988-مهر اقتصاد چه پرتفویی داشته؟؟؟

تغييرات مديريتي در بزرگان بورس


 

دنياي اقتصاد- دو شركت بزرگ فعال در بازار سرمايه با تغييرات مديريتي مواجه شدند. به گزارش خبرنگار «دنياي اقتصاد»، بر اساس آخرين اخبار رسيده، موسي‌رفان مديرعامل گروه مپنا جاي خود را به عباس علي‌آبادي، معاون وزير نيرو داده است و عيسي رضايي مديرعامل سرمايه‌گذاري مهر اقتصاد ايرانيان، شركتي كه در بازار بالغ بر هزار و 500ميليارد تومان سرمايه‌گذاري كرده نيز از سمت خود استعفا كرده است.

 

 

تغييرات مهم مديريتي در بزرگان بورس


گروه بورس- عليرضا باغاني: دو شركت بزرگ فعال در بازار سرمايه با تغييرات مديريتي مواجه شدند.
به گزارش خبرنگار ما، بر اساس آخرين اخبار رسيده، موسي رفان مديرعامل گروه مپنا جاي خود را به عباس علي‌آبادي، معاون وزير نيرو داده است و عيسي رضايي مديرعامل سرمايه‌گذاري مهر اقتصاد ايران، شركتي كه در بازار بالغ بر هزار و 500ميليارد تومان سرمايه‌گذاري كرده  نيز از سمت خود استعفا كرده است.
با اين وصف «عيسي و موسي» بازار سرمايه رفتند و جاي خود را به «محمد» و احتمالا «محمدعلي» مي‌دهند و با تغيير اين دو مدير احتمالا شركت‌هاي زيرمجموعه آنها نيز با تغييرات مديريتي مواجه مي‌‌شوند كه بر اين اساس مي‌‌توان گفت كه پروژه تغيير مديران در بازار كليد خورده است.


رضايي رفت


«مديرعامل سرمايه‌گذاري مهر اقتصاد ايرانيان رفتني شد». اين خبري بود كه بدون هيچ جزئياتي روز چهارشنبه گذشته در بازار زمزمه مي‌‌شد. اما خبر تغيير مديرعامل بزرگ‌ترين شركت سرمايه‌گذاري بازار كه براي چندمين بار طي ماه‌هاي گذشته مطرح مي‌‌شد، اين بار جدي‌تر از گذشته بود، به طوري كه دامنه اين شايعه مهم بعد از معاملات روز چهارشنبه و تا روز گذشته به رغم تعطيلي بازار همچنان دهان به دهان فعالان بازار سرمايه و كارگزاران مي‌‌چرخيد. در اين حال منابع خبري نزديك به «مهر»، خبر تغيير مديرعامل اين شركت سرمايه‌گذاري را تائيد كرده‌اند تا جايي كه گفته مي‌‌شود وي از روز چهارشنبه گذشته اين شركت را به قصد استعفا ترك كرده است. اين اخبار غيررسمي حاكي از آن است كه اختلاف‌نظر رضايي با مقامات بالاتر از خود از زماني شدت گرفت كه شركت سرمايه‌گذاري مهر اقتصاد ايرانيان تحت نظر بنياد تعاون سپاه قرار گرفت و پرويز فتاح وزير نيروي دولت نهم، رياست اين مجموعه بزرگ اقتصادي را بر عهده گرفت. در ظاهر بنياد تعاون سپاه در زمينه سرمايه‌گذاري‌هاي انجام شده توسط «مهر» در بازار و برخي تغييرات مديريتي در شركت‌هاي زيرمجموعه «مهر»، انتقاداتي را نسبت به عملكرد مديرعامل اين شركت سرمايه‌گذاري وارد كرده است، انتقاداتي كه در هفته‌هاي اخير شدت گرفته و در مرحله اول به استعفاي «علي محمدي» مدير سرمايه‌گذاري اين شركت منجر شده است.

از مهر پارسال تا مهر امسال


بنابر اطلاعات واصله، در چند ماه اخير از قدرت نظارتي موسسه مالي و اعتباري «مهر» بر شركت سرمايه‌گذاري مهر اقتصاد كاسته شده و بنياد تعاون سپاه بيشتر به عنوان نهاد نظارتي و راهبري اين شركت سرمايه‌گذاري ايفاي نقش كرده است. در حالي كه پيش از اين عقبه «مهر» به موسسه مالي و اعتباري مهر يا همان موسسه قرض‌الحسنه بسيجيان بازمي‌گشت، موسسه‌اي كه در راس آن «احمد شفيع‌زاده» قرار دارد، فردي كه به عيسي رضايي بسيار نزديك است و همواره از عملكرد وي در بازار سرمايه حمايت مي‌‌كرده است، ولي ظاهرا اين بار حمايت‌هاي وي از رضايي نتوانسته به كاهش فشارها بر وي منتهي شود و در نهايت او ناچار به استعفا شده است. خبرهاي رسيده حاكي از آن است كه عيسي رضايي از چهارشنبه گذشته اين شركت سرمايه‌گذاري را به بهانه گذراندن امتحان جامع دكترا ترك كرده و پس از آن نيز استعفاي خود را به موسسه مهر ارائه كرده است. شنيده مي‌‌شود، اين دومين باري است كه رضايي به دليل برخي فشارهاي وارد شده از سوي مقامات بالاتر ناچار به استعفا مي‌‌شود. نخستين استعفاي وي به اواخر سال گذشته باز مي‌‌گردد و درست زماني كه برخي از سرمايه‌گذاري‌هاي مهر در بازار به چالش كشيده شد و خريد شركت‌هايي همچون ايرالكو اين شركت سرمايه‌گذاري را با زيان مواجه كرد. در آن زمان اين درخواست پذيرفته نشد، اما اين بار ظاهرا تغيير مديرعامل مهر كه به بازيگر نقش اول بازار سرمايه طي سال جاري بدل شده بود، جدي‌تر از گذشته است.
تغيير مديرعامل مهر از آن جهت براي فعالان بازار سرمايه با اهميت است كه اين شركت سرمايه‌گذاري تاكنون در بازار سرمايه بالغ بر يك‌هزار و 500ميليارد تومان سرمايه‌گذاري كرده و سهام بالاي يك‌درصد و حتي عمده شركت‌هاي بزرگي همچون فولاد مباركه، توسعه معادن روي، بانك پارسيان، صدرا، بيمه البرز، حفاري شمال، مخابرات ايران، سرمايه‌گذاري بانك ملي، تايدواتر خاورميانه، تراكتورسازي، ايرالكو، سرمايه‌گذاري توسعه صنعتي، تكنوتار، توس‌گستر، لوله سديد، پالايشگاه اصفهان و ... را در اختيار دارد، از طرفي ديگر رفتارهاي برخي از نمادهاي بزرگ بازار به تحركات اين شخصيت حقوقي بستگي داشت، تا جايي كه مهر به عنوان سهامدار 5/1درصدي مخابرات در ايجاد صف فروش يا خريد اين نماد تاثير بسزايي داشت و خريد بسياري از معاملات بلوكي آينده بازار از جمله بلوك 32‌درصدي پارسيان و دو خودروساز ساپيا و ايران‌خودرو و بلوك 20‌درصدي حفاري به اين شركت سرمايه‌گذاري نسبت داده مي‌‌شد.

مهر در هيات مديره بورس


همچنين مهر اقتصاد ايرانيان يكي از اعضاي حقوقي هيات‌مديره شركت بورس محسوب مي‌‌شود كه نماينده اين شركت در هيات مديره بورس، علي اسلامي بيدگلي است.
افزون بر اين اخيرا مهر با همكاري تامين سرمايه نوين اقدام به راه‌اندازي صندوق مشترك سرمايه‌گذاري مهر ايرانيان كرده است. عمده معاملات اين شركت‌ سرمايه‌گذاري در بازار سرمايه از طريق شركت كارگزاري تامين سرمايه نوين (رشد پايدار سابق) انجام مي‌‌شد، از اين رو مهر قرابت زيادي با شركت تامين سرمايه نوين داشت.
هنوز خبري از سرنوشت استعفاي رضايي در دست نيست، ولي منابع خبري پيش‌بيني مي‌‌كنند به دليل شديد بودن اختلافات وي با مديران بنياد تعاون، اين استعفا به زودي پذيرفته شود.
گفته مي‌‌شود، رضايي پس از اخذ دكتراي حسابداري به تدريس در دانشگاه (احتمالا دانشگاه امام حسين) مي‌‌پردازد. برخي منابع ديگر نيز مي‌‌گويند، به وي پيشنهاد شده كه مديرعاملي يك بانك خصوصي تازه تاسيس، كه اخيرا پذيره‌نويسي سهام داشته را قبول كند. همچنين از مديرعاملي شركت هواپيمايي مهرگان و چند شركت سرمايه‌گذاري بورسي به ويژه يك شركت سرمايه‌گذاري بزرگ وابسته به يك بانك خصوصي به عنوان مشاغل جديد پيشنهادي به عيسي رضايي ياد مي‌‌شود.
رضايي كه بود؟
عيسي رضايي اهل شهرري است و ديپلم حسابداري خود را نيز از يكي از مدارس اين شهرستان دريافت كرده است. او داراي دانشنامه ليسانس از دانشگاه شهيد بهشتي و فوق ليسانس از دانشگاه امام حسين (ع) است و هم اكنون در حال گذراندن دوره دكتري حسابداري در دانشگاه امام حسين (ع) است.
رضايي 6 سال معاونت مالي و بودجه صندوق انصارالمجاهدين را بر عهده داشته و 3 سال هم معاون مالي قرارگاه خاتم‌الانبيا بوده است.
سابقه همكاري او با مجموعه مهر به 4 سال فعاليت در بنياد تعاون بسيج باز مي‌‌گردد و 18ماهي كه او معاون اداري و مالي موسسه مالي و اعتباري مهر (صندوق قرض‌الحسنه بسيجيان) بود.
او 2 سال و نيم هم معاون هواپيمايي قشم اير بوده است و همزمان با مديرعاملي سرمايه‌گذاري مهر اقتصاد ايرانيان، معاونت اداري و مالي موسسه مالي و اعتباري مهر را عهده‌دار بوده است.
از آنجا كه هنوز استعفاي رضايي پذيرفته نشده است، از جايگزين احتمالي او نيز گمانه‌زني منتشر نشده است، اما برخي فعالان بازار مي‌‌گويند با محمدعلي احمدزاد اصل - مديرعامل سابق سرمايه‌گذاري سپه- براي پذيرش اين پست مذاكره شده است، خبري كه البته تائيد نشده است.


رفان رفتني شد


منابع خبري همچنين از تغيير غيرمنتظره مديرعامل گروه مپنا خبر مي‌‌دهند. بر اساس اين اخبار غيررسمي، موسي رفان فردي كه 17 سال مديريت گروه مپنا را بر عهده داشت، جاي خود را به محمدعلي آبادي رييس سابق سازمان تربيت بدني داده است.
رفان از بدو تاسيس گروه مپنا، مديريت اين شركت فعال در صنعت آب و برق عهده‌دار بود، از اين رو برخي تحليلگران رفتن وي از مپنا را به زيان سرمايه‌گذاران مي‌‌دانند، چرا كه مپنا از جمله شركت‌هاي قائم به فردي است كه با يك نفر رشد كرده و با رفتن آن فرد به تجربه صدرا دچار مي‌‌شود. در صدرا هم شركت پس از رفتن جليل خبره فردي كه شركت با مديريت او متولد شده بود، با بحران‌هاي شديد مالي، عدم دريافت پروژه و نهايتا زيان‌دهي روبه‌رو شده بود.
پيش از اين از طاهري رييس سازمان بنادر، مهرداد بذرپاش رييس سازمان ملي جوانان و مديرعامل سابق سايپا و عبدالحميد ثمره هاشمي معاون سابق اداري و مالي وزارت صنايع به عنوان گزينه‌هاي احتمالي مديرعاملي مپنا ياد مي‌‌شد، اما در نهايت علي‌آبادي وزير پيشنهادي نيرو كه نتوانست از مجلس راي اعتماد بگيرد، توانست با نظر هيات مديره مپنا كه متشكل از مديران بلند پايه وزارت نيرو است، مديرعامل مپنا، بزرگ‌ترين شركت نيروگاه ساز خاورميانه و يكي از ثروتمندترين شركت‌هاي وابسته به وزارت نيرو شود.
گفته مي‌‌شود، علي‌آبادي از امروز در اتاق رفان به عنوان مديرعامل مپنا شروع به فعاليت مي‌‌كند و رفان نيز تا اطلاع ثانوي در اتاقي ديگر به عنوان عضو هيات‌مديره حضور خواهد داشت، در حالي كه پيش از اين هم رييس هيات‌مديره شركت بود و هم مديرعامل آن.
از قرارگاه سازندگي خاتم‌الانبيا و يك شركت خصوصي به عنوان مراكزي ياد مي‌‌شود كه احتمال حضور رفان در آنها وجود دارد، ولي با توجه به سابقه حضور رفان در سپاه احتمال همكاري وي با قرارگاه بيشتر از ساير مراكز است.
مپنا در چهارم شهريور 86 به عنوان چهارصد و بيست و پنجمين شركت بورس پس از يك بار عرضه ناموفق با قيمت 135تومان وارد بازار سرمايه شد و در حال حاضر قيمت 210توماني را در تابلوي بورس تجربه مي‌‌كند. بلوك 20‌درصدي مپنا نيز يك بار به دليل نبود خريدار و يك بار هم به دليل منتفي شدن عرضه، همچنان نزد دولت باقي ماند.
برخي از تحليلگران معتقدند اين تغيير شايد به زيان مناسبات خارجي مپنا نيز منتج شود؛ چرا كه رفان در 17 سال گذشته توانسته بود به رغم تحريم‌هاي بين‌المللي با كمپاني‌هاي بزرگ خارجي از جمله زيمنس آلمان ارتباطات مالي برقرار كرده و در دريافت تجهيزات از همكاران خارجي مپنا كمك بگيرد، در حالي كه علي‌آبادي از چنين تجربه‌اي برخوردار نيست.
مپنا براي سال جاري در تلفيق خود سودي معادل 5ميليارد دلار معادل 5‌هزار ميليارد تومان پيش‌بيني كرده است.

«مپنا» با «رفان» تعريف شد

يك روزنامه‌نگار فعال در حوزه‌هاي مالي و اقتصادي بر اين باور است كه «همانطور كه «صدرا» با «خبره» تعريف شد، «مپنا» نيز با «رفان» معني پيدا كرد.  محسن ايلچي در اين باره با اشاره به پيشينه فعاليت دو شركت ياد شده به خبرنگار ما گفت: اگر چه «صدرا» و «مپنا» در دو حوزه كاري متفاوت، فعاليت مي‌‌كنند اما واقعيت اين است كه هر دو در حوزه پيمانكاري و توسعه تكنولوژي و نهادينه كردن آن نقش اساسي داشتند.
وي افزود: اين دو شركت و نظاير آنها، از شركت‌هاي دانش بنيان هستند، بنابراين همان‌گونه كه در فرآيند واگذاري آنها بايد با دقت و حوصله عمل شود، بايد در روند تغييرات مديريتي اين شركت‌ها نيز با احتياط و بررسي ابعاد گوناگون عمل كرد.  ايلچي با اشاره به تجربه تغيير مديريت صدرا گفت: شركت‌هايي از اين قبيل تا حدود زيادي «مدير محور» هستند و شايد برخي عنوان كنند كه روند تصميم‌گيري در اين شركت‌ها دموكراتيك نيست، زيرا بر اساس يك فرد تعريف شده است، اما واقعيت اين است كه تغيير ناگهاني اين مديريت‌ها به ويژه انتقال مديران خارج از مجموعه، به اندازه‌اي آسيب‌پذير است كه مي‌‌تواند يك صنعت را دچار اختلال كند. اين روزنامه‌نگار ادامه داد: سهم مپنا در حوزه كاري خود بسيار بالا است، به ويژه با قراردادهاي اخيري كه بسته است، نقش بسزايي در توسعه نيروگاه‌ها، سيكل تركيبي و مناقصه‌هاي خارج از كشور دارد.


تغيير در اوج


ايلچي سپس گفت: مپنا در اوج شكوفايي خود دچار تغييرات شد و اين تغييرات در هنگام انتقال تكنولوژي‌هاي جديد به نيروگاه‌ها صورت گرفت.
وي يادآور شد: بر اساس تجربه، وقتي مديري ناآشنا با يك صنعت وارد مجموعه شود، ساير مديران مياني نيز بر اساس  معيارهاي غيرمديريتي انتخاب مي‌‌شوند، بنابراين بهتر است مدير جديد از داخل پيكره فني و مهندسي مجموعه انتخاب شود كه اين موضوع در هلدينگ‌ها تجربه شده است.
اين روزنامه‌نگار خاطرنشان كرد: از ديد بازار سرمايه، بخشي از ارزش ذاتي سهام مپنا به وجود «رفان» وابسته بود و به نظر من، هنوز فعالان بازار براي محاسبه ارزش يك سهم براي معياري به نام «مديريت» ارزش قائل هستند و به آن نمره مي‌‌دهند. ايلچي سپس گفت: دارايي نامشهودي با عنوان قراردادهاي جاري و آتي با مولفه مديريت، تعريف و اجرا مي‌‌شود، بنابراين نقل و انتقال در اين حوزه‌ها بسيار حساس است.

مدير، غنيمت جنگي نيست


وي در ادامه افزود: با شركت‌هاي بزرگي كه به نوعي، برنامه‌هاي توسعه دارند نبايد شتابزده برخورد كرد و نبايد با آنها كه مي‌‌خواهند در بازارهاي بين‌المللي، سهم خود را با صدور خدمات فني و مهندسي افزايش دهند، مثل غنايم جنگي برخورد كرد و حداقل اين مديران با تجربه را با هر تدبيري در مجموعه بايد حفظ كرد تا از ريزش ارزش سهام جلوگيري شود.
ايلچي در پايان گفت: مديري چون «رفان» مجموعه مپنا را با آزمون و خطاهاي بسياري توسعه داد، پس اين آزمون‌ها و خطاهاي پرهزينه نبايد دوباره تكرار شود، به ويژه در مرحله‌اي كه صنعت برق كشور با فرصت‌هاي جديدي چون واقعي شدن قيمت‌ها و تعرفه برق روبه‌رو است و در واقع اجراي برنامه‌هاي توسعه صنايع نيروگاهي نقش بسزايي در تنظيم بازار برق دارد.

 



 

   نسخه چاپي     


مطالب مشابه :


مپنا بزرگترین سازنده نیروگاه در خاورمیانه

• مبادله 99,81 درصد سهام سنندج و انتقال آن به شركت مپنا در • ادامه حفاري در منطقه




988-مهر اقتصاد چه پرتفویی داشته؟؟؟

دنياي اقتصاد- دو شركت بزرگ فعال در مديرعامل گروه مپنا جاي خود را به عباس علي




شرکت سرمایه گذاری مهر اقتصاد ایرانیان بلوك 20‌درصدي حفاري را هم به دست آورد ...

بازار و تجارت - بورس نگار - شرکت سرمایه گذاری مهر اقتصاد ایرانیان بلوك 20‌درصدي حفاري را هم




عیسی رضایی از شرکت سرمايه‌گذاري مهر اقتصاد ايرانيان کنار گذاشته شد ...

عباس علی آبادی جایگزین مدیرعامل مپنا شد دو شركت بزرگ 20‌درصدي حفاري به اين شركت




روزشمار هفته اي كه گذشت ...

امروز صف خريد مپنا سنگين تر شد توقف نماد شركت شنيده ميشود حفاري نيز قابليت




يك هفته با تپيكس -فرسايش قيمت‌ها در بورس تهران

سهام حفاري شمال در گزارش شش ماهه خود به علت شركت مپنا نيز بر مبناي اخبار رسمي احتمالا




شركت پترو گوهر فراساحل كيش حقوقی جدید در صدرا

زمانبندی پرداخت سود سهام مپنا شركت پترو گوهر تك‌سهم‌هايي مانند حفاري و گروه




آغاز طوفاني زمستان بورس سهام شرکت "قندشیروان قوچان و بجنورد"

مپنا چرا صف مديرعامل شركت مپنا گفت: حفاري دو حلقه چاه اكتشافي و توصيفي در ميدان فروز b




پيشنهادهاي كميسيون اصل 44 براي واگذاري شركت‌هاي دولتي

8- درخصوص شركت ملي حفاري تاكنون كار خاصي شايان ذكر است واگذاري شركت مپنا در بورس كه طبق




برچسب :