تجربیات گرانبها

متن ارسالی خانم جعفری

هوالمعبود

 

من فکر می کنم که هر هنر آموز یا دبیری  باید خودش یک دفتری درست کند به نام تجربیّات تدریس و تجربیّات خود که در طول سالیان کسب می کند  به صورت فصل بندی شده درآن بنگارد و در ابتدای هر سال تحصیلی یک بار آن را برای خودش مرور کند و ان شاءا…پس از 30 سال خدمت و دوران بازنشستگی نیز یا می تواند آنرا به چاپ برساند یا به عنوان جزوه ای ارزنده در اختیارهمکاران تازه کارقراردهد. پیشنهاداتی که راجع به فصل بندی این دفتر دارم به شرح زیر به اطلاع شما می رسانم.

 

نام فصل: شروع سال تحصیلی

 

1- در صورت امکان هنرآموز یک کار کرد برای هر ماه تهیّه کند و به مدیرهنرستان تحویل دهد که درآن مواد تدریس شده در آن ماه،نمونه ای از امتحانات برگزار شده، نمرات امتحانات، پروژه های داده شده، طرح درس ها و سایر اطلاعات مورد نیازرا شامل شود.

 

2- هنر آموز می تواند تابلویی برای نصب مطالب فرهنگی ، آموزشی و ترفند های کامپیوتری در کارگاه داشته باشد.

 

3- هنر آموز می تواند در ابتدای زنگ اول با تلاوت یک آیه از قرآن و بیان یک تفسیر دو ،سه خطی برای آن کلاس را شروع کند.

 

4- هنر آموز می تواند با نوشتن یک جمله زیبا پای تخته یا نوشتن یکی از اسامی هزار گانه خداوند که می تواند آنرا از داخل دعای جوشن کبیر و دعا های مشابه پیدا کند کلاس خود را شروع کند.

 

5- هنر آموز می تواند با یک شعر آموزنده و مثبت کلاس خود را آغاز کند.

 

6- تحقیقات دانش آموزان را به  صورت دستنویس  بپذیرد. بعضی از دانش آموزان تحقیقات خود را به دیگران سفارش می دهند،یا از اینترنت می گیرند و موقع تحویل به معلم یکبارهم آنرا نخوانده اند اما اگر مجبور شوند خودشان آنرا دست نویس کنند حد اقل یکبار مجبور می شوند آنرا بخوانند.

 

7- موقع تدریس دروسی مثل ویژوال بیسیک مثال های درس بعد را دانش آموزان جلو تر در خانه بخوانند و هنر آموز با صدا زدن آنها بخواهد که مثال ها را توضیح دهند. با بت آن برای دانش آموزان نمره بگذارد و البته خودش نیزدر شرح مثالها کمکشان کند.

 

8- در ابتدای سال تحصیلی یک نسخه از روش درس خواندن با تمر کزوتثبیت ویک نسخه از برنامه نمونه روزانه یک دانش آموز فنی حرفه ای را به دانش آموزان ارائه دهد:

 

     6    بیدار شدن از خواب           

6:20   نماز                         

6:50   صبحانه                   

7:15   راه مدرسه                 

     2   مدرسه- نماز                 

2:30   بازگشت به خانه

3:15   ناهار

4:15   خواب

     5    کمک به مامان

5:15   مرورسریع  درس زنگ اول امروز

5:30   مرورسریع درس زنگ دوم امروز

5:45   مرورسریع درس زنگ سوم امروز

     6   مرورسریع درس زنگ چهارم امروز

6:10   استراحت

6:55   درس زنگ اول فردا

7:35   نماز

8:20   درس زنگ دوم فردا

     9   شام

9:45  درس زنگ سوم فردا

9:55  استراحت

10:40درس زنگ چهارم فردا

    11 مسواک و قرآن

 

برنامه فوق یک نمونه برنامه برای دانش آموز است که کارها سه تا سه تا از هم جدا شده اند.

9- به عنوان تکلیف هر هفته دانش آموزان از درس جدیدی که قرار است تدریس شود سوالات تستی وتشریحی به تعداد مورد نیاز طرح کرده وپاسخ دهند وبرای آن نمره گذاشته شود .در این صورت دانش آموزان با مطالب جدیدی که تدریس می شود آشنائی ذهنی خواهند داشت ویادگیری بالاتر می رود.

10- تهیه لیست کاملی از مشخصات فردی وخانوادگی دانش آموزان که می تواند شامل موارد زیر باشد: سوادپدر ،سواد مادر،  تحصیلات پدر،شغل پدر، تحصیلات مادر،شغل مادر ،تعداد فرزندان، فرزند چندم است ،معدل سال قبل، آرزوها، رنگ مورد علاقه ،قصد ادامه تحصیل تا مقطع،کامپیوتر دارد یا نه،آدرس ،شماره تلفن.

11- جریمه یا تنبیهی برای دانش آموزانی که سیستم ها را ویروسی می کنند در نظر بگیرید.

12-به دانش آموزان بگوئید که نمره نیز مثل روزی حلال وحرام دارد ونمره حرام زندگی ما را تغییر خواهد داد.پس سعی کنیم نمره هایی که می گیریم حلال باشد.

 

نام فصل: کار عملی در کارگاه

 

 

1.     برای درسهای برنامه نویسی دانش آموزان موظف به درست کردن دفتر چه های پیام خطا شوندوهر خطایی که در برنامه آنها رخ می دهد،در این دفترچه بنویسند ومعنی آن را از معلم خود بپرسند وبخشی از نمره عملی درس به درست کردن این دفترچه و حفظ کردن پیام خطاها ومعانی آنها تعلّق گیرد .دانش آموزان بتوانند این دفترچه را در امتحان عملی همراه خود داشته باشند.

2.     کلاس را به گروههایی همسان تقسیم کرد وبعد برای انجام تمرینات ومثالها وخودآزمائیهای کتاب بین آنها مسابقه گذاشت .جایزه گروههای اول ودوم این باشد که به نمره امتحان بعدی آنها یک یا دو نمره اضافه شود.

3.     نفرات گروههای اول ودوم که در بند قبل ذکر شد بلافاصله بعد از جواب گرفتن برای رفع اشکال سایر گروهها از جا بلند شوند ودر کارگاه بچرخند.

4.     دانش آموزان بدانند که موقع زدن فایلها یWord  با فونتهای جالب وجدید روی CD ، فونت رانیز به همراه فایل روی CD بزنند.

5.     دانش آموزان بدانند که موقع زدن فایلها یPower Point  دارای موسیقی روی CD ، فایل موسیقی رانیز به همراه فایل روی CD بزنند.

6.     دانش آموزان در درایوهای انتهایی کامپیوترپوشه ای بانام مرتبط با درس ودبیر خود مثل VBJafari  بسازند وتمرینات خود را با نام صفحه آن تمرین ودر پوشه ای با نام همین صفحه ذخیره کنندودر آخر سال برای امتحان عملی به عنوان دوره از این تمرین های ذخیره شده برای مرور درسها استفاده کنند.

7.     هر زنگ ماوس صفحه کلید نوبتی دست یک نفر باشد.

 

نام فصل: امتحانات عملی

 

1.     سوالات به صورت A وB طرح شوندودانش آموزان به صورت یکی در میان سوالات را بگیرند ،در نتیجه سوالات هرکس با بغل دستی او فرق خواهد داشت.

2.     میانگین امتحانات تئوری در طول ترم به عنوان 3/1 نمره عملی  منظورشود.

3.     نمونه هایی از سوالات عملی در جلسات آخر به صورت گروهی امتحان گرفته شود.

4.     امتحان عملی حتما دریک کارگاه برگزار شود ،زیرا اگر به طور همزمان در دو کارگاه برگزار شود،به آنهایی که دبیر خودشان بالای سرشان نیست،ظلم می شود،زیرا هم اضطراب آنها بالا می رودوهم دبیرآنجا نیست که سوالات آنها را به موقع پاسخ گوید.

 

نام فصل: امتحانات تئوری

 

 

1.    

00

در سوالات تشریحی به جهت جلوگیری ازاعتراضات نا به جای دانش آموز نمره دقیقا درانتهای جواب سوال داده شود.

5.     به جوابهای کاملا غلط یا سفید نمره  0   داده شود.

2.     فضای سفید اضافی انتهای سوالات یا انتهای برگه باطل شود یا      بخورد.

3.     تعداد نمرات شمرده شده وبا تعداد سوالات تطبیق داده شود.

6.     برگه امتحان پس از تایپ وقبل از تحویل به دفتر دار یک بار دیگر خوانده وچک شود ،مخصوصا در سوالات مشترک با سایر همکاران.

7.     درامتحانات دروس کامپیوتری یک سوال برای پرسش از کلمات انگلیسی ومعانی آنها اختصاص یابد.حتی اگر این درس Word یا Potoshop باشد تا دانش آموزان مجبورشوند زبان انگلیسی رایاد بگیرند.

8.     در امتحانات تشریحی دانش آموزان توجیه شوند که اگر در سوالی 2 مورد ازآنها خواسته شده بود آنها حداقل 2مورد هم اضافه تر بنویسند.

9.     در نمرات توکلاسی هر دو نمره خوب بعدی یک نمره بد قبلی را حذف کنند .مثلا اگر دانش آموزی به این ترتیب نمره گرفته: 10 ،11،14،8،9،5/9 نمرات 10 و8 حذف شوند ودر نمره مستمر شرکت نکنندواین امتیاز به اطلاع کاربر رسانده شود.

 

نام فصل: فوق برنامه ها

 

 

1.     درآخرسال از طرف مدرسه به دانش آموزان ودبیرانی که اصلا غیبت نداشته اند،جایزه داده شود.

2.     تخفیف در مراقبتهای همکارانی که کلاسهای فوق برنامه رایگان برای دانش آموزان گذاشته اند.

3.     برگزاری مسابقات برداشت آزاد از تصاویر کامپیوتری جالب.

4.     اهدای جایزه وهدیه در روز تولد دانش آموزان کوشا در امر نماز جماعت یا دانش آموزان محجبه.

5.     بیان ویژگی های مثبت ومنحصر به فرد هر همکار در جشن روز معلم به هنگام تقدیم هدیه به آنها .این ویژگیها باید قبلا با دقت تهیه ولیست شده باشد.

6.     دادن کارت تبیان(روش استفاده از سایت تبیان به صورت رایگان)،CD شهادت آب یا CD راز به دانش آموزان به عنوان هدیه روز دانش اموز.

7.     تهیه دفتری به نام" نیازمندیها وتعمیرها" در اتاق دبیران،تاهمکاران هر روز نیازهای مخصوص کارگاه های خود یا سایر موارد را درآن لیست کنندومدیر نیز هفته ای یکبار این دفتر را خوانده وبه موارد آن رسیدگی کند.در پائین مطلب هر همکار گزارشی یک خطی از عملکرد خود در رابطه با آن مطلب را بنویسد،تا همکار بعدا با مطالعه آن در جریان اقدامات مدیر قرار گیرد.

 

نام فصل: ربع ساعتی ها

 

مطالب مفید وجالب وجذابی را که درربع ساعت آخر زنگ که دانش آموزان از در س خسته شده اند می توان بیان کرد تا هم خستگی آنها در برودوهم نکته ای بیاموزند را در این فصل لیست کرده وخلاصه ای از آنها را نوشت .مثلا:

·        درآمد کشور هند از فروش نرم افزار با درآمد نفت ایران در یک سال برابری می کند در حالی که فارغ التحصیلان کشور ایران وهند در رشته کامپیوتر  با هم برابرند.

·        روشهای صحیح مطالعه

·        رموز موفقیت بزرگان

·        رموز برنامه نویسی کارآمد

 

نام فصل: جملات

 

 

جملاتی که جالب وجذابند ودر ابتدای کلاس می توان آنها را روی تخته نوشت وکلاس رابا آنها شروع کرد در این فصل لیست می شوند.

 

نام فصل: خاطرات

 

خاطرات خوشایند یا آموزنده دوران تدرس دراین فصل لیست شوند.

 

نام فصل: آدرسهای اینترنتی

 

آدرس سایتهای مرتبط با محل کارمثل سایت سازمان ،ناحیه، گروههای درسی و...وسایتهای مفید برای دانش آموزا ن مثل تبیان ورشد در این فصل لیست می شوند.

 

نام فصل: نام کاربری ورمزها

 

 

ما معمولا Emailهایی می سازیم وبعد رمز آنرا فراموش می کنیم .می توان نام کاربری ها ورمز های ورود به سایتهای مختلف،وبلاگهاوEmailها را  در این فصل لیست کرد.نکته مهم این که می توانیم رمزها یمان را به رمز نگهداری کنیم.تا اگر این دفتر به دست افراد غریبه افتاد نتوانند از آن سوء استفاده کنند مثلا همه رمزهای خود را با عدد ثابتی مثل 127 جمع کرده سپس در این فصل یادداشت کنیم.البته هیچگاه نباید این عدد را پیش کسی بیان کنیم.

 

نام فصل: ترفندهای کامپیوتری

 

 

ترفندهای کامپیوتری که باعث افزایش سرعت یا کیفیت کار با کامپیوتر ،CPUیا اینترنت  یا سایر موارد مشابه می شوند را در این فصل یادداشت کنیم وحتی می توان گاهگاهی جزء قسمتهای ربع ساعتی برای دانش آموزان استفاده کرد.

 


مطالب مشابه :


رشته های هنرستان در یک نگاه

هنرآموز - رشته های هنرستان در یک نگاه - پل آموزشی در جهت ارتقاء سطح دانش در زمينه مهندسي




موضوعات تجربیات مدون فرهنگیان

تجربیات مدون تجربیات روش تدریس فیزیک 2 تجربیات هنرآموز کامپیوتر تجربیات




روند ارتقائ طبقه شغلی و رتبه شغلی کارکنان درقانون مدیریت خدمات کشوری جهت اطلاع همکاران محترم فرهنگی

مستندسازی تجربیات طبق توضیحات زیر pdf 2 (آموزگار ،دبیر، هنرآموز، مدیرومعاون واحدهای




خوش آمدید

اینجانب هنرآموز تاکنون تجربه وبلاگ نویسی نداشته ام ولی قصد دارم در این وبلاگ تجربیات




تجربیات گرانبها

تجربیات گرانبها. متن 1- در صورت امکان هنرآموز یک کار کرد برای هر ماه تهیّه کند و به




ارسال مدارک ارتقا رتبه شغلی

به تهیه و تحویل مدارک متصدیان مشاغل آموزشی شامل آموزگار ، دبیر ، هنرآموز تجربیات مدون




فراخوان مقاله

*تجربیات خلاق در روند هنراموز هنرستان در شهرستان




روندارتقای شغلی

مستندسازی تجربیات طبق توضیحات زیر pdf 2 (آموزگار ،دبیر، هنرآموز، مدیرومعاون واحدهای




اسامی هنرآموزان فعال گروه حسابداری کاردانش

نام هنرآموز شاخه ی کاردانش استان سیستان و بلوچستان است ، که برای تبادل تجربیات




فصلنامه دبیرخانه راهبری برق کشور

نظر به اهمیت اطلاعات تخصصی- علمی و استفاده از تجربیات ارزنده همکاران محترم،دبیرخانه




برچسب :