سلامت بدن انسانها به آب سالم بستگی دارد

 

محققان هم در زمینه بررسی ویژگی‌های آب، بی‌کار نمانده‌اند و مشغول بررسی آب از ابعاد مختلف هستند. آنها ثابت کرده‌اند با دقت و توجه به بوی آب حتی می‌توان نوع آلودگی‌ آن را تشخیص داد. پس در این تابستان گرم اگر می‌خواهید آب آشامیدنی خود را ارزیابی کنید همراه ما باشید.
توجه به جنبه‌های ظاهری و زیبایی‌شناختی آب نه‌تنها از نظر رضایت‌مندی مشترکان آب مهم است، بلکه از سوی دیگر میزان رشد موجودات زنده از جمله اکتینومیست‌ها و جلبک‌های سبز آبی را هم در آب ارزیابی می‌کند.
وجود شرایط بی‌هوازی در آب‌ها هم مشکلات دیگری در بردارد، از جمله زندگی انواع و اقسام موجودات که بعضی اثرات آنها بر آب شناخته شده و بعضی هم ناشناخته است.
گاهی هم نشت ترکیبات صنعتی و نفتی یا اختلال در فرآیندهای تصفیه و توزیع آب هم سبب آلودگی‌های ناخواسته می‌شود. دانشمندان پس از تحقیقات مختلف به این نتیجه رسیده‌اند که مطبوع بودن آب آشامیدنی نه‌تنها به عهده حس چشایی است، بلکه حس بویایی هم در آن دخالت دارد تا جایی که حس بویایی انسان را به مراتب حساس‌تر از چشایی می‌دانند.
طی تحقیقاتی مشخص شده در غلظت‌های بسیار کمتری از آلودگی، حس بویایی تشخیص بهتری دارد. عامل‌هایی که در آب آشامیدنی بو تولید می‌کنند، اغلب ماهیت آلی دارند. این دو ویژگی‌ معمولا برای این‌که بفهمیم آبی که مصرف می‌کنیم، پاکیزه است یا خیر به کمک ما می‌شتابند.
● آب‌ها را آلوده می‌کنند
به اعتقاد محققان، ژئوزمین و دو متیل ایزوبورنئول، رایج‌ترین عامل‌های مولد بو در آب هستند؛ هرچند عامل‌های تولید بو اغلب ناشناخته‌اند. زدایش آن در شبکه توزیع، با حذف نقطه کور و شستشوی شبکه و در تصفیه‌خانه‌های آب با کمک گرفتن از فرآیندهایی مبتنی بر جذب ممکن می‌شود. اغلب فرآیندهای متعارف تصفیه، نظیر هوادهی، انعقاد، لخته‌سازی، کلرزنی یا ازن زنی هم قادر به تقلیل و حتی زدودن ترکیباتی که در آب بو تولید می‌کنند، نیستند حتی دیده شده است کلرزنی در آب، در شرایطی خاص با ایجاد ترکیب ناخواسته نیتروژن تری‌کلراید یا انواع کلروفنل‌ها، بوی آب را تشدید کرده است.
● بالاخره بو مهم است یا مزه؟


ناگفته پیداست که هیچ‌کس از آبی با ظاهر کثیف، رنگ و طعم و بوی نامطبوع استقبال نمی‌کند، هرچند ویژگی‌های ظاهری آب، ارتباطی مستقیم با سلامت آن نداشته باشد. از طرفی هرگونه تغییر در ظاهر، طعم و بوی آب در شبکه توزیع می‌تواند نشانه‌ای از تغییر کیفیت آب در منبع تامین یا اختلال در فرآیندهای تصفیه و توزیع آب تلقی شود. به همین دلیل است که در کنار توجه به سلامت آب از دیدگاه میکروبی و شیمیایی ، توجه به جنبه‌های ظاهری و مقبولیت عمومی آب که در قالب‌ عامل‌های طعم، بو، رنگ و کدورت جلوه می‌کند ، اهمیت ویژه‌ای دارد. نوع و میزان واکنش نسبت به بو پیچیده است و در مواردی که حتی یک بوی ضعیف سهمی در طعم ماده داشته باشد، می‌تواند بین احساس‌های مختلف از طعم، اختلال ایجاد کند.
در مقایسه با حس چشایی،‌ حس بویایی انسان اغلب با غلظت‌هایی به مراتب کمتر تحریک می‌شود، در حالی که حس چشایی با غلظت‌های‌ بالاتری تحریک‌پذیر است. محققان با استفاده از این اصل در مورد تصفیه‌سازی آب به این نتیجه رسیده‌‌اند که ترکیبات مولد بو در غلظت‌های بسیار کمتری نسبت به آب، از طریق هوا قادر به تحریک گیرنده‌های حسی هستند.
بوی نامطبوع در آب به دلایل مختلف ایجاد می‌شود. مواد طبیعی موجود در آب استحصال شده، ترکیبات ایجاد شده حین فرآیند تصفیه، ماندن طولانی مدت آب در حین ذخیره‌سازی و توزیع آن، نشت ترکیبات به کار رفته در شبکه توزیع به تنهایی یا متعاقب واکنش با املاح یا مواد افزوده شده به آب در زمره عامل‌های مسبب بوی نامطبوع در آب به شمار می‌روند.
● آب در تابستان‌
بر خلاف طعم آب که اغلب عامل آن مواد معدنی موجود در آب است، بوی آب در بیشتر موارد از حضور مواد آلی ناشی می‌شود. با توجه به ماهیت خاص ترکیبات آلی و تاثیر آن بر ویژگی‌های فیزیکی، شیمیایی و میکروبی آب، بو با هر یک از ویژگی‌هایی شیمیایی، فیزیکی و میکروبی ارتباط پیدا می‌کند.
در صورتی که عامل ایجاد بو مشخص نباشد، می‌توان به میزان مواد معلق و کلوئیدی آب شک کرد و با کم شدن رنگ و کدورت آب، در نهایت بوی آن هم مطبوع خواهد شد.
در صورتی که بوی آب ناشی از مواد طبیعی مثل مواد هیومیک باشد که حاصل از تجزیه‌های پشت سر هم اجساد گیاهی و حیوانی است، کلرزنی در آن سبب تشدید بوی نامطبوع خواهد شد. در این حالت محققان از فرآیندهای فیزیکی مثل استفاده از کربن فعال برای جذب ناخالصی‌ها استفاده می‌کنند.
بوهای ماهی، علفی و لجنی آب به رشد زیاد جلبک‌ها در ماه‌‌های گرم سال نسبت داده شده است.
برخی میکروارگانیسم‌های آزاردهنده حتی قادرند در زمستان و در زیر یخ هم به حیات خود ادامه دهند. در تابستان با افزایش دمای آب، سرعت رشد میکروبی و نیز سرعت تبخیر متابولیت‌های بوزای حاصل از میکروارگانیسم‌ها و تجزیه آنها فزونی می‌یابد.
● موجودات زنده در آب‌


در مواردی بوی آب آشامیدنی ناشی از حضور میکروارگانیسم‌هایی است که به اصطلاح میکروارگانیسم‌های مزاحم خوانده می‌شوند. تاکنون بیش از ۵۰‌‌نوع میکروارگانیسم شناخته شده که مسبب بوی آب‌های آشامیدنی هستند. یکی از معروف‌ترین آنها خانواده قارچ‌ها هستند که شایع‌‌ترین عامل‌های ایجاد بو در تاسیسات آبرسانی هستند.
برخی عامل‌های شیمیایی موجود در آب علاوه بر ایجاد بو، با داشتن ویژگی سمی ممکن است مشکلاتی را در آب ایجاد کنندH۲S . گازی بی‌رنگ با بویی شبیه تخم‌مرغ گندیده است که از تجزیه سولفات‌ها توسط باکتری‌های احیا‌کننده سولفات تولید می‌شوند.
بوی H۲S در مقادیر بسیار کم براحتی قابل شناسایی است. این گاز برای انسان کاملا سمی است و تماس با آن در غلظت‌ها بیش از ۵۰۰ میلی‌گرم بر لیتر سبب مرگ می‌شود. این گاز همین‌طور سبب خوردگی سطوح و موادی نظیر بتون، مس، سرب و آهن می‌شود.
● بو را می‌شود جدا کرد
بوی آب نشانه‌ای از احتمال تقلیل کیفیت آب در منابع و سازه‌های آبی است. کنترل و جلوگیری از ایجاد بو و همچنین زدایش آن باید در محل انجام شود و شیوه آن هم بسته به ماهیت آب خام و فناوری موجود متفاوت است.
بسیاری از فرآیندهای تصفیه نظیر انعقاد و ته‌نشینی، صاف‌سازی و گندزدایی در عین آن که با هدف دیگری طراحی و به کار می‌روند، قادرند عامل‌های مسبب بو را نیز حذف کنند یا کاهش دهند؛ البته باید توجه داشت که در شرایط خاص فرآیندهای تصفیه نیز می‌تواند مسبب بو باشد.
کلرزنی آب می‌تواند سبب ایجاد ترکیبات بوزای نیتروژن‌ تری‌کلراید یا کلروفنل‌ها شود. فرآیندهای ویژه زدایش بو شامل هوادهی، صاف‌سازی، انعقاد اکسیداسیون شیمیایی و بویژه با ازن، جذب و تصفیه بیولوژیک است، هرچند بعضی از این فرآیندها به صرفه نیستند و بعضی هم غیرممکن هستند.
● استفاده از موجودات زنده‌
در تصفیه‌خانه‌ها هم راه‌هایی برای کنترل تولید بوی بد در آب پیش‌بینی شده است. جذب توسط کربن فعال یکی از متداول‌ترین راه‌ها برای زدایش عامل‌های مولد بو از آب است. به کار بردن کلر و ترکیبات آنها، به عنوان عامل اکسیدکننده، ازن زنی و استفاده از پرمنگنات پتاسیم در زدایش بوی آب موفقیت‌آمیز بوده است. طی تحقیقات اخیر دی‌اکسید کلر در حذف کلیه عامل‌های مولد بو بجز هیدروکربن‌ها کارآمد بوده است.
البته محققان گاهی هم از موجودات زنده برای بوزدایی آب استفاده می‌کنند؛ مثلا انواعی از باکتری‌های باسیلوس سرئوس، ژئوزمین‌های مولد بو را در آب تجزیه می‌کنند. در نهایت از صافی‌های ماسه‌ای هم در این کار کمک گرفته می‌شود. عبور آب‌های سطحی از بسترهای شنی و ماسه‌ای، مقادیر زیادی از ترکیبات بوزا ازجمله ژئوزمین را از آب حذف خواهد کرد.
ودر نهایت این که استشمام بو از آب آشامیدنی، در بیشتر موارد نشان‌دهنده وجود اشکالی از آلودگی در منبع آب، بروز نقیصه‌هایی در فرآیند تصفیه یا شبکه توزیع آب است. در مواردی هم وجود بو در آب آشامیدنی نشان‌دهنده حضور مواد شیمیایی زیان‌آور در آب است.
دانشمندان با کمک روش‌های شیمیایی و بتازگی زیستی توانسته‌اند تا حد بالایی بو را از آب جدا کنند، چراکه این عامل مهم می‌تواند تا حد بالایی در مورد نوع آلودگی آب‌ها به کمک بیاید

.


مطالب مشابه :


"ظرفیت انسانها"

ما همسفران - "ظرفیت انسانها" - لژیون همسفر مرجان - کنگره 60 - ما همسفران




ظرفیت در انسانها

فرزند هنر - ظرفیت در انسانها - ملایر زادگاه عشق




ارتقا ء ظرفیت ها 307 L - M

اگر ظرفیت انسانها در نظامهای سیاسی جوامع مختلف ارتقاء یابد، دیگر هیچگاه موقعیتی دست و پا .




سلامت بدن انسانها به آب سالم بستگی دارد

动物科学论坛网站 تارنمای تخصصی علوم جانوری - سلامت بدن انسانها به آب سالم بستگی دارد -




چه گونه ظرفیت وجودی خود را بالا بریم؟

اما انسانهای کم ظرفیت ، همین دو رکعت نماز خود ظرفیت وجودی انسانها قابل تغییر بوده و کم و




قابل توجه دانشجویانی که در جلسه سوم درس اخلاق غایب بوده اند این متن را مطالعه و مطالبی از خودشان ب

این فهم و درک به سادگی بدست نمیآید رابطه ی فهم و ظرفیت انسانها مثل رابطه ی چشمه با برکه است.




کارگاه آموزش جهان بینی کنگره 60 با استادی آقای مهندس دژاکام با دستور جلسه ( ظرفیت ، مسئولیت و قبله گ

پس هر چیزی گنجایش و ظرفیت خود را داراست که آن گنجایش و اندازه را ظرفیت می گویند . انسانها نیز




جزئیات طرح توجیه فنی ، مالی و اقتصادی پرورش قارچ خوراکی با ظرفیت 50 تن در سال

با ظرفیت 50 تن در مواد پروتئینی ، یكی از مهم ترین اجزای مواد غذایی مورد استفاده انسانها است.




روابط انسانی در سازمان- دکتر ایوالفضل بختیاری , مهرنوش رئوف

2- انسانها احساس تعلق خاطر می‌کنند و می خواهند به عنوان فر انسانها شناخته شوند.




برچسب :