یک معضل اجتماعی

تصور اینکه تعداد زیادی از پسران با جنس مخالف روابط دوستی دارند ، در شهر مذهبی و کوچک ورزنه بسیار دردناک است. تصور اینکه بسیاری از دختران در دام رفاقت های احساسی و پنهانی با جنس مخالف هستند رنجشی مضاعف ایجاد میکند.  متاسفانه تعداد این روابط و مسایل انقدر زیاد است که انکار آنها دیگر دردی را دوا نمی کند و به طور جد بایستی راه حلی قطعی برای این معضل اجتماعی جستجو نمود. فعالیت های گاه و بیگاه مدارس، تذکرات مدیران و مربیان و معلمان، برگزاری جلسات پراکنده مشاوره و حضور تقریباً اجباری خانواده ها در این جلسات، به هیچ وجه نمیتواند پاسخگوی نیاز های فراوان این مشکلات حتی در سطح مدارس باشد.

بعضی اوقات مسائل کاری و مشغله های روزمره آنچنان فکر و ذهن ما را به خود مشغول می سازد که با خود می گوییم اگر من بتوانم کارهای خودم را سر و سامان بدهم و در اصطلاح کلاه خودم را محکم بگیرم  شاهکار کرده ام. اما واقعیت ها آنچنان به ما نزدیک هستند که کوتاهی کردن درباره آنها شاید خیانت به فرزندان خودمان نیز باشد. مطمئنا هر چه ما و شما فرزندان خوبی تربیت کنیم وقتی وارد جامعه ای میشوند که روابط با جنس  مخالف آنچنان زیاد است و آنگونه عادی شده که اگر کسی این روابط را نداشته باشد مورد تمسخر دیگران قرار میگرد ، محفوظ ماندن و پاک ماندن از این محیط  با توجه به تاثیری که دوستان بر تفکرات فرد دارند و نیز با توجه به مقتضیات سنی که ایجاد میگردد و مراحل حساس بلوغ که در جوانان و مخصوصا دانش آموزان وجود دارد اگر نگوییم غیر ممکن است، بسیار بسیار مشکل و طاقت فرساست.  کارهایی که در این زمینه انجام میگیرد آنقدر کم و کوچک هستند که شاید اصلا  به چشم نیاید و اینکه هر کسی و هر مسؤلی مسئولیت این کار را بر عهده ارگان دیگر و یا مسئول دیگر و یا زمان دیگر قرار دهد بجز ریشه دار کردن بیشتر مشکل، دردی را دوا نخواهد کرد.

دلایل زیادی موجب شده است که جامعه ما دچار این مشکلات گردد که می توان به چند نمونه عمده از آنها اشاره کرد.

اول:  بلوغ جسمی و جنسی در این دانش آموزان و نیاز به برطرف کردن این نیاز ها و همچنین شرایط سنی که دانش اموزان متوسطه در آن قرار دارند و در سنین اوج شادابی و تحرک بوده و انرژی فراوانی دارند  و همچنین غرور دوران نوجوانی که باعث ایجاد فاصله با خانواده میگردد از جمله مهمترین عامل ایجاد اینگونه روابط می باشد. البته این بلوغ یکی از مراحل رشد  و تکامل انسانهاست  و اگر این سنین به گونه ای صحیح مدیریت شود نتیجه کار حتما چیزی غیر از این خواهد بود که شاهد آن هستیم.

دوم: عامل انکارناپذیر بعدی که بسیار هم اهمیت دارد ، تهاجم بی امان فرهنگی  غرب است که با هزینه های غیر قابل تصور ( البته از جیب خود کشور های اسلامی) اهتمام کامل خود را بر آن گذاشته است که ریشه اخلاقیات (  نه تنها اخلاق اسلامی بلکه اخلاق انسانی) را در جوامع اسلامی مخصوصا کشور خودمان  از بین ببرد. و شاهد این ماجرا، حضور ماهواره ها با برنامه های آنچنانی در خانه ها و در بین خانواده ها است.  وقتی سریال های مختلف خوش آب و رنگ با بازیگران زیبا و زیاد با تعداد قسمت های فراوان و در شبکه های مختلف  و با دوبله فارسی با هزینه های گزاف تولید و پخش می شود ! به نظر شما سازندگان به فکر پر کردن اوقات فراغت ما و فرزندان ما هستند؟! حتما اینگونه نیست! وقتی در این سریال ها در لابلای حرف های خوب و زیبا از روابط ( غیر اخلاقی)  عادی افراد خانواده با دیگران صحبت میکنند و این روابط را با روزمره گی دنبال می کنند ( روابطی که به هیچ عنوان در کشورهای سازنده وجود خارجی ندارد و حتی این سریال ها برای نمایش در خود این کشور ساخته نمی شوند) به نظر شما بعد از مدتی بر روی ذهن کنجکاو و پر حرارت  دانش آموزی که در سن بلوغ  خود قرار دارد و هر روز از دوستان خود درباره روابطشان با دیگران میشنود  تاثیر خواهد گذاشت یا  نه؟؟؟ مخرب بودن سریال های ماهواره ها را با دو نشانه آشکار میتوان به راحتی درک کرد.

اولین نشانه  تعداد بیشمار این سریال ها در شبکه های مختلف ماهواره ای با کیفیت های بسیار بالاتر از تلویزون. که این نشان دهنده آن است که سازندگان این برنامه ها در حال رسیدن به اهداف خود هستند.

نشانه شوم بعدی وضعیت خانواده ها و از هم گسیختگی روابط خانوادگی  نه در شهر پر جمعیت و شلوغی مثل اصفهان و تهران بلکه در شهری کوچک و با اعتقادات مذهبی محکم  مثل ورزنه است که تعداد این بد اخلاقی های خانوادگی و خیانت های همسران (هم مردان و هم زنان ) و طلاق های بسیار زود هنگام آنچنان زیاد شده است که کمتر روزی است که خبری از این مورد در سطح شهر منتشر نشود.

تهاجم فرهنگی غرب به ماهواره محدود نمیشود، که ماهواره هنوز در بین برخی از خانواده ها ( تعداد کمی) همچنان پسندیده نیست و از آن دوری می کنند.  تهدید بعدی  تکنولوژی بسیار مفیدی به نام رایانه و اینترنت است. خطرات استفاده کنترل نشده از اینترنت به هیچ وجه کمتر از ماهواره نخواهد بود. مطالبی که با یک فیلتر شکن ساده امکان دسترسی به آنها برای نوجوانان و دانش آموزان به راحتی فراهم می شود انچنان ذهن و روح مخاطب را درگیر هیجانات و احساسات میکند که نتیجه آن بسیار حیرت آور و شاید بسیار سریع باشد.

سوم: عامل دیگری که مخصوصا دختران را درگیر این روابط میکند آن است که با توجه به اینکه در دورانی به سر میبرند که احساسات زیاد و پر حرارت جایی برای تفکر و تعقل باقی نمیگذارد، منتظر کمترین و کوچکترین برخورد عاطفی هستند. حال این برخورد متلک یک موتور سوار در خیابانهای نزدیک دبیرستان باشد و یا یک تک زنگ ناشناس بر روی گوشی موبایل و یا یک اشاره کوچک  از پشت شیشه سرویس. کوچکترین جرقه ای انبار احساسات دختران را منفجر خواهد کرد مطمئن باشید.

چهارم: عوامل متعدد دیگری را نیز میتوان شمارش کرد. اما به نظر خیلی از کارشناسان امر مشاوره و صاحب نظران، ریشه همه این عوامل سری از خانواده بیرون می آورد. خانواده همانگونه که می تواند  تمام این مشکلات را مدیریت و حل و فصل کند همانطور نیز می تواند  گره بر گره اضافه کند و مشکلات را بزرگ و بزرگتر نماید.  نظر مشاوران آن است که وقتی یک رابطه دوطرفه به هر گونه تبدیل به یک رابطه سه جانبه می شود دلیل آن عدم برآورده شدن نیاز ها در رابطه دوطرفه اولیه بوده است. وقتی دختری سعی میکند که علاوه بر خانواده، رابطه عاطفی دیگری با افراد دیگر ایجاد نماید یعنی اینکه نیازهای او در خانواده پاسخ داده نشده است. البته لازم به ذکر است که نیازها در این سنین هم عاطفی هستند و هم جنسی. نیاز های عاطفی در خانواده بایستی پاسخ داده شود و نیاز های جنسی نیز با استحکام پایه های خانواده و اعتقادات دینی و انسانی و اجتماعی در محیط خانواده  کنترل می شود. کمبودی که در بسیاری از خانواده ها قابل مشاهده است، ابراز علاقه و احساسات نسبت به یکدیگر است. مخصوصا از طرف پدر و مادر نسبت به فرزندانی که در سنین نوجوانی هستند. خانواده ای که اعتقادات اخلاقی و اجتماعی محکمی داشته باشند در برابر بسیاری از تهاجم های فرهنگی چه از طریق ماهواره و چه از مسیر اینترنت  و یا هر روش دیگر، خم به ابرو نخواهد آورد و فرزندان این خانواده در برابر این مشکلات مصونیت قابل ملاحظه ای نسبت به دیگران دارند.

راهکارهایی که در این زمینه می تواند به کمک جامعه بیاید معمولا میان مدت و بلند مدت هستند و روش های ضربتی و کوتاه مدت نتنها نمیتواند پاسخگو باشد بلگه اگر بدون یک برنامه ریزی بلند مدت فرهنگی انجام شود ، واکنش منفی جامعه را بدنبال خواهد داشت. لذا می توان برای نسل فعلی( نوجوانان و دانش آموزان فعلی مدارس) از راهکارهای میان مدت استفاده کرد تا بتوان از پیشرفت این پدیده شوم و عوارض مخرب ناشی از آن جلوگیری کرد و با یک برنامه ریزی دقیق و. در نظر گرفتن چشم اندازی طولانی تر از بروز این مساپل در آینده کودکان فعلی پیشگیری کنیم.

1-  با توجه به اینکه ریشه بسیاری از این مشکلات را بایستی در خانواده جستجو کرد، پس راه درمان نیز در خانواده هاست. یک بسیج همگانی برای آموزش نکات مشاوره ای به خانواده ها می تواند تاثیر قابل توجهی بر روی این عنصر اصلی جامعه( خانواده ) و بهبود عملکرد آن و در نتیجه عملکرد روانتر جامعه خواهد داشت و می توان به عنوان یک راهکار میان مدت و همچنین بلندمدت به آن توجه کرد.

2-  روش دوم آگاه نمودن دانش آموزان از عواقب مخرب روحی و روانی و خانوادگی این روابط مخصوصا بر روی دختران است. این کار با تقویت بحث مشاوره و کنارگذاشتن برخی مصلحت سنجی ها در مدارس و پشتیبانی همه جانبه از مربیانی که مستقیم با دانش آموزان در این رابطه درگیر هستند، می تواند یک راهکار میان مدت موثر باشد.

3-  اگر ما هزینه هایی که باید صرف اصلاح جامعه و عوارض ناشی از این مشکلات کنیم را صرف تقویت فرهنگ جامعه کنیم، اگر بجای اینکه تلویزیون ما با برنامه های بی محتوا که بیشتر سعی خود را در درامدزایی از راه تبلیغات صرف می کنند به تولید برنامه هایی بپردازند که بیننده را از شبکه های ماهواره ای بی نیاز کنند تاثیر شگرف آن را در کوتاه مدت هم می توانیم مشاهده کنیم.

4-  اگر در کنار بسیج نیروهای نظامی برای جمع آوری ماهواره ها و نیروهای فناوری اطلاعات برای فیلتر کردن سایت های مخرب بیاییم و از مشاوران و متخصصان این امور کمک بگیریم و با راه حل های علمی تر و عملی تر به مقابله با این تهاجمات بپردازیم میتواند در رسیدن جامعه به یک آرامش نسبی کمک کند.

 

در انتها امید است تذکر این دانسته ها، تلنگری باشد برای مسؤولین تا تلاشی مضاعف داشته باشند در راستای از بین رفتن بد اخلاقی های اجتماعی و حفظ  معصومیت های دختران و پسران جامعه و کمک به رشد و تعالی واقعی دانش آموزان.


مطالب مشابه :


دانلود کرل دراو

درصورت وجود مشکل در دانلود به ما اطلاع بدهید . دانلود نرم افزار گرافیکی کورل صفحه ی نخست




سوالات متداول فتوشاپ سری2

مشکل در انتقال کار از کورل به حرف e 2877. در سوال درباره ی مشکل فارسی نویسی 3098. در خواست




شروع ماه مهر

خانه ی شعر و حرف برای می توانید با ارسال مطالب خود به ایمیل مدیر وبلاگ ، مطالب خود را در




جملات زیبا ازبزرگان

رفع مشکل خاموش نتیجه اراده ضعیف ، حرف است ونتیجه در “زندگی” هرگاه از “یخ




چند تا كليد ميانبر تو محيط ورد

رفع مشکل خاموش شدن تمام کلیدهای فوری در ویندور و تمام یک بار زده شود حرف اول آن را بزرگ




لاف از سخن چو در توان زد

گاهی وقتها در ستایش عکاسی; کورل دراوcorel deraw; واقعا این همه حرف که ما میزنیم و » رفع مشکل




یک معضل اجتماعی

دانش آموزان وجود دارد اگر نگوییم غیر ممکن است، بسیار بسیار مشکل در لابلای حرف کورل




روش بالا یردن سرعت اینترنت

رفع مشکل خاموش شدن سپس در سمت راست برای گزینه اول عدد 8 و برای گزینه دوم حرف a را وارد




برچسب :