مکمل نقشه برداری جلسه اول

برای ترسیم نقشه، ما نیاز داریم که موقعیت عوارض رو به دست بیاریم یعنی طول و عرض و ارتفاع نقاط برای ما معلوم بشه.به طول و عرض ، پارامترهای مسطحاتی و به ارتفاع پارامتر ارتفاعی می گن. با طول و عرض و زوایا ما می تونیم پلان ترسیم کنیم و با ارتفاع نقشه توپوگرافی. ما مختصات هر نقطه رو به دست می آریم و در شبکه مختصات اونو ترسیم می کنیم. باید توجه داشته باشیم که شبکه ما باید حتما شمالش معلوم باشه. شمال می تونه شمال جغرافیایی ، شمال مغناطیسی یا یک شمال محلی(لوکال) باشه.

شمال جغرافیایی رو تعرفشو استاد گفت.. امتداد نصف انهار شمال جنوب

شمال مغناطیسی رو هم عقربه قطب نما نشون می ده

ولی شمال محلی شمال فرضی هستش که شما برای شبکه مختصاتتون در نظر می گیرید.

علاوه بر این نقشه ما باید مقیاس داشته باشه... مقیاس هم انواع مختلف داره که کنار نقشه ها حتما دیدید. مقیاس عددی که همه باهاش آشنا هستند و با کسر یا دونقطه نشون میدن

مقیاس خطی که یک نوار مدرج شده است که با نسبت های معلوم، مقیاس رو نشون می ده. پریسا سر کلاس پرسید که چه بیماری روانی ما داریم که مقیاس خطی رو ترسیم می کنیم ... جواب اینه که: برگ نقشه ممکنه بر اثر عوامل فیزیکی مثل رطوبت، حرارت و .. پس از گذر زمان ، دچار تغییر ابعاد بشه و مقیاس عددی به هم بریزه.. در این صورت مقیاس خطی هم با اون تغییر ابعاد پیدا می کنه و  می شه از اون استفاده کرد...

مقیاس بعدی هم مقیاس حرفی است که کنار نقشه مثلا می نویسن: هر 1 سانتی متر معادل 2 متر روی نقشه است...

اما مقیاس متغیر که استاد گفت... حقیقت اینه که این مقیاس وجود نداره...یعنی لفظ مقیاس براش درست نیست.. منظور استاد این بود:" نقشه ها برای بعضی از مکان ها مثل هتل، بیمارستان، مساجد، جاده هاو ... یک نماد خاص دارن که با مقیاس نقشه ترسیم نمی شن و فقط نماد هستن..

نقشه برداری با تکیه بر نوع کاربری هم به انواع مختلف تقسم شده که همون هیدروگرافی، نقشه برداری مسیر و ... بود. یک توضیح اضافه این که نقشه برداری ثبتی معروف به کاداستر، در اون نقشه های املاک تهیه می شه که شامل مساحت کل، مساحت عرصه و عیان و ... است و تعیین حدود دقیق اراضی و مالک هاست که کاربردش هم برای اداره ثبته.

مباحثی که در نقشه برداری مطرح می شه فاصله یابی، زاویه یابی و تعیین امتداد هاست.

برای تعیین فواصل ما روش های مختلف داریم که بخش می شن به دو دسته: 1. مستقیم 2. غیر مستقیم

روش های مستقیم

1. قدم شماری .. در برآوردهای اولیه که دقت نمی خوایم خوبه. حتی یه دستگاهی هم هست به اسم پاس متر که تعداد قدم ها رو باهاش میشمریم و بعد در طول قدم ضرب می کنیم.

2. سرعت ثابت... مهم نیست

3. چرخ غلطان ... مهم نیست

4.استوانه های دوار ... مهم نیست

5. زنجیر مساحی... مهم نیست

6. متر ها یا نوارهای اندازه گیری که پارچه ای فلزی یا پلاستیکی هستن . نوارهای پلاستیکی و پارچه ای برای اندازه گیری های دقیق مناسب نیستن چون تغییر طول اونا در برابر سرما و گرما و رطوبت زیاده

نوارهای فلزی که عموما فولاد هستن. دقت خوبی دارن.. یک سری فرمول هم برای تصحیح خطاهاش وجود داره که دقتو باز بالاتر می بره. این امر بخاطر اینه که مترهای فلزی در هر دما و کشش معلوم، طول اسمی مشخصی دارن و با ضریب انبساط و فرمول های مربوطه ، اندازه گیریو تصحیح می کنن.

شروع کار متر کشی

سطح هموار

در سطح هموار خیلی راحت اندازه میگیریم، مخصوصا وقتی که فاصله دونقطه کمتر از طول مترمون باشه ، راحت بین دو نقطه رو اندازه گیری می کنیم.

ولی اگر بیش تر از طول متر بود باید حواسمون باشه که امتداد رو از دست ندیم. برای این کار از ژالن استفاده می کنن. ژالن میله کوتاهیه که برای نشانه گذاری استفاده می شه. در این مورد دو ژالن رو در ابتدا و انتهای فاصله ای که می خوایم اندازه گیری کنیم قرار می دیم..بعد ژالن سومی رو جوری بین این دو قرار می دیم که نفر اول، نفر دوم و سوم را در امتداد هم بینه ..

در سطح شیبدار:

در سطح شیبدار دو روش وجود دارد: یک این که فضای شیبدار به گونه ای تقسیم می شود که بتوان آن ها را به صورت افقی اندازه گیری کرد

به شکل زیر نگاه کنید:

 

دو این که شیب ثابت باشد آن گاه با آندازه گیری سطح شیدار و اندازه گیری اختلاف ارتفاع فاصله افقی حساب شود... به شکل زیر نگاه کنید:

 


مطالب مشابه :


نمونه سوالات رشته مهندسی مدیریت اجرایی وپروژه

یک جمع دوستانه واسه بچه های اجرایی-پروژه دانشگاه پیام نور یزد معماری و شهرسازی نقشه




مکمل نقشه برداری جلسه اول

دانشگاه پیام نور تهران - معماری. مهندسی معماری دانشگاه پیام نور متر کشی.




مقدمات طراحی معماری 1 - ایده هایی برای خانه - آتلیه

کاردانی و تکنسین نقشه کشی معماری از یزد مدرس دانشگاه پیام نور و دانشگاه آزاد




آینده تحصیلی و شغلی در رشته نقشه کشی ساختمان (معماری)

آینده تحصیلی و شغلی در رشته نقشه کشی ساختمان (معماری) پیام نور و دانشگاه آزاد و




لیست منابع امتحان و بارم درسی

دانشگاه پیام نور. شیعه، انتشارات پیام نور. در نقشه کشی معماری، محمد فرخ زاد




رشته معماری در هنرستان

رشته نقشه کشی معماری در دنیای امروز تامین آسایش و آرامش روحی، یکی از هدفهای اصلی بشر بوده و




معرفی رشته نقشه کشی معماری از شاخه فنی وحرفه ای گروه معماری - 10

معرفی رشته نقشه کشی معماری از شاخه فنی وحرفه ای دانشگاه آزاد دانشگاه پيام نور.




دانلود رایگان جزوات و کتاب های دانشگاه پیام نور

نماینده انجمن معماری دانشگاه کلیه لینک ها توسط دانشگاه پیام نور رسم فنی و نقشه کشی




برچسب :