تحصیل در مدارس عالی هنر در آلمان

مدارس عالی هنر و موسیقی در آلمان، دانشجویان را برای ورود به دنیای حرفه‌ای هنر آماده می‌کنند. پذیرش در مدارس عالی هنر در آلمان نیز همانند بسیاری از کشورها بدون آزمون ورودی ممکن نیست. متقاضیان تحصیل در رشته‌های زیرمجموعه‌ی هنر در دانشگاه‌های آلمان بایستی پیش از اقدام به پذیرش، نمونه‌ای از کار و اثر هنری خود را برای دانشگاه ارسال کنند، تا در صورت موافقت دانشگاه از این داوطلبان‌‌، برای شرکت در آزمون عملی دعوت به عمل آید.

در مواردی ممکن است برای راه‌یابی به رشته‌های هنر و تحصیل در مدارس عالی هنر، حتی به مدرک دیپلم نیز احتیاجی نباشد و تنها با قبولی در آزمون ورودی شرایط پذیرش در دانشگاه مهیا شود. البته این قاعده به دانشگاه، رشته و کشور محل تحصیلات متوسطه داوطلب وابسته خواهد بود و برای همه‌‌ی داوطلبان شرایط یکسان نیست. بهترین امکان برای آگاهی از شرایط پذیرش در رشته‌های هنر در مدارس عالی هنر و یا دانشگاه‌های آلمان، مراجعه به وب‌سایت موسسه‌ی مورد نظر است.

رشته‌های پرطرفدار در دانشگاه‌های معتبر

از رشته‌های رایج در زیرمجموعه‌ی هنر که در دانشگاه‌های آلمان ارائه می‌شود، می‌توان به اختصار به رشته‌های نقاشی، گرافیک، طراحی، موسیقی، مجسمه‌سازی و هنرهای تجسمی اشاره کرد. رشته‌هایی نظیر معماری، مرمت آثار باستانی، هنر و رسانه‌های جمعی نیز در آلمان ارائه می‌شود؛ مفاد درسی این رشته‌ها بر خلاف رشته‌هایی که پیش‌تر نام برده شد، غالبا در دانشگاه‌های مختلف در آلمان، متفاوت است. دانشگاه‌های برخی از شهرهای آلمان بر روی شاخه‌‌ی هنری ویژه‌ای متمرکز هستند.

در این میان می‌توان به رشته‌ی گرافیک در مدرسه‌ی عالی گرافیک در شهر لایپزیگ آلمان اشاره کرد که در محافل علمی این کشور شهرتی مثال‌زدنی دارد. همین‌طور رشته‌ی طراحی صنعتی در مدرسه‌ی عالی هنر و طراحی در شهر هاله‌ی آلمان.

0,,5839169_1,00.jpgBildunterschrift:

تحصیل در رشته‌ی موسیقی در آلمان

رشته‌ی موسیقی نیز در دانشگاه‌ها و مدارس عالی موسیقی در آلمان تدریس می‌شود. از گرایش‌های رایج در این بین می‌توان به نوازندگی ساز، آواز، آهنگ‌سازی و رهبری ارکستر اشاره کرد. در برخی از دانشگاه‌ها واحدهایی همچون موسیقی کلیسا و جاز نیز جزو مفاد درسی محسوب می‌شوند.

برای ورود به رشته‌‌ی موسیقی نیز قبولی در آزمون عملی الزامی است. این آزمون می‌تواند با توجه به رشته‌‌ی مورد علاقه داوطلب برای تحصیل در آلمان، در شاخه‌های نوازندگی ساز، آواز و حتی آزمونی کتبی در زمینه‌ی تئوری موسیقی باشد. در رشته‌ی موسیقی هم در مواردی می‌توان بدون مدرک دیپلم و تنها با قبولی در آزمون عملی پذیرش تحصیلی دریافت کرد.

در دانشگاه‌هایی که در آن‌ها رشته‌های هنر در زمینه‌ی رسانه‌های جمعی ارائه می‌شود، تحصیل در گرایش‌هایی همچون کارگردانی، فیلم‌برداری و فیلم‌نامه نویسی امکان‌پذیر خواهد بود. در میان دانشگاه‌هایی که در زمینه فیلم و سینما در آلمان شهرت دارند، می‌توان به مدرسه‌ی عالی فیلم و سینما در مونیخ و شهر پتسدام آلمان اشاره کرد. همچنین مدرسه‌ی عالی هنر در شهر کلن آلمان نیز در شاخه‌ی رسانه و به کارگیری امکانات جدید در این زمینه شهرتی جهانی کسب کرده است. از آن‌جا که تعداد دانشجویان در رشته‌های یاد شده محدود است، داوطلبان راهی جز عبور از سد آزمون عملی برای راه‌یابی به این دانشگاه‌ها ندارند.

از هر ۱۰ دانشجویی که در دانشگاه‌های آلمان به تحصیل مشغول است، یک دانشجو، خارجی است. این آمار تنها در مورد رشته‌های غیرهنری است. در رشته‌های زیرمجموعه‌ی هنر و در دانشگاه‌ها و مدارس عالی هنر در آلمان، از هر چهار دانشجو، یک نفر خارجی است. این دانشجویان غالبا اهل کشورهای آسیایی هستند، همانند کره جنوبی، چین و ژاپن.

بورسیه تحصیلی در رشته‌های هنر

موسسه فریدریش ابرت (Friedrich-Ebert-Stiftung)، از جمله انجمن‌های پژوهشی در آلمان است که به دانشجویان بورسیه تحصیلی اعطا می‌کند و جالب آن‌که بیشتر دانشجویان تحت پوشش این موسسه، دانشجویان رشته‌های هنر هستند. این موسسه در اقدامی جالب تصمیم به برگزاری نمایشگاهی با کمک دانشجویان خارجی گرفت. "به‌آته اکن‌اشتاین"، از سوی موسسه‌ی فریدریش ابرت مامور شد تا نمایشگاهی را برای عرضه فعالیت‌های هنری دانشجویان تحت پوشش این موسسه به راه اندازد. او در ارتباط با این نمایشگاه، که آثار دانشجویان خارجی در آن به نمایش درآمده است، می‌گوید: « ابتدا متوجه شدیم که تعداد زیادی از دانشجویانی که تحت پوشش موسسه هستند، در رشته‌های زیرمجموعه‌ی هنر تحصیل می‌کنند. از آن‌جا که این دانشجویان در کشورشان نیز در رشته‌ی هنر تحصیل کرده‌اند و پیشرفت خوبی نیز داشته‌اند، می‌توانستیم بر روی سطح هنری آثارشان حساب کنیم.»

0,,2828621_1,00.jpgBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  اما موضوع نمایشگاه که در شهر بن آلمان برگزار شد، با دانشجویان خارجی شرکت‌کننده در آن بی ارتباط نیست. موضوع نمایشگاه از آن‌جا شکل گرفت که دانشجویان خارجی می‌خواستند از طریق پرپایی آن پاسخی برای پرسش‌های خود پیدا کنند. پرسش‌هائی که به هویت دانشجویان خارجی بازمی‌گردد و این‌که چه تصوری نسبت به کشورشان در بین مردم آلمان وجود دارد.

کارولینا کت، یکی از شرکت‌کنندگان خارجی تحت پوشش موسسه فریدریش ابرت است که در مدرسه‌ی عالی رسانه در کلن تحصیل کرده است. کارولینا، از احساس‌اش از زندگی در آلمان، پس از گذشت چندین سال اقامت در این کشور می‌گوید: « احساس‌ام هنوز این است که آرژانتین و بوئنوس آیرس وطن من است. وطن به این معنا که در آن‌جا بزرگ شده‌ام. اما الان تصورم از وطن کمی تغییر کرده است. الان می‌گویم: وطن جایی است که در آن‌جا زندگی می‌کنی.»

محبوبیت رشته‌های هنر در آلمان

یکی دیگر از این دانشجویان، تان لُنگ اهل ویتنام است. تان ۲۹ ساله در مدرسه‌ی عالی گرافیک در شهر لایپزیگ آلمان تحصیل می‌کند. او که در کودکی چندسالی در آلمان زندگی کرده، حالا برای ادامه تحصیل به این کشور بازگشته است. تان سطح رشته‌های هنر در دانشگاه‌های آلمان را مناسب می‌داند و می‌گوید: « آلمان در جایگاه بسیار خوبی در زمینه‌ی رشته‌های هنری قرار دارد. رشته‌های هنری، از جمله هنرهای تجسمی و رشته‌ی موسیقی جزو رشته‌های برتر در آلمان هستند.»

این نظر البته تنها متعلق به تان نیست. بسیاری از دانشجویان خارجی علاقه‌مند به تحصیل در رشته‌های هنر، دانشگاه‌های آلمان را برای تحصیل انتخاب می‌کنند. ۲۸ درصد از دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های آلمان در رشته‌های هنر ثبت نام کرده‌اند. تان لُنگ دلیل دیگری را نیز برای انتخاب دانشگاه‌های آلمان از سوی دانشجویان خارجی ذکر می‌کند که جالب است: « هنرمندان در این کشور آزاد هستند. آن‌ها آزاد هستند تا ایده‌ها و طرح‌های خود را عملی کنند. منظورم بیشتر ایده‌های سیاسی است. هنر با سیاست در ارتباط است و شما در آلمان این امکان را دارید که از این قابلیت استفاده کنید، امکانی که در بسیاری از کشورها وجود ندارد.»


تفاوت اصلی تحصیل در رشته‌های هنر در دانشگاه‌های ‌آلمان با مراکز آموزش عالی در این کشور در آزمون ورودی به رشته‌ی تحصیلی است. تحصیل در رشته‌های هنر در دانشگاه‌های آلمان بیشتر بر پایه‌ی معلومات نظری استوار است و از این رو غالبا آزمون عملی برای ورود به این رشته‌ها وجود ندارد. پذیرش در مدرسه‌های عالی و مراکز تخصصی آموزش هنر اما، با قبولی در آزمون عملی همراه است.

متقاضیان تحصیل در رشته‌های هنر در مراکز آموزش عالی، پس از اقدام به پذیرش و ارسال مدارک تحصیلی، بر خلاف علاقه‌مندان به تحصیل در دانشگاه، به جای پذیرش، دعوتنامه‌ای برای شرکت در آزمون عملی دریافت می‌کنند. این قاعده در مورد متقاضیان خارجی ورود به رشته‌های هنر نیز صدق می‌کند.

تحصیل به زبان انگلیسی و بدون شهریه

تحصیل در رشته‌های زیر مجموعه‌ی هنر در آلمان به زبان انگلیسی نیز امکان‌پذیر است. در این میان دانشگاه‌هایی نیز وجود دارند که تحصیل رشته‌های هنر در آن‌ها به زبان انگلیسی و به صورت رایگان صورت می‌گیرد. به طور نمونه می‌توان به دانشگاه وایمار اشاره کرد. در این دانشگاه تحصیل در مقطع کارشناسی‌ارشد در رشته‌های علوم ارتباطات و رسانه‌های جمعی به صورت مجزا و یا به صورت ترکیبی با رشته‌ی معماری امکان‌پذیر است. علاوه بر این رشته‌های مطالعات فیلم و رسانه در اروپا و همچنین طراحی در مقطع کارشناسی‌ارشد به زبان انگلیسی در دانشگاه وایمار ارائه می‌شود.

پذیرش در مدرسه‌های عالی و مراکز تخصصی آموزش هنر با قبولی در آزمون عملی همراه استBildunterschrift: پذیرش در مدرسه‌های عالی و مراکز تخصصی آموزش هنر با قبولی در آزمون عملی همراه استدانشگاه آزاد برلین یکی از صد دانشگاه برتر جهان شناخته می‌شود که البته جزو ۹ دانشگاه برتر آلمان نیز هست. در این دانشگاه که تحصیل رایگان یکی از ویژگی‌های اصلی ‌آن به حساب می‌آید، رشته‌ی هنرهای تجسمی و مردم‌شناسی رسانه در مقطع کارشناسی‌ارشد به زبان انگلیسی ارائه می‌شود.

تحصیل در رشته‌های هنر در سایر دانشگاه‌ها

از دانشگاه‌های رایگان که بگذریم، نوبت به دانشگاه برمن می‌رسد که علاوه بر مقطع کارشناسی‌ارشد در دوره‌های کارشناسی نیز امکان تحصیل به زبان انگلیسی در رشته‌ی مطالعات فرهنگی را فراهم کرده است. علاوه بر این‌دانشگاه کلن نیز در مقطع ذکر شده رشته‌ی طراحی هنری به زبان انگلیسی را ارائه می‌کند. امکان تحصیل در این رشته در همین دانشگاه در مقطع فوق لیسانس نیز به زبان انگلیسی وجود دارد.

دانشگاه هامبورگ نیز در مقطع کارشناسی‌ارشد‌و در شاخه‌ی مدیریت امکان تحصیل به زبان انگلیسی را در یک گرایش فراهم کرده است. در مجموع امکان تحصیل در دانشگاه‌های آلمان در رشته‌های هنر در ۱۵ مورد وجود دارد که دو گزینه مربوط به رشته‌های مقطع لیسانس و ۱۳ مورد تحصیل در مقطع فوق لیسانس در گرایش‌های مختلف هنری را شامل می‌شود.


تحصیل در رشته‌های هنر در کشور آلمان، محدود به دانشگاه‌ها نیست و در بسیاری از شهرها، این مراکز آموزش عالی و تخصصی هستند که در آنها رشته‌هایی همچون هنر، موسیقی و فیلم و سینما تدریس می‌شوند. در آلمان، علاوه بر دانشگاه‌ها، ۵۲ مرکز آموزش عالی در رشته‌های هنر وجود دارد. این مراکز بر خلاف دانشگاه‌ که از دانشکده‌های مختلف تشکیل شده‌ و رشته‌های گوناگونی در آن تدریس می‌شود، به صورت تخصصی، برای یک یا چند رشته خاص در نظر گرفته شده است.

 

0,,3152047_1,00.jpgBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  

 

در این میان می ‌توان به طور مثال مدرسه یا مدرسه عالی موسیقی (Musikhochschule) و یا مدرسه عالی فیلم (Filmhochschule) را نام برد. اما نوع مدارک و مقاطع تحصیلی در مراکز آموزش عالی با دانشگاه تفاوتی ندارد.

 

آزمون ورودی در رشته‌های هنر

 

از دیگر ویژگی‌های متفاوت تحصیل در رشته‌های هنر در مراکز آموزش عالی، در مقایسه با دانشگاه، می‌توان به آزمون‌های ورودی پیش از پذیرش در رشته‌ی مربوطه اشاره کرد. از آنجا که تحصیل در رشته‌های هنر در دانشگاه‌های آلمان بیشتر بر پایه‌ی معلومات نظری استوار است، عمدتا آزمون عملی برای ورود به این رشته‌ها وجود ندارد. ولی برای ورود به مدرسه‌های عالی در رشته‌های هنر، قبولی در آزمون عملی اجباری است.

 

0,,609123_1,00.jpgBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  

 

دعوتنامه به جای پذیرش

 

در رشته‌هایی همچون نقاشی، عکاسی، طراحی و گرافیک، دانشجویان می‌بایست پس از مکاتبه با دانشگاه، به صورت حضوری و یا غیر حضوری، با ارسال آثار خود، در آزمون عملی شرکت کنند. متقاضیان تحصیل در رشته‌های هنر در مراکز آموزش عالی، پس از اقدام به پذیرش و ارسال مدارک تحصیلی، بر خلاف علاقه‌مندان به تحصیل در دانشگاه، به جای پذیرش (Zulassung)، دعوتنامه‌ای (Einladung) برای شرکت در آزمون عملی دریافت می‌کنند. این قاعده در مورد متقاضیان خارجی ورود به رشته‌های هنر نیز صدق می‌کند.

 

آزمون عملی در رشته موسیقی

 

آزمون عملی در رشته‌هایی همچون موسیقی به دو بخش پاسخ‌گویی به سئوالات مرتبط با دانش نظری و نواختن ساز تخصصی تقسیم می‌شود. غالبا در تمامی مدرسه‌های عالی موسیقی، نواختن ساز اجباری است. این قاعده اما شامل امتحان نظری موسیقی نمی‌شود.

 

در بخش نواختن ساز تخصصی، معمولا نواختن قطعه‌ای از پیش تعیین‌شده، بداهه‌نوازی، و بسته به نوع ساز، نواختن با ساز همراه (پیانو)، از مراحل امتحان عملی به حساب می‌آیند. امتحان نوازندگی ساز، طبیعتا در رشته تخصصی فرد متقاضی، برگزار خواهد شد. به طور مثال، متقاضی تحصیل در رشته نوازندگی فلوت، امتحان عملی خود را با ساز فلوت برگزار خواهد کرد. این قاعده شامل داوطلبان خارجی نیز می‌شود و امکان برگزاری امتحان عملی با سازهای ملی، سنتی و محلی وجود ندارد.

 

0,,4023469_1,00.jpgBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  

 

پذیرش در دانشگاه، بدون آزمون ورودی

 

پذیرش در رشته‌ی موسیقی و در دیگر رشته‌های هنر در دانشگاه متفاوت است. به طور مثال تحصیل در رشته‌ موسیقی‌شناسی در دانشگاه، در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، بدون آزمون ورودی صورت می‌گیرد و متقاضیان باید تنها به زبان‌های انگلیسی و آلمانی مسلط باشند.

 

از جمله رشته‌های زیرمجموعه‌ی موسیقی در مدرسه‌های عالی، می توان به نوازندگی ساز، آهنگ‌سازی، رهبری ارکستر، موسیقی تئاتر، موسیقی فیلم، تربیت معلم موسیقی و آواز اشاره کرد. از جمله دیگر رشته‌های زیرمجموعه‌ی هنر در دانشگاه‌ها و مدرسه‌های عالی در آلمان عبارتند از: معماری و هنرهای تجسمی شامل عکاسی، نقاشی و مجسمه‌سازی، و هنرهای نمایشی شامل بازیگری، کارگردانی و طراحی صحنه.





منبع:

دویچه وله


مطالب مشابه :


کامل ترین منابع کنکور ارشد سینما

منابع و کلاس های آمادگی کنکور کارشناسی ارشد نقاشی. آزمون عملی آزمون کارشناسی ارشد




منابع کارشناسی ارشد رشته کارگردانی

منابع کارشناسی ارشد و ارشد سئوالات کارشناسی ارشد نقاشی. آزمون عملی




منابع ارشد گروه هنر

کنکور کارشناسی ارشد اعلام نتایج نهایی تکمیل ظرفیت «آزمون کارشناسی ارشد» 91 در 28




منابع کنکور کارشناسی ارشد رشته کارگردانی نمایش دانشگاه آزاد

منابع کارشناسی ارشد هنر هر دو آزمون عملی دارند. منابع کنکور کارشناسی ارشد رشته نقاشی.




منابع آزمون ارشد هنر دانشگاه آزاد

قابل توجه داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد رشته های :پژوهش هنر-صنایع دستی -نقاشی عملی برای




تمدید مهلت ثبت نام آزمون اختصاصی دانشکده صدا و سیما

منابع کارشناسی ارشد و منابع آزمون کارشناسی ارشد رشته کنکور کارشناسی ارشد نقاشی.




چند توصیه به داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد

صنایع دستی،فیلم ونمایش ،نقاشی،موسیقی ،متون آزمون کارشناسی ارشد




منابع کنکور کارشناسی ارشد رشته کارگردانی

جدیدترین منابع ارشد نقاشی. هر دو آزمون عملی کلاسهای آزمون کارشناسی ارشد مجموعه




تحصیل در مدارس عالی هنر در آلمان

در این دانشگاه تحصیل در مقطع کارشناسیارشد در در آزمون عملی نقاشی و مجسمه




ظرفیت پذیرش داوطلبان ارشد در مجموعه 1- کارگردانی 2- سینما 3- تولید سیما 4- ادبیات نمایشی

دانلود سوالات آزمون ارشد و راهکار های عملی برای منابع آزمون کارشناسی ارشد،پذیرش




برچسب :