لباس نجس در لباسشویی - عملکرد ماشین لباسشویی آاگ از نظر پاک کردن نجاست

لباس نجس در لباسشویی

عملکرد ماشین لباسشویی آاگ از نظر پاک کردن نجاست

عملکرد ماشین لباسشویی آاگ از نظر پاک کردن نجاست

هرگاه چیز نجسی را بشویند و عین نجس برطرف شود اما بو یا رنگ آن بماند ضرری ندارد و اگر شک کند عین نجس مانده یا نه، باید بیشتر بشوید تا یقین کند از بین رفته است و اگر واقعا عین نجاست باقی مانده لباس و لباس‌شویی نجس است.

سوالات مربوط به طهارت و آب و آبکشی از جمله پرسشهای پرتکرار احکام خصوصا توسط خانمها است که ما در این مقاله به طرح چند پرسش و پاسخ در این رابطه می پردازیم:

سوال: اگر در لباسی که توسط ماشین لباس‌شویی شسته شده آثار نجاست مانده باشد، آیا خود این لباس و لباس‌های دیگری که در ماشین لباس‌شویی بوده‌اند نجس هستند؟

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سۆال، چنین است:

 

آیة الله خامنه‌ای (مد ظله العالی):

اگر عین نجاست باقی مانده باشد، نجس هستند و الا اگر جرم نداشته و صرف رنگ باشد که با شستن از بین نمی‌رود و تطهیر لازم انجام گرفته، لباس‌ها محکوم به طهارت هستند.

توجه داشته باشید اگر شستن لباس‌شویی به گونه‌ای باشد که بعد از زوال عین نجاست، آب متصل به لوله در داخل ماشین لباس‌شویی به لباس‌ها و همه قسمت‏هاى داخل ماشین برسد و از آن جدا و خارج شود، محکوم به طهارت است.

 

آیة الله سیستانی(مد ظله العالی):

اگر فقط رنگ نجاست باقی مانده باشد، هم لباس‌ها وهم لباس‌شویی پاک هستند.

 

آیة الله مکارم شیرازی(مد ظله العالی):

هرگاه چیز نجسی را بشویند و عین نجس برطرف شود اما بو یا رنگ آن بماند ضرری ندارد و اگر شک کند عین نجس مانده یا نه، باید بیشتر بشوید تا یقین کند از بین رفته است و اگر واقعا عین نجاست باقی مانده لباس و لباس‌شویی نجس است.

 

آیة الله نوری همدانی(مد ظله العالی):

در صورتی که مکلف شک در پاک شدن و تطهیر لباس مذکور داشته باشد، محکوم به نجاست است.

 

آیة الله هادوی تهرانی(دامت برکاته):

اگر یقین دارید لکه باقی‌مانده عین نجاست است، آن لباس و لباس‌هایی که بعد از پایان آب‌کشی ماشین با آن لباس با رطوبت سرایت کننده تماس پیدا کرده‌اند نجس می‌باشند. و اگر در تحقق چنین تماسی شک کردید، پاک حساب می‌شوند. اما اگر لکه باقی‌مانده رنگ نجس مثل رنگ خون است یا در این امر شک دارید همه لباس‌ها پاک محسوب می‌شود.

سوال: آیا لباس های نجس با شستشو توسط ماشین لباسشویی نیمه اتوماتیک دوقلو، پاک می گردند؟

شرح بیشتر سوال: اگر لباس ها را با ماشینهای لباسشویی نیمه اتوماتیک دوقلو بشوییم و پس از اتمام شستشو، مستقیما از قسمت شستشو به قسمت خشک کن منتقل کنیم و از مجرایی که در بالای خشک کن تعبیه شده است با شلنگ آب بگیریم تا از ماشین، تخلیه شود ، اگر در لباسهای شسته شده لباس نجسی بوده باشد آیا بدین ترتیب می توان از پاک شدن تمامی لباسها اطمینان حاصل کرد؟

 

امام خمینی(ره):

یقینا اگر بعد از بر طرف شدن عین نجاست، آب کر به همه جای لباس نجس برسد و در اثر چرخیدن خشک کن، غساله ی آن خارج شود، لباس پاک می گردد. (توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 52، مسأله 54)

 

دفتر آیة الله خامنه ای (مدظله العالی):

اگر بعد از زوال عین نجاست، آب متصل به لوله در داخل ماشین لباسشوئى به لباسها و همه قسمت‏هاى داخل ‏ماشین برسد و از آن جدا و خارج شود، محکوم به طهارت است.‏

 

دفتر آیة الله فاضل لنکرانی(ره):

بلی پس از آنکه غساله ی آن در اثر چرخیدن خشک کن خارج شد پاک می‌گردد.

 

دفتر آیة الله مکارم شیرازی (مدظله العالی):

در صورتی که شلنگ آب را به آن بسته باشد و آب تمام آن را فرا گرفته باشد و آب اضافی بیرون رود پاک است.

هم چنین ایشان در پاسخ به این سۆال که آیا لباس به وسیله ماشین لباسشویى اتوماتیکى که خود چند بار لباس را مى‏شوید و آب آن را مى‏کشد پاک مى‏شود؟، فرموده اند: "(لباس های داخل ماشین لباسشویى ) پاک است، خواه در حال شستن لباس ها، اتّصال با آب لوله کشى داشته باشد یا بعد از قطع شدن شروع به شستشو کند."( توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏2، ص 926، سۆال 8)

سوال: آیا لباس نجس با خشکشویی پاک می شود؟

توضیح المسائل امام خمینی(ره):

از نظر اسلام لباس نجس بعد از بر طرف شدن عین نجاست از آن فقط با آب مطلق (آبی که مضاف نباشد) پاک می گردد. در توضیح المسائل آمده است: "آب با چهار شرط، چیز نجس را پاک مى‏کند: اول: آن که مطلق باشد، پس آب مضاف مانند گلاب و عرقِ بیدمشک، چیز نجس را پاک نمى‏کند. دوم: آن که پاک باشد. سوم: آن که وقتى چیز نجس را مى‏شویند، آب مضاف نشود و بو یا رنگ یا مزه نجاست هم نگیرد. چهارم: آن که بعد از آب کشیدن چیز نجس، عین نجاست در آن نباشد."

یقینا اگر بعد از بر طرف شدن عین نجاست، آب کر به همه جای لباس نجس برسد و در اثر چرخیدن خشک کن، غساله ی آن خارج شود، لباس پاک می گردد. بنابراین پاک شدن لباس نجس با خشکشویی بستگی دارد به این که از چه مایعی به عنوان شوینده استفاده می شود . اگر مایع شوینده آن آب با شرایط مذکور باشد لباس نجسی که با خشکشویی شسته شده پاک می شود.

(توجه: استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئیست انجام شده است)

فرآوری: آمنه اسفندیاری  

بخش احکام اسلامی تبیان

منبع : tebyan.net


,