What Wi-Fi is and how it works

- رادیو هایی که در سیستم Wi-Fi مورد استفاده قرار می گیرند، قابلیت تغییر فرکانس را دارا هستند. مزیت این ویژگی در آن است که موجب جلوگیری از ایجاد تداخل کار سیستم های مختلف Wi-Fi در نزدیکی هم می شود.

به دلایلی که ذکر شد، سیستم های رادیویی Wi-Fi ظرفیت و سرعت انتقال داده با لاتری را نسیت به رادیو های واکی – تاکی دارند، این سرعت ها برای استاندارد 802.11b تا 11 مگابایت بر ثانیه و برای 802.11a و 802.11g در حدود 30 مگابایت بر ثانیه است.

 

ترکیب سیستم Wi-Fi با رایانه

امروزه اغلب رایانه های لپ تاپ مجهز به سیستم Wi-Fi داخلی هستند و در غیر این صورت نیازمند نصب یک کارت Wi-Fi بر روی لپ تاپ و یا رایانه رومیزی خود خواهیم بود. شما می توانید یک کارت Wi-Fi در سیستم 802.11a یا 802.11b و یا 802.11g تهیه کنید که البته نوع 802.11g نسبت به تجهزات 802.11b از سرعت بالاتری برخوردار است. برای لپ تاپ ها این تجهیزات در قالب کارت های PCMCIA که در محل مخصوص خود نصب می شوند و یا به صورت اتصال خارجی از طریق یک درگاه USB عرضه می شوند.

برای رایانه ها رومیزی، می توانید از کارت های PCI و یا درگاه USB برای این منظور استفاده کنید. پس از نصب این تجهیزات کاربر قادر است تا در مکان هایی که اینترنت به شکل بدون سیم ارائه می شود با داشتن یک اشتراک، از خدمات بهره گرفته و به شبکه متصل شود.

 

وای-فای، مخفف عبارت Wireless Fidelity است و استانداردي از زيرمجموعه Bluetooth است و تحت آن ارتباطى با قدرتى بيشتر از خود Bluetooth ايجاد خواهد شد. ارتباط Wi-Fi بيشتر بر پايه ارتباط شبكه اينترنت به صورت بى سيم تاكيد مى كند و همين امر باعث محبوبيت بسيار زياد آن شده است با استفاده از اين تكنولوژى به راحتى در مسافرت، هواپيما و يا هتل مى توان از طريق Laptop به اينترنت متصل شد. Wi-Fi كه همان استاندارد IEEE802.11 است در مدل هاى ۸۰۲.11a و ۸۰۲.11b مورد استفاده قرار مى گيرد و استاندارد اصلى آن IEEE802.11b است. در اين مدل حداكثر سرعت انتقال اطلاعات ۱۱Mbps است و از فركانس راديويى ۴/۲ گيگاهرتز استفاده مى كند. براى سرعت بخشيدن به اين استاندارد مدل ديگرى نيز به نام ۸۰۲.11b+ ايجاد شده كه سرعت انتقال را تا ۲۲mbps افزايش مى دهد. در مدل ۸۰۲.11a سرعت اطلاعات حدود ۵۴mbps است و از فركانس ۵۰GHz استفاده مى شود. به طور حتم اين مدل در آينده اى نه چندان دور جاى ۸۰۲.11b را خواهد گرفت.

تكنولوژي واي فاي: عصر ظهور اينترنت در همه جا


 * كاربردهاي wi-fi
    تكنولوژي wi-fi علاوه بر استفاده در ارتباط رايانه هاي شخصي در اتصال به اينترنت به صورت بي سيم امكان استفاده از هر شبكه ديگري را نيز دارد. به عنوان نمونه در تلفن هاي همراه نسل جديد امكان اتصال به اينترنت از طريق wi-fi فراهم شده است. همچنين
    wi-fi به عنوان راه حلي مؤثر به منظور توسعه شبكه هاي داخلي، بدون صرف هزينه سيم كشي مطرح شده است. دو تكنولوژي
    wi-fi و Bluetooth به عنوان رقباي يكديگر در شبكه هاي بي سيم مطرح شده اند و هم اكنون نيز رقابت آنها در حال افزايش است اما هدف اين دو فناوري يكسان نبوده و هر كدام هدف جداگانه اي را در پيش گرفته اند.
    Bluetooth براي استفاده در شبكه هاي بي سيم كوچك در نظر گرفته شده است كه داراي مصرف پائين برق و برد كوتاه تري است اما wi-fi براي استفاده در شبكه هاي بي سيم متوسط با برد و پهناي باند وسيع تري مطرح شده است.
    تكنولوژي wi-fi در باندهاي راديويي ۲‎/۴ و ۵ گيگاهرتز فعال است و مي تواند سرعتي در حدود Mbps ۱۱ تا Mbps ۵۴ داشته باشد اما در مقابل Bluetooth تنها سرعتي در حدود kbps ۷۲۰ را دارد.
    علاوه بر مواردي كه در بالابه آن اشاره شد سرويس
    voip( (voice over Internet protocol
    انتقال صدا از طريق تكنولوژي اينترنت ـ كه امكان برقراري تماس تلفني روي شبكه هاي رايانه اي را مقدور مي سازد نيز از wi-fi بهره مي گيرد. با استفاده از Dual Mode Telephony دستگاه هاي تلفن همراه نيز قادر خواهند بود با استفاده از تكنولوژي wi-fi تماس هايي با كيفيت تكنولوژي سلولي را برقرار سازند و بدين ترتيب شما هم امكان اتصال به اينترنت را روي گوشي خود خواهيد داشت و هم امكان مكالمه تلفني را.
    * تفاوت هاي سيگنال ها در سيستم wi-fi
    ۱ـ راديوهاي موجود در سيستم wi-fi قابليت تغيير فركانس را دارا هستند كه خود سبب جلوگيري از ايجاد تداخل كار سيستم هاي مختلف wi-fi در نزديكي هم خواهد شد.
    ۲ـ راديوهاي wi-fi از انواع مختلفي از تكنيك هاي كدگذاري اطلاعات استفاده مي كند كه نتيجه آن افزايش نرخ سرعت تبادل داده ها است.
    ۳ـ راديوهاي سيستم wi-fi با استفاده از استانداردهاي ‎/۱۱b ۸۰۲ و ۱۱a ‎/ ۸۰۲ كار مي كند كه عمل ارسال سيگنال ها روي فركانس ۲‎/۴ و ۵ گيگاهرتز صورت مي گيرد.
    * دلايل رشد wi-fi
    شبكه هاي مبتني بر wi-fi راه موفقيت و پيشرفت را در پيش گرفته است. تعداد كاربران تكنولوژي wi-fi كه در سال ۲۰۰۰ در حدود ۲‎/۵ ميليون نفر بود اكنون به ۱۸ ميليون كاربر رسيده است و مي رود تا مسير رشد و پيشرفت خود را ادامه دهد، از مهم ترين دلايل رشد تكنولوژي wi-fi مي توان به موارد زير اشاره كرد:
    ۱ـ پشتيباني شركت هاي مختلف: شركت هاي بزرگ و معتبري همچون مايكرو سافت، اينتل، سيسكو و آي بي ام بشدت مشغول كار روي تكنولوژي wi-fi هستند و سرمايه گذاري هاي هنگفتي نيز در اين زمينه انجام داده اند به عنوان نمونه شركت اينتل سيصدميليون دلار براي توسعه صنعت wi-fi بر روي Centrino سرمايه گذاري كرده است.
    ۲ـ توسعه ارتباطات باند پهن: استفاده از فناوري wi-fi سبب توسعه شبكه هاي باندپهن شده است به گونه اي كه در سال جاري حدود ۳۰ درصد رشد در زمينه باندپهن مشاهده شده است.
    ۳ـ شبكه هاي بزرگ ملي: هم اكنون در برخي از كشورهاي دنيا شبكه هاي بزرگ و ملي wi-fi در حال فعاليت هستند به عنوان نمونه در كشور آمريكا چهار شبكه
    cometa Networks،voice stream، Toshiba و Boingo مشغول سرويس دهي به كاربران هستند.
    ۴ـ تجهيزات آماده: شركت هاي توليدكننده سخت افزار در سال هاي اخير همراه با سخت افزارهاي خود لوازم و متعلقات مورد نياز سيستم هاي wi-fi را نيز به صورت آماده در اختيار مشتريان قرار مي دهند و ديگر نيازي به تهيه اين وسايل از بازارهاي رايانه به صورت جداگانه وجود ندارد. هم اكنون شركت هاي TIVO، Toshiba، Dell و ... در رايانه ها و قطعات توليدي خود تكنولوژي wi-fi را گنجانده اند. بر طبق اعلام شركت هاي سخت افزاري در دو سال آينده همه رايانه هاي همراه (Laptop) به تجهيزات wi-fi مجهز خواهند شد.
    ۵ـ گسترش شبكه: پيشگامان صنعت
    wi-fi در همه نقاط دنيا بشدت در حال توسعه شبكه ها هستند، به عنوان نمونه در پارك ها، رستوران ها، اماكن تفريحي و گردشگري اين تكنولوژي به چشم مي خورد.
    ۶ ـ كاهش قيمت ها: هم اكنون قيمت تجهيزات wi-fi در نقاط مختلف دنيا سير نزولي را آغاز كرده است و به نصف كاهش يافته است و همين كاهش قيمت ها سبب گرايش بيشتر افراد به سوي تكنولوژي wi-fi خواهد شد.
    ۷ـ نوآوري هاي بيشتر: تكنولوژي wi-fi به دليل تازه وارد بودن به سرعت در حال پيشرفت است. شركت هاي اينتل و
    Mash Networks در حال ساخت آنتن هايي هستند كه نسبت به آنتن هاي فعلي محدوده بيشتري را پوشش مي دهد به علاوه شركت هاي سازنده گوشي تلفن همراه نيز در حال ساخت گوشي هايي با امكانات wi-fi مي باشند.
    * هزينه
    تجهيزات مورد استفاده در شبكه هاي كابلي نسبت به تجهيزات مورد استفاده در شبكه هاي بي سيم ارزان تر است اما با توجه به رشد روزافزون شبكه هاي بي سيم قيمت تجهيزات آن نيز در حال كاهش است.
    * كارآيي
    شبكه هاي كابلي داراي بالاترين كارآيي هستند، ابتدا پهناي باند ۱۰Mbps در اين شبكه ها رواج داشت اما با گذشت زمان اين سرعت به پهناي باند ۱۰۰Mbps و سپس ۱۰۰۰Mbps افزايش يافت. هم اكنون سوئيچ هايي با پهناي باند ۱Gbps در بازار وجود دارد. اما در مقابل شبكه هاي بي سيم با استاندارد ‎/۱۱b ۸۰۲ وحداكثر ۱۱Mbps و با استاندارد ۱۱a ‎/ ۸۰۲ پهناي باندي در حدود ۵۴Mbps دارد و در استانداردهاي جديد اين سرعت به ۱۰۸Mbps افزايش يافته است. علاوه بر فاكتور سرعت و پهناي باند، فاصله نيز از ملاك هاي مهم در سرعت ارسال داده ها در شبكه ها مي باشد. با توجه به اين كه فناوري wi-fi به فاصله حساس مي باشد و تنها در فواصل زير يكصدمتر قابل به سرويس دهي مي باشد، نبايد از اين تكنولوژي در فواصل بالاي يكصدمتر و يا در مكان هايي كه موانع فيزيكي دارد استفاده كرد.
    * اطمينان پذيري
    شبكه هاي كابلي در مقابل شبكه هاي بي سيم از اطمينان بيشتري برخوردار هستند اما در موقع راه اندازي بايد تجهيزات را به درستي نصب كرد تا در آينده مشكلي در سرويس دهي شبكه به وجود نيايد، به علاوه تجهيزات بي سيم مشكلات خاص خود مانند قطع شدن هاي پياپي، تداخل امواج الكترومغناطيسي ـ تداخل با شبكه هاي بي سيم مجاور و غيره را دارند كه روند رو به رشد آن بيانگر بهبود ضعف ها و كمبودها در شبكه است.
    * امنيت
    در شبكه هاي كابلي به دليل وجود Firewall (ديواره آتش) امنيت بيشتري وجود دارد در حالي كه در شبكه هاي بي سيم به دليل استفاده از هوا به عنوان بستري براي انتقال اطلاعات، بدون داشتن تكنيك خاصي براي رمزنگاري و نيز رمزگشايي اطلاعات، امنيت اطلاعات به خطر مي افتد و لزوم به كارگيري تكنيك هاي رمزنگاري (wired Equivalent privacy)WEP سبب افزايش امنيت اطلاعات در اين شبكه ها مي شود.
    * نتيجه گيري
    شايد بتوان wi-fi را نجات دهنده شبكه هاي بي سيم دانست و با وجود اين تكنولوژي مشكلات شبكه هاي بي سيم از بين برود اگر wi-fi با همين سرعت كنوني به حركت خود ادامه دهد بزودي شاهد حضور شبكه ها و اينترنت در همه جاي دنيا خواهيم بود. مكان هايي كه تاكنون اينترنت را از طريق dialup نيز تجربه نكرده اند به يك باره اينترنت را از طريق wi-fi دريافت مي كند. اگر بتوان wi-fiرا به تجارتي پرسود و پررونق تبديل كرد، شايد بتوان عصر wi-fi را همان عصر ظهور اينترنت در همه جا دانست، آرزويي مانند پرواز براي انسان ها


مطالب مشابه :


راهنمای وایرلس

مطالعه اسناد و فایل های pdf به کسانی که تا حدودی با انواع شبکه آنتن های وایرلس




دانلود کتاب "امنیت در شبکه های وای فای"

نام کتاب: امنیت در شبکه های وای فای . نویسنده: جواد حاجیان نژاد. تعداد صفحات: ۱۰۲ صفحه




What Wi-Fi is and how it works

آشنایی با شبکه های بی سیم وایرلس و شبکه های بی سیم 2 چند تا pdf درباره




آموزش راه اندازی مودم وایرلس tp-link مدل td-w 8901

نامی است که روی مودم میگذارید و هنگامی که برای شبکه وایرلس جستجو شبکه های pdf تولیدی در




راه‌اندازی VPN Server در ویندوز ۲۰۰۳ (بخش اول )

( با اعمال تنظیماتی از مودم بجای یکی از کارت های شبکه وایرلس و شبکه های چند تا pdf




محدوده قیمت تجهیزات شبکه:

ده نکته در مورد امنیت شبکه های بی وایرلس و شبکه های بی سیم 2 چند تا pdf درباره




آموزش اشتراک گذاری اینترنت بین لپ تاپ و گوشی موبایل از طریق وایرلس

حال اگر با گوشی خود شبکه های وایرلس را جستجو نمایید شبکه وایرلس آموزش تبدیل Wordبه PDF با نرم




برچسب :