اکولوژی اداری

اساس نگرش اكولوژي در مديريت دولتي تطبيقي بر اين فرض استوار است كه بوروكراسي دولت يكي از نهادهاي اساسي جامعه تلقي مي شود. بنابراين براي شناخت ساختارو كاركرد (وظيفه)بوروكراسي مي بايست ارتباط متقابل بوروكراسي را با ديگر نهادهاي جامعه مورد مطالعه قرار داد. از نظر مفاهيم نظريه سيستمها، بوروكراسي بعنوان يك سيستم فرعي مداوماً با ديگر سيستمهاي جامعه يعني سيستم اقتصادي، سياسي، اجتماعي و فرنگي جامعه در كنش متقابل و تعامل است.

یک برداشت اکولوژیکی درباره اداره امور دولتی معمولا بدنبال نوشته های جان ام گاس میاید وی کسی است که طی دهه 1920جذب کار جامعه شناسانی شد که به وابستگی متقابل زندگی بشری و محیط اطرافش باور داشتند او به ترتیب از گیاه شناسان و جانور شناسانی که بدنبال شرح این مطلب بودند که چطور ارگانیسم های گیاه و جانور با محیطشان سازگار میشوند نتایج را به عاریه میگرفت.چنین برداشتی به کلام او "ساختارها ...کاملا بی کم و کاست از زمین برمیخیزند از عناصر یک گروه بعنوان مثال خاک ها آب و هوا مکان برای زندگی کردن مردم تعداد و سن ها و دانش شان و شیوه های فناوری فیزیکی و اجتماعی از مکان که در ارتباط با یکدیگرند زندگی شان را بدست میآورند"گاس ابتدا به شناسایی کلید عوامل اکولوژیکی برای درکی از اداره امور دولتی آمریکایی معاصر علاقمند شد او فهرستی از عواملی را کشف کرد که آنها را بطور خاصی سودمند یافت:مردم محل فناوری فیزیکی فناوری اجتماعی امیال و افکار بلا وشخصیت.

اگر ملاحظات اکولوژیکی در مطالعه نظام اداری فرد مفید بودند آنها بوضوح از اهمیت دوچندانی در مطالعات تطبیقی برخوردار میشدند و این امر خیلی زود توسط ریگز و پیشگامان دیگر در این رشته تائید شد.

بعدا آر.ک..آرورا تاکید کرد که تجزیه و تحلیل اداری و فرا-فرهنگی "بایستی بر عمل متقابل میان یک نظام اداری و محیط بیرونی اش و همچنین مطالعه پویایی های تحول اجتماعی –اداری در زمینه چنین عمل متقابلی متمرکز باشد"در قضاوت آرورا موفقیت بیشتر در نحوه برخورد محیطی اجتماعی در نظام اداری بدست آمده بود تا در نحوه برخورد متقابل تاثیر دیوانسالاری بر محیط زیرا او به یک تجزیه و تحلیل اقدام متقابل متعادلتری نیاز داشت.

با همان روش علم اکولوژی میتوان اداره امور دولتی را به محیطش مربوط نمود.نکته اینستکه دیوانسالاری ها علاوه بر نهادهای دیگر سیاسی و اداری میتوانند بهتر فهمیده شوند با این شرط که اطراف تاثیرات و نیروهای سازنده و تغییر دهنده آن در حد امکان تا اندازه ای همچون اهمیت نسبی شناسایی و ارزیابی شده باشند همچنین اگر که برخورد متقابل این نهادها در محیطشان کشف شده باشد.

مدل مدیریت سبز یک رویکرد نوین مدیریتی است که برای کسب موفقیت پایدار از سوی سازمان ها در کلاس جهانی اتخاذ می گردد. این مدل بر اساس حفاظت از محیط زیست طراحی و در سطح ملی و بین المللی مورد استفاده قرار نمی گیرد. مدل مدیریت سبز که بر اساس آن جایزه مدیریت سبز ایران بطور سالانه برگزار می گردد، این امکان را به سازمان ها می دهد تا با بهره گیری از رویکردی نوین، منافع اقتصادی و ارائه خدمات خود را بطور پایدار حفظ نمایند. بعبارتی مدل مدیریت سبز برای حفظ بقای سازمان ها طراحی شده است.

بدلیل چالش های اقتصادی ، اجتماعی و زیست محیطی که در دهه اخیر سازمان ها را تهدید نموده ، رویکرد مشتری گرایی و تمرکز بر خواسته های آن و طراحی راهبرد سازمان بر این اساس (ایجاد رضایت در مشتریان) قابلیت خود را برای ایجاد مزیت رقابتی در سازمان ها از دست داده است. اگر در دو هه گذشته مشتری گرایی عامل مزیت رقابتی سازمان محسوب می شد، امروز ه بدلیل چالش های ایجاد شده از طریق مشتری گرایی، سازمان ها از این تمرکز فاصله گرفته اند. مشتری همواره بهترین محصول، ارزان ترین و سریع ترین آن را می خواست، این نگرش باعث آلودگی محیط زیست و تولید محصولات و فرایندهایی گردید که با محیط زیست هماهنگ نبود وشاید بتوان بصراحت عنوان کرد که مشتری گرایی مساوی با آلودگی محیط زیست بوده است. در همین راستا سازمان ها بقای خود را در مسئولیت پذیری در سه حوزه اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی یافته اند. بدین منظور سازمان های موفق با اتخاذ مدل مدیریت سبز ، موفقیت پایدار خود را تضمین می نمایند. نگرش سبز در سازمان و ایجاد ساختارهای سازمانی با عنوان " تضمین سبز " جایگزین واحدهای سازمانی از قبیل" تضمین کیفیت" شده اند. 

 

هردوت 450 سال قبل از ميلاد مسيح در كتاب تاريخ اول ص 131 مي گويد :

پارسي ها رودخانه را آلوده نمي كنند و نمي گذارند كس ديگري نيز چنين بكند و آن ها بالاترين احترام را براي نهرهاي آب قائل هستند.

مستندات اين چنيني نشان مي دهد كه ايرانيان حداقل از لحاظ مكتوبات تاريخي قديمي ترين اقوامي هستند كه احترام به محيط زيست را درك كرده اند. در دنياي مدرن امروزي يكي از معيارهاي اصلي پيشرفته بودن يك جامعه ، ميزان توجه و احترام آن جامعه به محيط زيست است. محيط زيست به عامل وحدت و صلح جهاني تبديل شده است.

با توجه به نقش و جايگاه محيط زيست د رتعالي بشر از يك سو و پيشرو بودن ايرانيان براساس مستندات تاريخي در زمينه درك محيط زيست ، انجمن مديريت سبز ايران به عنوان يك تشكل غيردولتي ، غير سياسي و غير انتفاعي ، كه فعاليت هاي خود را بين المللي نموده است. براساس اهداف و چشم انداز خود ، مدلي را جهت توسعه دانش مديريت سبز طراحي و طرح ريزي نموده است.

ويل دورانت جهان معاصر را دنياي حداكثرها مي داند. دنيايي كه در آن حداكثر سود ، حداكثر بهره وري و ... مطرح است. از آنجايي كه اين حداكثرها صرفا از سوي سازمان ها امكان پذير است. بنابراين بيشترين آسيب هاي زيست محيطي نيز براي توليد اين حداكثرها از سوي سازمان ها اتفاق مي افتد.

در همين راستا انجمن مديريت سبز ايران مدل « جايزه مديريت سبز ايران را به تمامي سازمان ها جهت بهبود رفتارها و عملكردهاي زيست محيطي خود تقديم مي نمايد تا بتوانند با ايجاد مزيت رقابتي به موفقيت هاي پايدار دست يابند.


مطالب مشابه :


چالش‏های فناوری سبز

نوین انرژی - چالش‏های فناوری سبز - استفاده از انرژی های نو شرکت ایران پویا




شهر پویا، شهروند پویا

اجرای طرحهای نوین شهری، توجه به فضای سبز در شهر ها به نمود که شهر پویا ، شهروندانی




اکولوژی اداری

مدیریت پویا مدل مدیریت سبز یک رویکرد نوین مدیریتی است که برای کسب موفقیت پایدار از سوی




تحولی در دنیای ساختمان (برج سبز دبی)

ساختمانی که حرکت میکند ساختمانی که انرژی تولید میکند ساختمانی که سبز او به پویا نوین او




ليست اسامي اعضاء 29 شركت خدمات مشاوره اي كشاورزي شهرستان كرمانشاه

محمودی الهيارخاني مزرعه سبز ارمغان ایرج پناهی الهيارخاني مزرعه سبز پویا کشاورز نوین




فروش عمده

شرکت پژوهان نوین » شرکت رامیلا مهر پویا و گذرنامه، ساختمان خانه سبز،طبقه دوم،واحد 3




فهرست مجلات پرستاری

پرستاری نوین پویا. دانشگاه پرستاری و مامایی سپیدار سبز. علمی-




برچسب :