چه کنیم تا شهری زیبا داشته باشیم

 

به نام خداوند جان آفرین                              حکیم سخن در زبان آفرین

چه کنیم تا شهری زیبا داشته باشیم

مقدمه

با توجه به نیاز بشر به همدیگر و برای زندگی هر چه بهتر،با حضور خانواده در کنار یکدیگر شهرهای کوچک وبزرگ بوجود امدند.شهر زیبا،مستلزم داشتن امکانات و همکاری تک تک شهروندان ومسئولان آن شهر می باشد.

برای شهری زیبا باید از فرد فرد جامعه شروع کرد،در واقع هر شخص نقش محوری میتواند داشته باشد.شعار شهر ما، خانه ما موضوع را روشن میکند.یعنی آن جوری که در نظافت وراحتی خانه تلاش میکنیم باید نسبت به شهر نیز آنگونه باشیم .

تاریخچه1

دشت مغان در آذربایجان مثل نگینی بر تارک میهن اسلامی میدرخشد.دشت مغان در شمال غربی ایران ودر سمت غربی دریای مازندران ودر شمال استان اردبیل قرار دارد که به وسیله رودخانه ارس به دو قسمت شمالی، که در خاک شوروی سابق واقع شده که به آن دشت میل یا میل مغان نامیده می شود.ودر قسمت جنوبی آن در خاک جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.مساحت کل منطقه مغان ایران 1/5808 کیلومتر مربع که شامل شهرستانهای پارس آباد،بیله سوار، گرمی می باشد.که سهم شهرستان بیله سوار مساحتی با 1945کیلومتر مربع می باشد.

 

1-برداشتی آزاد از کتاب دشت مغان در گذرگاه تاریخ،تالیف شادروان احد ناصری بیله سوار.

 

 

علاوه بر مکتوبات تاریخی،آثار وشواهد دیگری نیز موجود هست که نشان می دهد،تاریخ ایران در قرون متمادی ریشه دارد.در این ارتباط باید گفت قلعه دختر (قیز قلعه سی)در کنار رودخانه برزند که در 30کیلومتری گرمی قرار دارد، (به شماره ثبت 629) متعلق به دوره اشکانی وساسانی است.و مهمتر از اینها در پیرامون بیله سوار،ظروف سفالی متعلق به حجر قدیم وجدید و نیز اثار یک تجمع انسانی ماقبل تاریخ ،که در آن انسانهادر غار زندگی می کردند و بقایای یک شهر کندوی زنبوری اکتشاف گردیده اند.

"مواردی که ما را قادر می سازد ،در ساختن شهری زیبا سهیم باشیم"

1-زباله های خود را در بسته های نایلونی و در مواقعی که مامورین شهرداری مراجعه می کنند در مکان خود قرار دهیم.

2-سعی در پاکیزگی و تمیز نگه داشتن کوچه ومحل زندگی خود کنیم.

3-به کسانی که توجه به پاکیزگی شهر نمی کنند،تذکر بدهیم.

4- نباید انتظار بیش از حد،از مسئولان داشته باشیم و از کارهای کوچک وجزئی که می شودانجام داد،دریغ نکنیم.

5-با گسترش ساختمانهای بزرگ، فرهنگ آپارتمانی را رعایت کنیم.

6-آلودگی صوتی با وسایل نقلیه خود ایجاد نکنیم و فرهنگ استفاده از آن وسایل را نیز رعایت کنیم.

7-در حد ممکن نسبت به زیبا سازی در ودیوار خود اقدام کنیم.

8-تف وآدامس در کوچه و خیابان پرت نکنیم.( در بعضی کشورها بر آن جریمه سنگین وضع کرده اند)

9-خود را ملزم به اجرای قوانین و مقررات کنیم.و از ان سرپیچی نکنیم.

 

 

 

10-مشکلات محله را به صورت گروهیبحث و با مسئولان در میان بگذاریمو بی تفاوت نباشیم

11-از خدمت ارایه شده توسط مسئولین قدردانی کنیم،تا سعی وتلاش آنها نیز دو چندان شود.

کادر اداری: یکی از مهمترین بخش ها  را در شهرداری تشکیل می دهد، که برای بهتر و زیباتر شدن شهر،باید از کادر اداری تحصیل کرده در زمینه مختلف،با حفظ پیشکسوتان و افراد با تجربه و جذب جوانان با استعداد که در صدر آن شهرداری،امین را می طلبد.و این بخش کمال همکاری و تعامل مستمر و صادقانه با سایر ادارات، نهادها ومسئولان و حتی شرکتها را باید مدنظر گیرد.

شورای شهر:اعضای شورای شهر که توسطافراد منطقه، از بین خودشان به مدت 4سال و به تعداد5 نفر عضو اصلی، تشکیل میشود، باید عامل به شعارهای تبلیغاتی خود بوده و با انتخاب بهترین فرد به عنوان رئیس شورا همچنین شهردار تلاشگر و پر کار و با همدلی بیشتر اعضا و کادر شهرداری و همکاری با مردم، پیش به سوی آباد سازی و زیبا سازی شهر کنند، و این ممکن نمیشود جز با فعالیتهای شبانه روزی.

لیکن با شکل گیری شوراهای 2 در مقابل 3،جناحی و طایفه ای،کار شهر تمام شده خواهد بود یکی از ضروریات کار اعضای شورا،گذاشتن جلسات مکرر اداری با حضور اقشار مردم و با توجه به نوع بحث:

 

                              ریش سفید زمنطقه

 

با                                با جوانان تحصیل کرده

 

                               همچنین افراد عادی

 

 

چرا که شوراهایی که از بطن مردم باشند به جای کسب مقام و منفعت شخصی،با جان و دل با شعار همت مضاعف و کار مضاعف قدم خواهند برداشت،ان شاءالله.

آتش نشانی:که باید تجهیز شود و خودروهای فرسوده آن جای خود را به خودروهای مدرن و مجهز بدهد، تا در موقع لزوم حتی به کشور همسایه نیز خدمت ارائه نماید.و کادر آن در جهت آمادگی بیشتر و بهتر مورد آزمون عملی قرار گیرند.

تاکسیرانی:با توجه به گستردگی شهر در طول و عرض و وجود ادارات و احداث خانه های چندین واحدی، در جای جای شهر،سرویس دهی مناسب در این زمینه وجود ندارد.همچنین نسبت به شهرهای دیگر که نسبت به جمعیت از تعداد بیشتری تاکسی برخوردارند کمبود آن نیز به چشم می خورد،به ویژه مواقع ظهر و غروب آفتاب ،و البته سرویس شب هم وجود ندارد برای رفت و آمد از پارک، ورزشگاهو استخر، و جالبتر این که مسیر تاکسی رانی در شهر ما به یک مسیر مستقیم شبیه است.عموما در شهرهای بزرگ مثل تبریز به عینه دیده ایم که قیمت مسیرها نیز در میادین عمومی شهر، بر روی تابلویی نسب شده است و دیگر دعوایی بین مسافر و تاکسیران دیده نمی شود. هر چند  که قیمت سواری بین شهری نیز، مشخص باشد،بهتر خواهد بود.

پیاده رو ها:بحث پیاده روها را در سه بخش می توان عنوان کرد.

1-پیاده روهای خیابان اصلی

2-پیاده روهای خیابان فرعی

3-پیاده روهای مراکز تفریحی، بلوار،پارک و قبرستان

پیاده روهای خیابان اصلی:علاوه بر این که از گستره خوبی برخوردار نیست و خیلی کم عرض است، آن جای کم را نیز مغازه داران مختلف با ریختن اجناس داخل مغازه خود در بیرون ،آشغال میکنند.تا جایی که بعضی

 

 

از مغازه های میوه فروشی اصلا در داخل مغازه های خود یک جعبه خالی هم نمی گذارند و همه چیز را در بیرونپیاده روهای خیابان پهن می کنند.

از طرفی برخی از دست فروشان نیز اجناس خود را در جای جای شهر گسترده میکنند و فضای عبور و مرور را می گیرند.از اینها بگذریم پستی و بلندی پیاده رو و سنگ فرشی نامناسب که دارای چاله و چوله هستند آب کثیف را در موقع عبور و مرور به اطراف پرت می کند.

پر شدن زباله های مغازه در جویهای پیاده رو، که جای خود را دارد.در راستای شهری خوب داشتن بهتر است ،سنگ فرش مناسب و یک دستی حداقل در خیابان اصلی شهر داشته باشیم و مغازه داران را ملزم به رعایتحقوق شهروندی با گذاشتن قوانین و اجرای آن کرد.

پیاده روهای خیابان فرعی:که علنا جای پیاده روی کردن نیست!به دلیل علفهای هرز، رویش خارها،وجود تیرهای برق و درختان با شاخ و برگ بدون هرس مناسب و در برخی موارد ریختن آهن آلات،شن،ماسه و آجر که بعضی مواقع به بیش از چندین ماه و سال در یک محدوده و بدون اعتراض از سوی شخصی و مرکزی!

پیاده روی پارک و قبرستان:که با وجود سنگ فرش کردن در طی چند سال اخیر، عملا مناسب نمیباشند و نمی دانیم این مشکل از پیمانکاران است یا از کجا ناشی می شود؟

-فضای سبز:فضای سبز جلوه و زیبایی خاصی در کنار گلهای رنگین به شهر می دهد.چه می شود در کنار گلهایی که همه ساله برای زینت شهر خریداری می شوند،از گلهای خودرو که چندین سال متمادی با رویش خود در موقع مناسب رشد کرده و گل میدهد و انواع و اقسام گوناگونی دارند استفاده کرد. و از  مخارج خرید هر ساله آن نیز کاست. مانند گل گاوزبان، نانه که بوی خوبی دارند و حتی شلغم و داودی که در پاییز رنگ زیبایی دارند...

با کاشت درختانی مثل انار،به،انجیر،گردو،خرمالو،شابالود که در منطقه ما خوب بهره میدهند.جای جای شهر و بلوار و  پارک می توان استفاده کرده و حتی انجیر را که میوه ای که نام آن در قران هم آمده و سرشار از خواص

 

 

است میتوان به طور گسترده در شهر کاشت و مثل شهر مازندران که پرتقال می کارند و پسته در کرمان ،شهرمان را با میوه بهشتی انجیر به دیگران بشناسانیم. حتی ایجاد پارک درختی مثل فندوقلوی اردبیل کرد.

هر چند که مدتی است هرس درختان انجام میشود. که سالهای قبل،چندین سال یکبار هم هرس نمی شد. اما باید شاخ و برگهای اضافی که بعد از هرس کردن رشد میکنند و برای عبور و مرور مزاحمت ایجاد میکنند را نیز چید.

-پارک شهر:با توجه به این که پارک شهر در تپه نرگس و قسمت مرزی و خوب شهر قرار دارد برای جذب مسافرین و حتی کشاندن همشریان به فضای دل انگیز پارک،ایجاد امکانات تفریحی متنوع تر و بیشتر نقش بهتری خواهد داشت.امکانات ورزشی تعبیه شده در پارک اقدام خیلی موثری بود که با گسترش این وسایل در دیگر فضاهای شهر،شهر را به حالت پویایی و شادابی تبدیل  میکند.ناگفته نماند راه اندازی مستمر فواره آب و پر بودن حوضهای آب آن،با خنکی خود فضا را باصفا و  عالی خواهد کرد.اگر قسمت ماشین رو پارک که بسته است،فضاسازی شود از حالت بن بست خارج می شود.

-ایجاد ترمینال در ورودی شهر:برای راحتی بیشتر و استقبال از مسافرین برای سفر به مشهد ،قم،تهران، تبریز، رشت و نقاط دیگر کشور وجود ترمینال مسافر بری در فضایی بزرگ مثل ورودی شهر الزامی می باشد. چون با حذف روادید،رفت و آمد آذربایجانی ها چندین برابر شده و بیشتر مردم آن نیز به قصد زیارت و گردش به کشورمان عزیمت می کنند.

-نبود گرمابه عمومی:با خرابی دو حمام عمومی علنا باید شاهد سوالی در قسمت جدول مجله ها،با عنوان شهری بدون گرمابه باشیم!؟

ایجاد حمامی سنتی و با امکاناتی مدرن یکی دیگر از ضروریات منطقه جهت پاسخگویی به مهمانان خارجی و حتی مسافرینی که مدتی در شهر هستند.و یا در مواقعی که شهروندان شهر به دلایلی قادر به ساخت حمام در

 

 

منزل نیستند و یا خراب شده است.در این مورد باید اعتبار کلانی از مرکز گرفته شود یا این که بخش خصوصی را تشویق به این کار کرد.

-کمبود سطل آشغال و نبود زباله دانهای استاندارد:همانطوری که شهر بزرگ می شود، تولید زباله نیز زیاد می شود. بر این اساس به ازای ازدیاد خانه ها و جمعیت، سطل آشغال به اندازه کافی تدارک دیده نشده است و علنا سطل آشغالهای کوچکی که در بعضی نقاط تعبیه شده بودند از رده خارج شده اند. حتی این مسئله در ادارات،مدارس و مساجد شهر نیز نادیده گرفته شده است. که در بعضی از آنها شاهد ظرف آشغال با هیبت بشکه فرسوده هستیم و زباله ها نیز در اطراف در ورودی ریخته می شوند.

با احداث مجتمع های چند واحدی در شهر این را باید در نظر گرفت که حداقل باید از سیستم چهار گانه سطلآشغال استفاده کرده که شامل :

1-کاغذ ،روزنامه

2-شیشه

3-فلزات

4-نایلون و پلاستیک

و این در حالی است که مجتمع 64 واحدی وسط شهر فقط یک سطل آشغال سنتی،بیشتر ندارد! در حالی که برای چنین مراکزی گذاشتن سطل آشغال چهارگانه ضروری است.استفاده از سطلهای مخصوص نان خشک ،پوست میوه، مانده غذا و چوب و سطل آشغال مخصوص ضایعات دفعی،می تواند به تفکیک زباله کمک کند و از حجیم شدن زباله های دفعی جلوگیری به عمل آورده و از دور ریختنی ها استفاده دیگری کرد.

-کمبود و خرابی دستشویی عمومی و نبود حتی یک دستشویی تمیز در مدرسه:این در حالی است که در این اماکن عمومی یا در،خیلی فرسوده دارند یا پنجره و شیشه یا لامپ روشنایی و یا فن مکنده

 

 

و یا مایع دستشویی ندارند و شیر آب آنها خراب است و چکه میکند و یا وسایل آنها کهنه می باشد.و سطل آشغال را هم که یکی از ضروریات است ندارند. در عوض انواع و اقسام نوشته ها و تصاویر حک شده دارد.

و این،فرهنگ ما را زیر سوال میبرد.آن هم در جاهایی مثل اماکن آموزشی و فرهنگی شرم آور است. واین مسائل حتی در مساجد و مدارس به چشم می خورد در صورتی که امروزه برای دستشویی از کاشی ها و سرامیکهای شکیل و رنگی استفاده میشود و از لامپهای کم مصرف رنگی به ویژه آبی،برای جلوگیری از مکانی برای تزریقمعتادین و راندن حشرات مزاحم بهره می گیرند.و آینه کاری فوق العاده و دستمال و خشک کن می گذارند. چه بهتر میشود که حداقل این امکانات را در سرویسهای بازارچه مرزی مهیا کنیم.

-غسالخانه:با وجود ساخت چندین سال پیش غسالخانه، کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.بهتر است برای جلوگیری از بیماریها و همچنین نبود وسایل کافی و مکان مناسب در منازل،فرهنگ سازی در این مورد به عمل آید.

-مناسب سازی:مناسب سازی معابر و خیابانها برای افراد خاص که توانایی کمتری دارند،امروزه به عنوان یک امر مهم در شهر سازی تلقی می شود.چه می شود که این سیستم در شهر ما نیز به طور گسترده فراهم شود.هر چند که در جلوی ادارات و بانکها این بستر فراهم شده ولی استاندارد لازم را ندارند.الان شهر تهران در راستای این امر محلی را برای عبور و مرور روشندلان و معلولین تعیین کرده است.حتی در بعضی کشورها،برای رفت و آمد راحتتر کسانی که از ویلچر استفاده می کنند جای خالی در اتوبوس خط شهری، تدارک دیده اند. به امید روزی که این بستر در شهر ما نیز فراهم شود تا جزء پیشگامان این طرح باشیم.

 

 

 

 

 

-مساجد:

مسجد ای خانه آباد خدا               مسجد ای جایگه یاد خدا

مساجد در کشورهای اسلامی نقش بخصوصی در زیبایی شهر دارند.از دور،گنبد و مناره های مساجد،جلوه ای خاص می دهد و با صدای خوش موذن، مردم شهر را به سوی خود جلب می کند که از شکل معماری خاصی برخوردارند.چه بهتر است اگر حوض آن پر از آب باشد با چند ماهی قرمز،حیاط آن پر از گل و گیاه با درختان پرثمر،سرویس بهداشتی آن مجهز و وضو خانه آن دارای پاشویه نیز باشد،خوبتر از آن بوی عطر گل محمدی در آن موج بزند و داخل آن خوب آراسته شده باشد و با کاشی کاریهای منقش به آیات قرانی و احادیث و نام ائمه و فرشهای تمیز و منظم ،در آن به روی هر بنده ای در هر زمان باز باشد و حضور روحانیون، مردم و حلقه های تربیتی صالحین در آن گرم باشد.به ویژه در لحظات صلات و دعا و مراسمهای مختلف آن و وجود کفشدانهای کلید دار، دست پلید سوء استفاده کنندگان را قطع می کند و شاهد نبود کفش شهروندان و اتباع آذری نخواهیم بود.

و چه عالی بود با شنیدن نام رسول اکرم(ص) در اذان، با صلوات خود را از هر جا که باشیم به مسجد برسانیم و این گونه نباشد که فرد آذری که برای خرید اجناس به مغازه آمده با شنیدن نام مبارک  حضرت خاتم صلوات گوید و مغازه دار،در پی حساب و کتاب!

-به قول امام جمعه محترم حجت الاسلام قیاسی،اتباع خارجی،این کشور را با نام کشور امام زمان می شناسند.و شهر ما را نیز متعلق به آقا ولی عصر میدانند. چه بهتر است که در مواقع اذان با حضور خود و کنار گذاشتن کسب و کار به مدت نیم یا یک ساعت، هم آثار و برکات آن شامل حال ما شود و هم تبلیغ خوبی بر آنها باشد.

- البته خواندن سوره هایی از قران در طول روز در هر جای ممکن،دل را جلا می دهد. و گفتن احادیث به هم دیگر ما را نسبت به مسائل دینی آگاهتر خواهد کرد و این گونه رفتار کردنها، روابط ما را با هم دیگر و همسایه آذری مستحکمتر خواهد کرد.شهر زیبا،با شهر خوب در ذهن نقش می بندد و ممکن است این شهر خوب با یک

 

 

روز خوب و یا حتی یک ساعت خوش و دل انگیز تداعی شود و این خاطره خوش چه بهتر در مکانی که خانه خدا نام دارد شکل بگیرد.

- موارد زیر را لازم دیدم به طور گذرا در جهت شهری زیبا داشتن بیان کنم.

- نصب مجسمه های بزرگان ایرانی در چندین نقطه، تا در دید اتباع خارجی هم جاوه کند و همه بدانند که ما به این شخصیتها، افتخار می کنیم.استفاده از تصاویر شخصیتهای برتر استان با توضیحات مختصر در زیر آن، در مراکز عمومی و معرض دید.

- نوشتن اطلاعاتی در مورد شهر به صورت اجمالی در جلوی شهرداری در تابلویی بزرگ به زبان فارسی و ترکیآذری

- فرهنگ استفاده از تابلوهای اعلامیه ترحیم و اطلاعیه، در مقابل خراب کردن در و دیوار مردم و مراکز.

- خط کشی مناسب محل عابر پیاده در میدانها و از خیابان اصلی به فرعی و جلوی مدارس و مساجد

- پوشش خوب و پاکیزه و منظم کارگران شهرداری و وسایل کار آنها

- ایجاد فضایی برای بازی بچه ها با هماهنگی مساجد و مدارس تک شیفت،با احیای بازی های سنتی.

- ایجاد مسابقات ورزشی و جشنواره های متعدد همچون جشنواره بادبادکها،آشپزی و ...

- آسفالت خیابانها با کیفیت عالی، نه سطحی که اغلب بدون زیر سازی مناسب که با رویش خار و علف بعد از مدتی همراه است.

- و همچنین آسفالت جاده های شهر،مخصوصا مسیر بابک که نیازی به توصیف بیشتری ندارد.

- جمع کردن وسایل مغازه ها از پیاده روها و داخل بازارچه، یا حداقل کم کردن محدوده آنها با وضع قوانین

 

 

 

- ملزم کردن شهروندان دارای مغازه به نظافت شهر،(جلوگیری از ریختن آشغال و زباله ها به درون جویها و ریختن خرد شیشه در کنار مغازه شیشه فروشی به مدت خیلی زیاد،که چهره شهر را بر هم می زند)

- فعال کردن فواره های آب و حوضهای آب، چون باعث لطافت و شادابی بیشتر در هوای گرم و موجب خنکی و آرامش شهر می گردد.

- حوض جلوی ساختمان فرمانداری که جدیدا تعمیر شده و هنوز آب ندارد و فواره فلکه شهرداری که چندین سال خراب است!

و اگر بشود در فضای پارک از فواره های رنگین استفاده کرد، نور علی نور می شود.

-جمع آوری آشغال و پهن حیوانات در معرض دید کنار جاده های روستایی و شهری و ویران کردن دیوارها و بناهای خشتی کهنه و فرسوده در ورودی شهر و خیابانها.


مطالب مشابه :


طریقه ارسال عکس یا اعلامیه ترحیم دیواری یا دعوت نامه به سایت احمدي

گونئی سسی - طریقه ارسال عکس یا اعلامیه ترحیم دیواری یا دعوت نامه به سایت احمدي - پربیننده




طريقه آپلود عكس يا اعلاميه به سايت احمدي

طریقه ارسال عکس یا اعلامیه ترحیم د-توجه داشته باشید وقتی متی را داخل کادر بزرگ




قبول عكسهاي محرم داخل و خارج از كشور

مجالس ترحیم. ريز مصرف کاربران شرکت مخابرات استان آذربایجان




سئوالات متداول

حساب مالیاتی و ثبت در اسناد رسمی امکان پذیر نخواهد بود" که در یک کادر قرمز اعلامیه ترحیم.




قات قارشخ شبستر شهرستان نان

۲-تشییع جنازه ومجالس ترحیم حجم اسکن اعلامیه ارسالی و در کادر قرار




چه کنیم تا شهری زیبا داشته باشیم

کادر اداری: - فرهنگ استفاده از تابلوهای اعلامیه ترحیم و اطلاعیه، در مقابل خراب کردن در و




اخبار گوناگون از شهرستان شبستر93.6.18

گونئی سسی - اخبار گوناگون از شهرستان شبستر93.6.18 - پربیننده ترین رسانه خبری- تبلیغی و بروز




آشنایی با مفاخر کوهپایه: سردار احمد رضا رادان

مجرمانه را خط کشیدند و یک عده از آن‌ها فرار کردند و حتی عده‌ای اعلامیه ترحیم کادر خوبی




برچسب :