شرکت هم نوردان در همایش محیط زیستی به مناسبت روز جهانی تالابها

جمعه10 بهمن روز جهانی تالاب ها همایشی در تالاب گاو خونی و روستای ورزنه برگزار شد. در این همایش تعداد زیادی از دانشگاهیان طبیعت دوستان افراد فرهنگی و همچنین مردم محلی شرکت داشتند. هم نوردان گروه دنای اصفهان نیز که همیشه حامی محیط زیست بوده و هستند در این همایش شرکت نمودند(لازم به ذکر است که برنامه خارج از برنامه های رسمی گروه بوده است). این همایش که ابتدا در قالب یک طرح  از طرف جمعیت زنان مبارزه با محیط زیست مطرح شد به همت و همکاری ایشان و نهاد های مردمی سازمان محیط زیست وشورای اسلامی شهرستان ورزنه ومیراث فرهنگی و دانشگاه  پیام نورو آموزش وپرورش ورزنه  تشکیل شد. در این همایش سخنرانی ها همه در جهت اطلاع رسانی از وضعیت تالابها در ایران و شرایط آبی کشور و نیاز به مدیریتی دلسوزانه  برای حفظ محیط زیست بود.اولین سخنران آقای دکتر عیسی کلانتری بود(دبیر کل خانه کشاورز/عضو شورای عالی آب و کشاورزی کشور)  که آمار نگران کننده ای ازوضعیت منابع آبی کشور بیان نمودند. ایشان ذکر کردند که به دلیل بی توجهی به عواقب کار آب برای مصارف غیر ضروری قبل از رسیدن به اصفهان هدر میرود ودر پایان ذکر کردند برای نجات تالاب گاو خونی باید حق آبه گاو خونی به تالاب برگردانده شود. سپس آقای رضا خلیلی سخنان پرشوری در زمینه ضرورت  انجام اقدامات سریع و مدبرانه برای احیا تالاب ها  ایراد کردند. مجری برنامه آقای سلطانی نیز با سخنانی دلسوزانه ازمسئولین خواستند که به شرایط اسف بار کم آبی توجه مسئولانه تری داشته باشند. سخنرانی ها گویای این واقعیت بود که خشکی تالاب ها نه تنها بر روی اکوسیستم منطقه اثر سویی دارد بلکه به اقتصاد مردم منطقه و همچنین سلامت جامعه نیزآسیب میرساند.چرا که خشکی تالاب باعث ایجاد شوره زار شده وباد این شوره زار را به ریز گرد های تبدیل میکند که میتواند مشکلت تنفسی ایجاد کنند با توجه به اینکه سالها فاضلاب کارخانه ذوب آهن به زاینده رود می ریخت مواد و فلزات در این تالاب روسوب کرده و ریز گردهای حاصل از خشکی آن با باد بر سر مردم منطقه خواهد ریخت و جامعه با سونامی سرطان مواجه خواهد شد. درپایان خواسته شد حق آبه گاو خونی به آن برگردانده شود.  برنامه با پذیرایی و ساز محلی در محل تالاب پایان یافت و شرکت کنندگان برای ادامه همایش به سمت ورزنه حرکت کردند.

در ورزنه دانشگاه پیام نور پذیرای شرکت کنندگان جهت نهار بود.بعد از ناهار عکس های گرفته شده توسط آ قای خلیلی و دیگر عکاسان که روزگار آبادانی و احتضار تالاب گاو خونی را به تصویر کشیده بودند همه را تحت تاثیر قرار داده وغمی بر دلها نشانده بود. دیده میشد چشمهایی که با دیدن عکس ها اشک در آنها حلقه می بست. 

  مرحله بعدی همایش در سالن آموزش و پرورش برگزار شد آقای مهندس ظهرابی مطالب ارزندهای فرمودند و دکتر خلیلی نیز در رابطه با مواد وفلزات رسوب شده(سالهای قبل فاضلاب ذوب آهن به گاو خونی ریخته میشد) در تالاب که بدنبال خشک شدن آن این مواد توسط ریز گردها با باد به شهر ها برده شده ومیتواند آسیب های جدی به سلامتی مردم منطقه وارد کند صحبت کردند .

 در جریان سخنرانی ها احساس میشد که همه چیز نا امید کننده است ومدام پرسشی در ذهن نجوا میکرد. چه باید کرد؟!  چشمهایم می چرخید . آیا واقعا  جز تسلیم در برابر قوه قهریه طبیعت  نمی توان  کاری کرد؟! آیا باید تسلیم شد و چشم بر آسمان دوخت و درحسرت باران سوخت؟ که ناگهان جمله ای بر روی پرده  توجه مرا جلب کرد. جمله ای که سخنران بعدی ابتدا بر روی پرده نمایش داد و شروع به سخن کرد.

همیشه راهی وجود دارد

 و بدنبال آن آقای زارع شروع به سخن کردند و توضیح دادند چه گونه تالاب خشک شده کمجان در استان فارس از سال 88 تا 92 با تلاش های مردمی و البته مسئولین دلسوز از قبیل مهندس ظهرابی دوباره احیا شد. عکس ها که خیلی گویا بود تالاب مرده کمجان را درابتدا نشان میداد که تبدیل به یک شوره زار وسیع شده بود و سپس تلاش های مردمی که بیل به دست گرفته و آب بند می ساختند برای جمع کردن آب باران وعکس هایی که نشان  میداد چه گونه مردم آب به تالاب میریختند و کم کم بوته ها سبز شد و پرندگانی که به تالب بازگشتند. درحین نمایش عکس ها آقای زارع از مصائبی که متحمل شدند وحتی مسائلی که باعث شد  پای ایشان به دادگاه ها کشانده شود صحبت کردند امادیدن عکس ها که بتدریج سبز شدن تالاب و برگشت پرندگان را نشان میداد کم کم امیدی را در دل حضار زنده میکرد امیدی که با نشان دادن اخرین عکس تبدیل به شور و هیجانی درجمعیت شد و حضاررا در حالیکه چشمانشان لبریز ازشوق بود از جا بلند کرده واداربه کف زدن و  تشویق طولانی کرد.

و اماآخرین عکس تصویر دختر بچه ای را نشان میداد که با دوربین به نیزار های تالاب که حالا دو برابر قد او شده بودند  نگاه میکرد .بله تالاب دوباره زنده شده بود! و من در حالیکه اشک در چشمانم حلقه بسته بود به یاد شعر زیبای سیمین بهبهانی افتادم

دوباره میسازمت وطن اگر چه با جان خویش

ستون به سقف تو میزنم اگر چه با استخوان خویش....

 سخنران بعدی دکتر خاتون آبادی بود که بقدری متاثر شده بود که سخنرانی خود را ارایه نداد و به جای آن شعری خواند برای زاینده رود در پایان خواستار برگرداندن حق آبه گاو خونی شد. سپس شعری طنز توسط مجری خوانده شد که اگرچه به غمها وحقایق دردناک اشاره داشت  اما امیدی روشن را در دل میپرورانید. در پایان مهندس ظهرابی به تنی چند افرادی که در زمینه محیط زیست و تالاب گاو خونی  مانند رضا خلیلی و خانم شجاعی( خبرنگار) جوایزی تقدیم کردند. به امید سر سبزی و آبادانی سرزمینمان ایران.

 گزارش: مریم حیدری        

 


مطالب مشابه :


گزارش برنامه دریاچه دم اسب-14/4/92

گروه كوهنوردي آريوبرزن شيراز گروه کوهنوردی ذوب آهن اصفهان. گروه کوهنوردی آریوبرزن




شرکت هم نوردان در همایش محیط زیستی به مناسبت روز جهانی تالابها

(سالهای قبل فاضلاب ذوب آهن به گروه کوهنوردی دنا اصفهان كوهنوردي در ايران گروه




تمرین فنی-پشت مله22/1/93

گروه كوهنوردي آريوبرزن شيراز (بانوان) [email protected]




گزارش برنامه قله خامین7-9/1/93

گروه كوهنوردي آريوبرزن شيراز گروه کوهنوردی ذوب آهن گروه کوهنوردی آزادصفه اصفهان.




تمرین فنی-پشت مله29/1/93

گروه كوهنوردي آريوبرزن شيراز گروه کوهنوردی ذوب آهن گروه کوهنوردی آزادصفه اصفهان.




گزارش برنامه کوه بمو - 1/10/91

گروه كوهنوردي گروه کوهنوردی ذوب آهن در مسیر راه شیراز ـ اصفهان در جانب شمال




میدانید آهن چگونه بدست می آید

وبلاگ كوهنوردي - آهن فلزی است که در گروه 8 و دوره 4 جدول آگلومراسیون ذوب آهن اصفهان




غار چاه قلعه بندر(فهندژ)شیراز23/1/92

گروه كوهنوردي آريوبرزن شيراز - غار چاه قلعه بندر(فهندژ) گروه کوهنوردی ذوب آهن اصفهان.




افتتاح اولین موزه کوهنوردایران21/2/93

گروه كوهنوردي آريوبرزن




صعود جامعه پزشکی به بل 24/7/92

گروه كوهنوردي گروه کوهنوردی ذوب آهن ساعت 8:24 از پلیس راه شیراز به اصفهان گذر می




برچسب :