موزه دیرینه شناسی کرمان

q843khq9h8kyn40huvhz.jpg

موزه دیرین شناسی کرمان :

موزه دیرین شناسی شهر کرمان مربوط به موجوداتی است که میلیونها سال پیش در منطقه فعلی استان کرمان می زیسته اند ، موجوداتی که به مرور زمان تبدیل به سنگواره ( فسیل ) گشته اند .

در این موزه فسیل انواع بی مهرگان ، مهره داران ، میکروفسیل ها ، گیاهان و ابزار منسوب به انسانهای نخستین نگهداری می شود که عبارتند از :

بی مهرگان شامل : اسفنج ها ، مرجان ها ، تریلوبیت ها ، بریوزوآها ، دوکفه ای ها ، آمونیت ها ، بلمنیت ها ، نمولیت ها ، ناتیلوس ها ، بازوپایان ، شکم پایان ، خارپوستان شامل کرینویید ها ، خیارهای دریایی ، ستاره های دریایی و گونه های مختلف خارپوست از جمله توتیاهای دریایی و .......

مهره داران شامل : خزندگان هم عصر با دایناسورها ، ماهی ها و .......

میکروفسیل ها شامل : هاگ ها ، استراکدها ، کنودونت ها ، روزنبران و ......

گیاهان شامل : گونه های مختلف گیاهی و تنه های درختان

ابزارهای منسوب به انسانهای نخستین

موزه دیرین شناسی شهر کرمان اولین موزه دیرین شناسی کشور است که در سال ۱۳۸۲ رسمآ فعالیت خود را آغاز نمود ، این موزه با توجه به مدارک ذیل اولین موزه ایست در جهان که پایه و اساس آن بر محور موجوداتی استوار گردیده است که اعضای نرم بدنشان در شرایطی کاملآ استثنایی در طول میلیونها سال گذشته محفوظ مانده است تبدیل به فسیل شده  .

dcjsw130c8mvl9h8fqq.jpg

تصاویر دیگر در ادامه مطلب :


ادامه مطلب + نوشته شده در  ساعت   توسط محسن تجربه کار 
خارپوستان : خارپوستان : b0dzxbnfcx81wzsngnb.jpg

خارپوستان شاخه اي كاملا ًمستقل ومتمايز از ساير حيوانات مي باشند . از نظر بدني با هيچ يك از موجودات قابل قياس نبوده و با ظاهري عجيب از قديم الايام ....... توضیحات و تصاویر دیگر در ادامه مطلب :


ادامه مطلب + نوشته شده در  ساعت   توسط محسن تجربه کار 
دوکفه ایها دوکفه ایها :

 ed537780f3f2.jpg

دوکفه ایها را امروزه در شهر کرمان و اکثر شهرهای ایران به نام گوش ماهی می شناسیم که در واقع این موجودات نرم تناني هستند با تقارن دو جانبي كه خانه خود را در دو کفه مساوی می سازند و بطور وسیعی در آبهای دریا خصوصآ در اعماق کم 100 تا 200 متری انتشار یافته اند . این موجودات اكثراً در آبهای شور دریا بر روی رسوبات بصورت کف زی زندگی می کنند و گونه هایی از انواع در آبهای شیرین وجود دارند . برخي از انواع دو كفه ايها بسيار بزرگ بوده با وزن تقريبي 200 كيلوگرم وطول صدفي حدود 5/1 متر واما بسياري از انواع كه در نواحي عميق زندگي مي كنند از 2 تا 3 ميليمتر تجاوز نمي كنند . برخي از دو كفه ايها مي توانند در چوب يا سنگ سخت سوراخ كرده و در ان زندگي كنند .برخي ديگر در كف دريا در گل وماسه سوراخ ايجاد كرده و در ان زندگي مي كنند. تعدادي از انواع دو كفه ايها همچون پكتن وليما مي توانند فاصله كوتاهي را به سرعت شنا كنند . اما اكثراً در كف دريا اهسته حركت ميكنند .در كرمان تاكنون فسيلهاي بيشماري از انواع دوكفه ايها همچون نمونه هاي معرفي شده در اين وبلاگ کشف گردیده و در موزه دیرین شناسی این شهر نگهداری می شوند که به مرور زمان معرفی می گردند .

   


ادامه مطلب + نوشته شده در  ساعت   توسط محسن تجربه کار 
اسفنج ها اسفنج ها :

di-NPEO.jpg

اسفنج ها از ساده ترين حيوانات چند سلولي دريا بوده كه غالباً به صورت اجتماعي و به ندرت بصورت انفرادي ديده شده اند . اين موجودات غالباً ....... توضیحات و تصاویر دیگر در ادامه مطلب


ادامه مطلب + نوشته شده در  ساعت   توسط محسن تجربه کار 
بازوپایان

بازوپایان ( براکیوپدا )

di-OTXM.jpg

 بازو پايان يا براكيوپودا از مهمترين شاخه ي بي مهرگان بوده كه از نظر فسيل شناسي بسیار قابل اهميت مي باشند. اين موجودات در تمامي دوران هاي زمين شناسي به جز پر كامپرين يافت ميشوند .تمامي انواع بازو پايان , دريايي بوده و در ابهاي شيرين ديده نمي شوند . اين موجودات اكثراً در ابهاي كم عمق زندگي ميكنند . امروزه نيز اكثر بازو پايان از خط ساحلي تا عمق 30 متر ديده ميشوند .البته چندين نمونه نيز وجود دارند كه در اعماق دريا زندگي ميكنند . قسمتهاي نرم بدن اين موجودات همچون دوكفه ايها در دو كفه قرار گرفته است با اين تفاوت كه كفه ها در دوكفه ايها مساوي بوده اما در بازو پايان يكي بزرگتر از ديگري است . از بازوپایان نیز تاكنون فسيل هاي بيشماري از مناطق مختلف استان كرمان مربوط به دوره هاي مختلف زمین شناسی کشف گردیده است كه نمونه هايي ازان بمرور معرفی خواهند شد .



ادامه مطلب + نوشته شده در  ساعت   توسط محسن تجربه کار 
بریوزوآها و کنکرسیونها ( ساختارهای رسوبی )


di-AJ2J.jpg

بريوزواها بي مهرگاني هستند كه اكثراً در ابهاي شور دريا زندگي ميكنند . نام اين موجودات از نظر لغوي به معناي جانور خزنده مانند ........ توضیحات و تصاویر دیگر در ادامه مطلب

9oqo1e8tonvg54y4gncw.jpg

کنکرسیونها را می توان ساختارهای رسوبی نامید که حول هسته مرکزی رسوبات نقش بسته است و اما همانگونه که در تصویر فوق نیز مشاهده می شود میتواند .......... ادامه مطلب


ادامه مطلب + نوشته شده در  ساعت   توسط محسن تجربه کار 
تریلوبیت ها ( اولین موجودات بعد از تک سلولی ها ) تریلوبیت ها ( اولین موجودات بعد از تک سلولی ها )

3d11d85deaf5.jpg

تريلوبيت ها از جانوران شاخص پالئوزوئيك بوده اند كه از اوخر اشكوب تومانين در كامبرين زيرين یعنی در حدود ۵۵۰ میلیون سال قبل ظاهر شده اند و در اواخر دوران كهن يعني دوره ي پرمين كاملاً منقرض   گشته اند. اين جانوران به شاخه بند پايان متعلق بوده كه با داشتن بدني بند بند, پا , شاخك و پوشش سخت خارجي كاملاً از سایر موجودات متمایز بوده اند . اسكلت خارجي تريلوبيت ها از سه بخش سر , سينه و دم تشكيل شده است . از این موجودات کهن نیز تا کنون فسیل های بیشماری از نقاط مختلف استان کرمان بدست آمده است همچون یکی از گونه ها که در تصویر فوق مشاهده می شود و از منطقه ای واقع در نزدیکی شهر کرمان بدست آمده است . این سنگواره و گونه های مختلف دیگر هم اکنون در موزه دیرین شناسی شهر کرمان نگهداری می شوند .


ادامه مطلب + نوشته شده در  ساعت   توسط محسن تجربه کار 
کرینوییدها ( لاله های دریایی )  

کرینوییدها ( لاله های دریایی )

ap56cmar1emq8cpa3x2j.jpg


ادامه مطلب


مطالب مشابه :


استان کرمان/فهرست آثار تاريخي استان كرمان

وجود منابع عظیم زغال سنگ در شمال استان کرمان البته بقایای آن را بلافاصله به موزه




موزه دیرینه شناسی کرمان

موزه دیرین شناسی کرمان : برخي از دو كفه ايها مي توانند در چوب يا سنگ سخت سوراخ كرده و در




موزه حمام گنجعلی‌خان کرمان نگین حمام‌های تاریخی ایران

طنزکرمونی - موزه حمام گنجعلی‌خان کرمان نگین حمام‌های تاریخی ایران - تیارتا کرمونی که به




موزه های ایران

موزهسنگ و سفال هگمتانه‌‌ ــ آدرس‌: موزه‌ صنعتی کرمان‌ ــ آدرس‌:




بازديد از موزه زمين شناسي

گروه آموزشی زمين شناسي استان کرمان - بازديد از موزه هاي مختلف سنگ، كاني و فسيل از




حمام گنج علی خان

حمام گنج علی خان؛ کرمان. دراین موزه جایی که آجرهای ساده و نیلی، حاشیه ای از سنگ مرمر




برچسب :