درخت خـرمالو نحوه و روش ازدیاد خرمالو

» فیلم آموزشی تکنیک های پیوند زدن درختان ؛کلیه پیوند ها فارسی: 120,000 ریال
» فروش فیلم آموزشی پیوند درخت گردو توضیح و آموزش زبان فارسی : 180,000 ریال
» جزوه تایپ شده آموزش پیوند زنی درخت گردو ( جمع آوری منابع از جزوات و کتاب های دانشگاهی ،علمی ،درسی ،محققین ،اینترنت ، کتب خارجی...) : 260,000 ریال
» فیلم آموزشی تکنیک ‌های پیوند زدن درختان مرکبات ؛ توضیح فارسی 140,000 ریال
» فیلم آموزشی تکنیک ‌های پیوند زدن درختان سیب ؛ توضیح فارسی 140,000 ریال
» برای آگاهی از وجود فیلم آموزشی پیوند زدن درخت مورد نظر خودتان با ما تماس بگیرید. (در هر ماه فیلم جدیدی آماده میشود و بعلت کثرت وبلاگ ها و سایت ها برخی از سایت/وبلاگ ها بروز رسانی نشده و لیست قدیمی در سایت/وبلاگ باقی می ماند.).

جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید:
۲۸۱۲|۱۸۱|۰۹۱۹ (از ساعت ۹ الی ۱۸ )
تماس از طریق لاین Line نیز مقدور می ‌باشد. در صورت منتظر شدن پشت خطوط توصیه میشود درخواست خود را پیامک نمائید.
[email protected]

برای خرید آنلاین ؛ پستی ؛ دانلود جزوات آموزشی پیوند زدن درختان میوه ؛ مقالات کشاورزی - باغبانی - پیوند زدن درختان به یکی از سایت های زیر مراجعه نمایید:
http://www.linktrees.ir سایت آموزش پیوند درختان
http://www.ladybirdstore.ir فروشگاه اینترنتی کفشدوزک
http://www.iranianagriculture.com/shop-agriculture/3055.html سایت کشاورزی ایران
http://www.AloneFarmer.blogfa.com/post-5361.aspx کشاورز تنها با 10 سال سابقه

دوست گرامی ؛ باغدار عزیز ؛ دانشجویان ... می توانید برروی لینک های خرید پستی کلیک نموده و آدرس خود را ثبت نمایید و بسته آموزش پیوند زنی یا دیگر محصولات را درب منزل دریافت نمایید و هزینه فاکتور را به مامور پست پرداخت کنید.

توجه : دوستانی که به هر دلیلی قادر به تکمیل فرم خرید پستی نیستند، میتوانند اطلاعات درخواستی را با تماس یا پیامک اطلاع داده، فیلم آموزشی را با پست پیشتاز یا سفارشی درب منزل تحویل گرفته و هزینه فیلم آموزشی را به مامور پست تحویل دهند.

مواردی که بایستی برای ما پیامک نمایید : اطلاعات درخواستی ( نام و نام خانوادگی، تلفن محل کار، تلفن منزل، موبایل، ایمیل ( اگر ایمیل دارید برای اطلاع رسانی محصولات جدید از طریق ایمیل )،کدپستی ،استان ،شهر ،آدرس پستی، می خواهید بسته را با کدام سرویس پست سفارشی یا پیشتاز دریافت نمایید آنرا بنویسید ، در آخر پیامکتان جمله فیلم آموزشی تکنیک‌ های پیوند زنی را بنویسید (کدام محصول را می خواهید) تا ما متوجه شویم برای کدام محصول پیامک ارسال نموده اید).
زمان ارسال محصول ؛ با شما تماس گرفته و اطلاع رسانی خواهد شد.

درخت خـرمالو نحوه و روش ازدیاد خرمالو

درخت خـرمالو نحوه و روش ازدیاد خرمالو
درخت خـرمالو | تکثیر و پیوند درخت خرمالو | تاریخچه پرورش و ارقام خرمالو

خـرمالو با نام علمی Diaspyros kaki L
درختی است دو پایه از تیرهآبنوس سانان، در جنس خرمالو حدود ۲۰۰ گونه وجود دارد که بیشتر گرمسیری و بعضی نیمه گرمسیری هستند، خرمالوی معمولی بومی چین است و قرن‌ها است که کشت می‌شود. خُرمندی Date plum با نام علمیDias pyros lotus L، نوعی خرمالوی کوچک و پر بذر است که بومی غرب آسیا می‌باشد و گرچه میوه خوردنی دارد، مصرف آن بیشتر بعنوان پایه خرمالوی معمولی است، در پوست نارس میوه مقدار زیادی تانن وجود دارد. میوه رسیده خرمالو۲۰-۱۲ درصد ماده قندی از نوع گلوکز دارد.

شرایط اقلیمی مناسب برای رشد درختان خرمالو
درخت خرمالو در نقاط نسبتاً گرم و مرطوب بهترین محصول را می‌دهد. بنابراین در مناطق گرم و خشک باید بطور مرتب آبیاری شود تا رطوبت مورد نیاز درخت تأمین گردد.

مطلوب‌ ترین دمای محیط برای رشد میوه خرمالو
در طول فصل رشد به دمای ۲۲-۱۶ درجه سانتیگراد نیاز دارد و هوای آفتابی برای رسیدن میوه لازم است.

میزان تحمل درختان خرمالو به سرمای زمستان
در زمان خواب درخت، مقاومتش به سرما خوب و برخی از ارقام تا ۱۵- درجه سانتیگراد را تحمل می‌نمایند. گلهای خرمالو حدوداً یک ماه پس از شروع فصل رشد باز می‌شوند به همین دلیل معمولاً اغلب از آسیب سرما مصون هستند. نیاز سرمایی خرمالو با ۵۰۰-۱۰۰ ساعت دمای کمتر از ۷ درجه سانتیگراد برآورده می‌شود.

خاک و PH مناسب برای رشد درختان خرمالو
خاکهای متوسط نظیر خاک لوم و شنی لومی مناسب این گیاه است اگر در خاک سنگین کشت گـــردد، اکثر میوه‌ها ریزش می‌نماید، زهکشی برای این گیاه مهم است، در کل، طالب اراضی عمیق و قوی است، خــاکهای آهکی برای این درخت مناسب نیستند و در صـــورت کـاشت، بـرگ درخت ریز و زرد رنگ می‌شود. PH مناسب برای درختان خرمالو ۸/۶-۶ می‌باشد، در خاکهای با PH بالا‌تر جذب آهن و منگنز با مشکل مواجه و برگهای جوان علائم کمبود نشان می‌دهند. خرمالو به شوری آب و خاک حساس بوده و در اثر شوری درخت، دچار کاهش رشد شده و نهایتاً از بین خواهد رفت.

خرمالو بومی کشورهای ژاپن و چین می‌باشد و بطور کلی از شرق آسیا منشاء گرفته است و سابقه کشت این محصول در کشور چین و ژاپن گزارش شده است.
جنس خرمالو «Diospyros» می‌باشد که در این جنس سه گونه گزارش شده است:
خرمالوی ایتالیایی D. lotus
میوه این خرمالو به اندازه یک گیلاس و رنگ آن پس از رسیدن زرد می‌شود. طعم میوه پس از رسیدن ترش است.

خرمالوی ویرژینیا D. virginia
برگهای آن براق و کشیده است. در ایران این گونه به خرمندی معروف است که بیشتر برای پیوند خرمالوی معمولی به عنوان پایه کاربرد دارد و میوه آن به اندازه آلو بوده و بخاطر داشتن تانن زیاد، قابل خوردن نیست.

خرمالوی معمولی D. kaki
میوه آن متوسط تا درشت و به رنگ قرمز می‌باشد. منابع، منشاء این گیاه را از ژاپن گزارش کرده‌اند.
خرمالو گیاهی است دو پایه، یعنی گل نر و ماده از یکدیگر جدا روی دو پایه قرار دارد. گلهای دو جنسی روی درختان دیده می‌شود. اکثر خرمالوهایی که در ایران کشت می‌شوند از نوع دوم که دارای گلهای دوجنسی هستند، می‌باشند. گلهای نر بیشتر بصورت ۲ تا ۳ تایی روی گیاه ظاهر می‌شوند و کوچک‌تر از گلهای ماده می‌باشند. گل‌ها همیشه روی شاخه‌های یکساله ظاهر می‌شوند و گاهی میوه روی شاخه‌های سال جاری تشکیل می‌شوند که این نکته در زمان هرس درختان خرمالو باید مورد توجه قرار گیرد.

ارقام خرمالو
خرمالو دارای ارقام گوناگونی است که در مناطق مختلف دنیا گسترده است، میوه آن معمولاً فاقد بذر است ولی در مناطق مختلف شمال ایران در اثر تلاقی ارقام جنگلی میوه دارای هسته و بذر می‌باشد که باغبانان بذر میوه حاصله را جمع آوری و نسبت به کاشت آن اقدام و نهالهای بذری تولید می‌نمایند. در حال حاضر چند رقم خرمالو در ایران وجود دارد که به شرح مختصری از مشخصات آن‌ها پرداخته می‌شود.
فویوکاکی
هاشیاکاکی
هیاکوم
خرمالوی معمولی یا ایرانی
خُرمندی یا کلهو

پیوند خرمالوی معمولی
خرمالوی ویرژینیا، بیشتر برای پیوند خرمالوی معمولی به عنوان پایه کاربرد دارد و میوه آن به اندازه آلو بوده و بخاطر داشتن تانن زیاد، قابل خوردن نیست.

تکثیر و پیوند درخت خرمالو
درخت خرمالو از طریق تکثیر غیر جنسی کمتر کشت می‌گردد و تقریباً تمام درختان خرمالو از طریق کشت بذر خرمندی کاشته می‌شوند. خرمندی‌‌ همان خرمالوی ریز است که میوه آن قابل خوردن نمی‌باشد و در نجف آباد به خرمالوی نرک معروف می‌باشد. پس از رسیدن، میوه را جمع آوری کرده و بذر آن‌ها را گرفته و جهت کاشت آماده می‌کنند. در آذماه یا دی ماه بذر بصورت پُر (فشرده) کشت می‌گردد که پس از رفع سرما و یخبندان بذر جوانه زده و از خاک خارج می‌شود.
در سال اول نهال رشد کرده و در سال دوم در فصل خزان یا اسفند ماه نهال با فاصله مناسب در خزانه دوم کشت می‌گردد. در سال سوم، نهال در فصل بهار حدوداً ۱۵ تا ۲۵ فروردین ماه بر روی نهال عمل پیوند شکمی انجام می‌گیرد و پیوندک‌ ها در سال سوم رشد کرده و در پایان سال سوم در فصل خزان یا اسفند ماه قابل انتقال به زمین اصلی می‌باشند که پرورش دهندگان بهتر است نهال پیوندی را از مکانهای مطمئن تهیه فرمایند، چون تولید نهال پیوندی تقریباً مشکل می‌باشد و یکی از دلایل قیمت بالای نهال پیوندی خرمالو همین مورد است.

در زمان کاشت درخت خرمالو نکات ذیل بایستی مورد توجه قرار گیرند:
۱- زمان کاشت خرمالوی پیوندی حدود ۱۵ اسفند ماه می‌باشد و چنانچه زود‌تر جهت کشت اقدام شود احتمال بروز سرمازدگی نهال زیاد است، چون به عمل جابجایی حساس می‌باشد.
۲- نهال پیوندی در موقع کاشت حتماً تا‌‌ همان محلی که در خزانه زیر خاک بوده در محل کاشت در زیر خاک قرار گیرد. نکته قابل اهمیت این است که: عمیق کاشتن نهال و سطحی کاشتن هر دو مضر است.
۳- در زمان کاشت، از دادن هرگونه کود حیوانی و کودهای شیمیایی خودداری شود و عمل تقویت را از سال دوم باید شروع کرد که بهتر است از‌‌ همان ورز استفاده شود.
۴- پس از کاشت، عمل آبیاری یک نوبت انجام شود و تا نهال خرمالو جوانه نزده است، آبیاری دوم صورت نگیرد.
۵- از سال دوم عمل سربرداری و هرس فرم دهی باید طی دو تا سه سال انجام گیرد.
بعد از کاشت نهال خرمالو در محل اصلی، بعد از سال دوم عمل کوددهی و تقویت انجام گیرد. در سالهای بعدی باید به این نکته توجه کرد که می‌وده خرمالو روی شاخه‌های یکساله می‌باشد یعنی در فصل خزان اگر هرسی صورت گیرد، شاخه سال قبل که محل تولید میوه است نبایستی حذف شود.
درخت خرمالو در فصل بهار به آب کمتری نیاز دارد و در فصل تابستان با گرم شدن هوا نیاز به آب بیشتری دارد.
بعضی از پرورش دهندگان از ریزش خرمالوهای تازه تشکیل شده در فصل بهار شکایت دارند. دلیل آنرا جستجو می‌کنند و دنبال علت می‌گردند که علت آن آفات یا بیماری نمی‌باشد، بلکه چون درخت خرمالو به میزان زیادی گل تولید می‌کند و اگر شرایط مناسب باشد تمام گل‌ها تبدیل به میوه می‌شود. پس از تشکیل میوه چون درخت توان نگهداری و تغذیه تمامی میوه‌ها را ندارد و چنانچه درخت خوب تغذیه و تقویت نشده باشد چیزی در حدود ۵۰% میوه که حالت فندقی شده ریزش دارد و اگر درخت خوب تغذیه و تقویت شده باشد میزان ریزش میوه‌ها در فصل بهار کمتر است. به هر حال درخت خرمالو آن مقدار میوه را که می‌تواند تغذیه کند، نگه می‌دارد و اضافی آن ریزش دارد.

ازدیاد خرمالو
خرمالو معمولاً بوسیله پیوند تکثیر می‌گردد ولی پاره‌ای از ارقام را می‌توان بوسیله بذر زیاد نمود. از آنجائیکه تعداد بذر در ارقام اصلاح شده کم می‌باشد تنها راه ازدیاد (بطور معمول) پیوند است جهت این منظور نیز به خزانه بذری و انتظار نیاز می‌باشد.
خزانه بذری
جهت تهیه خزانه بذری مانند سایر خزانه‌های درختان میوه، قطعه زمینی که آفتابگیر باشد انتخاب و در پاییز‌‌ همان سال شخم عمیق زده و تسطیح و کرت بندی می‌نمایند. کرت‌های انتخاب شده را مانند سایر درختان میوه به عرض ۳-۲ متر و طول ۱۲-۸ متر (در حدودی که آب بتواند به انتهای کرت برسد) تقسیم می‌نمایند. در داخل هر کرت به اندازه کافی کود دامی ریخته و با بیل برگردان نموده سپس با هموار نمودن و تسطیح نسبت به بذر کاری اقدام می‌کنند. بذر‌ها را از درخت مادری تهیه می‌نمایند. می‌توان بذر‌ها را بلافاصله بعد از برداشت یا در اواخر زمستان (اسفندماه) در کرت مورد نظر کاشت. فاصله ردیف‌ها ۶۰ تا ۸۰ سانتی‌متر به گونه‌ای که یک تیلر یا روتیواتور بتواند در تابستان در آن کار کند، در نظر گرفته می‌شود تا بتوان در مواقع کمبود کارگر از ماشین جهت دفع علفهای هرز و سله شکنی استفاده نمود. (البته در جاهایی که کارگر زیاد و دستمزد پایین است می‌توان فاصله ردیف‌ها را کمتر گرفت). در طول مدت نمو با کود سولفات آمونیوم یا اوره نسبت به کود پاشی خزانه اقدام می‌شود. مقدار کود بستگی به جنس خاک و منطقه احداث خزانه خواهد داشت و به هر مترمربع حداقل ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم داده می‌شود. موقع کود دادن از اوایل فصل، بعد از ۴-۳ برگه شدن نهال الی اواسط تابستان در ۲ الی ۳ نوبت به فواصل معین می‌باشد. آبیاری بعد از کود پــاشی انجام می‌شود. خزانه بذری به علت تراکم نهال فقط ۳-۲ وجین نیاز دارد و بعد از آن به علت پر شدن خزانه از نهال، علفهای هرز خفه شده و از بین می‌روند، در طول مدت رشد دانهال‌ها در خزانه عملیات زراعی از قبیل سله شکنی و شخم سطحی بوسیله روتیواتور انجام می‌گردد (مقدار بذر سبز شده در صورت کاشت بذر بلافاصله بعد از برداشت میوه، بیشتر از نگهداری آن و کاشت آن در اوایــل بهار می‌باشد)

خزانه انتظار
بعد از سال اول، نهال‌ها را از خزانه بذری به خزانه انتظار انتقال می‌دهند. به خزانه انتظار نیز باید کود دامی پوسیده به نسبت حداقل ۱۵ تن در هکتار داده شود و سپس شخم عمیق زده و تسطیح گردد. سپس در اوایل بهار باید به فاصله یک متر شیار باز کرده و نرکهای خُرمندی را که آماده شده و ریشه‌های زخمی و مازاد آن قطع و سرشاخه‌ها کم گردیده، در آنجای دهند. فاصله نهال‌ها روی خطوط ۲۵-۲۰ سانتی‌متر می‌باشد. نهال‌ها در سال اول کاشت، آماده پیوند خواهند بود (در زمانیکه قطر نهال به اندازه یک مداد معمولی شد می‌توان آن را پیوند زد)، در پاره‌ای از خزانه‌های بذری در صورتیکه فاصله‌ها مراعات شده باشند در جا می‌توان نسبت به پیوند اقدام نمود. در موقع کاشت، نهالهای کوچک، متوسط و بزرگ دسته بندی می‌شوند. هر یک از دسته‌های مربوطه در محل مناسب کاشته شده تا پیوند نمودن بطور یکنواخت و همزمان انجام گیرد و نهالهای پیوندی یک دست، حاصل گردند.

ازدیاد خرمالو - درخت خـرمالو - پیوند درختان گلابی - پیوند زدن درختان نقاط نسبتاً گرم و مرطوب - روش پیوند درختان اکثر مناطق نقاط نسبتاً گرم و مرطوب

روش پیوند درخت خرمالو | روش کاشت درخت خرمالو | نحوه کاشت درخت خرمالو | پیوند درخت خرمالو | پیوند زدن درخت خرمالو | روش پیوند زدن درخت خرمالو | زمان پیوند درخت خرمالو

مطالب مشابه :
روش پیوند درخت خرمالو زمان پیوند درخت خرمالو

درخت خـرمالو نحوه و روش ازدیاد خرمالو
درخت خرما نحوه و روش پیوند درخت خرما
فیلم پیوند زدن درختان | آموزش پیوند درختان

 


مطالب مشابه :


نکاتی درباره ی نگهداری درخت خرمالو

درخت خرمالو نیاز به کودهای دامی 1- زمان کاشت خرمالوی پیوندی حدود 15 اسفند ماه می باشد و




کاشت درخت خرمالو

وبلاگ تخصصی علوم باغبانی - کاشت درخت خرمالو - Horticulturl Science Community blog - وبلاگ تخصصی علوم باغبانی




درخت خرمالو

درخت خرمالو از طریق تکثیر غیر جنسی کمتر کشت در زمان کاشت درخت خرمالو نکات ذیل بایستی




خرمالو

در زمان کاشت درخت خرمالو نکات ذیل بایستی مورد توجه قرار گیرند:




ارقام درخت خرمالو ، خاک مناسب درخت خرمالو ،آفات خرمالو ، کود مناسب خرمالو

نهال خرمالو در ابتدا بسیار حساس می باشد زمان خرید و کاشت خرمالو وقتی است که سرمای بهاره




درخت خـرمالو نحوه و روش ازدیاد خرمالو

در زمان کاشت درخت خرمالو نکات ذیل بایستی مورد توجه قرار گیرند: ۱-زمان کاشت خرمالوی




روش پیوند درخت خرمالو زمان پیوند درخت خرمالو

روش پیوند درخت خرمالو | روش کاشت درخت خرمالو | نحوه کاشت درخت خرمالو | پیوند درخت خرمالو




پرورش خرمالو

چوب درخت خرمالو (آبنوس) بسيار سنگين و محكم است. 1- زمان کاشت خرمالو پیوندی حدود 15 اسفند ماه




ازدیاد درخت خرمالو

ازدیاد درخت خرمالو در زمان کاشت درخت خرمالو نکات ذیل بایستی مورد توجه قرار گیرند:




برچسب :