تجارب معلمان کلاسهای چندپایه عشایری

-    تجارب آموزگاران چندپایه عشایری در رابطه با تشویق دانش­آموزان چگونه است؟

-    تجارب آموزگاران چندپایه عشایری در رابطه با امور کلاس و مدرسه چگونه است؟

-    تجارب آموزگاران چندپایه عشایری در رابطه با معلم­یار چگونه است؟

-    تجارب آموزگاران چندپایه عشایری در رابطه با امتحان چگونه است؟

-    تجارب آموزگاران چندپایه عشایری در رابطه با درس فارسی چگونه است؟

-    تجارب آموزگاران چندپایه عشایری در رابطه با درس هدیه­های آسمانی (دینی) و قرآن چگونه است؟

-    تجارب آموزگاران چند پایه عشایری در رابطه با درس علوم تجربی چگونه است؟

-    تجارب آموزگاران چندپایه عشایری در رابطه با درس املاء فارسی چگونه است؟

-    تجارب آموزگاران چندپایه عشایری در رابطه با درس انشاء فارسی چگونه است؟

-    تجارب آموزگاران چندپایه عشایری در رابطه با درس هنر چگونه است؟

-    تجارب آموزگاران چندپایه عشایری در رابطه با درس تربیت­بدنی چگونه است؟

-    نظرات آموزگاران چندپایه عشایری در رابطه با وضعیت، نحوه کار، مسایل و مشکلات این کلاسها و معلمان آنها چیست؟

روش پژوهش توصیفی است. جامعه آماری پژوهش تمامی آموزگاران مدارس چندپایه عشایری استان کرمان می­باشد. نمونه­گیری به روش سرشماری است. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق­ساخته، شامل سنجش تجارب و نظرات معلمان کلاسهای چندپایه عشایری دوره ابتدایی می­باشد که مشتمل بر 16 سؤال است. تحلیل اطلاعات به صورت بازخوانی، ویراستاری، تفکیک و گروه­بندی تجارب می­باشد.

بررسی نظرات آموزگاران کلاسهای چندپایه عشایری در رابطه با وضعیت، نحوه کار، مسایل و مشکلات این کلاسها، بدین شرح اعلام می­گردد:

·    با تعویض و چاپ کتابهای جدیدالتألیف ضرورت تشکیل دوره­های ضمن خدمت احساس می­گردد. دوره­هایی متناسب با نیاز معلمان در جهت آشنایی و برطرف کردن اشکالاتشان برگزار شود.

·    همکاری والدین با مدرسه امری اجتناب­ناپذیر است، بهره­گیری از تجاربشان در امور مربوط به مدرسه.

·    محیط عشایری دارای مردمانی خونگرم و باصفا است، اما با بحران خشکسالی و عدم تمکن مالیشان، معلمان سعی می­کنند درکشان نمایند و از همفکریشان نیز بهره ببرند.

·    معلمان مشکلات مربوط به دانش­آموزان را با صبر و سعه­صدر با والدینشان در میان گذاشته و با مشاوره دادن به آنها و استفاده از تجارب و نظرات روانشناسی اقدام به حل مشکلات می­نمایند.

·    در مدارس چندپایه زمان استراحت برای آموزگاران بسیار کم است و فعالیت کاریشان بیشتر از مدارس عادی است، در نتیجه خستگی معلم هم زیادتر است.  به علت کمبود وقت، آموزگار مجبور است روزانه چند ساعتی، اضافه کار نماید. اغلب زنگ تفریح همزمان، برای همة پایه­ها وجود ندارد.

·    در صورت جابجایی دانش­آموزان چندپایه در عرض سال مشکلاتی همچون به ­هم خوردن بودجه­بندی و زمانبندی کتب درسی، تفاوت در روش تدریس آموزگاران، ارسال و درخواست مدارک تحصیلی برای آموزگاران به وجود می­آید و حتی اولیاء با انتقال فرزندانشان گمان می­کنند معلم کم­کاری می­کند.

·    سایر دانش­آموزان زمان تدریس یک­پایه در کلاسهای چندپایه به مطالعه، حل تمرینات، حل ریاضی پای­تخته، گوش­دادن به نوار تلاوت قرآن با نظارت آموزگار و همکاری دانش­آموزان ساعی می­پردازند.

·    از نمونه فعالیتهای فوق­برنامه در مدارس چندپایه می­توان به اردو (گردش علمی در طبیعت)، مسابقات درسی- ورزشی، قرآن، نماز، تئاتر، پرسش و پاسخ، احکام، مسایل پرورشی و ... اشاره نمود.

·    زمان تدریس به هر پایه را آموزگاران چندپایه عشایری بر اساس جدول زمانبندی و تعداد ساعات هر پایه و نیاز و استعداد دانش­آموزان تعیین می­نمایند.

·    همکاری دانش­آموزان پایه­های بالاتر برای انجام تکالیف کلاسی و مواظبت از دانش­آموزان، حضور و غیاب، گفتن و تصحیح املاء و فعالترشدن کلاس بسیار مؤثر
می­باشد.

·    در ارزشیابی از آموخته­های دانش­آموزان، آموزگاران کلاسهای چندپایه با مشکلاتی نظیر عدم دسترسی به امکانات چاپ و تکثیر، کمبود وقت در طراحی و تصحیح سؤال، زبان و لهجه دانش­آموزان، عدم وجود امکاناتی همچون صندلی، میز، نیمکت، فضای مناسب آموزشی، ... و تأثیر قلت دانش­آموزان در هر پایه و تعداد پایه­ها مواجه هستند و در نهایت عدم وجود امکانات و شرایط حاضر باعث می­شود که آموخته­های دانش­آموزان به نحو مطلوب مورد ارزشیابی قرار نگیرد.

در راستای یافته­های پژوهش پیشنهادهایی ارائه می­گردد:

v     آموزش دوره ابتدایی به عنوان بخشی از آموزش عمومی دارای اهمیت ویژه­ای است و از طرفی بیشتر مدارس ابتدایی عشایری دارای کلاسهای چندپایه هستند که یک معلم یا حداکثر دو معلم در یک کلاس مشغول تدریس می­باشند. لذا در این خصوص پیشنهاد می­گردد:

الف) نظر به این­که برخی از معلمان کلاسهای چندپایه ممکن است از تهیه و تدوین مراحل طرح درس روزانه ویژه کلاسهای چندپایه اطلاع کافی نداشته باشند، لذا تجدید نظر در محتوا و روشهای آموزشی مراکز دانشسرای تربیت معلم و دوره­های بازآموزی و کارآموزی و آموزش نیروهای جدید و ... با تکیه بر ارائه مطلوب نحوه تهیه طرح درس، ویژه کلاسهای چندپایه لازم است.

ب) با توجه به این­که ممکن است آموزگاران (خصوصاً نیروهای جدید) روش تدریس خاص کلاسهای چندپایه را نگذرانده باشند، لازم است برای برگزاری دوره­های روش تدریس کلاسهای مذکور، اقدامات لازم صورت گیرد.

ج) لازم است جدول دروس هفتگی ویژه کلاسهای چندپایه تدوین شود یا در حجم کتابهای درسی برای این قبیل دانش­آموزان تجدید نظر شده و کتابهای درسی ویژه، به روش و محتوای مناسبتر تألیف گردد.

د) پیشنهاد می­شود برای افزایش بازدهی کلاسهای چندپایه، کتابهای راهنمای روش تدریس ویژه کلاسهای چندپایه تهیه و تدوین شود و در اختیار همه معلمان و معلمین راهنما قرار گیرد.

ه) با عنایت به دور افتاده بودن مدارس عشایری و احتیاج به استفاده از وقت آزاد معلمان کلاسهای چندپایه پیشنهاد می­شود با در نظر گرفتن امتیازهایی، انگیزه لازم را برای معلمین فراهم نمایند.

و) بیشتر مدارس عشایری از طریق آموزش کلاسهای چندپایه اداره می­شوند. لذا چنانچه معلم با انگیزه و مهارت کافی، برای این­کار گمارده شود به نتایج چشمگیری خواهد رسید. البته ضروری است به وضعیت آموزش در کلاسهای چندپایه پرداخته شود و از طریق پژوهش و بررسیهای لازم، مسایل و مشکلات را شناسایی و نسبت به حل آنها همت گماشت. در چنین مطالعاتی باید به ویژگیهای معلمان، دانش­آموزان، تنظیم و سازماندهی درس، شرایط فیزیکی فضای آموزشی، برنامه کلاسی، فعالیتهای یاددهی معلمان، فعالیتهای یادگیری دانش­آموزان، میزان تکلیف دانش­آموزان، روش ارزشیابی از آموخته­ها، روشهای ایجاد انگیزه توسط معلم، رضایت شغلی و ... پرداخته شود. در نهایت باید به ارائه چارچوب و الگویی مناسب برای تنظیم فعالیتهای یاددهی، یادگیری در کلاسهای چندپایه پرداخته شود.

v     با رفع بعضی از موانع در مدارس چندپایه که باعث اختلال در آموزش می­شوند
می­توان مشکلات موجود را به حداقل رساند. همچون استفاده از چند تخته­سیاه در یک کلاس ، تهیه بانک سؤال، گذاردن ساعتی جهت پخش برنامه رادیویی ویژه این مدارس، استفاده از معلمان بومی، تجهیز مدارس به وسایل کمک­آموزشی، خدمات­رسانی ویژه به کلاسهای چندپایه و تقسیم کل پایه­های یک کلاس در دو شیفت جداگانه صبح و عصر.

v     امید است دولت خدمتگزار بویژه وزیر محترم آموزش و پرورش، برنامه­ریزان و سیاستگزاران آموزش کشور و نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی تلاش ارزنده­ای بعمل آورند تا با تخصیص ردیف، بودجه و امکانات و ... بتوانند در جهت رفع محرومیتها و کاهش نابرابریهای آموزشی، علمی و فرهنگی جوامع عشایری اقدام مؤثری نمایند.

v     از آنجا که اساس هر کشوری را آموزش ابتدایی تشکیل می­دهد و پیشرفت کشور به پیشرفت مدارس ابتدایی بستگی دارد، لذا باید معلمان ابتدایی از لحاظ مادی و معنوی تأمین شوند تا بتوانند با علاقه و دلبستگی به کار خود ادامه دهند


مطالب مشابه :


مدیریت اموزش وپرورش عشایری کرمان

مدیریت اموزش وپرورش مدیر محترم اموزش وپرورش عشایری کرمان خواهشمندیم به




فیش حقوقی فرهنگیان

,فیش حقوقی کارکنان اموزش وپرورش استان ,فیش حقوقی معلمان اداره عشایری اموزش وپرورش کرمان




شورای آموزش و پرورش زیرکوه

کرمان پاپو | محل سالن کنفرانس مدیریت آموزش وپرورش آموزش وپرورش حل معضلات




تجارب معلمان کلاسهای چندپایه عشایری

چندپایه عشایری استان کرمان عشایری از طریق آموزش مدیریت آموزش وپرورش




اداره آموزش وپرورش عشایر استان سیستان وبلوچستانکسب مقام اول کشوری را کسب کرد

اداره آموزش وپرورش در پایان اردو استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان و -مدیریت ، نظارت




دریافت فیش حقوقی

حکمت ایلود آموزش ابتدایی شهرستان بستک اتحادیه انجمن آموزشی معلمان فیزیک




مزرعه تابستانی من» در آموزش و پرورش

بایدهای مدیریت اول و دوم روستایی و عشایری»، «ثبت‌نام از دانش آموزش وپرورش




معتقدیم اولویت استخدام در آموزش و پرورش با فرزندان فرهنگیان باشد

مدیریت آموزش وپرورش کمیجان . اداره کل آ.پ استان اموراداری آموزش وپرورش




نمونه سوال ریاضی اول ابتدایی با روش جدید مهر90

حکمت ایلود آموزش مدیریت وبلاگ:(vafa تجارب معلمان کلاسهای چندپایه عشایری استان کرمان.




برچسب :