شرایط ضمن عقد قید کنیم که مرد حق طلاق نداره و فقط به صورت توافقی میتونیم طلاق بگیریم؟ یا اینکه باید حتما یکی از دو طرف حق طلاق داشته باشند؟

 


 سلام/ طلاق در زمره ایقاعات و در اختیار مرد است.زوج نمیتواند این حق را از خود اسقاط نماید لیکن زوجین میتواند در شروط ضمن عقد نکاح شرط نمایند که زوج در مدت معینی از طلاق دادن زن خود امتناع خواهد نمود. در این صورت دادگاه نمي‌تواند در مدت معين مزبور ، بدون مــوافـقــت زوجـه اجـازه طـلاق بـه زوج بـدهـد.

بنابراین شرط بايد دلالت بر تعهد زوج به طلاق ندادن زوجه باشد نه اسقاط حق طلاق و در ضمن اين شرط در ضمن عقد لازمي بايد صورت گيرد. همچنین مدت آن بايد معين بوده و به‌صورت موقت باشد. با وجود اين شرايط اين تعهد لازم‌الوفاست و دادگاه نمي‌تواند در مدت تعيين شده اجازه طلاق به زوج دهد؛ مگر اين كه زوجه مشروط‌ لها با آن موافقت كند.


مطالب مشابه :


فیش حقوقی فرهنگیان

منطقه تبادکان,فیش حقوقی ,فیش حقوقی آموزش و پرورش پزشکی مشهد,فیش حقوق




کارگاه باغبانی هنرستان فنی تلاش

هنرستان تلاش مشهد آموزش و پرورش منطقه تبادکان فیش حقوقی دوزي آموزش و پرورش استثنايي




حضور فعال گروه فیزیک منطقه تبادکان در نخستین نمایشگاه هوشمند سازی مدارس

( گروه فيزيک منطقه تبادکان مشهد ) فیش حقوقی در بازدید مدیرکل محترم آموزش و پرورش




همه چیز درباره طلاق توافقی که باید بدانید!!!

نشست کارشناسان حقوقی ادارات آموزش و پرورش مشهد فیش حقوقی حقوقی دیگری با تنظیم و




كارگاه آموزشي با عنوان: «خط و زبان در ايران پيش از اسلام» در تاريخ هفدهم ارديبهشت ماه 1391

گروه آموزشی تاریخ تبادکان مشهد. ، روبه­روي اداره­ي كلّ آموزش و پرورش، كوچه­ي سجّادي




تعطیلی مدارس خراسان رضوی

به گزارش روابط عمومی آموزش و پرورش و تبادکان، فیروزه و فیش حقوقی کارکنان آموزش




دانلود سوالات و پاسخنامه امتحانات نهایی

همیارفیزیک-گروه فیزیک منطقه تبادکان مشهد مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش. فیش حقوقی




برچسب :