بیابان های میناب زیر پای وانت شرقی

 بیابان های میناب زیر پای وانت شرقی

آزمایش تویوتا هایلوکس 2012  چهار چرخ متحرک

نوشته و عکس : مقداد صادقی

چاپ شده در مجله ماشین شماره 359

87360611612657906904.jpg

v998_Z3.jpg

تویوتا هایلوکس جزو آن دسته اتوموبیل هایی است که توانسته در مکان های مختلفی از جهان سرویس دهی نماید و از این حیث اکثراً آن را می شناسند . امروزه نیز این وانت کارکشته پس از هفت بار پوست اندازی تجربه ی حضور در بسیاری وقایع از جنگ لیبی گرفته تا برنامه ی تاپ گیر را در کارنامه ی خود می بیند.

هایلوکس ، این وانت ژاپنی در ایران نیز با نسل های چهارم و پنجمش که سال تولیدشان بازه ی 1984 تا 1998 میلادی را شامل می شود خودرویی شناخته شده تلقی می گردد . حال چند سالی است که پس از آزادسازی مجدد واردات خودرو پای نسل هفتم آن که از سال 2005 میلادی تا کنون تولید می شود ، به کشورمان باز شده است . و در این مدت دو فیس لیفت برای سال های 2008 و 2011 و یک بروزرسانی برای سال 2012 نیز روی آن پیاده شد. اینبار به بررسی همه جانبه ی نسخه ی بروزرسانی شده ی آن در چند کیلومتری دریا و در شهر میناب می پردازیم.

15389615390604863334.jpg

y365_C.jpg

دیدار نخست ، طراحی بیرونی:

در نگاه اول ، نخستین موضوعی که ذهن به سمت آن می رود قیاس این ظاهر نو با ظاهر نمونه ها ی قبل از به روزرسانی می باشد. از شانس خوب ما ، مالک خودرو یک دستگاه هایلوکس 2008 سفید رنگ را که در نهایت تمیزی حفظ شده بود ، در کنار این وانت قدبلند پارک کرده بود . در هایلوکس 2012 تغییرات کاملی را در قسمت جلو و عقب خودرو شاهد هستیم . به طوری که می توان گفت از ستون A تا دماغه ، بازطراحی شده است. چراغ ها ، پروژکتورها و درپوش موتور به نسبت قبل بسیار پخته تر به نظر می رسند و این طور احساس می شود که سادگی طرح در کنار نوعی چیدمان صحیح چهره ی هایلوکس را از روبرو گیراتر و به باور برخی عریض تر کرده است . در این بین امّا چراغ های هالوژن جلو به همراه جلو پنجره ی فلزی جدید که با فریم روشن براق و زمینه ی تیره ، لوگوی کمپانی را در اختیار دارند از تناسب خطی بسیار بی نقصی برخوردار گشته اند . فرم کلی سپر جلو تا اندازه ای شبیه به وانت تازه نفس فولکس واگن (آماروک) قالب گیری شده است و در نمونه ی مورد بررسی همرنگ بدنه است .گلگیرها همانند دیگر اعضای خانواده حالتی اغراق آمیز دارند و مجموعه تایرهایی به ابعاد 225/70R15c را حمایت می کنند. در نمای جانبی رکابی خوش ساخت دیده می شود که علاوه بر تسهیل امر سوار و پیاده شدن ، به زیبایی کلّی این قسمت هماهنگ با آینه های دارای راهنما و دستگیره های کرومی درب افزوده است. به نظر می رسد تویوتا با قرار دادن آپشن های جدید روی هایلوکس سعی دارد همچنان به روز بوده و خود را در میان رقبا بیشتر مطرح کند . هر چند تا به امروز با تکیه بر خدمات نسبتاً ارزان و وفور قطعاتش توانسته به راحتی جیب کمپانی را پرپول سازد.

26871374776608965625.jpg

u2111_B.jpg

عقب خودرو را مورد ارزیابی قرار می دهیم. چراغ های جدید وعمودی عقب از نوع شفاف بوده و هر کدام با نواری افقی و سفیدرنگ درون چراغ ، به دو بخش تقسیم شده اند . این نوار تقریباً هم طراز با سقف مجموعه ی نوشته ی تویوتا روی درب قسمت بار است. سپر عقب در این نسخه از نوع فلزی بوده که دارای محل مناسب قرارگیری پلاک  و سنسور دنده عقب است. در برخی تیپ های هایلوکس بنا به کاربری ، سپر عقب متفاوت بوده یا به کل حذف می شود . شیشه ی عقب همچنان حالتی عمودی داشته و قسمتی از آن با حرکت عرضی قابل باز شدن است. این وانت ژاپنی با دارا بودن طول ، عرض و ارتفاع به ترتیب 5260 ، 1835 و 1850 همگی به میلیمتر در کلاسی پایین تر از برادر درست جثه اش توندرا قرار می گیرد .در این جا بد نیست این موضوع را اضافه کنیم که این دو وانت اساس دو شاسی بلند بازار را تشکیل می دهند . به طوری که تویوتا فورچنر بر مبنای هایلوکس و تویوتا سکویا بر مبنای توندرا ساخته می شوند.

26446059941847408598.jpg

l8312_R.jpg

درون کابین:

درب خودرو را باز می کنم ، در همین ابتدا شیوه ی باز شدن درب مرا به یاد هایلوکس های نسل پنجم می اندازد. سازه ی درب سبک وزن بوده و برای باز و بسته کردن آن نیاز به نیروی زیادی نیست . حالت ورود به کابین به کمک دستگیره های داخلی روی ستون A همانند خودروهای SUV است. روی صندلی با روکش پارچه قرار می گیرم . حالت قرارگیری پشت فرمان تقریباً عمودی بوده ، دید به بیرون کاملاً مطلوب بوده و ادوات کنترلی در دسترس احساس می شوند . مورد دلچسب در خصوص کابین هایلوکس ، فضاسازی درون آن است که به خوبی صورت گرفته و احساس تنگی فضا به سرنشینان دست نمی دهد . مجموعه ی داشبورد از جنس پلاستیک بوده که  در بعضی نقاط آن از روکش های طرح چوب استفاده شده است. مجموعه ی کیلومترشمار و نشان دهنده ها درون سه استوانه ی درهم ادغام شده ، به زیبایی جای گرفته اند که در مرکز میزان سرعت ، سمت چپ دور موتور و در استوانه ی سمت راست نشانگر میزان سوخت و درجه ی آب موتور قرار گرفته اند . در مرکز مجموعه داشبورد  به ترتیب از بالا به پایین : ساعت دیجیتالی ، مجموعه ی چندرسانه ای با نمایشگر لمسی به همراه GPS ، DVD ، رادیو ، درگاه USB و AUX و نهایتاً مجموعه ی ادوات کنترلی سیستم تهویه ی مطبوع که با سه کلید دوار در کنار فلاشر قرار گرفته اند. داشبورد دو تکه بوده و هر تکه رنگی متفاوت دارد.

در بخش تحتانی مجموعه ی داشبورد قسمت هایی دیده می شوند که آماده ی نصب کلیدهای متطیل شکل فشاری هستند و در تیپ های فول تر هایلوکس و اتومبیل هم خونش فورچنر اشغال خواهند شد .که این پدیده نیز صرفاً برای کاهش هزینه ها و زمان تولید خودروها صورت می گیرد .در نهایت کابین هایلوکس 5 سرنشین را به راحتی در خود جای می دهد .و همچنین صندلی های قابل تاشدن ردیف عقب به صورتی طراحی شده اند که فضای پای سرنشینان عقب به شکل عجیبی مناسب از آب درآمده.

19625803477972519811.jpg

w432_V.jpg

آزمایش فنی:

با چرخاندن سوئیچ ، پیشرانه ی 4 سیلندر خطی 2/7 لیتری از نوع 16 سوپاپ تویوتا را از خواب بیدار می کنیم. این پیشرانه که با کد 2TR-FE شناخته می شود ، توانایی تولید 158 اسب بخار قدرت در 5200 rpm و حداکثر گشتاور 241 نیوتون متر در 3800  rpm را دارست. که در کنار گیربکس 5سرعته دستی به همراه دنده ی کمک ، جثه ی نه چندان سبک این وانت 1800 کیلوگرمی را به حرکت در می آورند. خودرو روی جاده بسیار بی صداتر از قبل شده است . پیشرانه به راحتی دور می گیرد اما بایستی پذیرفت که هایلوکس به گونه ای طراحی شده که گشتاور موتورش بیشتر مطرح است تا قدرت آن . در این کلاس انتظار شتاب اولیه ی آنچنانی را از خودروها نمی توان داشت اما باز هم این تویوتا دست و پا بسته نشان نمی دهد و اگر قدری وزنش کمتر بود شرایط بهتر می شد اما اکنون نیز قابل قبول است .

15856104667784387130.jpg

اگر همچنان به فشار بر پدال گاز اصرار ورزیم نهایتاً هایلوکس فقط تا سرعت 170 کیلومتر  از ما حرف شنوی دارد. در حالت ایده آل این وانت ژاپنی میتواند با یک باک پر (76 لیتر) حدود 740 کیلومتر طی طریق کند و به طور ترکیبی حدود 10/8 لیتر سوخت اعلا را نوش جان نماید. .در حین حرکت تکان هایی در قسمت عقب آن احساس می شود که علتی جز استفاده از سیستم تعلیق فنر شمش روی محور عقب ندارد و این موضوع برای یک وانت و بنا بر کاربری اش امری طبیعی است. خودروی مورد آزمایش دارای فرمان راک اند پینیون با پشتیبانی از سیستم هیدرولیک بوده که در کنار سیستم تمام چرخ متحرک و  تجهیز به ترمزهای ضد قفل در مسیرهای پرپیچ و خم چسبندگی خوبی را بر روی جاده عرضه میکند. اما باز هم در صورت فشار بیشتر بر پدال گاز و فرمان دهی نامناسب به سبب ارتفاع زیاد خودرو ، خواهید توانست راحت تر از آنچه فکر می کنید آن را چپ کنید !.

22434449678315681304.jpg

خودرو روی جاده نمی تواند مورد جذاب بیشتری را برایمان نمایان سازد . پس به پیشنهاد مالک آن را به مسیرهای ناهموار می بریم تا ببینیم تویوتا هایلوکس چه دارد که اینقدر مورد پسند نیروهای نظامی ، شورشیان و کلاً ره پیمایان خارج جاده قرار گرفته است . دیری نمی گذرد که هایلوکس با گذر از پستی بلندی های مسیر که تر کیبی از سنگ، شن و ماسه است به سوال ما پاسخ می دهد . در این زمینه اما نمی توان از پیشرانه ی مناسب ، ارتفاع قابل قبول از سطح زمین ، زاویه ی ورود و خروج مناسب که به ترتیب برابر 30 و 23 درجه و رانندگی دلچسب مالک که خود تا به حال چندین مدل تویوتا را مورد استفاده قرار داده و دست به فرمان بسیار خوبی نیز داشت ، غافل شد .

x4553_Z.jpg

اگر شرایط باز هم سخت تر شد ، نگران نباشید .چرا که دنده کمک تعبیه شده در هایلوکس به داد شما خواهد رسید!. پیشنهاد سازنده انتخاب حالت L4 برای مسیرهای خشک و ناهموار و  H4 برای مسیرهای خیس و لغزنده است.

42964032649111273230.jpg

نتیجه گیری:

نهایتاً تویوتا هایلوکس دوکابین 2012 هنوز هم یک خودروی کار تلقی می شود که با فضای باری به ابعاد میلیمتری 1520 برای طول ،1515 برای عرض و 450 برای ارتفاع ؛ برای خدمات تعریف شده اش آمادگی خواهد داشت . تویوتا هایلوکس خودرویی است با دوام اما چند نژادی که همینک تایلند آن را برای بازار خاورمیانه و استرالیا ، افریقای جنوبی آن را برای بازار اروپا و جنوب آفریقا ؛ و آرژانتین آن را برای بازار آمریکای لاتین تولید می کنند. این خودرو با تنوع زیاد تیپ ها و پیشرانه ها نیاز اغلب مشاغل را پاسخگو خواهد بود . امّا به جهت قیمت غیرمنطقی در بازار کشورمان از کاربری خود فاصله یافته وجدیداً به عنوان خودروی قشر مرفّه دیده می شود . به طوری که در زمان نگارش این مطلب بهایی بیش از 100 میلیون تومان را با خود یدک می کشد !. هایلوکس در سطح جهان با رقبایی چون فورد رنجر ، مزدا بی تی 50 ، میتسوبیشی تریتون ، نیسان ناوارا ، فولکس واگن آماروک و شورلت کلرادو به رقابت می پردازد که به نظر در زمینه ی صرفه ی اقتصادی برنده خواهد بود .

58825453933792140895.jpg

q219_Z12.jpg

در خاتمه از همکاری صمیمانه ی مالک محترم اتوگالری کالسکه میناب  آقای حسین سالاری و فرزندشان و آقای علی مالکی زاده که در تهیه ی این گزارش یاورمان بودند کمال سپاس را داریم.


مطالب مشابه :


وانت تـونـــدرا

اما مطلب امروز درباره ی یکی از محصولات تویوتا تراکز (قسمت کامیون و خودروهای باری تویوتا) به




بیابان های میناب زیر پای وانت شرقی

Meghdad Sadeghi - بیابان های میناب زیر پای وانت شرقی - آزمایش گر و نویسنده ی حوزه خودرو




سقوط یکدستگاه وانت تویوتا در دره باعث مرگ 3 نفر شد

زیرکوه 22 +2 - سقوط یکدستگاه وانت تویوتا در دره باعث مرگ 3 نفر شد - خبری -تحلیلی - انتقادی -همه




تویوتا هایلوکس 2013

تویوتا وانت مشهور Hilux خود را با تغییرات و فیس لیفت جدیدی برای سال 2012 روانه بازار خواهد نمود.




وانت تندر 90 +مشخصات فنی

شهر خودرو - وانت تندر 90 +مشخصات فنی جدیدترین قیمتهای خودروهای وارداتی تویوتا و




مدل هاي موجود تويوتا (Toyota)

تویوتا - کرولا در گروه وانت ها (Pickup) قرار دارد و در دو اتاق دو کابین (Double Cab) وتک کابین (Single Cab)




تویوتا 2f

نمایشگاه اینترنتی اتومبیل - تویوتا 2f - 09379190531 تویوتا وانت 2F استان: کردستان




جدول سهمیه‌بندی بنزین انواع خودرو و موتور سیکلت

وانت تویوتا 1600، 2000 و مزدا وانت نیسان، زامیاد و سایپا، تراکتور، کامیون، کشنده، کامیونت




مشخصات کاپرا "گروه بهمن"

ترمز جلو کاپرا دیسکی و عقب کفشکی است و این وانت دو کابین خودرو های تویوتا را طراحی و




راهنمای شماره موتور و شاسی در اتومبیل ها

وانت ایسوزو. تنه وانت مسقف تویوتا. تنه سیلندر سمت چپ قسمت




برچسب :