بخش دوم - انتخابات هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز

بخش دوم - انتخابات هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز (قسمت اول)

علی حامدتوسلی – وکیل دادگستری


همانطوریکه در بحث مقدماتی اشاره شد، یکی دیگر از انتخابات پیش روی وکلای دادگستری اختصاص به اعضای کانون وکلای دادگستری مرکز دارد وبا وجودیکه این انتخابات متوجه همه همکاران وکیل در سطح کشور نمی باشند ، در عین حال از جهات مختلف ابعاد وسیعی داشته و با انتخابات هیأت های مدیره کانونهای سایر استانها تفاوت و تمایز چشمگیر و فاحشی دارد که از آن جمله می توان به مواردی زیر اشاره کرد:

۱- از نظر کیفیت ، بدلیل شرکت و حضور بزرگترین و شاخص ترین اساتید حقوق کشور


۲- از جهت کمیت ، بجهت کثرت شرکت کنندگان ، در دوره بیست وششم بیش از ۳۵۰۰ نفر در انتخابات شرکت نموده و پیش بینی میشود در دوره بیست وهفتم این عدد از مرز ۴۰۰۰ نفر نیز بگذرد.


۳- بجهت گستردگی و وسعت سرزمینی واینکه بیش از نیمی از وکلای سراسر کشور در حوزه کانون وکلای دادگستری مرکز اقامت دارند ،و البته  با توجه به اینکه هنوز استانهای سیستان وبلوچستان ، یزد، هرمزگان، سمنان والبرز از کانون مرکز جدا نشده اند ملاحظه خواهیم کرد این وسعت و گستردگی بعضاً شعاعی بیش از هزار کیلومتری را در برمیگیرد.

۴- واز همه مهمتر از نظر انتخاب شوندگان ، اعضاء هیأت مدیره بعد از توفیق انتخاب و تشکیل هیأت مدیره علاوه بر احساس مسئولیت در مقابل اعضاء کانون وکلای دادگستری مرکز به نوعی خود را در قبال جامعه وکلا و همکاران سراسر کشور مسئول احساس خواهند کرد و در برابر کلیه مسائل ، مشکلات و حوادث احتمالی پیش روی وکلای دادگستری باشدت و با تمام توان وقدرت عکس العمل نشان داده و تلاش می نمایند با برقراری تماس ،ارتباط و تشکیل جلسات متعدد با مقامات قضائی و نمایندگان مجلس به نحوی رسالت ملی خود را انجام دهند.


مطابق مصوبه جلسه مورخ ۱۵/۸/۹۰ هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز سرکار خانم نوابه اسپهبدی ، جناب آقای فضل ا.. قدس ، جناب آقای فرخ امین زاده ، جناب آقای عبدا..مؤذنی ، جناب آقای دکتر ابراهیم احدی و جناب آقای دکتر محمد اختراعی صناعی بعنوان هیأت نظارت بر انتخابات بیست و هفتمین دوره انتخابات کانون وکلای دادگستری مرکز انتخاب شدند تا زمینه مقدماتی انتخابات پیش رو را فراهم کنند .
پس از انتشار آگهی هیأت محترم نظارت بر انتخابات وآغاز ثبت نام داوطلبان ، تاکنون تعدادی از همکاران اقدام به اعلام داوطلبی جهت عضویت در هیأت مدیره نموده و خوشبختانه روزانه بر تعداد داوطلبان اضافه می شود.

علیرغم همه اوصاف مثبت فوق ، باید اضافه کرد ، با بررسی های انجام شده تعداد رأی دهندگان کانون وکلای دادگستری مرکز طی دوره های گذشته کمتر از ۵۰% واجدین شرایط می باشد و این امر ظاهراً محل ایراد است زیرا به طور معمول در کشورهای دموکراتیک ، چنانچه بیش از ۵۰% واجدین شرایط در رأی دادن شرکت نمایند آن انتخابات را مثبت ارزیابی نموده و تعداد رأی دهندگان را قابل قبول تلقی می نمایند. بنابراین سوال اینجاست که چگونه می توان تعداد شرکت کنندگان این قشر فرهیخته را با کمتر از ۵۰% ، قابل قبول دانست؟ اما با توضیحاتی که ذیلاً بیان خواهد شد توجه خواهیم نمود که شرکت کمتر از پنجاه درصدی رأی دهندگان در انتخابات کانون وکلا اگرچه ایده ال نیست ولی شاید قابل قبول باشد .
در این خصوص باید توجه داشت که شرایط ، وضعیت و نحوه برگزاری انتخابات کانون وکلای دادگستری با انتخابات های متعارف کشور  اعم  از انتخابات ریاست جمهوری ، مجلس شورای اسلامی یا شوراهای اسلامی شهرها و روستاها کاملاً متفاوت است.
در ارتباط با هر یک  از انتخابات های اخیر الذکر نه تنها تعداد صندوق های رأی بسیار زیاد می باشند ، بلکه تمهیدات مختلفی در نظر  گرفته می شود تا بتوان نسبت به جمع آوری آراء رأی دهندگان اطمینان حاصل شود و زمینه حضور  و شرکت آنان فراهم شود.به عنوان مثال تعداد صندوقهای آراء بقدری زیاد می باشند که هر رأی دهنده قادر است در شعاع صد الی دویست متری محل اقامت خود به  یک صندوق رأی دسترسی پیدا کند. مزید بر آن برابر مقررات علاوه بر صندوق  های ثابت ، حدود پنج درصد صندوق  سیار برای  هر حوزه انتخابی در نظر  گرفته می شود.
از طرف دیگر مسئولین اینگونه صندوقهای سیار موظف و ملزم می شوند، جهت جمع آوری آراء مردم صندوقها را به بیمارستانها و محلاتی که کارمندان شیفت کار حضور دارند و نیز به محل نگهداری سالمندان و حتی به منازلی که دارای افراد مریض می باشند و امثال آن برده و زمینه اخذ آرای رأی دهندگان را فراهم نمایند.
به طور معمول برای دور دست ترین روستاها وحتی برای کم جمعیت ترین  آنان صندوق اخذ رأی درنظرگرفته می شود و برای مناطق صعب العبور حتی از امکانات هوائی و بالگرد نیز استفاده می شود و تمهیدات مختلف دیگر در نظر گرفته می شود.
اما برعکس در انتخابات هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری نه  تنها صندوقهای متعدد اخذ آراء وجود ندارد ، قانوناً نمی شود به جز یک محل که آنهم محل کانون وکلای دادگستری می باشد را جهت اخذ آراء رأی دهندگان استفاده کرد.
به طور نمونه در دوره گذشته ، در پی درخواست همکاران وکیل شهرستان کرج مبنی بر اینکه تعداد وکلای حوزه کرج بیش از ۶۰۰ نفر می باشند ، درخواست شد از سوی  هیأت نظارت بر انتخابات کانون ،صندوقی برای شهرستان کرج اختصاص داده شود که پس از بررسی انجام شده توسط هیأت مدیره وقت و هیأت نظارت برانتخابات باین نتیجه رسیدند که قانوناً این امر امکان ندارد و با درخواست وکلای شهرستان یاد شده مخالفت گردید
.

نقل از وبسایت کاسپین


مطالب مشابه :


انتخاب اعضای هیئت رئیسه کانون وکلای دادگستری استان البرز

آدرس موقت کانون وکلای استان البرز: کرج- بلوار طالقانی شمالی- روبروی فروشگاه تعاونی




تفاهم نامه کاری کانون وکلای استان البرز و آنکارا امضا شد / ویرایش دوم

وکلای ملت - ۵ - تفاهم نامه کاری کانون وکلای استان البرز و آنکارا امضا شد / مهر - صنفی خبری تحلیلی




منابع وزمان برگزاری سال 1390 آزمون کانون وکلا اعلام شد

رئیس اتحادیه سراسری کانون‌هایی وکلای دادگستری شده و کانون وکلای کرج و سمنان نیز در




گردهمایی روابط عمومی کانون های وکلای دادگستری ایران در کرج

peyman law - گردهمایی روابط عمومی کانون های وکلای دادگستری ایران در کرج - وبلاگ حقوقی پیمان زمانی




اسامی کاندیداهای دومین هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری البرز

کرج- مدیر روابط عمومی کانون وکلای استان البرز گفت : ۱۶ داوطلب برای شرکت در دومین دوره




جشن نشای برنج انجمن گیلانیهای مقیم کرج در سالن فرهنگی رشد برگزار شد

وکیل البرز - صنفی ، حقوقي ، فرهنگي - جشن نشای برنج انجمن گیلانیهای مقیم کرج در سالن فرهنگی




گزارشی از مراسم جشن استقلال - کانون وکلای البرز / مهر

peyman law - گزارشی از مراسم جشن استقلال - کانون وکلای البرز / مهر - وبلاگ حقوقی پیمان زمانی - peyman law




نشانی محل برگزاری اختبار کتبی و شفاهی کانون وکلای البرز

وکیل البرز - صنفی ، حقوقي ، فرهنگي - نشانی محل برگزاری اختبار کتبی و شفاهی کانون وکلای البرز




بخش دوم - انتخابات هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز

وکالت نامه - بخش دوم - انتخابات هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز - حقوقی




برچسب :