صعود جامعه پزشکی به بل 24/7/92

با نام و یاد خدای مهربان

 

سفره صبحانه را ساعت 7:30 صبح روز چهارشنبه 24/7/92 مصادف با عید قربان جمع کرده و در حیاط سازمان بسیج جامعه پزشکی استان فارس وسایلمان را برداشته و با ذکر صلوات یکی یکی از زیر قرآن رد شده و وارد مینی بوس می شویم. حسین اکبری، سرپرست سازمان بسیج جامعه پزشکی فارس نیز با پزشک تیم با اتومبیلی دیگر در ساعاتی بعد در عقبمان به راه می شوند.

 

ساعت 8:7 خیابان ساحلی غربی را پشت سر گذاشته و به سمت خروجی شهر از سمت دروازه قرآن می شویم. ساعت 8:17 خروجمان از دروازه قرآن به ثبت می رسد. هوا سرد است و پنجره ها را کیپ بسته ایم. 4 نفر بانو و 7 نفر آقا به همراه راننده، اعضاء اعزامی هستند. ساعت 8:24 از پلیس راه شیراز به اصفهان گذر می کنیم. ربع ساعت بعد در کنار پل نرسیده به مرودشت، انار خریداری کرده و مجدد به راه می شویم.

ساعت 9:35 به روستای درودزن می رسیم. از سرسبزی فصول قبل خبری نیست. پس از روستای مذکور به سمت راست جاده منحرف می شویم. بی هیچ توقفی به پیش می رویم. ساعت 10:40 از روستای آسپاس که گور بهرام در آن قرار دارد، می گذریم. بیست دقیقه بعد بزرگترین تونل خاورمیانه به طول 2860 متر به نام اباصالح در جلوی دیدگانمان ظاهر می گردد. 3 دقیقه ای زمان جهت عبور از تونل صرف می گردد.

پس از گردنه آسپاس و گردنه تیمارجان (تیمارگون) بالاخره ساعت 11:15 از بلوار امام رضا(ع) وارد شهر اقلید می شویم. شهرستان اقلید پس ازشهرستان آباده دومین شهرستان شمالی فارس به شمار می رود، که از شمال با آباده، از شرقبا خرمبید، از جنوب شرق با پاسارگاد، از جنوب و قسمتی از جنوب غرب با مرودشت، از امتداد جنوب غرب با سپیدان، از غرب با شهرستان یاسوج در استان کهکیلویه و بویر احمدو از شمال غرب با شهرستان سمیرم در استان اصفهان هم مرز است. اینشهرستان با وسعت 7054 کیلومتر مربع حدود 7/5 درصد کل مساحتخاکی استان را به خود اختصاص داده است. مرکز این شهرستان شهر اقلید می باشد که درعرض جغرافیایی 30 درجه و 50 دقیقه تا 30 درجه  و 58 دقیقه شمالی و طول جغرافیایی52درجه و 38 دقیقه تا 52 درجه و 46 دقیقه شرقی قرار گرفته است. اقلید شهرستانی مرتفع می باشد که در بیشتر نقاط ارتفاع سطح این شهرستان از سطح آبهای آزاد جهان به بیش از2000 متر می رسد. اقلید درفاصله 18 کیلومتری غرب سورمق قرار گرفتهو فاصله آن تا شیراز از مسیر اصلی 275 کیلومتر، از مسیر سرحد چهار دانگه (دشتبکان) 220 کیلومتر، تا اصفهان 230 کیلومتر، تا یزد 210 کیلومتر، تا یاسوج 175کیلومتر، تا تهران 680 کیلومتر و از مسیر امامزاده اسماعیل تا مرودشت در حدود 175کیلومتر است. اقلید در لغت به معنای کلید است و در قدیم به دلیل زیادی غلات و سایر مایحتاج قشونها و وجود برجهای فراوان بر روی کوههای اطراف که این شهر را به سان دژی مستحکم و فتح نشدنی قرار داده بود و همچنین به این خاطر که راه قدیم شیراز از روی اقلید بوده است، به کلید فارس مشهور شده است و در واقع، کلید فتح استان فارس می باشد.

نمای زندان این شهر بر فراز تپه ای در سمت راست و وجود یک پمپ بنزین به همراه سرویس بهداشتی حائز اهمیت است. پس از سوختگیری به سمت خوابگاهمان که در تربیت معلم از قبل برنامه ریزی شده، می رویم. صدای اذان به گوش می رسد که از درب سازمان تربیت معلم شهید بهشتی واقع در روبروی بوستان ملت و پایگاه بسیج شهرستان، وارد محوطه می شویم. پارچه نویسی و بنرها ورود میهمانان را خوشامد می گویند. بانوان و آقایان به سوی خوابگاه هایشان می روند. پس از اقامه نماز، ساعت 12:30 ثبت نام از صعود کنندگان توسط حسن امینی آذر سرپرست صعود تیم بسیج جامعه پزشکی صورت می پذیرد.

 

پس از دریافت ژتون ناهار، نفرات به سوی سلف به حرکت می شوند. پس از صرف چلوکباب مجدد به سوی خوابگاه به راه می شویم. نفرات اعزامی از استانهای دور و نزدیک خوابگاه را پر می کنند. طبق هماهنگی قبلی، ساعت 15 جهت برپایی جلسه اختتامیه اولین صعود سراسری بسیج جامعه پزشکی کشور، به سوی پایگاه بسیج شهرستان به راه می شویم. در ورودی سالن، تندیسهایی از لاله که بر روی هر کدام عکس شهید به همراه پیامی حکمت آمیز نوشته شده است، جلب توجه می کند.

ساعت 15:30 مجری با بیانی زیبا و گیرا به ایراد سخنرانی می پردازد. پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم و سرود ملی، سخنرانی امام جمعه شهرستان، مسئول فرهنگ و ارشاد شهرستان، دکتر نظام الدینی رئیس بسیج جامعه پزشکی کشور، سرود نوجوانان شهرستان، اهداء هدیه به برادر شهید محمد حسین حیدرنیا ادامه برنامه بود.

 

 

در نهایت حسن امینی آذر نکاتی را به کوهنوردان صعود کننده متذکر شدند و ساعت 17:30 جلسه پایان یافت.

پس از اقامه نماز مغرب و عشا به خوابگاه رفته و مختصر استراحتی کرده و کوله قله را بستیم. زیرانداز فوم، چفیه و پرچم جمهوری اسلامی ایران را به رسم هدیه دریافت کردیم. ساعت 19 شروع توزیع شام بود. غذا خوراک کباب به همراه جوجه بود. پس از شام مقداری پیاده روی در محوطه زیبا و سرسبز خوابگاه روحمان را نوازش داد.

 

ساعت 21 خاموشی زده شد. نزدیکیهای ساعت 24 گروه لرستان که وسیله نقلیه شان در راه خراب شده بود، به جمعمان پیوستند.

صبح روز پنجشنبه 25/7/92 ساعت 4 صبح از خواب برخواسته و وسایل و تجهیزاتمان را مجدد چک کردیم. نماز خوانده و صبحانه را ساندویچ کرده و از خوابگاه بیرون می زنیم. تقریباً بانوان آخرین نفراتی بودند که سوار مینی بوس ها می شدند. ساعت5:30 به راه شدیم. خودروهای تویوتای سفید سپاه در لابه لای مینی بوسها اسکورت می کردند. وارد کمربندی شده و پس از رسیدن به کارخانه قند که جدیداً در مجاورت آن کارخانه سیمانی نیز ساخته شدهاست، وارد یک راه خاکی شدیم که تقریبا روبروی این کارخانه قراردارد. بر سر جاده خاکیتابلویی نصب شده که مشخصاتی از کوه بل بر آن نوشته شده است؛ از جمله ارتفاع4050متر که مربوط به اندازه گیری های قدیمی می باشد و طول مسیر خاکی 9 کیلومتر است (شایان ذکر است که توسط GPS های جدید، این ارتفاع در حدود 3950 متر به ثبت رسیده است). جاده خاکی را مستقیم ادامه دادیم تا اینکه پس از گذراندن حدود 6 تا 7 کیلومتر در نقطه ای که در عرض جغرافیایی  30° و 49' و 14" شمالی و طول جغرافیایی 52° و 41' و 31" شرقی می باشد، به یک دوراهی بر خوردیم. مسیر سمت چپ را که در جهت شرق امتدادداشت پیش گرفته و پس از طی حدود 2 کیلومتر با به اتمام رسیدن جاده، متوقف شدیم. هوا بی نهایت سرد است. شهرستان از نظرآب و هوا دارای زمستانی سرد و تابستانی معتدل می باشد و این در حالی است که معمولاًبیشینه دمای هوای این منطقه در طول سال37 درجه سانتیگراد و کمینه آن منفی 22 درجه سانتیگراد می باشد. همچنین اقلید رامی توان از شهرستانهای بادخیز استان به شمار آورد. عکس شهدای بسیج جامعه پزشکی به همراه پرچم ایران بر روی کوله پشتی ها نصب گردیده است. این صعود سراسری به منظور زنده نگهداشتن یاد وخاطره شهدای انقلاب اسلامی به ویژه شهدای جامعه پزشکی کشور به میزبانی استان فارس صورت پذیرفته است. ارتفاع پای ماشین 2750 متر می باشد. ساعت 7:30 با صفی منظم پیمایش آغاز می گردد. بانوان جلودار هستند. تقریباً 250 نفری هستیم.

 

 

هوا خشک و سرد است. پرچمها در دستان باد به تکان در می آیند. آهسته و پیوسته برنامه ای نیمه سنگین را در پیش داریم.

 مسیرهای اصلی صعود به قله بل شامل:

1-دره لایشکفت (غربی): مسیر مناسب و مال رو جهت صعودهای تابستانی و زمستانی است که  از ابتدای سرد آب شروع شده و به پناهگاه منتهی می شود. دیواره ای 80 متری در این دره وجود دارد که با داشتن تجهیزات صخره نوردی قابل صعود می باشد.

 2-دره زمستانه (شمال غربی): صعب العبور می باشد و نیاز به امکانات بیشتری جهت صعود دارد؛ معمولاً تابستان از این مسیر صعود می کنند و دارای گیاهان متعدد و متنوع می باشد.  

3-دره ریواس (شمالی): مسیر بسیار زیبا که به علت فراوانی گیاه ریواس به این نام معروف شده است.

4-چشمه لگنی (شمال شرقی): از ابتدای گردنه عصاری و چشمه لنگی شروع و به قله منتهی می شود.

5-باغ ضرغامی (شرقی): مسیر طولانی که از باغ و چشمه ضرغامی شروع و در انتها به قله ختم می شود.

6-دره سبز (جنوبی): مسیری نسبتاً طولانی که از دشت نخود زار شروع و به پناهگاه منتهی می شود.

7-دره قبله (جنوب غربی): مسیری نسبتاً مناسب جهت صعود زمستانی می باشد که از ابتدای سرداب شروع می شود و به پناهگاه می رسد.

 

دره لایشکفت را جهت صعود در پیش داریم. عکاسها و فیلمبردارها تمام لحظات را به تصویر می کشند. نیروهای هلال احمر نیز حضوری فعال دارند. ذکر صلوات فضا را عطرآگین می کند. از آنجائیکه این شهرستان در میان مناطق پر درخت زاگرس و کویر خشک ابرکوه قرار گرفته است، دارای پوششی استپی می باشد؛ پوشش گیاهی این منطقه شامل ارژن، گون، آویشن، جاشیر، کما، بیلهر، درمنه، کتیرا، پیاز کوهی، کاکوتی، قارچ و... می باشد. از جمله مهمترین پستانداران این شهرستان می توان خرس، خرگوش، گراز، کفتار و روباه را نامبرد و دال، قوش، کبوتر چاهی، شاهین و کبک رانیز می توان در شمار مهمترین پرندگان این شهرستان آورد و خزندگانی چون مار و انواعمارمولک در بیشتر نقاط به چشم می خورد.

 

ساعت 8:30 به چشمه اول می رسیم. آبی بی رمق در جریان است. لباسها را کم می کنیم. ارتفاع چشمه قبل از پناهگاه 3050 متر و با موقعیت جغرافیایی E052°43.526 و N30°47.092می باشد. مجدد در مسیر پاکوب شروع به پیمایش می کنیم. متمایل به دست راست می شویم. دره هایی زیبا در زیر پایمان دهان باز می کنند. هوا صاف همراه با تکه های ناچیز ابر و وزش ملایم باد است. خورشید از پشت کوه هویدا می گردد و از سایه وارد آفتاب می گردیم. با افزایش ارتفاع، درجه شیب اضافه می گردد. سرویس بهداشتی پناهگاه که با گونی آبی حصار شده است، از دور عیان می گردد.

 

 

ساعت 9:35 به پناهگاه می رسیم. در ارتفاع3490 متر و موقعیت جغرافیایی E052°4.181 و N30°46.909 پناهگاه به سر می بریم. به درون پناهگاه سرکی می کشیم. چند پتو آنرا مفروش کرده است. به دیوار ایزوگام شده اش تکیه داده و نیم ساعتی را به خوردن و استراحت می پردازیم. چشمه آبی که از طریق لوله ای مشکی در جریان است، سیرابمان می کند. عکسها با بنر و پارچه نویسیها گرفته می شود. سرپرست تیم حسن امینی آذر با بررسی تجهیزات و توانایی افراد، نفرات را جهت صعود قله انتخاب می کند.

ساعت 10:15 هفتاد نفری به سوی قله شروع به پیمایش می کنیم. بازماندگان دیری نمی پاید که به سرپرستی فرد تعیین شده، مسیر بازگشت را در پیش می گیرند. هوا بسیار خوب است. تارهای عنکبوت در مسیر باد به صورتت می خورد. کفشدوزک های خوشرنگ بر روی زمین دیده می شوند.

 

ساعت 11:15 به دلیل کند شدن گامها، آقایان پیشنهاد می دهند به صورت دو تیم به سوی قله پیش برویم. آقایان به پیش می تازند. با نزدیک شدن به قله، مسیر ریزالی و دست به سنگ و عبور از معابر سنگی می گردد. صدای اذان از بیسیم افراد سپاهی به گوش می رسد که ساعت 12:15 گروه بانوان به قله می رسند.

کوه بل (به انگلیسی: Bel)‏ و (به پهلوی= (BOL به معنای بلند است. این کوه با ارتفاع ۳۹۴۳ متر یازدهمین قله بلند ایران محسوب می‏شود. در ادامه سلسله کوههای زاگرس خشک به رشته کوه سفید کوه در شهرستان اقلید می رسیم که این رشته کوه غرب، جنوب و شرق اقلید را در بر گرفته است و بلندترین قله آن بنام بل با 4050 متر ارتفاع از سطح دریا واقع در 14 کیلومتری جنوب شهر اقلید به طول جغرافیایی 52 درجه و 45  دقیقه و عرض 30 درجه  و47 دقیقه و بلندترین قله در استان فارس می باشد. از ارتفاعات دیگر شهرستان اقلید: بر آفتاب (3514)، سلمه کوه (3494)، هیجدره کوه (3400)، کوه سیب (3363)، موسی خان (3338)، خرمن کوه (3239)، سبر (3221) و... .به یکدیگر تبریک می گوئیم و خدا را شاکریم. مجدد عکسها گرفته می شود و سرود ملی و دعا سر داده می شود. انواع دستخطها بر روی سنگها منظره ناخوشایندی را جلوه می دهد. ساعت 13 با برداشتن زباله ها، قصد بازگشت می کنیم. با توجه به سرعت نفرات، گروه چند تکه می شود. آخرین گروه ساعت 14:30 به پناهگاه می رسد.

پس از رفع خستگی به راه می شویم. مسیر برگشت را برخلاف صبح، از مسیر ریزالی دست چپ انتخاب می کنیم. ساعت 15:15 به چشمه می رسیم. پس از استراحت، حرکت می کنیم.

از دور افراد در کنار خودروها به نظاره مان نشسته اند. ساعت 16 به کنار خودروها می رسیم. تانکر آب و دو سرویس بهداشتی صحرائی تعبیه شده است. سربازان با خوراک زرشک پلو با مرغ به استقبال صعود کنندگان می آیند. آخرین گروه ساعت 17:30 به پایین می رسد که قصد عزیمت می کنیم. حسین اکبری به همراه پزشک تیم و همسرشان به جمعمان می پیوندند. بی هیچ توقفی از اقلید خارج می شویم. مسیر برگشت از تونل گذر نمی کنیم تا اینکه ساعت 19 به آسپاس می رسیم. پس از استفاده از سرویس بهداشتی به حرکت در می آئیم. تقریباً همه در چرت هستیم که ساعت 21:15 متوجه می شویم وارد شیراز شده ایم.   

 

جا دارد از تک تک عزیزانی که در برپایی این برنامه همکاری و مشارکت داشتند مخصوصاً دوستان اقلیدی بابت مهمان نوازی گرمشان کمال تشکر و قدرانی به عمل آید.

 


مطالب مشابه :


گزارش برنامه دریاچه دم اسب-14/4/92

گروه كوهنوردي آريوبرزن شيراز گروه کوهنوردی ذوب آهن اصفهان. گروه کوهنوردی آریوبرزن




شرکت هم نوردان در همایش محیط زیستی به مناسبت روز جهانی تالابها

(سالهای قبل فاضلاب ذوب آهن به گروه کوهنوردی دنا اصفهان كوهنوردي در ايران گروه




تمرین فنی-پشت مله22/1/93

گروه كوهنوردي آريوبرزن شيراز (بانوان) [email protected]




گزارش برنامه قله خامین7-9/1/93

گروه كوهنوردي آريوبرزن شيراز گروه کوهنوردی ذوب آهن گروه کوهنوردی آزادصفه اصفهان.




تمرین فنی-پشت مله29/1/93

گروه كوهنوردي آريوبرزن شيراز گروه کوهنوردی ذوب آهن گروه کوهنوردی آزادصفه اصفهان.




گزارش برنامه کوه بمو - 1/10/91

گروه كوهنوردي گروه کوهنوردی ذوب آهن در مسیر راه شیراز ـ اصفهان در جانب شمال




میدانید آهن چگونه بدست می آید

وبلاگ كوهنوردي - آهن فلزی است که در گروه 8 و دوره 4 جدول آگلومراسیون ذوب آهن اصفهان




غار چاه قلعه بندر(فهندژ)شیراز23/1/92

گروه كوهنوردي آريوبرزن شيراز - غار چاه قلعه بندر(فهندژ) گروه کوهنوردی ذوب آهن اصفهان.




افتتاح اولین موزه کوهنوردایران21/2/93

گروه كوهنوردي آريوبرزن




صعود جامعه پزشکی به بل 24/7/92

گروه كوهنوردي گروه کوهنوردی ذوب آهن ساعت 8:24 از پلیس راه شیراز به اصفهان گذر می




برچسب :