نظریه ها و روش های طراحی

ماریو بوتا

بوتا در طرح های خود توجه بسیار به توپوگرافی زمین دارد.از الگوهای ساده و فرم های هندسی استفاده می کند .طراحی او به گونه ایست که فضاهای باز طبیعت را به داخل ساختمان دعوت می کند.ایجاد فضا های سایه روشن از دیگرمشخصه هایی است که بوتادر طرح هایش در نظر میگیرد

تادو آندو

او معماري را با رفتن و ديدن ساختمان هاي واقعي و مطالعه ي كتاب هايي در مورد كارهاي معماراني از قبيل : لوكوربوزيه، ميس ون در روهه، آلوار آلتو، فرنك لويد رايت و لويي كان ياد گرفت.

آندو گرایشهای پست مدرنی دارد. معماری آندو بسیار ساده و ایجاز گونه و قابل مقایسه با مینی مالیسم میس ون دروهه است. مصالح غالب در کارهای او بتن،شیشه،فولاد وباد، خاک، آب، نور ، درختانو آسمان اجزای جدایی ناپذیر مهماری اوست. معماری آندو زبانی هندسی دارد در حالی که او این هندسه را با طبیعت موجود در سایت پیوند می زند. او در طرحهای خود از تضاد وتعالیکه میان متضادهای موجود در اجتماع و طبیعت میبیند استفاده میکند. آندو مبانی طراحی خویش را بر اساس طراحی فضا قرار داده واز فرم صرفنظر میکند ودر تقابل بین فرم و فضا در واقع با کنار زدن فرم ارزش فضا را بالا میبرد.آندو مانند عرفا درونگراست به همین دلیل است که از سبک خاصی پیروی نمیکند. او در طرحهای خود همواره انسان واحساساتش را به طور مستقیم مخاطب قرار میدهد.طرحهای او شاید به دلیل سادگی وخلوص بسیار ، فضایی درونگرا و روحانی دارد. طرحهای آندو را میتوان به سه دسته ی کلی تقسیم بندی کرد:
1- طرحهای درونگرا و یگانه انگار که بیشتر معطوف خانه ها و کلیساهای او شده ودر پی هندسه ای خاص به پرداخت فضایی با یک مرکزیت می پردازد که عموماً فرمهایی مربع شکل ویا دایره ای در آن به چشم میخورد که همچون معابد عرفا مرکز گرایی ودرونگرایی را مورد تأکید قرار داده و از برون به درون رسیده است.

2- فضاهای دوگانه انگار : این بناها اغلب دارای دو مرکز هستند و هندسۀ پلان آنها معطوف این دو مرکز است. در این کارها از متضادهای موجود در پلان،نما،هندسه،فرم،طبیعت و فضا در واقع پی به نگرش آندو نسبت به محیط اطرافش میبریم که آن را مملو از متضادها میبیند.اشکال هندسی مورد استفاده در این بناها چون بیضی دارای دو مرکز هستند.
3- فضاهای کثرت گرا: او در طرحهای نوع سوم که بیشتر مربوط به فضاهای همگانی و ادارات و موزه ها میشود تعریفی پست مدرنی از معماری اش ارائه مدهد و به دنبال هندسۀ پویای این نوع طرح ها (کوژ و کاو وگسستگی و چند مرکزی بودن) جهانی مملو از تعاریف متفاوت را ارائه می دهد واز درون به برون میرسد. آندو در طرحهای خود به تدریج از درون نگری به برون نگری و از یگانه انگاری به کثرت گرایی و طرحهای بسته تاریک او به تدریج روشن تر باز تر و تعریفی گسسته از عناصر معماری به دست میدهند
هدف اصلی آندو در معماریش ایجاد رابطه ای نو بین انسان و طبیعت و خلق لحظه ها و احساساتی متفاوت در کالبدی سرد،باززننده ودر عین حال مجذوب کننده است. او هندسهو طبیعت را متضاد می یابد و با وجود این از هندسه و کالبد بنا به عنوان ابزاری برای ارائۀ طبیعت استفاده میکند معماری او جدا از فضای شهری است و هندسه و چشم انداز خود را ارائه میدهد در عین اینکه از از لحاظ روابط معنوی و فرهنگی و ویزگیهای سایت به آن وابسته است. او به کمک تجرید بناهی خود از امکانات مدرن ، ارتباطی مستقیم بین مخاطب و فضای مورد نظر ایجاد میکند.

او راحتی و استانداردهای مدرنیته را با تعریف خشک و سرد خود از کالبد معماریش زیر پا میگذارد و خلوص را در فضایی قابل ادراک جایگزین آن میکند.او دیوار را جایگزین ستون میکند چرا که ارزش ستون را به دلیل به کار گیری آن در معماری مدولار مدرن از دست رفته می داند ودر عین حال دیوار را عاملی متضاد و دوگانه انگار تلقی میکند و آن را هم عامل جدایی وهم وصل ، وازدگی و هم کشش می شناسد
او عناصری از طبیعت همچون آب ، خاک ، باد ف آسمان و نور را در چهار چوبی سرد و با خلوص به گونه ای نو در فضا تعریف میکند. کلیسای نور وکلیسای روی اب دو نمونه از زیباترین کارهای اوست که همچون حصاری زیبا بر طبیعت تعریف جدیدی را مملو از احساسات عمیق ، نزدیک وبی پیرایه به دست میدهد.
آندو در واقع بامعماریش به سمت فضاهایی میرود که در عین یکپارچگی و خلوص با نگاهی عمیق تر وواضح تر ، به طبیعتی که در زندگی روز مره به دست فراموشی سپرده شده مینگرد.

سبک معماری: مینیمالیسم، طبیعت گرا

روش طراحی: توجه به کیفیت فضا دارد، به راحت گرایی مدرن نگاهی انتقادی دارد، اول طرح را در ذهن خود به تصویر میکشد و سپس به صورت اسکیس، کلیت طرح را روی کاغذ می آورد. درواقع آندو از همان ابتدا میداند چه می خواهد و تغییری بین طرح اولیه و کار تمام شده نمی بینیم. تمامی جزئیات را (صندلی) خود طراحی میکند. در طراحی هایش به استفاده از عناصر طبیعت به عنوان مصالح توجه دارد

رایت

اینکه ایشان تحصیلات دانشگاهی نداشتند ولی بعد از کار در دفتر طراحی معماران بزرگی همچون آدلر و سالیوان، با طراحی خانه­هایی همچون "روبی" و "خانه کافمن(آبشار)" به عنوان شاخص­ترین چهره سبک معماری ارگانیک ،معروفیت بین­المللی یافت.

رایت تعریف ارگانیک را در 9 اصل زیر می­داند :

1-    طبيعت : شامل داخل بنا و اجزا و مصالح نيز می شود

2-    ارگانيک : همگونی و تلفيق اجزا

3-    شکل تابع عملکرد : تلفيق فرم و عملکرد

4-    لطافت : نمود مصالح به صورت فرم‌های دلپذير و انسانی

5-    سنت : تبعيت بدون تقليد

6-   تزئينات : بخش لاينفک ساختمان

7-   روح : ضرورت وجودی آن از داخل به خارج

8-   بعد سوم : ضخامت و عمق

9-   فضا : گسترش دائمی اين شالوده‌ی پنهانی

بر پایه 9اصل بالا ویژگی خانه­های رایت به شرح زیر میباشد:

1-  هویت:هرخانه ای باید طبق اصول ارگانیک ذکر شده وماهیت منحصر به فردسایت و نه سبک­های از پیش تعیین شده طراحی گردد.همچنین به تعداد افراد مختلف،سبک های مختلف وجود دارد

2-نمادگرایی خانوادگی:خانه ها باید عناصز سنتی را حفظ کنند تا ویژگی خانه بودن،خویشاوندی،گرماوایمنی حفظ شود.این عناصر شامل بام کوتاه شیبدارهای پیش­آمده،سقف کوتاه و یک شومینه بزرگ در وسط است

3-پلان باز:در فضای داخلی نباید اتاق­هایی جعبه مانند در آورد بلکه حجم­ها باید سیال و آزاد و در رابطه با یکدیگر باشند.از این رو نمادی از "فضای نامتناهی"رابه وجود اورده و باید به سمت بیرون گسترش یابند.لازمه این کار نبود مانع بین فضای داخل و خارج است.

4-صداقت نسبت به مصالح:ازمصالح طبیعی مانند سنگ،آجروچوب وسفال باید به صورت طبیعی از آنها استفاده برد و نباید آنهارا به گونه­ای تغییر شکل داد که بر خلاف ماهیت ذاتی آنها باشد.

 5-همخوانی با سایت:ساختمان­ها باید به گونه­ای طراحی شوند که با عناصر سایت هم­خوانی داشته باشند.اوهنر ادغام ساختمان ومحیط و منظر را از معابد ژاپنی آموخت.

6-افقی بودن:رایت خطوط افقی را نمادی ازپیوند با طبیعت می دانست و خطوط قائم را نماد غلبه وتسلط انسان بردنیای طبیعی قلمداد می­کرد

 همچنین اگر لوکوربزیه ،خانه را ماشینی برای زندگی میدانست؛ رایتهمچون معبد،مکانی مقدس برای زندگی  می­دانست.

در طراحی پلان خانه­های رایت اینطور به نظر میرسد که باحفظ یک محور افقی و عمودی باتوجه به سایت پلان وهمچنین با قراردادن یک اجاق در مرکز ساختمان تمام فضاهای خانه با این رکن مرکزی(اجاق) مرتبط بوده و حفظ سلسله مراتب محوری ساختمان نیز مورد توجه بوده اما در معماری ویژه سطوح کشویی و نیمانیم ،جنبه چرخشی و بی­قرینگی ادغام می­شده است.

باتوجه به ریزه کاری­های یونیک به کار رفته در معماری و تزئینات ساختمان­های رایت با حفظ و رعایت تناسب کل به جز­ می­توان اصل نگرش طراحی کل به جز و جز به کل را در کارهای رایت به وفور دید 

لویی کان 

از این لینک دانلود کنین

http://www.filesnack.com/files/chmq78s9



مطالب مشابه :


دانلود رایگان جزوه روش تحقیق ( کارشناسی ارشد معماری)

دانلود رایگان جزوه روش تحقیق ( کارشناسی ارشد معماری) کارشناسی ارشد معماری




درس روش تحقیق

آخرین اطلاعی که دفتر گروه گرفتم . درس روش تحقیق برای معماری این ترم ارائه نشده است




دانلود جزوه روش تحقیق(ارشد)

مهندسان عمران و معماری ارومیه - دانلود جزوه روش تحقیق(ارشد) - دانلودمقاله مهندسی معماری




ارائه مقاله درس نظریه ها و روش های طراحی

ارشد معماری ارائه مقاله درس نظریه ها و روش های طراحی حکمت هنر اسلامی روش تحقیق تنظیم




نظریه ها و روش های طراحی

ارشد معماری حکمت هنر اسلامی روش تحقیق تنظیم شرایط روش طراحی:




روش تحقیق( فرضيه یا سوالات مهم)

کارشناس ارشد معماری و مدرس روشهای نوشتن مقاله روش تحقیق رزومه شغل و




روش تحقیق در معماری، نیمسال اول 92/93، معرفی منابع برای مطالعات بیشتر

دانشجویان محترم درس روش تحقیق مقطع کارشناسی ارشد بدینوسیله تعدادی از منابع مفید برای




مقاله درس معماری همساز با اقلیم

ارشد معماری حکمت هنر اسلامی روش تحقیق لازم به ذکر است از آنجا که میتوان تحقیق را




روش تحقیق( تعریف مفاهیم و متغیرها)

است که لازم است با توجه به ویژگی های تحقیق به روش علمی دو گونه ارشد معماری




نگاهی به کتاب « روش‌های تحقیق در معماری »

وبلاگ شخصی سجاد نازی کارشناس ارشد معماری و مدرس دانشگاه. sajjadnazi{at}yahoo.com در یک تعریف کلی از




برچسب :