گفتگویی صمیمی با علي اصغر طاهري صفي آبادي

safiabadi1.jpg

11.jpg

اشاره : گفتگوی صمیمی علمی با علي اصغر طاهري صفي آبادي توسط مجله انترنتی راونیزنامه انجام داده ایم و بااجازه این جوان فرهیخته در این وبلاگ منتشر می نماییم امید که مورد توجه و پسند قرار گیرد.

علي اصغر طاهري صفي آبادي در1364 در محلهٔ خرمنگاه  شهر صفي آباد به دنیا آمد. پس از تحصیلات ابتدایی و دبیرستان در مهر1380از دبيرستان شهيد بهشتي آنجا فارغ‌التحصیل شد. از مهر همان سال به نويسندگي روي آورد و تا به امروز به نوشتن فعاليت دارد

طاهري صفي آبادي در 1381 اولین مقاله منتشر شده‌اش به نام خاك سفيدي در قلب تهران را نوشت. که با صفي آباد در گذر تاريخ، راونيز شهري باستاني در 1383، و مقالات ديگر دیگر ادامه یافت. تحقیقاتی نیز  درباره عندليب صفي آبادي و مشاهير بام صفي آباد خراسان در روزنامه ها و وب سايت ها از او منتشر شده‌است.

 آثار

تصیح کتاب رودکی با همکاری استاد راهنمای ریس جمهور عزیزمان حسن روحانی ی, کتاب دیوان رودکی با مقدمه ی پرفسور امین و علی اصغر طاهری صفی آبادی , همچنین دیوان هلالی جغتایی را تصحیح کردند

برخی آثار علي اصغر طاهري صفي آبادي با نام مستعار چاپ شده‌است. از جملهٔ نامهای مستعار وی می‌توان به « بهرام رحيمي نژاد »، «  صفي آبادي »، «طاهري صفي آبادي »، « طاهري فيروز آبادي » اشاره کرد.

از آثار علیاصغر طاهري صفي آبادي می توان به :
1- ناصرالدین شاه و حرمسراهایش
2- کوروش کبیر
3- تصحیح دیوان هلالی جغتایی
4- دیوان رودکی (مورد تقدیر سفیر تاجیکستان)
5- دیوان ناصرخسرو
6- دیوان وحشی بافقی
7- دیوان ابوسعید ابوالخیر
8- دیوان عراقی
9- تاریخ ایران
10-جمع آوری داستان های صمد بهرنگی ( فرانسوی- فارسی)
و مقدمه صدها جلد کتاب دیگر از آثار این بزرگوار است.

كتابهاي مذهی چاپ شده:

جهان ارغيان تا بام صفي آباد-1385
اسلام در ماني  - پاییز 1386
گنجهاي معنوي كودكان - پاییز 1386
بهشت از ديدگاه علامه قوچاني - آذر 1386
 علائم آخر الزمان در ايران - آذر1386
معجزات نماز - زمستان1386
معجزات آيه الكرسي- تهران ، مرداد 1386
معجزات آيه هاي قرآني - 1386
اعجاز  سوره هاي قرآني - بهار 1386
كرامات امام زمان - بهار1387
كرامات امام حسين - بهار1387
معجزات اسماءالحسني  - 1387
حرص وطمع-1387
اعجاز نهج البلاغه-1387
213 صفت مومن-1387
مشگل گشاي معنوي -1387
جزاي جهنميان-1387
از راونيز تا قفقاز-1387
ارتباط انسان با عالم ارواح-1387
و دهها كتاب ديگر

مقامها و لوحها :

1- جوانترين نويسنده خاورميانه در سالهاي 2005و2006
2-برترين كتاب تاريخي استان خراسان در سال 1386
3-يادمان برترين نويسنده كنگره جوانان ايران زمين
4- پرفروشترين كتاب  نمايشگاه كتاب شهر انديمشك
5- جوانترين نويسنده از نظر عنوان چاپ شده در ايران
6- جوان ترين نويسنده استان خراسان بصورت فعال در 3 سال اخير
 7- مديريت وبلاگ صفي آبادي
8- مديرعامل بزرگترين پخش بين المللي كتاب در ايران
و دهها مقام ديگر

استاد با سلام، لطفا در مورد خود و خلاصه ای از زندگینامه ،و تحصیلات خود را بیان کنید؟

بنده علی اصغر طاهری صفی آبادی در سال ۱۳۶۴ در شهر صفی آباد بدنیا آمدم اجدادم اصلا اهل روستای پرثوا هستند. کودکی خود را در روستا خرمنگاه گذراندم . ابتدایی در مدرسه شهید محمود ارغیانی و  مدرسه مفتح بود. معلم دوم تا پنجمم که همیشه برای من بهترین الگو بود عباسعلی فاتحی نیا بود. اول و دوم راهنمایی را در دبیرستان شهید احمد ارغیانی خواندم.بعد از آن به ناچار به خاطر شغل پدر با هزاران اندوه از ترک وطن به تهران رفتیم ادامه تحصیل دادم تا اینکه دیپلمم را هم از مدرسه شهید بهشتی وزارت امور خارجه گرفتم . کاردانی خود و بعدها کارشناسی خود را در مهندسی فناوری گرایش مدیریت فرهنگی زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایراندر تهران گرفتم . و در حال حاضر مشغول به مطالعه جهت ادامه تحصیل در رشته مهندسی مدیریت در کارشناسی ارشد هستم. در سال ۱۳۸۹ با سرکار خانم زهره شیشه چی ازدواج کردم ایشان در حال حاضر از اساتید دانشگاه و مشغول تحصیل برای مقطع  دکترا در رشته تاریخ  می باشند.

راه های موفقیت شما در چه بود ؟

من خودم را آدم موفقی نمی دانم . اما شاید اگر بتوان گفت آدم موفقی هستم. هیچ دلیل و نیروی بجز اعتماد بنفس قدرت اراده و خواست خداوند را نمی توانم  به عنوان دلیل موفقیتم ذکر کنم و این سه عامل کلید اصلی موفقیت هرکسی می تواند باشد و پلهای نردبان ترقی و پیشرفت را به سادگی می توان طی کردپس (خواستم، توانستم، می خواهم، می توانم ) شاید در آغاز راه و فکر کردن به هدف دور دست و متعالی اندکی من را نا امید می کرد. ولی با توکل به خدا اعتماد به خود و از همه مهمتر اراده رسیدن به اهداف متعالی را برایم سهل و آسان کرد.

چگونه به دنیای کتاب وارد شدید ؟

همه  چیز از  صفی آباد از زادگاهم شروع شد. قرار بود کتاب صفی آباد را دوستان عزیزم در انتشارات انصار چاپ کنند و برحسب اتفاق این کار برای آنها در مشهد مقدور نبود به اجبار مرا به انتشارات ایران جوان در تهران فرستادن در خیابان انقلاب به آن انتشاراترفتم و کتاب را به مهندس رحیمی نژاد تحویل دادم بعد از ۳ الی ۴ روز با من تماس گرفت و گفت مقدمات اولیه کتاب تمام شده و با وامی که از ۳ تا از بانک های صفی آباد و اسفراین گرفته بودم کتاب چاپ شد . و آقای رحیمی نژاد یک روز مرا دعوت کرد و از مطالب من گویا خوشش آمده بود پیشنهاد ۱۶ کتاب را به من داد و مرا عضوء هیئت علمی انتشارات ایران جوان کرد.حدود ۳ سال طول کشید تا کتابها را چاپ کردیم و بعد از آن وارد عرصه تولید و پخش کتاب شدم و حدود ۶ نفر از بچه های صفی آباد را وارد کار کردم هم اکنون در موسسه بصورت مستقیم و غیر مستقیم ۲۰نفر مشغول به کار هستند. بعد ها با دعوت انتشارات راهیان سبز مشهد عضو هیئت علمی آن انتشارات نیز شدم و ۲ سال پیش هم با افتخار همکار و عضوء هیئت علمی دایره المعارف ایرانشناسی به سرپرستی  پرفسور سید حسن امین که از قضات دادگاه لاهه و از وکلای انجمن ملکه انگلیس می باشندهستم . خاطرات ایشان هم از صفی آباد و عندلیب صفی آبادی جالب است. همچنین دو سال مشاور فرهنگی ادارات ارشاد شهرستان های قشم و بندرلنگه در سال های گذشته بودم. در حال حاضر نیز مدیر عامل موسسه بین المللی کتاب راونیز و انتشارات داریوش می باشم

به نظر شما صفی آباد رشد  فرهنگی را داشته ؟

چون رشته اصلی من مدیریت امور فرهنگی است و در شهرستان به عنوان مشاور فرهنگی اداره ارشاد مشغول به فعالیت بودم می خواهم بیشتر این مطلب را باز کنم

رشد فرهنگی به چه معناست؟ خواه و ناخواه هر جامعه ای چه کوچک و چه بزرگ به دنبال یک آرمان شهر می باشد که یکی از پایه های اصلی این آرمان شهر ها فرهنگ است .  و تا فکر و فرهنگ رشد نکند   در دیگر امور نیز پیشرفتی حاصل نمی شود.

به صدرصد الگوهای امروز ما در صفی آباد نشات گرفته از فرهنگ گذشتگانمان می باشد و شاخصه هایی از الگوهای فرهنگی نیز هر روزه از تهران سبزوار و اسفراین به طرف صفی آباد می آیدو این از طریق جوانانی است که  جهت کار و یا تحصیل به آن شهر ها رفته  و رجعت آنها به صفی آباد سبب انتقال فرهنگی نو می شود خواه این فرهنگ مثبت و یا منفی باشد. و این برعهده مسئولین و بزرگان شهر است که به تفکیک این الگوهای فرهنگی پرداخته آن را که مفید فایده است حفظ و بسط دهند. و آن را که منفی است حذف نمایند. صفی آباد در حال حاضر به گونه ای دچار آمیختگی فرهنگی شده است . ولی وجود هیئات مذهبی ماهانه و یا هفتگی که هراز چندگاهی اخبار آن را می شنویم یکی از امید ها و نقاط عطف این مطلب می باشند .

چه خوب است که زبان و فرهنگ و سنت های گذشتگان مان را حفظ کنیم ارتقاء بخشیم و بتوانیم به خوبی از این الگوها استفاده کنیم.

 

taheri-3.jpgtaheri-3.jpg

(بازدید از مدارس ترکیه 1390)


جهان ارغیان تا بام وصفی آباد چگونه در ذهن شما جرقه تالیف خورد؟

در سال ۱۳۷۹ جهت زیارتامام علی بن موسی الرضا (ع)  به حرم رفتم و بصورت اتفاقی به کتابخانه آستان قدس رفته و برایم جالب بود که از کتاب های که در مورد اسفراین بود بخوانمو در حال مطالعه کتابیاز اسفراین بودم شخصی که در کنارم بود از بنده علت مطالعه ام را پرسید که من هم در جواب به ایشان گفتم جهت اوقات فراغت کتابی درباره شهرمان می خوانم ایشان پیشنهاد داد در مورد شهرم مطالبی را بنویسم و در روزنامه ها چاپ کرده و یا به کتاب تبدیل کنم که این کار صورت گرفت و نوشتن مطالب در مورد صفی آباد ۴ سال به طول انجامید. تحقیقاتم در کتابخانه مجلس شورای اسلامی و کتابخانه ملی ایران و سازمان اسناد جمهوری اسلامی ایران کامل شد. در اصل علت پیشرفت من در زندگی کتاب صفی آباد بود. شایان ذکر است که من در این کتاب نواقص زیادی دارم  و یا اینکه مطالبی را یاداشت نکرده و یا منابعی را که استفاده کردم در منابع و ماخذ نیاورده ام و یا اشتباهات املایی در کتاب دیده می شود همه اینها را قبول دارم و درحال حاضر در حال ویراش چاپ دوم کتاب هستم و دوستانی که مطالبی جهت بهتر شدن کتاب دارند برای بنده ارسال کنند. کتابهای که در حال مطالعه برای منطقه می باشم شامل ۱- چاپ دوم کتاب صفی آباد۲ - مشاهیر بام صفی آباد ۳- صفی آباد در اسناد نو یافته


 taheri-4.jpg

(همراه سفیر تاجیکستان در جشن ملی تاجیکستان 1391)


یشنهاد شما به شوراهای آینده شهر چه خواهد بود؟

 من به عنوان کسی که از بیرون گود به منطقه نگاه می کنم می خواهم چند پیشنهاد به شوراهای آینده شهر جهت بهتر شدن و رسیدن به آرمان شهر صفی آباد بدهم .

۱- اصلی ترین پیشنهاد من آیه ۴۶ سوره انفال است که خداوند می گوید با یگدیگر نزاع نکنید و اختلاف نداشته باشید.که سست و ضعیف خواهید شد. بعد از پیروزی کاندیداهای شورای شهر کسانی که منتخب مردم هستند باید چه از چپ و چه از راست با هدف پیشرفت شهر کار کنند و دنبال یار کشی در شهر و بخش نباشند.

2- برسی همه جانبه شهر از لحاظ اجتماعی اقتصادی فرهنگی معیشتی و هر آنچه که مردم برای بالا رفتن سطح زندگی خود به ان نیاز دارند. وبه موازات آن رفع کاستی ها و ارتقاء نقاط مثبت زندگی به بیان سادتر وارد زندگی مردم شویم وببینیم آنها چه کمبودهایی دارند واین مستلزم این مسئله است که مسئولین شورا از دل مردم منطقه بیرون بیایند و بدانند که مردم چه می خواهند.

3- همانطور که بر همگان واضح است منطقه بام صفی آباد به عنوان یکی از قطب های بسیار مهم کشوری و شاید بتوان گفت تنها قطب مطرح در کل کشور است که به کاشت و برداشت و بطور کلی صادرات محصول کشاورزی تخمه هندوانه ژاپنی می پردازد. ما می توانیم از این مسئله به بهترین شکل برای قطبی شدن شهرمان به عنوان تنها تولید کننده این محصول بپردازیم و این برعهده شوراهاست که نظم سازمان دهی شده ای به این محصول و مراحل تولید. و بسته بندی و صادرات آن بپردازد. به این منظور که برعهده شوراهاست که به این مهم جامع عمل بپوشانند. تا این مسئله سبب ارتقاء سطح معیشتی و اقتصادی ،مردم صفی آباد شود

۴- برای بزرگ نمایی برداشت محصول منحصر بفرد منطقه مان چه بهتر که جشن و مراسم نمادین هرساله باحضور بزرگان مسئولین و نخبه های شهر وبا حضور صدا وسیما صورت گیرد که این کار سبب می شود. از لحاظ فرهنگی یادبودی به جا بماند از لحاظ تبلیغی بسیار مفید است و از لحاظ اقتصادی بسیار کمک آفرین است و موجب جلب سرمایه داران و دیگر علاقه مندان خواهد شد.

5- شوراهای شهر می توانند با جدیت به ارتقاء بخش بام صفی آباد به شهرستان صفی آباد کمک بسزایی بکنند.

۶- استفاده از آثار تاریخی برای  تبلیغات  تاریخی شهر بخصوص شهر باستانی راونیز و همچنین پیگیری جهت ایجاد نمایندگی اداره میراث فرهنگی و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی

۷- ایجاد دفاتر و یا نمایندگی ادارات جهت سهولت و دسترسی آسان تر مردم  و نرفتن مردم به اسفراین جهت کارهای اداری

۸ – انتخاب شهردار بومی و دوری از انتخاب حزبی

۹- ایجاد اماکن تفریحی سالنهای نمایش پارک فضای سبز و دهها مطلب دیگر که بر عهده شوراها و شهردار می باشد.

۱۰- پیگری از طریق فرمانداری جهت استفاده از مسئولین بومی جهت بخشداری وادارات جهت پیشرفت شهر

 

در پایان از این جوان موفق پرسیدیم که آیا راونیز نامه می تواند کمکی به ترویج فرهنگ اطلاع رسانی در شهر داشته باشد؟

دو سالی می شد که با سایت اطلاع رسانی صفی آباد آشنا شدم زحمات جناب آقای شرفخانی قابل تحسین است در اصل می توان گفت سایت صفی آباد اولین سایت صفی آباد بود بعد از آن وبلاگ مشاهیر صفی آباد و الان هم راونیز نامه راونیز نامه می تواند مطالبی از نظر تاریخی، اقتصادی، ورزشی، و فرهنگی (نوع پوشش. جشن ها . غذاها. موسیقی. زبان و هزاران مطلب دیگر را) به مردم دنیا معرفی کند. امروزه خواه ناخواه از سراسر دنیا برای بازدید به این سایت مراجعه می کنند . بسیار مهم است این سایت و مطالب آن در مورد بامصفی آباد.

خواهش بنده به عنوان پیشنهاد از شما دوستان عزیز در راونیز نامه

1-سایت راونیز نامه اخبار منطقه بام صفی آباد را پوشش دهد.

۲- جلساتی برای دانشجویان و دانش اموزان و کسانی که به اینترنت دسترسی دارند جهت آموزش و ایجاد وبلاگ های توسط جوانان منطقه هر کس به علاقه خودش مادامی که وبلاگ و معرفی شهرستان زیادتر باشد. افراد بیشتری در کشور و دنیا علاقه مند برای بازدید از منطقه می باشند.

بسیار خرسند شدم از گفتگوی اینترنتی با شما. ما منتظر شما در تهران و چای داغی کَکلیک اُوتی با شما هستیم .

نویسنده وبلاگ :

درپایان ضمن تقدیر و تشکراز اختصاص وقت و از تلاش صادقانه شما در زمینهء ارتقاء سطح دانش و بینش در زبان و فرهنگ و تاریخ که به مثابه ء چراغ راه زندگی محسوب می گردد، با انجام این مصاحبه باعث شدید تا نسل جوان با نظرات و نوشته های خوبتان آشنا شوند کمال تشکر و سپاس را داریم و از درگاه حضرت دوست آرزوی سلامتی و موفقیت بیش از پیش برایتان می نماییم.


مطالب مشابه :


نمونه هايي از تقدير و تشكر براي صفحه تقديم پايان نامه

تشکر و سپاس از استاد دانشمند و پر مایه ام جناب با تقدیر و تشکر شایسته از استاد فرهیخته و




مصاحبه با محقق و شاعر استاد عظیم سرو دلیر

زبان و ادبیات ام و مي خوانم ولي آثار استاد شهريار تقدیر و تشکراز اختصاص وقت




شکرگذاری و شربت OT

شکرگذاری و تشکراز زحمت کشان پروژهot. که این قضیه تقدیر از زحمات آنها و یادگیری




مصاحبه ادبی با دکتر حبیب جعفر نژاد

زبان و ادبیات 3- استاد عدم رعایت آئین و ضوابط درپایان ضمن تقدیر و تشکراز اختصاص وقت




رفتگر جوان محله ما

پایان نامه و تقدیر و تشکراز استاد راهنما و چند نداشتم می گفت و استاد بیچاره را به




روستای شجاع و گوشه هایی از تاریخ کناره های ارس

روستای شجاع و گوشه هایی از تاریخ کناره های ارس. باسلام و تقدیر و تشکراز استاد عزیزمان جناب




موفقیت در جشنواره الگوهای مناسب تدریس معلمان دوره ی ابتدایی - استان اصفهان

سایت قرآنی استاد با تشکراز مدیریت محترم مدرسه که در پیشبرد اهداف آموزشی تقدیر و تشکر




گفتگویی صمیمی با علي اصغر طاهري صفي آبادي

زبان و ادبیات (مورد تقدیر سفیر و دهها مقام ديگر. استاد با سلام، لطفا در مورد خود و




برچسب :