مدار اکو دیجیتالی

 

 

 

اکثر مدارهای ارائه شده برای اکو دارای یکعدد آی سی مخصوص اکو وتاخیر میباشند که در انحصار شرکتهای معتبر بوده وبسیار گران ارائه میشود. اما در این مدار اکو که به صورت دیجیتالی عمل میکند هیچگونه آی سی گرانقیمت اکو به کار نرفته است وبا وجود عملکرد بسیار خوب وپاسخ فرکانسی مناسب وسرعت تکرار از 1ms  تا 300ms ودارا بودن خاصیت اکوی تکرار بسیار خوب از دو بار تا بینهایت و قابلیت ارائه نوع اکوی تکرار و طنین از تعدادی آی سی های معمولی و ارزان قیمت رایج بازار تشکیل شده است. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

در این مدار ولوم 10k به نام delay وظیفه تنظیم سرعت تکرار را به عهده دارد که با کم کردن مقدار آن زمان تکرار هم کم شده تا جایی میرسد که بصورت اکوی طنین عمل میکند ولوم 10k  به نام repeat وظیفه تنظیم تعداد تکرار را به عهده دارد و با کم کردن مقدار آن تعداد تکرا نیز کم میشمد تا جایی که دیگر تکرار صورت نمیگیرد .

در ساخت وبهره برداری از مدار اکو به این مسائل دقت کنید:

1 – چون مدار چاپی این مدار خیلی حساس وظریف و شلوغ  می باشد، رسم آن بوسیله ماژیک امکان ندارد و حتما باید بوسیله سیلک یا اسپری پوزتیو 20 تهیه شود.

2 – سعی کنید برای کلیه آی سی ها از سوکت استفاده کنید تا در اثر بروز اشکال وتعمیر در تعویض آی سی ها دچار مشکل نشوید.

3 – در این مدار تعداد 19 عدد جامپر ( j ) یا سیم اتصال به کار رفته است که در صورت فراموش کردن حتی یکی از آنها مدار کار نخواهد کرد.

4 – سعی کنید آی سی ها را عینا به همان شماره ای که ذکر شده انخاب کنید . در صورت عدم دسترسی به عین آن شماره ها میتوانید به جای c271d از آی سی  LM311  وبه جای آی سی

MN4164 که یک RAM مکانیکی میباشد ، از آی سی های دیگر مثل 9044 و 9046 و 4256 وغیره استفاده کنید در این صورت پایه یک آی سی را که آزاد مانده استبه خط منفی مدار وصل کنید .

5 –دقت کنید ولتاژ تغذیه بیش از 12 ولت نباشد  برا ی احتیاط سعی کنید از 9 ولت تجاوز نکند که در این صورت امکان سوختن رگولاتور 5 ولت به شماره 7805  و آی سی RAM وجود خواهد داشت و نویز مدار هم بیشتر خواهد شد.

6 –این مدار بین پری آمپلی فایر وآمپی فایر قدرت قرار میگیرد وخروجی پری به محل IN و ورودی آمپلی فایر به محل  OUT با سیم شیلد وصل خواهد شد.

7 –مقدار صدای اعمال شده به ورودی اکو در عملکرد آن خیلی مهم است وباید در حداقل مقدار باشد به طوری که اگر این صدا را به بلندگو داده باشیم به زور شنیده شود . اگر صدای اعمال شده به ورودی اکو بیش از حد مجاز باشد باعث اغتشاش و نویز شدید خواهد شد.

8 –اگر صدای ورودی بیش از حد ضعیف باشد در آن صورت هم میتوانید مقاومت 33k محل OUT را حذف یا کمتر کنید ویا خروجی پری خود را تقویت کنید.

9 –برای اخذ نتیجه دقیق واولیه بهتر است اکوی خودر ا بوسیله رادیو و در حال پخش صدای گوینده ( نه موسیقی ) آزمایش کنید.

10 –اگر از نویز زیاد مدار راضی نبودید ، میتوانید با تغیر دو خازن عدسی کنار ولوم یعنی خازن 154 به 473 و103 به 102 آن نویز را خذف کنید.

11 –با تعویض آی سی شماره 2 یعنی IC2 به 4001 زمان تاخیر بیشتر خواهد شد.

12 –باتغیر مقدار R1 و R2 باز هم میتوانید به زمان تاخیر بیشتری دست یابید.

13 –برای اینکه صدای شما از بلند گو با تاخیر پخش نشود ، بین محل IN وOUT اکو از یک مقاومت مناسب ( که توسط آزمایش با یک پتانسیومتر 100K به دست میاید ) استفاده کنید.

توجه:

اگر

چنانچه دستگاه امپلی فایر ما دارای فقط یک ورودی میکروفن باشد طرز تعبیه مدار اکو بسیار راحت بوده وبا سیم کشی ساده ای میتوان خروجی تقویت میکروفن را وارد آن کرده صدا را از خروجی مدار اکو وارد تن کنترل نموده به سهولن از ان استفاده کرد.

اما اگر قرار است از میکسر استفاده شود و ولومهای هر میکروفن مجزا به اکو فرمان بدهند ، ممسئله مقداری پیچیده شده نیاز به طراحی خاصی خواهد داشت چرا که اگر به صورت ساده که در سطرهای قبل شرح داده شد شیم کشی کنیم با فرمان به یک کانال همه کانالها دارای صدای اکو دار خواهند شد و برعکس بنابراین نیاز به یک نقشه خاص داریم که شما آن را در انتها ملاحظه میکنید.

در این نقشه همانطوری که ملاحظه میکنید عوض اینکه از تنها خروجی میکسر وارد اکو شود  ، مستقلا از سر هر یک از خروجیهای چهار کانال یا در واقع از سر مقاومتهای 1k در روی میکسر وارد سرهای اولیه چهار ولوم 100k میگردند.

سر وسط ولومها هر یک با یک مقاومت 22k به هم وصل و در نهایت  وارد ورودی مدار اکو میشوند .

سر دیگر ولومها همه به هم اتصال یافته ودر نهایت به خط منفی یا شاسی مدار وصل میشوند.

دوباره از خروجیهای میکسر با چهار مقاومت 22k  سیکنالهای صوتی را وارد پری آمپلی فایر کرده ایم . و بالاخره از خروجی اکو نیز با یک مقاومت مناسب که در این نقشه 22k   انتخاب شده است وارد ورودی  پری آمپلی فایر میشود.

در نهایت اکنون مداری داریم که ورودی های هر چهار کانال ( میکروفنها ) هم توسط ولومهای میکسر قابل کنترل هستند وهم بوسیله ولومهای  100k  ذکر شده میتوان در هر لحظه مناسب به هر کدام از میکروفنها اعمال اکو کرد بدون اینکه تاثیری در سایر میکروفنها داشته باشد.

محل –v  به منفی 12v   رگوله شده منبع تغذیه  و محل +v  به مثبت 12v  رگوله شده وصل شود .

.0.

 

 

 


مطالب مشابه :


مدار نمایشگر دیجیتالی دما محیط بر روی سون سگمنت

مجموعه مدارهای الکترونیکی - مدار نمایشگر دیجیتالی دما محیط بر روی سون سگمنت - - مجموعه




مدار های دیجیتال

مدارهای نمونه دیجیتالی : برای آشنایی هرچه بهتر با مدارات دیجیتال در لینک معرفی شده در آخر




مدار اکو دیجیتالی

مدار اکو دیجیتالی . اکثر مدارهای ارائه شده برای اکو دارای یکعدد آی سی مخصوص اکو وتاخیر




انواع مدار مجتمع

از آنجایی که مدارهای دیجیتالی معمولا فقط به عملکرد «قطع و وصل»




ولوم دیجیتالی-۲کاناله

برق-الکترونیک-آموزش avr-مدارهای کاربردی - ولوم دیجیتالی-۲کاناله - برای استفاده بهتر از این




دانلود کتاب طراحی دیجیتال (مدار منطقی) موریس مانو

دیجیتال، دیجیتالی ، مدارهای دیجیتالی. این ها کلماتی هستند که امروزه از همه می شنویم.




مدارات مجتمع یا IC

مدار مجتمع دیجیتالی . شامل مدارهای منطقی و حافظه برای کاربرد در کامپیوترها ، حسابگرها




ساعت دیجیتالی به همراه الارم با استفاده از DS1307 با استفاده از ال سی دی ۱۶*۲

برق-الکترونیک-آموزش avr-مدارهای کاربردی - ساعت دیجیتالی به همراه الارم با استفاده از DS1307 با




برچسب :