جوملا یا وردپرس، کدام یک بهتر است؟ (قسمت دوم)

جوملا یا وردپرس، کدام یک بهتر است؟ (قسمت دوم)

جوملا یا وردپرس، کدام یک بهتر است؟ (قسمت دوم)


ساختار و مدل افزونه های وردپرس، بر پایه اجرای مجموعه ای از توابع است که به روند سیستم وابسته اند و از این طریق با سیستم کار می کنند. این ابزارک ها شامل فهرستی

از توابع هستند که در هر نسخه ای از وردپرس قابلیت اجرا دارند. این ابزارک ها، به راحتی اجرا می شوند و داده های موجود در پایگاه داده ها را به صورت خروجی نمایش می دهند. همچنین، خودشان، در درون تم و از یک بسته افزونه به خصوص، دردسترس هستند.

برای درک بهتر مدل ذهنی ....

که پشت سیستم ابزارک وردپرس است، آن را با مراحل پخت یک کیک مقایسه می کنیم!

در آغاز کار، باید ایده ای داشته باشیم که چه نوع کیکی می خواهیم درست کنیم؟ نمی توانیم، همه اجزا را با هم قاطی کنیم و توی فر بگذاریم. باید بر اساس فهرستی از فعالیت ها عمل کنیم. همچنین می توانیم دستورالعمل پخت را نیز طبق سلیقه خودمان کمی تغییر دهیم. مثلا کمی شکلات به عنوان افزودنی اضافه کنیم یا بخشی از آن را کمتر کنیم. نتیجه این عملیات کیکی می شود که حاصل کمی خلاقیت و مخلوط کردن اجزای از پیش تعیین شده است. وردپرس نیز به همین طریق صفحه های خود را می پزد.

منوهای کناری و ویجت ها

wordpress-vs-joomla-2.jpg

از آنجا که ابزارک ها با اطلاعات سیستم در ارتباط هستند، یک ویجت، نقش نوع ویژه ای از افزونه را ایفا می کند که اطلاعات خاصی را در نوار کناری سیستم نمایش می دهد. یکی از مهم ترین کاربردهای ویجت ها این است که شکل پذیر هستند و حتی کاربران بسیار مبتدی نیز می توانند با جابه جایی آنها، شکل دلخواهی به آنها بدهند. از نظر توسعه تم، مدل ذهنی منوها، بسیار شبیه تگ های قالب جوملا است و می تواند چیزی را در خود نگه دارد. نکته ای که ممکن است کاربر را به اشتباه بیندازد این است که منو لازم نیست حتما در جای واقعی خود یعنی در کنار طرح بندی قرار بگیرد. می تواند در پانوشته، سرنوشته یا هرجای دیگری باشد.

اضافه کردن قابلیت

تا کنون، مشکلی که در API وردپرس وجود داشت این بود که برای پیاده سازی یک عملیات پیچیده، هیچ راه آسانی وجود نداشت. به همین منظور، افزودن امکاناتی چون قابلیت پرداخت از طریق کارت اعتباری یا اموری مشابه، به یک کابوس بدل می شد. توسعه دهندگان این مشکل را به عنوان بزرگترین مشکل وردپرس می دانند و به همین دلیل این سیستم را بیش از یک بلاگ نمی بینند. امیدواریم این مشکل، با انتشار نسخه وردپرس 0/3 و سیستم به خصوصش برای انواع پست، که امکان استفاده از واسط های پست و صفحه برای انواع مختلف محتوا را فراهم می کند، حل شود.

همانند دیگر CMS های معروف، تابع انواع پست، نوعی بسته ساخت محتواست که قابلیت افزودن، مدیریت و نمایش متحوای خاصی را به کاربر می دهد.

برخلاف انواع پست ها، تنها راه ممکن برای اضافه کردن قابلیت های پیچیده، استفاده از صفحه های موجود به عنوان در بر گیرنده و قرار دادن کدهایی به نام shortcode در بدنه آن است که بعدا با خروجی مناسب پر می شود. پلاگین هایی چون Buddypress یا WP e-Commerce از این روش برای گسترش افزونه استفاده می کنند.

توسعه جوملا

یک جنبه جوملا که اغلب مورد توجه است، این است که روی بستر نرم افزاری MVC یکپارچه ساخته شده است. به همین دلیل توسعه هسته جوملا، بسیار شبیه محصولاتی مثل Zend و CodeIgniter است که از طریق واسط پشت آن می توان هر نوع سفارشی سازی را انجام داد.

مسائل سازش پذیر

صرف نظر از تلاش هایی که برای تولید یک API محکم و قابل اطمینان در جوملای 1.5 انجام شده است، چیزی که هر توسعه دهنده باید به آن توجه داشته باشد، عدم پشتیبانی از افزونه های قدیمی است که برای نگارش 1.0 جوملا ساخته شده است. این افزونه ها که با معماری MVC همخوانی ندارد، گاهی اوقات جای خالی شان بسیار احساس می شود. پروژه های نگارش 1.0 و 1.5 در دایرکتوری جوملا به وفور یافت می شوند. اما مساله اینجاست که سیستم سه لایه جوملا را می توان دور زد و از همان کد کلاسیک استفاده کرد. بسیاری از توسعه دهندگان از همین حقه استفاده می کنند و حتی در میان پروژه های بزرگی چون Virtuemart نیز از همین روش استفاده شده است.

جوملای فارسی

جوملا، چند سالی است که فارسی را پشتیبانی می کند. اخیرا نیز نسخه 1.5.17 جوملای فارسی منتشر شد. این نسخه، که هشتمین نسخه حرفه ای فارسی جوملا است، از دایره افزونه ها و امکانات بیشتری نسبت به نسخه های قبلی برخوردار است.

شاید بزرگترین مشکلات نسخه های پیشین جوملای فارسی، کامل پشتیبانی نکردن از PHP نسخه های پیش از 5.2 و همچنین بروز مشکلات در بخش مدیریت نرم افزار بود که نسخه 1.5.17 جوملای فارسی، توانست این مشکلات نسخه های قبل از خود را بر طرف کند. در این نسخه از جوملا، کامپوننت ها، قالب ها و افزونه های زیادی قرار داده شده است که با دانلود آنها می توانید سایتی به مراتب فارسی تر، که در جستجوی گوگل رتبه بالاتری دارد، داشته باشید!

از بین کامپوننت ها می توان به کامپوننت های دانلودها، نقشه فارسی سایت، چند زبانه سازی جوملا، تهیه پشتیبان فارسی، نظر دهی اشاره کرد. قالب های نوید ایرانیان و راه شیری، از قالب های جدید، و افزونه های کوچک سازی تصاویر، دریافت گزارش آمار یا آنالیزور گوگل، خبرنامه و غیره نیز از افزونه های اضافه شده در آخرین نسخه جوملای فارسی است.

پروژه بومی سازی وردپرس نیز چندین سال پیش، و با ارائه افزونه ها و پوسته های فارسی برای وردپرس آغاز و کم کم زبان فارسی وارد متن نرم افزار شد. از آغاز بومی سازی وردپرس پوسته ها و افزونه های زیادی برای این نرم افزار نوشته شده است که به صورت رایگان در اختیار کسانی است که می خواهند سایتی فارسی طراحی کنند. همچنین کتابخانه قالب این وب سایت نیز تعداد قابل توجهی قالب فارسی شده برای سلیقه های مختلف را در خود دارد.


برگرفته از سایت : مناسب


مطالب مشابه :


قالب مذهبی رایگان جوملا

موضوع: قالب سایت قالب مذهبي بسيار زيبا براي جوملا 1.5 كه يكي از اعضاي انجمن ايران




دانلود قالب تجاری جوملا 1

* Joomla 1.5 only * SQL dump available * New Dynamic Modules * 27 module positions * New! S5 Image Scroller قالب جوملا قالب




جوملا یا وردپرس، کدام یک بهتر است؟ (قسمت اول)

البته در نسخه 1.5، هسته جوملا، به وسیله توسعه پذیری های پیشرفته و خروجی html بهتر مدل قالب




آموزش کامل نصب جوملا 2.5

آموزش کامل نصب جوملا قالب‌های جوملا شده جوملا 2.5 نسبت به جوملا 1.5 سازگاری




جوملا یا وردپرس، کدام یک بهتر است؟ (قسمت دوم)

از نظر توسعه تم، مدل ذهنی منوها، بسیار شبیه تگ های قالب جوملا است و می تواند چیزی را در خود




مقايسه دو سيستم رايگان وب‌سايت‌سازي (مقايسه وردپرس و جوملا)

از نظر توسعه تم، مدل ذهني منوها، بسيار شبيه تگ‌هاي قالب جوملا است 1/5 انجام شده است




برچسب :