یادی از مردان با صفاي كوهستان البرز / به مناسبت هفته دفاع مقدس 1/7/1388

یادی از مردان با صفاي كوهستان البرز / به مناسبت هفته دفاع مقدس  1/7/1388

هنوز يادمان هست كه در روزهاي نخستين جنگ عراق عليه ايران در 31 شهريور 1359 ، تعدادي از جوانان بالادهي كه سرباز منقضي خدمت 1356 بودند مجدداً به سربازي و رفتن به جنگ فراخوانده شدند و مادران و خانواده شان چقدر دلواپس و نگران بودند . هر روز خبرهايي تازه و گوناگون از جنگ مي شنيديم .

چند ماه بعد از شروع جنگ ، جوانان روستاي بالاده و روستاهاي همجوار آن يعني روستاهاي قلعه ، پايين ده ، تيله بن و واوسر از درس ، كار ، خانه و كاشانه خود دست كشيدند و به سوي جبهه ها شتافتند تا وظيفه خود را در قبال دين و مملكت خود انجام دهند . آنان رفتند و دقيقاً يك سال بعد از جنگ بود كه اولين شهيد منطقه را برايمان آوردند . بسيجي شهيد قربانعلي توبه بالادهي كه در روز پنجم مهر 1360 در عمليات حصر آبادان به شهادت رسيد و مردم بالاده و منطقه فوج فوج از مناطق مختلف استان مازندران در محله زيروان بهشهر كه آن سالها هنوز روستا بود جمع مي شدند و هر روز در جايي مراسم بزرگداشتي برايش مي گرفتند و با خانواده شهيد ابراز همدردي مي كردند و به وجود شهيد هم افتخار . و اين شهيد گرانقدر عاملي شد براي همدلي و اتحاد بيشتر مردم منطقه ما .

روز به روز ،‌ تعداد جوانان بالادهي و روستاهاي هم جوار كه به جبهه مي رفتند بيشتر و بيشتر شد . اينان همگي از خانواده هايي محروم و بي بضاعت بودند و ديري نكشيد كه هر روز منتظر رسيدن شهيداني ديگر بوديم . 45 روز بعد از شهادت شهيد توبه ،‌شعبان كاظمي در جنگل آمل به شهادت رسيد . يك ماه بعد از ايشان ، نعمت اله چهاردهي ، حبيب اله كاردگر و  عبدالله نظري در پاييز سال 1360 و هم زمان شهيد شدند . به دنبالشان شهيداني ديگر : اسماعيل چهاردهي ، اسماعيل پناهي ، عبدالخالق خاسب ، رحيم فتحي ، امرالله محمدي و  هر روز شهيدي ديگر .

روزي كه جنگ به پايان رسيد 34 شهيد داشتيم كه چند تاي آنان مفقودالاثر بودند كه هنوز هم سه تن از اين عزيزان جنازه مطهرشان پيدا نشده است و یکی از زخم خوردگان جنگ چند سال بعد پس از تحمل سالها مجروحیت به شهادت رسید . اكنون افتخار مي كنيم كه 35 شهيد سرافراز منطقه در دامان پاك و پرمهر مادران زجر كشيده و با نان حلال پدران زحمتكش ما پرورانده شدند .

اين از شهداي ما كه رفتند و دين شان را ادا كردند . اما از خيل بي شمار رزمندگان منطقه كه شايد تعدادشان به چند صد نفر هم برسد ، تعدادي به اسارت دشمن درآمدند و سالها در زجر و سختي به بند صدام گرفتار شدند . تعدادي ديگر مجروح و جانباز شدند و هر چند كه سالهاست روزگار را به سختي و تحمل درد جسمي سپري مي كنند و حتي يكي از اين عزيزان هم بعد از سالها تحمل درد و رنج به شهادت رسيد ؛ جانباز شهید مرادعلی ( قاسمعلی ) محمدی كه در روز 19 شهریور 1382 به شهادت رسيد .

ما مانديم و تعداد بي شماري از رزمندگان بي نام و نشان كه هنوز بعد از 20 سال از پایان جنگ ، آمار دقيقي از آنان نداريم  . اما مي دانيم كه بسياري از آنان در شرايطي به جبهه رفتند كه خانواده شان در فقر و  تنگدستي زندگي مي كردند . در همان سالهاي جنگ تعدادي از اين رزمندگان در مناطق جنگي و مناطق محروم ايران از كردستان گرفته تا سيستان و بلوچستان و هم چنين در مناطق محروم هزار جريب و چهاردانگه و دودانگه مازندران به آموزش فرزندان اين مرز و بوم مشغول بودند و بعداً به استخدام آموزش و پرورش درآمدند . آنان بعد از جنگ ، از سنگر رزم به سنگر تعليم و تربيت برگشتند . عده اي از رزمندگان به ادامه تحصيل در دانشگاه ها پرداختند و به مدارج بالاي علمي و تخصصي رسيدند . عده اي به شغل آزاد روي آوردند . جمع كثيري نيز به همان شغل هاي كشاورزي و كارگري خود مشغول شدند . تعدادي هم به استخدام ادارات دولتي درآمدند .

عده اي اما به هر دري زدند تا شغلي اداري پيدا كنند درها را به روي خود بسته ديدند . آنان براي تسلي دل خود و قانع كردن خانواده خود مي گفتند كه « مگر ما جبهه رفتيم كه به ما كار بدهند ؟ » اما ما مي ديديم كه در همان اداره اي كه ما دنبال كار بوديم ديگراني را استخدام كردند كه رنگ جبهه و جنگ را نديده بودند . اين سهم خواهي از جنگ نيست كه ما را هدفي بس مقدس تر در سر بود . هر چند كه معتقديم كه همه مردم ايران بايد از حق اشتغال به كار برخوردار باشند . اما جواني كه سالهاي جواني خود را در جنگ گذرانده هم نياز به اشتغال داشت . جوانی که بیش از نیمی از طول جنگ را در جبهه بود اکنون با کارگری و روزمزدی زندگی می کند .

اين عده اكنون اما با سيلي صورت معصوم خود را سرخ نگه ميدارند و درد دل هاي بي شمارشان گاهي باعث بغض و گريه آدم مي شود .

دردآورترين بخش از رزمندگان منطقه محروم ما را آناني تشكيل ميدهند كه در روزگار بعد از پايان جنگ به حال خود رها شدند و چرخ بد كردار آنان را به ورطه اعتياد كشاند . هر چند آنان نيز در نزد ما و مردم ما همچنان داراي ارج و منزلت به واسطه سالهاي ايثار و فداكاري خود هستند اما چرا بايد آنان به چنين ناملايماتي گرفتار شوند ؟ آيا نمي توانستيم از وجود آنان در پيشبرد امور بعد از جنگ و سازندگي مملكت بهره ببريم ؟ نميدانم چه كسي را بايد مقصر بدانيم . آن رزمنده را كه قدر صداقت و پاكي سالهاي جبهه و جنگ را ندانست و يا جامعه را ؟ شايد هم نهادهاي مرتبط با امور ايثارگران را كه به وظايف بعد از جنگ خود در برابر اين رزمندگان كوتاهي كردند !

اين از ماجرايي بود كه با همه تلخي و شيريني اش بر رزمندگان ما گذشت . منطقه محروم ما از تابستان سال 1362 كه اولين يادواره شهدا  را با هشت شهيد برگزار كرد و اكنون كه در سال 1388 با 35 شهيد و ده ها جانباز و آزاده و صدها رزمنده و ايثارگر ،‌ بيست و ششمين يادواره شهدا را برگزار كرد هنوز هم چشم به راه « لطف » مسئولين است . يادم مي آيد كه در سالهاي آغازين برگزاري يادواره شهدا هميشه سعي مي كرديم از مسئولين تراز اول استان مازندران براي حضور در اين مراسم و سخنراني ها دعوت كنيم تا آنان از نزديك با مشكلات و محروميت منطقه ما آشنا شوند . از نماينده امام ( ره ) در استان گرفته تا اعضاي مجلس خبرگان رهبري و ائمه جمعه و نمایندگان مجلس از شهرهاي ساري و نكاء و بهشهر و ...  تا استانداران و فرماندارن و بخشداران و فرماندهان سپاه و ديگر مديران كل ادارات استان . سالهاي ديگر هم به همين روال گذشت . يعني بيست و شش سال ديگر هم گذشت . هنوز هم از اين نوع دعوت ها مي كنيم و هنوز هم انتظار داريم تا به حرمت فداكاري 35 شهيد و ده ها جانباز و آزاده و صدها رزمنده ، گوشه چشمي و توجهي به اين منطقه محروم بشود .

مي دانيم هر مسئولي كه به منطقه مي آيد در دلش با خود مي گويد كه « اينان در منطقه اي خوش آب و هوا و ييلاقي زندگي مي كنند و خوشا به حالشان » و اين چنين است كه « محروميت منطقه در زير لايه سبز طبيعتش پنهان مي ماند » .

به قول يكي از دوستان رزمنده كه مي گفت : « مسئولين مي آيند و مي بينند و قول ميدهند و مي روند و ما در راهروهاي عريض و طويل ادارات براي پيگيرهاي بي نتيجه مي دويم  و هنوز در حال دويدن كه باز به زودي سال ديگر و مسئولي ديگر و قولي ديگر و باز ما ... . آنان باز مي آيند و خواهند آمد تا چند روزي در ييلاق خوش آب و هواي ما خستگي كارهاي اجرايي جاهاي ديگر را از تن بيرون كنند ... »

ما منكر كارهايي مثل آبرساني ، برق رساني و نصب دكل هاي مخابراتي و تلويزيوني نيستيم كه شايد با يكي دو تا طرح هاي ديگر ، همه اقدامات عمراني است كه در منطقه ما يعني پنج شش روستا صورت گرفته است .

اما هنوز يك طرح اشتغالزاي صنعتي در منطقه راه اندازي نشده است . هنوز 35 كيلومتر جاده شن ريزي شده از كياسر تا بالاده صعب العبور و نياز به آسفالت دارد . هنوز مشكل آب آشاميدني روستاي بالاده روز به روز بيشتر مي شود . هنوز برق منطقه با اندك نمي و باراني قطع مي شود . هنوز براي پرداخت قبض برق و تلفن و درمان بيماران بايد 40 كيلومتر راه طي كنيم تا به كياسر برسيم . هنوز از خانه بهداشت و دهياري و ديگر امكانات روستايي بهره مند نيستيم .

شايد در بيست و هفتمين و بيست و هشتمين و سي امين و ... يادواره شهدا هم مسئولين بيايند و بروند . اما منطقه ما با همه محروميتهايي كه دارد تا ابد تاريخ به فرزندارن دلاور خود كه در سالهاي خون و آتش دلاورانه در مقابل دشمن ايستادند افتخار خواهد كرد. منطقه ما به وجود فرزندان ديار كوهستاني و سبز خود مي بالد كه هم چون قله استوار شاهدژ قامت برافراشته و چونان كوه چهارنو ، قوي و مستحكم در مقابل دشمن ايستادند . 35 تن از  بهترین فرزندان ما شهيد شدند . ده ها نفر اسير و جانباز شدند . صدها رزمنده با دل هايي مملو از عشق به مردم و مملكت برجاي ماندند که اكنون در پيچ و خم زندگي روزمره از نظرهاي عافيت انديش مسئولین دور مانده اند .

هفته دفاع مقدس نيز بهانه اي بود تا يادي كنيم از همه اين عزيزان . درود بر شهيدان . درود بر اسرا و جانبازان و درود بر رزمندگان عزيز ديار هميشه سر بلند البرز و منطقه دوسر شمار .

ياد مردان با صفاي كوهستان البرز را براي هميشه در جان و روح مان و در تاریخ پرافتخارمان زنده نگه خواهيم داشت .

 


مطالب مشابه :


دریافت قبض المثنی تلفن ثابت

دریافت قبض المثنی تلفن ثابت گاز-برق-بیمه شرکت پست استان




وجه تسمیه استان مازندران

وجه تسمیه استان گذر از هفت تنگه کوهستانی البرز قبض هاي آب؛برق




کلاهبرداری اینترنتی از ۲۰هزار شهروند‍!

(قبض) برق. فرمانده انتظامی استان البرز از دستگیری اعضای باندی که با راه اندازی شرکت




دوره آموزشی نحوه انجام خدمات شركت توزيع برق استان

شركت توزيع نيروي برق استان قصد دارد دوره آموزشی البرز; پیشخوان قبض جریمه




اطلاعيه مديريت حج و زيارت استان البرز

مراجعه و نسبت به دريافت قبض هزينه مابه اول استان البرز ردیف تاریخ برق،جنب درمانگاه




آغاز صدور قبوض SMS رایگان گاز در تهران/ حذف قبوض کاغذی کلید می‌خورد

پایگاه دفاتر استان خانگی در 60 شهر و 510 روستای استان تهران و البرز از نعمت گاز




صدور قبوض SMS رایگان گاز آغاز شد

در سطح استان‌های تهران و البرز اشتراک قبض کاغذی گاز، آب و برق و توسعه




یادی از مردان با صفاي كوهستان البرز / به مناسبت هفته دفاع مقدس 1/7/1388

یادی از مردان با صفاي كوهستان البرز / به اول استان مازندران قبض برق و تلفن و




مرکز چاپ و تبلیغات پارسیان

لیست قیمت قبض استان البرز سی و یکمین استان ایران افتتاح برق عالیسر و استخر کشاورزی




برچسب :