تایتانیک در بندر بوشهر

یکی از صبح های بهار ۱۳۶۵ بود . موج ها ی دریا بوق بلند و غریبی را به گوش اهالی شهر بوشهر می رساند. مردمان بندر بوشهر وقتی از پنجره ی خانه های بافت قدیم به بیرون نگاه انداختند حیرت زده ، غول سفید و باشکوهی را دیدند که به ساحل بوشهر نزدیک می شد. کسی خبر نداشت که این کشتی بزرگ و سفید که تراکم دود از دودکش های عقبش به هوا بر می خاست و بدنه اش این چنین سفید و درخشان بود ، قرار است سال ها مهمان ذهن وجان مردمان این شهر شود . بوشهری ها که تا به حال کشتی های زیادی را دیده بودند فوج فوج می آمدند ، در ساحل جمع می شدند و با اشتیاق این کشتی زیبا را می دیدند و با زمینه ای از این کشتی عکس می گرفتند.
این یکی با بقیه ی کشتی ها فرق داشت . کاخی شناور و مدرن در کنار شهر و مردمان بوشهر لنگر انداخته بود و زیبایی های فوق مدرنش را به رخ قدیمی و سنتی شهری می کشید که دوران واپسین پادشاهی پهلوی دوم را از سر می گذراند. شاهی که در این شهر کوچک و ساحلی، انبوهی از رویاهای جاه طلبانه و بلندپروازانه اش را گردهم جمع کرده بود. از نیروگاه اتمی تا فانتوم های فوق مدرن اف -۱۴ و پایگاه دریایی ارتش و خانه های شیک سازمانی ارتش که اسراییلی ها در قالب شرکت "هدیش" می ساختندشان ...

نخستين طرح كشتي «رافائل» در سال 1958 ميلادي توسط ایتالیایی ها كشيده شد و رافائل به طول 276 متر و عرض 31 متر در کشور ایتالیا ساخته شد.

در كشتي رافائل 850 خروجي راديو تلفني ، 6 استخر شنا ( سه استخر براي بزرگسالان و سه استخر دیگر براي كودكان ساخته شده بود) ، 750 كابين( در هر كابين يك حمام و توالت شيك و لوكس كه با مرمرهاي ايتاليايي تزيين شده بود وجود داشت ) ، 18 آسانسور، 30 سالن اجتماعات ، تالار نمايشي با 500 صندلي و باشگاه هاي ژيمناستيك و پرورش اندام ساخته شده بود. 

در پاييز سال 1976 (پاييز 1355) محمد رضا شاه پهلوي به ايتاليايي ها اعلام كرد كه مي خواهد اين كشتي را بخرد تا آن را به محلي تبديل كند كه كارگران شركت نفت ، پرسنل نيروي دريايي و كارآموزان ارتش ايران در آنجا و در ايام تعطيلات و مرخصي شان استراحت كنند.

بالاخره در آذر ماه 1355 رافائل به ايران فروخته شد .

رافائل در سال 1965 تا 90 ميليون دلار نيز قيمت گذاري شده بود اما ايتاليايي ها به خاطر شرايط بحراني اقتصادي شان رافائل را كه حدود 45 ميليون دلار قيمت واقعي داشت به مبلغ ۲ ميليون دلار به ايران فروختند.

در بهار  1356 رافائل با50 خدمه ي ايتاليايي و با افزايش ظرفيت در حد سكناي 1800 نفر در بندر بوشهر پهلو گرفت .

با سقوط سلطنت محمدرضا شاه پهلوي خدمه ها و نيروهاي ايتاليايي رافائل را رها كرده و به کشورشان بازگشتند.

در روز پنجشنبه 26 آبان 1362 هواپيماهاي عراقي در بمباران خارگ و بوشهر کشتی رافائل را هدف موشك قرار داده و به آن آسيب جدي وارد كردند. تا حدي كه رافائل تا نيمه در آب هاي كم عمق ساحلي لنگرگاه بوشهر فرو رفت به همين دليل كشتي را توسط يك يدك كش1000 متر در كنار ساحل جابجا كردند. چيزي نگذشت كه يك كشتي باري به نام « ايران سلام» یا « ايران سيام » به صورت اتفاقي با کشتی برخورد كرد و به بدنه اش آسيب جدي رساند و رافائل كاملا در اعماق خليج فارس غرق شد.

در حال حاضر کشتی رافائل در ساحل بوشهر ديده نمي شود و زير7 متر آب ، در فاصله ي دو كيلومتري نيروگاه اتمي قرار گرفته است.


کشتی رافائل بندر بوشهر

io3pfp.jpg


Top Blog
اگه خوشت اومد یه دونه کلیک کن





مطالب مشابه :


شعر چرخه ي آب

خانه كتاب ايران. وب سايت تخصصي كودكان بندر. قيمت آنلاين كودكان بانيازهاي




حضور مهد كودك بچه هاي بندر در كانون

حضور مهد كودك بچه هاي بندر فكري كودكان و می شوند.این خانه همسایه دیوار




امام خمینی و کودکان در نگاه تصویر

وبلاگ اختصاصي كانون پرورش فكري كودكان و می شوند.این خانه همسایه بندر دیر سایت




اختلالات یادگیری در دانش آموزان

خانه كتاب ايران. وب سايت تخصصي كودكان بندر. قيمت آنلاين كودكان بانيازهاي




پرفسورحسابی

وب سايت تخصصي كودكان بندر. خانه اش خراب مي شود و هر كس كه بخواهد خانه اش آباد باشد بايد در




تایتانیک در بندر بوشهر

مردمان بندر بوشهر وقتی از پنجره ی خانه های بافت براي كودكان 1800 نفر در بندر




برچسب :