تعریف آموزش های علمی – کاربردی

 

علل پیدایش و تأسیس دانشگاه جامع علمی –کاربردی ( خاستگاه و جایگاه آموزش های علمی –کاربرد

در کشور ما زمینه های گرایش به سوی ایجاد نظام آموزش های علمی- کاربردی در کنار آموزشهای نظری از زمانی شروع شد که ضعف آموزش نظری در تربیت نیروی انسانی متخصص مورد نیاز بخش های صنعت – کشاورزی و خدمات نمایان شد . کمبود های نظام آموزشی ، هم در نظام متوسطه و هم در نظام آموزش عالی مشهود است .

در مقطع متوسطه تمرکز بر آماده سازی دانش آموزان برای ورود به دانشگاه و تمرکز به آموزش دانش نظری به جای دانش علمی و نا مناسب بودن محتوای برنامه های درسی با نیاز های بازار کار ، از جمله نا کار آمدی فارغ التحصیلان نظام آموزش و پرورش است. در آموزش عالی نیز طراحی آموزشها بر اساس ساختار دانش و نه نیازهای جامعه ، عدم جدیت در ارائه مناسب واحد های علمی ، عدم تناسب محتوای دروس دوره ها و تجهیزات مربوط با ویژگی های بازار کار و ..... باعث عدم کارایی فارغ التحصیلان دانشگاهی شده است مجموعه عوامل فوق سبب شد که مشکلاتی نظیر : اتلاف سرمایه و امکانات کشور ، با کار گیری نیرو های غیر کا رآمد ، عدم تحقق برنامه های توسعه به دلیل کمبود نیروی متخصص و کار آزموده و فاصله داشتن کشورمان از قافله عمل و تکنولوژی نوین و در نتیجه افزایش نیاز به نیرو های متخصص خارجی گریبانگیر کشور شود .

لذا با توجه به مشکلات فوق مسئولان آموزش عالی چاره کار را در اصلاح ساختار ومحتوای آموزش های عالی دیدند . و با توجه به تجارب برخی کشورهای پیشرو در آموزشهای علمی – کاربردی ، این آموزشها را از نظر کمّی گسترش دادند و به منظور افزایش کیفیّت آنها تلاش کردند که این آموزشها در سطح آموزش عالی قانونمند و نهادینه شود . لذا شورای عالی آموزشهای علمی –کاربردی و گروه هشتم شورای عالی برنامه ریزی تحت عنوان گروه تکنولوژی در سال 1369 تاسیس شد . (بعدا به گروه هشتم شورای عالی برنامه ریزی یا علمی –کاربردی تغییر نام یافت ) این شورا تقریباً تمام وزارت خانه های ذی ربط را در امر آموزشهای علمی –کاربردی دخیل نمود . و برای هماهنگ کردن فعالیت های مؤسسات و    وزارت خانه های مختلف وقانونمند کردن فعالیت ها آنان ، دانشگاه جامع علمی –کاربردی تاسیس شد . به موجب آن هدف دانشگاه جامع علمی –کاربردی فراهم آوردن موجباتی است که مشارکت سازمانها و دستگاه های اجرایی را در بخشهای دولتی و غیر دولتی برای تربیت نیروی انسانی متخصص مورد نیاز بخش های صنعت – خدمات وکشاورزی جلب نماید . به نظر می رسد نقش و ماموریت دانشگاه جامع علمی –کاربردی به عنوان یکی از دانشگاه های آموزش عالی با هدف ایجاد زمینه مناسب برای فعالیت همه جانبه در گسترش اعتلای دانش ، ارتقای  شاخص های کمّی وکیفی و منزلت اجتماعی آموزشهای علمی –کاربردی فعالیت می نماید که رسالت اصلی آن تربیت نیروی انسانی متخصص و کار آمد می باشد

تعریف آموزش های علمی – کاربردی :

 

آموزش های علمی –کاربردی آموزشهایی  است که با هدف ارتقاء و انتقال دانش کار ، ایجاد مهارت ، به هنگام کردن ارتقای معلومات و تجارب شاغلان ، افزایش بهره وری، رشد استعداد های بارز و به فعلیّت در آوردن استعداد های نهفته برای تصدی مشاغل و حرف گوناگون انجام می شود . تا توانایی افراد را برای انجام دادن کاری که به آنان محول می شود به سطح مطلوب برساند .

آموزشهای علمی –کاربردی به دلیل ماهیت طرح و تاکید بر جنبه های کاربردی در آموزش از اهمیت ویژه و استراتژیکی بر خوردار است این نوع آموزش ها در واقع یک نوع مهارت اندوزی بر اساس تقاضای بازار کار است که با ایجاد یک شغل تخصصی باعث بهبود توانایی فردی و تخصصی دانشجویان می شود این نوع آموزشها یکی از عوامل مهم و مؤثر بر توسعه و اثر بخشی کار آفرینی در سطح کشور است .

 

اهداف آموزشهای علمی –کاربردی :

 برای درک توجیه پذیری آموزشهای علمی –کاربردی ، چگونگی ایجاد تقویت اشتغال زایی توسط آموزشهای علمی –کاربردی ، باید اهداف ویژگیهای این نوع آموزش ها مورد بررسی دقیق قرار گیرد . هدف کلی آموزشهای علمی –کاربردی ، ایجاد مهارت و دانش در فرایند تولید ، همراه با اشتغال در راستای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور است .

مهمترین اهداف و ویژگیهای که صاحب نظران و بنیان گذاران آموزش های علمی –کاربردی برای این نظام تصویر کرده اند عبارتند از:

-     در این آموزشها ضمن توجه به مبانی علمی ، برنامه های درسی عمدتاً معطوف ارتقاء و انتقال تجربه و مهارتهای شغلی است . لذا برنامه ریزی درسی این آموزشها از الگوی تجزیه وتحلیل حوزه های شغلی پیروی می کند .

-            تعیین هدفها در سایه همکاری مجریان ، مدرسان ، فراگیران و متخصصان آموزش قرار می گیرد .

-     دوره های آموزشی در راستای پاسخگویی به نیازهای تخصصی دستگاههای اجرایی و بخش های اقتصادی کشور طراحی و اجرا می شوند .

-     در آموزشهای علمی –کاربردی هدف ، تربیت نیروی کار برای یک شغل خاص است به گونه ای که پس از فراغت از تحصیل بتواند در شغل مورد نظر مشغول به کار شود .

-     آموزشهای علمی –کاربردی بر تربیت نیروی کار دان و تکنیسن تاکید دارد ، لذا یکی از اهداف اولیه اصلاح و ایجاد تعادل در هرم نیروی انسانی شاغل می باشد .

-            آموزشهای علمی –کاربردی باید به کلیه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی تسری یابد

-     آموزشهای علمی –کاربردی می تواند به ایجاد اشتغال کمک کند . انتظار می رود دانش آموخته گان این نظام آموزش نه تنها در یافتن شغل از دانش آموخته گان آموزشهای نظری ، پیشی گیرند ، بلکه یک قدم جلو تر حرکت کرده و خود به اشتغال مبادرت ورزند .


مطالب مشابه :


گردهمایی نخبگان، استعدادهای برتر و فرهیختگان شهرستان تربت حیدریه

آموزشکده فنی تربت حیدریه - دانشگاه جامع علمی و کاربردی مرکز تربت حیدریه




کسب عنوان انجمن علمی- دانشجویی برگزیده در بخش اختراع ، توسط انجمن علمی دانشجویی برق در هفتمین جشنوار

جامع علمی کاربردی دانشگاه انجمن علمی دانشجویی تربت حیدریه




تعریف آموزش های علمی – کاربردی

ورمی کمپوست تربت حیدریه. جامع علمیکاربردی دانشگاه جامع علمیکاربردی




بیوگرافی استاد سمیه امیرآبادی

آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه جامع علمی کاربردی جهاد دانشگاه جامع علمی کاربردی




معرفی روستای قوزان

روستای قوزان از توابع استان خراسان مرکزی-شهرستان تربت حیدریه دانشگاه عالی جامع علمی




نگرش علمی و علوم زیستی

زیست شناسی تربت حیدریه - نگرش علمی و علوم پایگاه جامع اطلاعات 2- علوم زیستی کاربردی :




اطلاعیه شماره:(1)-تاريخ‌ ، محل و نحوه‌ توزيع‌ كارت‌ ورود به‌ جلسه‌ آزمون‌ ورودي‌

دانشگاه جامع علمی-کاربردى تربت جام (383) سیمای دانشگاه جامع علمی کاربردی استان




جدیدترین طرح چادرهای مسافرتی +عکس

دانشگاه جامع علمی کاربردی. سرفصل دروس دانشگاه علمی کاربردی. پورتال آگهی های تربت حیدریه.




دانشگاه‌های وزارت علوم

دانشگاه تربت حیدریه دانشگاه جامع علمی کاربردی: دانشگاه راهنمای جامع ماشین




اولین پادشاه زن درایران بعدازاسلام+عکس

دانشگاه جامع علمی کاربردی. سرفصل دروس دانشگاه علمی کاربردی. پورتال آگهی های تربت حیدریه.




برچسب :