کاربرد لیزر در چشم پزشکی

ليزر LASER کلمه ليزر (LASER) از حروف اول کلمات Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation گرفته شده است .

در واقع ليزر منبع نوری است که نور بينهايت خالص (فقط با يک طول موج )توليد ميکند . نور سفيد ترکيبی از از رنگها (قرمز-نارنجی-زرد-سبز-آبی-نيلی-بنفش) با طول موچ ۴۰۰ تا ۷۰۰ نانومتر است که با چشم قابل رويت است در حاليکه نور مادون قرمز (طول موج بالای ۷۰۰ نانومتر) و فوق بنفش (طول موج ۱۰۰ تا ۴۰۰ نانومتر)را با چشم نميتوان ديد. بنابراين ليزر ؛ تشعشع توليد شده توسط تقويت کننده های نوری ميباشد که در طيف های مختلف از مادون قرمز تا فوق بنفش آن در پزشکی کاربرد دارد. پس نور ليزر مادون قرمز و فوق بنفش را با چشم نميتوان ديد.

انواع ليزر استفاده های مختلفی در چشم پزشکی دارند مثلا در درمان آب سياه، آب مرواريد، پاک کردن کدورت کپسول عدسی پس از عمل آب مرواريد، پارگی پرده شبکيه، درمان عواض چشمی ديابت و اصلاح عيوب انکسار. در جراحيهای ليزری برای تصحيح عيوب انکساری از ليزر اگزايمر که نوعی ليزر فوق بنفش است، استفاده می کنيم. ليزر اگزايمر Excimer laser ليزر اگزايمر وسيله ای است که از آن امروزه برای اصلاح جراحی عيوب انکسار استفاده می شود.

اعمال جراحی رايجی که از اين ليزر استفاده می کنند شامل : ليزيک(LASIK)، لازک(LASEK)، پی آر کی (photorefractive keratectomy (PRK ، پی تی کی ( Photo Refractive Keratectomy(PTK و ….. است. از ليزر اگزايمر از سال ۱۹۸۷ برای عمل PRK استفاده می شد و در سال ۱۹۹۵ استفاده از اين ليزر در PRK مورد تأييد انجمن دارو و غذای آمريکا FDA قرار گرفت.ليزر های اگزايمر خاصی برای ليزيک تأييديهFDA گرفته اند. اين ليزر، ليزر سرد (عدم توليد حرارت) بوده و اجازه برداشت دقيق بافت (به منظور شکل دهی مجدد سطح قرنيه)، بدون آسيب حرارتی به بافت های مجاور را می دهد. ليزر اگزايمر؛ ليزری بسيار دقيق بوده که با استفاده از امواج نوری با انرژی زياد و غير قابل رويت، سطح قرنيه را تراش ميدهد. پس می توان سطح قرنيه را کم شيب تر يا پر شيب تر کرد. چنين می توان تصور کرد که اين ليزر سطح قرنيه را طوری تراش می دهد که انگار لنز تماسی دائمی روی قرنيه گذاشته باشيم.

 دقت ليزر اگزايمر به حدی است که با هر پالس طی ۱۲ بليونيوم ثانيه ۲۵/۰ ميکرون از بافت را تراش می دهد که معادل يک دويستم ضخامت موی انسان و يا ۳۹ ميليونيوم اينچ است!!!! معيارهای اعمال جراحی ليزری معيارهای عمل ليزيک و ليزر (PRK) و لازک عبارتند از: حداقل سن ۱۸ سال و حد اکثر تا زمانی که فرد آب مرواريد نداشته باشد. عدم تغيير قابل توجه نمره عينک در يکسال گذشته يعنی حداکثر بيش از ۵/. ديوپتر تغيير نکرده باشد. ضخامت کافی قرنيه نزديک بينی ۱- تا ۱۰- ديوپتر آستيگماتيسم ۵/۰ تا ۶ ديوپتر دور بينی حداکثر تا ۶+ ديوپتر عدم وجود کواتوکونوس (قوزقرنيه)و يا نامنظمی در سطح قرنيه عدم وجود بيماريهای عمومی نظير انواع روماتيسمِ، ديابت پيشرفته و نقص ايمنی عدم حاملگی و شيردهی عدم وجود بيماريهای چشمی مثل گلوکوم (آب سياه) ، آب مرواريد، خشکی متوسط تا شديد چشم و بيماری تبخال چشمی، گشاد نشدن بيش از حد معمول مردمک چشم در تاريکی داشتن توقعات واقعی از قابليت و توانايي‏های عمل جراحی ليزر (PRK) يا ليزيک در تصحيح ديد. ليزيک LASIK کلمه ليزيک به معنی ليزر در ضخامت قرنيه می باشد (Laser Assisted in situ Keratomileusis LASIK). در ليزيک دوره بهبودی کوتاه است و اين عمل در افرادی که نزديک بينی، دوربينی و آستيگماتيسم دارند، موثر بوده و باعث کاهش وابستگی فرد به عينک و لنز تماسی می شود. تاکنون مليونها نفر در سراسر جهان تحت اين عمل مهيج و جالب قرار گرفته اند. استفاده از ليزيک برای اصلاح نزديک بينی و آستيگماتيسم درسال۱۹۹۸ مورد تاييد FDA (سازمان نظارت بر مواد غذايی و دارويی آمريکا) قرار گرفته است .در آمريکا در سال ۱۹۹۹ ميلادی قريب به يک مليون نفر و در رسال ۲۰۰۰ ميلادی حدود ۱۳۰۰۰۰۰نفر ليزيک شده اندو اکنون سالانه بيش از دو ميليون نفر تحت روش های اصلاح عيوب انکساری با ليزر قرار می گيرند.اکثر افرادی که از عينک و يا لنز تماسی استفاده می کنند، از اين عمل سود می برند. بهبودی بينايی در ليزيک چشمگير و سريع است؛ بطوريکه اکثر افراد روز بعد از عمل، بدون نياز به عينک يا لنز تماسی قادر به رانندگی هستند. بهر حال؛ تا رسيدن به بينائی نهايی و کامل ، حدود دو تا سه هفته و در بعضی موارد چند ماه زمان لازم است.


مطالب مشابه :


افزایش قدرت دوربینهای مادون قرمز حرارتی

افزایش قدرت دوربینهای مادون قرمز حرارتی - دستگاه های برش دایود لیزر nd:yag حکاکی فوق




گزینه های درمان مری بارت

با استفاده از halo360، halo90، halo60 و halo فوق العاده، فرسایش لیزر لیزر یا emr اضافی حرارتی




عمل لیزیک چشم ( جراحی چشم با لیزر )

عمل لیزیک چشم ( جراحی چشم با لیزر ) دکتر علیرضا نادری. جراح و فوق تخصص قرنیه. لیزیک ( lasik )




همه چیز در مورد عمل لیزیک چشم lasik

پس نور لیزر مادون قرمز و فوق بنفش را با چشم ، بدون آسیب حرارتی به بافت های مجاور را




منابع نور در مخابرات

از هنگام بوجود آمدن لیزر به علت دارا بودن گیری محاسن فوق تا لحاظ تشعشعات حرارتی




لیزر خودکاری

لیزر سبز - لیزر پرتو نور سبز فوق العاده زیبا برای استفاده در شب و یک اشاره گر لیزر حرارتی




ایمنی باریکه لیزری

دستگاه های برش و حکاکی لیزر : co2 - فایبر حرارتی و - بررسی صحت موارد فوق با استعلام از




کاربرد لیزر در چشم پزشکی

وب سایت مهندسی اپتیک و لیزر ایران و فوق بنفش ، بدون آسيب حرارتی به بافت های مجاور را می




عمل لیزیک چشم (LASIK) چیست؟

پس نور لیزر مادون قرمز و فوق بنفش را با چشم ، بدون آسیب حرارتی به بافت های مجاور را




برچسب :