کاهش احساس ناراحتی

کاهش احساس ناراحتی
 
هنگامی که از وجود احساسات نامطلوب و ناراحت کننده مطلع شدید باید شور و هیجانی را که در اثر بروز آن ایجاد شده، تحت کنترل درآورید تا از نظر فیزیکی بیش از اندازه تحریک نشوید، یا خود را وادار به انجام رفتاری نامناسب ننمایید. هدف، رسیدن به حالتی است که بتوانید درست فکر کنید، راحت تصمیم بگیرید و طوری اقدام کنید که خواسته های شما و همسرتان هر دو برآورده شود...

احساس ناراحتی

احساس ناراحتی

۱ - نفس عمیق کشیدن:
با شل کردن عضلات بدن و کشیدن نفسی عمیق، پیامی به بدن خود ارسال می کنید که این موضوع، آنقدرها هم که به نظر می رسد، تهدید کننده نیست. در این موقع ضربان قلب شما کندتر می شود، فشار خون شما پایین می آید، ترشح آدرنالین کاهش یافته و احساس بهتری به شما دست می دهد.
۲ - دور شدن از آن وضعیت:
یک راه دیگر این که به سیستم عصبی فرصت بازگشت به حالت عادی بدهید. سعی کنید برای بیست دقیقه از محل وقوع دعوا دور باشید. اما برای آنکه مبادا مسائل مهم نافرجام بمانند، باید با خودتان شرط کنید که خیلی زود برگردید و موضوع بحث را با همسرتان حل و فصل نمایید.
۳ - فکر خود را مشغول کردن:
فقط برای یک لحظه توجه خود را از هیجانات درون خود، به اتفاقاتی که در حال وقوع است معطوف کنید، چون در این صورت تنش عصبی را کاهش داده و توانایی خود را برای تمرکز بر روی کاری که باید انجام دهید، بالا خواهید برد. مثلاً خیلی ساده تعداد قاب عکس های روی دیوار را بشمارید، یا یک شعر دوران دبستان را به خاطر آورده و برای خود زمزمه کنید.
۴ - تفکر مثبت:
احساسات شما، توسط افکارتان برانگیخته می شوند که تفکر منفی معمولاً بدترین ترس ها است. به خودتان اجازه دهید دقیقاً به جهت مخالف آنچه که موجب ترس شما شده فکر کنید تا بتوانید احساسات خود را آرام نگه دارید برای مثال اگر از این نگرانید که همسرتان به شما کم محلی می کند و شما را دست کم می گیرد اوقاتی را که به شما توجه کرده به خاطر بیاورید.
۵ - راحت ابراز احساسات کردن:
بعضی مواقع آنقدر تحت تأثیر احساسات قرار می گیرید که فکر می کنید باید مستقیماً و به طور انفجاری آنچه را که می خواهید ابراز نمایید اما بهتر است این کار را به صورت آرام و بی خطر انجام دهید.

منبع:ویستا
ویرایش وتلخیص:برگزیده ها


,