احیای بافت فرسوده اطراف مسجد کبود با پروزه عتیق

پروژه "عتیق" بزرگ ترین پروژه احیای بافت های فرسوده تبریز

 

در طرح عتیق پیرامون مسجد کبود خارج کردن بنای مسجد از انزوای فضایی، احیای راه تاریخی ابریشم و تحریک توسعه در یکی از مهمترین بخش های شهر، یعنی بلوک اتصال دهنده مرکز قدیم(بازار تبریز و پیرامون) با مرکز جدید شهر(خیابان امام خمینی تا میدان دانشگاه) مورد نظر بوده است. ویژگی های ساختاری طرح عتیق زنده کردن محور تاریخی "کهنه بازار" به صورت یک محور تجاری فعال و معتبر، ایجاد یک محور بصری قدرتمند وگشایش فضایی در مقابل مسجد کبود، توجه به ارزش های باستان شناختی و کاوش های اخیر در محدوده طرح و ساماندهی بافت مسکونی پیرامونی، تشویق مجموعه با کارکرد مختلط و جاذب جمعیت و تقویت فعالیت های فرهنگی و مدنی بوده است. این پروژه در وسعت تقریبی 17 هکتار، از دو بخش اصلی تشکیل شده است:
1.    پیرامون مسجد کبود و در امتداد بازار عتیق(جاده ابریشم)، که با زیربنای بیش از 60 هزار متر مربع فضاهای تجاری، اداری، پارکینگ، فرهنگی تفریحی و دفاتر کار و موزه فرش  را در خود جا داده و احیای بخش شرقی محور اصلی بازار در مرکز تاریخی شهر را موجب میشود.
2.    تجدید حیات، بهسازی و نوسازی محله مسکونی در قسمت شرقی محدوده طرح که احیای یکی از محلات مسکونی اصیل و قدیمی شهر را موجب خواهد شد. این بخش از پروژه مسجد کبود نیز با مشارکت مالکان و ساکنان به اجرا در می آید.
                     اواخر سال 1378 پس از توافق سه جانبه وزارت مسکن و شهرسازی (شرکت ما در تخصصی عمران و بهسازی شهری) و شهرداری تهران و شهرداری تبریز ادامه عملیات اجرایی و تکمیل پروژه عتیق به شرکت عمران و بهسازی شهری واگذار گردید. در این اقدام طرح اولیه که قسمتی از آن نیز اجرا شده بود برای بازنگری به مهندسین مشاور باوند واگذار گردید. پس از این بازنگری نسبت به کاهش ارتفاع ساختمان های پیرامون بنای مسجد کبود (در قسمت های اجرا شده) اقدام گردید.
 

مشخصات:پیرامون خیابان کهنه         مشخصات: محدوده پیرامون مسجد کبود 
عرصه زیر ساخت 34375متر مربع عرصه زیر ساخت  34811متر مربع
زیر بنا 80338متر مربع زیر بنا 76476متر مربع
عرصه مشاعی 41000مترمربع عرصه مشاعی 14200 مترمربع
مساخت پارکینگ 30000متر مربع مساخت پارکینگ 10994متر مربع


رویکرد بازنگری صورت گرفته توسط مشاور با تاکید بر احترام به بنای تاریخی مسجد کبود و همچنین آثار باستانی موجود در محدوده به عنوان نشانه شاخص شهر تبریز صورت گرفت.تاکنون حدود 30000 متر مربع از ساخت سازهای پیش بینی شده پیرامون مسجد کبود و خیابان جدید الاحداث در محدوده پروژه اجرا گردید. بنای مسجد ملارضا که در مسیر خیابان واقع بود به شکل معماری امروزین در مجاورت این خیابان در حال احداث است . احداث حدود 40000 متر مربع و ساخت و سازدیگر و حیاط مرکزی روبه روی صحن مسجد تا خیابان شهید مدرس (بهادری) که کریدور به مسجد کبود از جبهه شمالی تامین خواهد کرد از برنامه های آتی شرکت است. مرحله بعدی نوسازی و ساماندهی محله خیابان کهنه(امتداد مسیر جاده ابریشم از مسجد کبود تا میدان شهید بهشتی )نیز در حال تملک و آماده سازی عملیات اجرایی است.

(موزه فرش تبریز در مرحله خاک برداری)

انتشار و فروش اوراق مشارکت عمومی ، اعطای وام به شهروندانی که املاک آنها در محدوده بافت های فرسوده قرار دارد و اعطای معافیت های عوارضی و تشویقی از جمله مکانیزم های مورد استفاده شهرداری در حوزه احیای بافت های فرسوده شهری است که هر سه روش در حال حاضر از سوی شهرداری پی گیری می شود.

سایت خبری شهرداری تبریز از استقبال مردم به فراخوان اوراق مشارکت شهرداری تبریز خبر داده بود  و اعلام کرده بود تمامی این اوراق در سه روز اول فراخوان توسط مردم خریداری شده است

مجتمع تجاری تفریحی میلاد نور زعفرانیه

همانگونه که میدانیم شهر تبریز از اول به دلیل موقعیت بکر و واقع شدن در موقعیت  نقطه اتصال ایران به اروپا  به عنوان شهر تجاری مطرح بوده است و همین امر باعث افزایش سرمایه گذاری ها در بخش تجاری و مراکز خرید در این کلانشهر شده است.این نزدیکی به کشور ترکیه سبب گشته قیمت کالاهای ترک و البسه ترک در تبریز بسیار ارزانتر از سایر شهر ها باشد .بطوری که تفاضل قیمت البسه ترک بین تهران و تبریز بسیار زیاد و نزدیک دو برابر قیمت کالا در تبریز میباشد که این امر باعث خرید بسیار زیاد البسه توسط مسافران در تبریز میگردد

منطقه زعفرانیه تبریز طی چند سال اخیر با افتتاح  فروشگاههای بزرگ کومه در این شهرک  تبدیل به مرکز خرید اجناس ترک و کشورهای اروپایی شده است و مورد استقبال زیاد هم شهریان و مسافران واقع شده و به مرکز خرید اجناس ترک تبدیل شده است

اخیرا مجتمع تجاری تفریحی میلاد نور زعفرانیه در این منطقه افتتاح شده که طبق بنرهای نصب شده قرار است به زودی شهر بازی مجتمع تجاری تفریحی میلاد نور در طبقه فوقانی مجتمع افتتاح گردد.


مطالب مشابه :


بهبود ایمنی شهری ، نوسازی بافتهای فرسوده و مقاوم سازی شهری

و نوسازی بافتهای فرسوده و طراحی در زمینه نوسازی و ساز، نوسازی بافتهای




محمد سعید ایزدی

دکترای معماری با گرایش و نوسازی بافت های فرسوده طراحی شهری بافت های




ظرفیت پذیری بافت های فرسوده ی شهری

سایت هفت صفحه طراحی. و غریزی گرایش های فرد در بافت های کهنه و فرسوده ،کاهش




بررسی انسان شناختی موانع فرهنگی – اجتماعی نوسازی مشارکتی بافت های فرسوده

های فرسوده - نوسازی بافت کوچه های باریک و کم عرض بافت های طراحی شده




بررسی طرح های بهسازی و نوسازی بافت قدیم شهرها(نمونه موردی: بافت قدیم کرمانشاه)

طرح های بهسازی و نوسازی بافت های و بافت های فرسوده و از هرگونه گرایش




دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در عمران،معماری و مدیریت شهری

نوین در بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده - بافت های فرسوده و شیوه های طراحی




رهیافتی در بلند مرتبه سازی

نوسازی بافت فرسوده های بلند، طراحی در بافت های کالبدی بلند و




بلندمرتبه سازی و كاهش مناطق متراكم و فرسوده شهری

در شهر تهران هم اکنون بیش از 60 درصد بافت های مسکونی فرسوده های نوسازی و طراحی فضای سبز




احیای بافت فرسوده اطراف مسجد کبود با پروزه عتیق

تجدید حیات، بهسازی و نوسازی محله بافت های فرسوده قرار گرایش شهری و




فروش و دانلود سوالات مهم آزمون - کارشناسی ناپیوسته علمی کاربردی

طراحی و نوسازی بافت های شبکه های انتقال و گرایش انتقال




برچسب :