گام های کامیابی در کنکور ارشد روانشناسی بالینی و عمومی

برای رسیدن به موفقیت در کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی و عمومی چه اقداماتی لازم است انجام دهیم؟

1.     تعیین هدف: اولین کار تعیین هدف است. هدف شما از شرکت در کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی امسال چیست؟ رتبه زیر ده، یا رتبه زیر صد؟ یا قبولی در یکی از دانشگاه های سراسری؟ دانشگاه آزاد یا پیام نور؟

سوالات عمیقتری هم میتواند در همین قسمت مطرح شود. مثلا هدف شما اساسا از تحصیل در رشته روانشناسی بالینی یا عمومی در دانشگاه چیست؟ اگر برای خود هدف روشن و ملموسی ندارید، نمیتوانید انتظار موفقیت چندان درخشانی هم داشته باشید. پس ابتدا هدفتان را روشن کنید. این هدف شما باید ویژگی هایی هم داشته باشد. مثلا قابل دست یابی باشد، روشن و مشخص باشد، واقع بینانه (با توجه به پتانسیل هایتان )باشد. اینطور نیست که اگر دانشجوی دانشگاه آزاد بوده اید و الان هم زمان کافی برای مطالعه ندارید، انتظار رتبه زیر 100 داشته باشید. اما دانشگاه هر جایی که بوده باشید ، به شرط آنکه به ابزارهای لازم دسترسی داشته باشید، هر رتبه ای میتواند از آن شما شود. پس به الزامات موفقیت در کنکور ارشد روانشناسی توجه کنید و با ارزیابی ای که از دست یابی خود به این امکانات دارید، هدفتان را روشن کنید. ممکن است یک نفر با توجه به شرایطی که دارد هدفش تنها شرکت در کنکور پیام نور باشد. این اصلا عیبی ندارد. اما برای کسی که لیسانس روانشناسی از بهترین دانشگاه را داشته باشد و سایر موارد موفقیت را هم دارد (منابع، وقت، هوش کافی) این اصلا نمیتواند هدفی متناسب باشد چرا که این فرد به طور بالقوه میتواند در بهترین دانشگاه تحصیلات کارشناسی ارشدش را هم بگذراند. مهم این است که هدفتان متناسب با توانایی هایتان باشد. وبس.

2.     انتخاب منابع درست برای هر یک از درس ها و تهیه آن منابع

    انتخاب و مطالعه منابعی که در کنکور مطرح نیستند شاید لذت بخش باشد(مثل مطالعه بخشهایی از کتاب پروچسکا یا روانشناسی رشد یا روانشناسی بالینی فیرس). اما این متناسب با هدف شما نیست. در کنکور احتمالا نیاز خواهید داشت تا مطالبی را مطالعه کنید که برخی شان را چندان دوست ندارید اما خوب هدف شما از این راه میگذرد. در کنکور سوالاتی مطرح میشود که باید بتوانید به آنها پاسخ دهید. گرچه نه همه شان. بلکه به اندازه کافی! پس در کنکور هدف این است که با مطالعه کمترین منابع بیشترین بازدهی را داشته باشیم. نه اینکه کتابهای زیادی مطالعه کنیم اما در پایان نتوانیم به اندازه کافی از پس تستها برآییم. پس در انتخاب منابع دو کار را انجام ندهید:

1-     شتابزده تصمیم نگیرید. برای انتخاب منابع درست با یک مشاور به اندازه کافی خوب (اگر دسترسی داشتید، به دو مشاور) از رتبه های برتر کنکور مشورت کنید و پس از آن که خودتان به یک جمع بندی لازم از منابع رسیدید (مثلا برای فیزیولوژیک کسی نیست که کتاب دکتر خداپناهی را نشناسد) اقدام به خرید آن منابع کنید.

2-     وسواس بیش از حد به خرج ندهید. اینطور نباشد که یک ماه تمام فقط دنبال لیست درست منابع باشید. جستجوی شما برای دستیابی به بهترین لیست منابع نباید بیش از یک هفته طول بکشد. حرفه ای کار کنید. یعنی از کمترنی داشته ها (زمان و هزینه و ...) بیشترین بهره برداری (علمی، کنکوری) داشته باشید.

3.     برنامه ریزی فصلی (برای تابستان، پاییز و زمستان) و ماهانه (تیر، مرداد، و ...) و هفتگی و سپس روزانه. در هر لحظه شما باید از برنامه این فصل، این ماه، این هفته و این روز و روز های دیگر هفته جاری و هفته های بعد از ماه جاری مطلع باشید. بدین ترتیب که اگر امروز نهم شهریور است، شما باید از برنامه تان در روزهای نهم شهریور تا پایان هفته دوم شهریور، برنامه کلی شهریور ماه و برنامه کلی فصل تابستان مطلع باشید. در کل باید بدانید کجای کار هستید و یک نقشه ی عملی برای خود داشته باشید. اینجا هم یک مشاور به اندازه کافی خوب میتواندکمک بسیار بزرگی به شما در طراحی درست برنامه تان بکند.

4.     آشنایی نسبی با روشهای صحیح مطالعه. قرار نیست همه اوقاتتان به آموختن روشهای تندخوانی، تست زدن، مطالعه و یادداشت برداری بگذرد. اما بی تردید آشنایی شما با این روشها میتواند کمک بزرگی در رسیدنتان به موفقیت بکند. نمیتوان تاثیر استفاده درست از ابزارهای درست کاری را در موفقیت و پیشبرد اهداف نادیده گرفت. اینجا هم شما متناسب با هدفی که دارید، به ابزارهایی نیاز دارید. برخی از این ابزارها را خودتان میتواند مهیا کنید و در برخی دیگر به یک کمک خارجی نیاز دارید. اینجا هم حضور یک مشاوره به اندازه کافی خوب که بتواند تجربه هایش را در اختیار شما قرار دهد کمک ارزشمندی است.

5.     روحیه به اندازه کافی خوب .انتظار نمیرود که داوطلب در تمام اوقات روحیه بالایی داشته باشد و لحظه لحظه ی این دوران را با فکر کردن به ایده آلهایش بگذراند. قطعا در راه فراز و نشیبهایی هست و گاهی ممکن است استرس و نگرانی هم در دل رهروی این راه پیدا شود. اما آنچه مهم است ، این است که روحیه داوطلب شرکت در کنکور کارشناسی ارشد، به اندازه ای بالا باشد که به اندازه کافی توان کنترل این فشارهای روانی را داشته باشد. در اینجا باز هم حضور یک مشاور به اندازه کافی خوب یاری بخش است. کسی که خود زمانی این راه را طی کرده و از پیچ و خم های مسیر باخبر است، بهتر میتواند رهرو را در دادن واکنش مناسب به این پیچ و خم ها یاری کند. بعد داوطلب خود خواهد آموخت راه طی کردن مسیر را.

پس از آنکه که داوطلب هدفش را متناسب به تواناییها و پتانسیلهایش انتخاب کرد، بهترین و کارامدترین منابع را هم تهیه کرد، برنامه فصلی، ماهانه ، هفتگی و روزانه اش را هم آماده کرد، از روحیه به اندازه کافی خوب هم برای آغاز و ادامه مسیر برخوردار شد، میتواند طبق روشهای صحیحی که برای مطالعه آموخته روز به رز شروع کند به مطالعه. این آغاز راه است. و آغاز راه هم باید به اندازه کافی خوب باشد. آغاز میتواند برای یک نفر تابستان باشد، برای دیگری پاییز و برای کسی دیگر بهار ! هیچ قانون کلی هم وجود ندارد که بتوان به همه عمومیت داد. هر کسی از هر جایی که شروع میکند متناسب با توانمندی هایش میخواهد به اندازه کافی عملکرد خوبی داشته باشد.

موفق باشید


مطالب مشابه :


منابع آزمون کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، عمومی (1393)

(دکتری ضریب 4، کارشناسی ارشد بالینی گرداوری توسط رتبه های برتر ارشد و دکتری




منابع کارشناسی ارشد سراسری روانشناسی بالینی 94

جزوات رتبه های برتر منابع موثق و مرجع کنکور سراسری کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی و




کارنامه رتبه اول آزمون کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی 93-94

بیوشیمی بالینی - کارنامه رتبه اول آزمون کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی آزمایشگاه های




منابع کنکور ارشد روانشناسی بالینی و روانشناسی عمومی

منابع کنکور ارشد روانشناسی بالینی و روانشناسی عمومی 92 منابع زیر از طرف رتبه های برتر کنکور




گام های کامیابی در کنکور ارشد روانشناسی بالینی و عمومی

برای رسیدن به موفقیت در کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی و از رتبه های برتر




منابع توصیه شده رتبه 4 آزمون ارشد

منابع توصیه شده رتبه 4 بیوشیمی بالینی: کارنامه و درصدهای رتبه های كارشناسی ارشد




تردید در تغییر رشته کارشناسی ارشد...؟!

کلینیک تخصصی روانشناسی کیهان منابع ارشد روانشناسی بالینی رتبه های برتر




برچسب :