گياهان دارويي در ( ROBATTORK -ROBATETORK ) رباط ترک و خواص آن

rivas.gif

 گياه ريواس

گياه ريواس با برگهاي پهن و ساقه بلند و گلهاي خوشه اي در ارتفاعات و دامنه هاي شيب دار رويش دارد. خود ساقه اين گياه بصورت خام به عنوان يك ماده غذايي مطرح است. برگهاي آن نيز هم به صورت خام و هم به صورت پخته به عنوان خوراكي مصرف مي شود. طعم اين گياه ترش مزه و گس است. داروي خوبي براي بيماريهاي دستگاه گوارش از جمله اسهال مي باشد.

 اين گياه بخاطر داشتن ويتامينهاي C و B و A مورد توجه است. همچنين اين گياه با خاصيتي كه دارد لوزالمعده را وادار به ترشح انسولين مي كند كه دربيماريهاي قند خون مورد توجه است.

 زياده روي در مصرف اين گياه اصولاً يك سري عوارض دارد، از جمله اينكه براي كليه و مثانه مشكل تراشي   مي كند.

 فصل رويش از اواسط ارديبهشت ماه تا اواخر خرداد ماه است. اين گياه سرد است و براي افراد سرد مزاج داروي خوبي نيست.

avishan_kohi.gif

 

خواص درمانی آویشن

آويشن (در انگليسي Thymus vulgaris) يکي از شناخته شده ترين گياهان دارويي است از تيره نعنا . آويشن درختچه‌اي کوتاه و پر شاخه‌است که برگهاي نازک و متقابل دارد. داراي گل‌هايي سفيد و چتري و منفرد است. گونه‌هاي مختلفي از آن در کوهستان‌هاي ايران ميرويد و نام‌هاي گوناگوني دارد. از جمله در همدان به آن آزربه و در کوخرد هرمزگان به آن اَوشُه در آذربايجان به آن کهليک اُتي و در روستای سیور به آوشم مي‌گويند.
آويشن در طب سنتي ايران و اروپا، مصرف دارويي دارد. اين گياه علفي و معطر ، داراي خواص دارويي بسياري است و از آن در صنايع غذايي، دارويي، بهداشتي و آرايشي استفاده متنوعي مي‌شود.. قسمت‌هاي دارويي اين گياه، سرشاخه‌هاي آن و برگ خشک شده آن است.
آويشن در طب سنتي
در طب سنتي از اين گياه به عنوان ضد اسپاسم، درمان سياه سرفه، برونشيت، عفونت ريه، سرماخوردگي، آنفلوآنزا و براي درمان نفخ و گرفتگي ‌هاي عضلاني استفاده مي‌شود.
آويشن در طب نوين
استفاده امروزي و ثابت شده گياه آويشن براي درمان آسم، سرفه‌ هاي خشک مکرر، آمفيزم و برونشيت است. چاي دم کرده آن را نيز براي درمان عفونت گوش مياني، نفخ و تهوع استفاده مي‌کنند، عصاره آويشن حاوي ماده‌اي به نام «تيمول»است که براي بيماري آسم مفيد است. حمام آويشن براي مبتلايان به دردهاي عضلاني، مفصلي و روماتيسمي مفيد است. ضماد آويشن براي نيش و گزيدگي حشرات موثر است .در حاملگي مصرف اين گياه ممنوع است اما در دوران شيردهي منعي ندارد.
روش مصرف
براي مصرف اين گياه، ? تا ? گرم پودر خشک گياه را در يک ليوان آب جوش دم کرده (به مدت ?? دقيقه) بريزيد. پس از صاف کردن محلول را شيرين کرده و ? بار در روز مصرف شود.
در التهاب حنجره و لوزه ‌ها و براي درمان آفت به صورت غرغره کردن استفاده شود. براي اين منظور، يک استکان از پودر گياه را در چهار استکان آب جوش آهسته به مدت ?? دقيقه جوشانيده و پس از صاف کردن، براي شست وشوي دهان استفاده شود.
فرآورده‌هاي دارويي مختلفي از اين گياه ساخته شده و به طور گسترده مورد مصرف بيماران قرار مي‌گيرد. از فرآورده‌هايي که به تأييد «نظارت بر امور دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي» رسيده‌است مي‌توان «شربت توسيان»، «قطره توسيگل»، «قطره توسيوين»، «قطره تيم آرتا» و «شربت تيمکس» «شربت تيميان» و«شربت برونکوتيدي» را نام برد. اين فرآورده‌ها، همگي ضد سرفه و خلط آور هستند و ايمني مصرف آنها در دوران شيردهي و بارداري به اثبات نرسيده‌است.
آويشن عامل تصفيه کننده خوبي بوده و در درمان بيخوابي و امراض جهاز هاضمه مفيد است. اگر ? تا ?? گرم اويشن را در يک ليتر ابجوش دم کرده و با کمي عسل به بيماران مبتلا به تنگي نفس و کليه و مثانه و درد مفاصل و سياتيک و خونريزيهاي رحم و ترشحات غير طبيعي زنان بدهيد در دفع بيماري انها موثر واقع خواهد شد.
آويشن براي جلوگيري از ريزش مو نيز موثر است. 20 گرم اويشن را در يک ليتر آب جوشانده شود و هرچند روز يک بار به سر مابيده شود. ضمنا در خوردن آويشن نبايد زياده روي کرد زيرا باعث بروز البومين در ادرار مي‌شود

از خواص زيره سياه چه مي‌دانيد؟

مصرف دم کرده زيره سياه و يا جويدن آن در رفع و کاهش دردهاي ناشي از قاعدگي، دردهاي روده و بي اشتهايي بسيار مؤثرست. مصرف زيره سياه يا روغن آن در رفع سوء هاضمه و دل دردهاي کودکان و تنگي نفس نيز، کاربرد فراواني دارد.

150_caraway.jpg

دم کرده زيره سياه همراه با گياه " اوجي " در رفع اسهال، نفخ و سندرم تحريک پذيري روده مفيد است. بررسي ها نشان داد که اين گياه داراي خواص ضد عفوني کنندگي، ضد کرم، ‌ضد تشنج و شل کننده عضلات بوده و مقوي و نيروبخش است؛ بنابراين مصرف آن به افراد داراي مشکلات مذکور توصيه مي شود.

گياه مريم گلي

 گياه مريم گلي گياهي با قدمت بسيار طولاني است و در حدود ۱٠٠٠ سال پيش به وجود اين گياه پي برده و از آن استفاده مي كرده اند از جمله ابوعلي سينا در كتابهاي خود به اين گياه اشاره كرده و خواص آن را برشمرده و تأكيد بر مصرف آن كرده است.

 اين گياه ضد درد، آرامش بخش و براي كاهش قند خون استفاده مي شود. اين گياه در تمام مناطق معتدله رويش دارد. گلهاي سفيد زيبايي مي دهد، بصورت خوشه اي است و جزء گياهان معطر و خوشبو است كه طعم بسيار تلخي دارد.

 اين گياه آرام بخش و مقوي اعصاب است. همچنين يك داروي ضد عفوني كننده بسيار قوي است. اگر از جوشانده اين گياه بصورت قرقره استفاده شود، جوشهاي داخل دهان و بعضاً آفت دهان را درمان مي كند.

 همچنين براي زخمهايي كه بر اثر واريس به وجود مي آيد بسيار مؤثر است.

در آنژيم و انواع گلو درد نيز از اين گياه استفاده مي شود. از جوشانده اين گياه براي ضماد و جوشهاي بدن استفاده مي شود. جوشانده غليظ اين گياه اگر با آب مخلوط شود براي دردهاي مفصلي، رماتيسم و حتي راشيتيسم كودكان بسيار مفيد و مؤثر است.

 

  گياه گل گاو زبان

اين گياه در حال حاضر هم به صورت صنعتي كشت مي شود و هم به صورت خودرو در طبيعت وجود دارد و يكي از گياهان مفيد و مؤثر براي بعضي از بيماريهاست.

 مصارف دارويي اين گياه بصورت محلي بدين صورت است كه گلهاي آبي اين گياه را خشك كرده و دم كرده ي آن را مورد استفاده قرار مي دهند. در سرماخوردگي به عنوان معرق و افزايش دهنده فشار خون مورد استفاده قرار مي گيرد. همچنين اين گياه خاصيت آرام بخشي نيز دارد.

 اين گياه اگر با دو گياه ديگر مثل سنبله تيو و ليمو اماني دم کرده و خورده شود، براي خانمهاي حامله بسيار مفيد و تقويت كننده است.

 اين گياه در مورد بيماريهاي دستگاه تنفسي و حتي در رابطه با برونشيت، سرفه، زكام و آبريزش بيني مي تواند داروي مؤثري باشد.

 اين گياه همچنين ادرارآور و معرق است لذا براي كليه، مثانه و بطور كلي براي مجاري ادراري داروي مفيدي است.

 اين گياه باعث كاهش تب مي شود و در تمام موارد تب مثل سرخك، مخملك، آبله، كهير و تبهاي ديگر مي تواند مفيد باشد.

 اين گياه در تمام مناطق رويش دارد و داراي چندين گونه است و فصل گل دهي اين گياه از اواسط ارديبهشت ماه تا پايان خرداد ماه است.

 

nastaran.gif

  گياه گل نسترن

اين گياه به خاطر ظرافت و عطرش به صورت اهلي در خانه ها پرورش پيدا مي كند.

گل نسترن از دسته گلهايي است كه موارد درماني متعددي دارد. خود گل نسترن در عوارض پوستي مورد استفاده قرار مي گيرد. از روغن دانه اين گياه به عنوان شاداب كننده پوست و تقويت كننده پياز مو استفاده مي شود. هم گل اين گياه و هم دانه آن منبع ويتامين C است.

 ثمر اين گل بعد از ريختنش به صورت گرد و قرمز رنگ پيدا مي شود كه اصولاً كاربرد دارويي دارد و بيشتر به صورت دم كرده از آن استفاده مي شود. همچنين باعث تقويت سيستم دفاعي بدن مي شود.

 گل دهي اين گياه از اواسط ارديبهشت شروع مي شود و تا آخر پائيز ادامه دارد. نحوه استفاده صحيح از آن بدين گونه است كه بعد از چيدن، گلها بايد در جاي مناسبي خشك شوند تا بو، عطر و خاصيت دارويي آن از بين نرود و اگر قرار است كه بعد از ريختن گلبرگها از دانه اين گياه استفاده شود بايد ناخالصي هاي آن را از بين برد و بصورت خالص مورد استفاده قرار داد.

naana.gif

  گياه نعناع

نعناعي كه به عنوان سبزي خوردن مصرف مي كنيم با نعناعي كه به صورت خودرو در كوه مي رويد متفاوت است. البته از نظر شكل ظاهري تقريباً شبيه هم هستند و از نظر بو، طعم و مزه تقريباً نزديك به هم هستند ولي از نظر موارد درماني آنچه كه در كوه مي رويد غني تر و مؤثر تر است.

 البته خوردن نعناعي كه پرورش داده مي شود و به عنوان سبزي خوردن مورد استفاده قرار مي گيرد با غذاي روزانه مخصوصاً غذاي ظهر توصيه مي شود.

 در مواردي كه ناراحتيهاي معده وجود دارد اين نعناع تازه و تميز نه تنها معده را ناراحت نمي كند بلكه درمان كننده ي ناراحتي معده هم مي باشد.

 اصولاً اگر ما همراه غذا از سبزيهاي تازه به خصوص سبزيهايي كه رويش آنها به صورت خودرو مي باشد استفاده كنيم قطعاً نتايج خوبي خواهيم داشت.

 نعناع كوهي يا نعناع فِري از نظر كاربرد و خواص از نعناع معمولي كه به صورت كشت استفاده مي شود بسيار عالي تر، قوي تر و مؤثرتر است. اين داروي گياهي براي موارد سيستمهاي عصبي مثل بيخوابي، كم خوابي و ناراحتيهاي شبانه يك داروي موثر است. ضد اضطراب، ضد هيستري و همچنين مقوي معده است و همچنين برطرف كننده ناراحتيهاي معده و روده به صورت اعم از گازهاي روده و معده و چه ترش كردن و آرغ زدن مي باشد.

 همچنين اين گياه داروي خوبي براي سكسكه است و با خوردن يك مقدار خشك اين دارو سكسكه مي تواند مهار و كنترل شود.

 اين گياه در دامنه ها و در ارتفاعات متوسط رويش دارد. بو و عطر بسيار نافذي دارد و در كرمهايي كه براي پوست ساخته مي شود مورد استفاده قرار مي گيرد.

 اين گياه، گلهاي ريز و آبي رنگي دارد و قسمتهاي مورد استفاده اين گياه، گل، برگ و ساقه آن است.

گياه گل پروانه (گل ارغواني)

اين گل انواع مختلفي دارد و زيستگاه آن در دشت و كمي هم در ارتفاعات متوسط و پايين است. بوي عطر خوبي دارد و نوش خوبي براي زنبور عسل است.

 كاربرد درماني آن در موارد ناراحتيهاي تنفسي به خصوص سرفه و برونشيت و آسم و حتي از نوع ناراحتيهاي تنگي نفس مي باشد و بازدهي آن بسيار عالي است.

 در خارج از دم كرده و جوشانده ی اين گياه براي شستشو استفاده مي شود.

اين گياه مي تواند جراحات و زخمهاي سطحي را درمان كند و به خاطر ماده خوشبو و نعناع مانندي كه مُنتل هست و در آن وجود دارد در موارد سوختگي از اين گياه استفاده مي شود.

 نوع ديگر گل ارغواني از نظر درماني همان خواص را دارد ولي از نظر ظاهر متفاوت است. اين گل ضمن اينكه گلهاي قرمز و ارغواني رنگي دارد درون آن گلهاي آبي رنگي هم مشاهده مي شود كه اين گلهاي آبي رنگ از داخل گلهاي قرمز رنگ بيرون مي آيد.

gole_khatmi.gif

 گياه گل ختمي

گل ختمي انواع مختلفي دارد كه هر كدام رنگهاي متفاوتي دارند از جمله زرد، قرمز، بنفش و سفيد.

 ختمي هايي كه گل سفيد دارند كاربرد درماني بيشتري دارند. گل ختمي از اواسط خرداد تا اواخر پاييز گل دارد.

 موارد درماني آن بيشتر برگ و گل اين گياه است. گل اين گياه را به صورت درماني براي ناراحتي هاي تنفسي مثل آسم، برونشيت و سرفه به كار مي برند. در ناراحتيهاي نادر آسم پودر كرده اين گياه باعسل كاربرد موثري دارد. اين گياه همچنين در عفونت هاي ريوي جوابگوي خوبي است.

 اگر در موقع استفاده برگ و گل آن با هم مخلوط شود بهتر است البته در موارد درماني گل ارجح تر است. اصولاً چون اين گياه لعاب زيادي دارد براي شوره سر مورد استفاده قرار مي گيرد و همچنين براي طراوت و شادابي پوست صورت از ماسك آن استفاده مي شود.

 اين گياه يكي از داروهايي است كه پوست اندازي را سريع و شادابي پوست را تضمين مي كند و ضد عفوني كننده بسيار خوب و ضد قارچ مي باشد.

 اين گياه در موارد ريزش مو، شوره و چربي سر استفاده مي شود. داروي خوبي براي لنيت بخشيدن به دستگاه گوارشي است كه در موارد يبوست از آن استفاده مي شود.

 قسمتهاي مورد استفاده اين گياه، گل، برگ و ريشه آن است. ريشه عميق و طولاني دارد كه آن را له مي كنند و مي شویند و سريع خشك كرده و از آن استفاده مي كنند.

 تمام موارد درماني كه در مورد گل و برگها گفته شد در مورد ريشه ي اين گياه هم صادق است.

shirin_bayan.gif

 گياه شيرين بيان

گياهي خودرو است. بيشتر براي ناراحتيهاي دستگاه گوارشي و ناراحتيهاي زخم معده، زخم اثني عشر و ورم معده استفاده مي شود.

 موارد درماني اين گياه بيشتر ريشه آن مي باشد. عصاره و جوشانده ي ريشه ي اين گياه و همچنين پودر ريشه به عنوان خلط آور، افزايش دهنده فشار خون و برطرف كننده ناراحتيهاي دستگاه گوارش و ضد التهاب استفاده مي شود.

barhang.gif

 گياه بارهنگ

اين گياه در جاهاي مختلفي مي رويد و انواع مختلفي دارد. معمولاً از دانه هاي اين گياه استفاده مي شود. از اين گياه براي ناراحتيهاي تنفسي استفاده مي شود و يكي از گياه هاي لعاب دار و داراي ماده سافورين است.

 دانه هاي آن را در آب خيس مي كنند. اين گياه عوارض جانبي ندارد. از برگ اين گياه به وفور استفاده مي شود و برگ آن خاصيت ضد عفوني كننده دارد و همچنين دانه اين گياه هم خاصيت ضد عفوني كننده و خلط آوري خوبي براي دستگاه تنفسي دارد.

kangar.gif

  گياه كنگر

نام ديگر اين گياه آركيشو است و از گياهان مغذي است و ريشه آن مورد استفاده قرار مي گيرد. در زمان گل دادن، دانه هاي آن نيز قابل استفاده است. از دانه هاي آن براي هضم غذا استفاده مي شود و بسيار نيروزا است و براي ناراحتي هاي كبد و طحال مؤثر است.

 

geshnizkohi.gif

 گياه گشنيز كوهي

اين گياه هم به صورت اهلي كشت مي شود و هم در كوه مي رويد ولي گياهي كه در كوه مي رويد داراي خواص بيشتري است. برگ و ميوه اين گياه مورد توجه مي باشد كه منبع ويتامينهاي C و B و A است. موارد استفاده اين گياه براي ناراحتيهاي قلبي، نيرو دهنده مغز و برطرف كننده هيستري و غش، اشتها آور، ضد جوش و آفت دهان، ضد عفوني كننده مجاري تنفسي در زمان سرماخوردگي و زكام و حساسيت ناشي از آبريزش بيني مي باشد.

 اين گياه با تمام خواصي كه دارد مصرف زياد آن ممکن است مضر باشد. از جمله ضررهاي مصرف زياد اين گياه عبارتند از: خوابهاي پريشان و آشفته، بي خوابي، نسيان و فراموشي و لكنت زبان.

 مقدار مصرف اين گياه بايد توسط پزشك تعيين شود كه بايد ۲٥ گرم در يك ليتر آب بصورت جوشانده و۲ تا ٤ گرم از پودر دانه اش مورد استفاده قرار گيرد.

 مناطق رويش اين گياه در ارتفاعات است و فصل گل دهي گياه از اواسط ارديبهشت تا اواخر تيرماه مي باشد.

گياه بادام وحشي

اين گياه داراي انواع گوناگون مي باشد. اهميت بوته هاي اين گياه بيشتر در محافظت از خاك مي باشد و در مناطقي كه حاصلخيز نيست و امكان فرسايش خاك بيشتر است اين گونه ها مي توانند به راحتي به عنوان گونه هاي پيشآهنگ مستقر شوند.

 دانه ها و ميوه هاي اين گياه مصرف خوراكي دارد. نوع ديگر استفاده از اين گياه استفاده از روغن آن است كه به عنوان مُليّن و شستشو دهنده دستگاه گوارش مصرف دارد. همچنين ماليدن آن به محل درد به صورت موضعي استفاده دارد.

lale_vajegon.gif

 گياه لاله واژگون

اين گياه نه تنها گل زيبايي است بلكه خواص درماني متعددي نيز دارد. اين گياه گل اشك نيز ناميده مي شود و اين به خاطر اين است كه مقداري شبنم در بين اين گلها جمع مي شود و بعد از گل به پائين مي چكد.

 عمر اين گياه بسيار كوتاه است. از اوايل ارديبهشت ماه گل دهي اين گياه شروع مي شود و در فصل بارش تمام مي شود.

 خواص دارويي اين گياه اصولاً در پياز اين گياه است. پياز اين گياه داروي مؤثري براي دردهاي رماتيسمي و دردهاي مفصلي و پاك كننده دستگاه كبدي است. البته اين گياه جزء داروهاي سمي است و مصرف آن بايد زير نظر پزشك باشد.

zanbagh_vahshi.gif

 گياه زنبق وحشي

اين گياه علاوه بر گونه وحشي اش كه در كوهستانها مي رويد بصورت پرورشي در خانه ها و گلخانه ها نيز پرورش مي يابد.

 موارد استفاده اين گياه بدين صورت است كه پياز گياه را از خاك خارج كرده و مي كوبند و درون پارچه اي قرار مي دهند و بر روي مفاصلي كه رمكاتيسم دارند مي بندند.

 مناطق رويش اين گياه در ارتفاعات ۱٥٠٠ متر مي باشد. از آنجائيكه پياز اين گياه دائمي است، فصل رويش آن از اواخر فروردين ماه تا اواخر ارديبهشت ماه مي باشد.

mosir.gif

 گياه موسير

اين گياه گونه هاي بسيار زياد و استفاده هاي خوراكي دارد. ريشه و پياز گياه بعد از انجام يكسري اقدامات خاص مورد استفاده قرار مي گيرد. بدين صورت كه آنها را به شكل رشته هاي بسيار نازك در آورده و در مسير آب سرد قرار مي دهند تا تلخي كه در پياز آن هست از بين برود، آنرا در آفتاب خشك مي كنند تا به عنوان چاشني غذايي مصرف شود.

 عمدتاً مناطق رويش اين گياه در غرب ايران، كوهستانها و مناطق برف گير مي باشد و فصل رويش اين گياه از اواسط فروردين ماه تا پايان خرداد ماه است.

 اين گياه به صورت محلي به عنوان مُليّن، خلط آور و آرامش بخش استفاده مي شود.

shabdar.gif

 گياه شبدر

اين گياه خواص دارويي ندارد ولي موارد استفاده متعددي دارد. يك نوع علوفه عالي براي دامها محسوب مي شود. شبدر اصولاً در حالت تر بودن، حالت مسهلي دارد و مقدار كم آن مُليّن و مقدار زياد آن مسهل است ولي در حالت خشك  بودن عكس اين عمل، يعني قابليت قابض بودن را دارد. گياه خوبي براي سرفه و ناراحتيهاي تنفسي از جمله عفونت سينه از نوع برونشيت مي باشد.

 گلهاي شبدر قرمز به صورت جوشانده تصفيه كننده خوبي براي خون است و در مواردي حتي در مورد سرطان معده از اين گياه استفاده مي شود.

 khakshir.gif

 گياه خاكشير

اين گياه استفاده دارويي و غذايي دارد از جمله رفع كننده گرمازدگي و ضد اسهال است.

 اين گياه اوايل بهار رشد مي كند و اواسط ارديبهشت ماه به گل مي نشيند و تا اواخر خرداد ماه دانه اين گياه كه موارد استفاده زيادي دارد، قابل بهره برداري است.

 خاكشير از زمانهاي گذشته كاربرد داشته است و بهترين كاربرد آن به خاطر خاصيت ضد عفوني كننده اش  مي باشد و براي ناراحتيهاي روده مثل اسهال و يا حتي يبوست مفيد است.

 اين گياه را بصورت خيس كرده استفاده مي كنند و در موارد جراحات و تبهاي زياد بسيار مؤثر است و همچنين بو داده ي آن اسهال هاي سخت را درمان مي كند.

 


مطالب مشابه :


آمار جنگ هشت ساله ایران با عراق

رباط ترک (robatetork)(robattork) - آمار جنگ هشت ساله ایران با عراق - رباط ترک روستايي متفاوت (robatetork




فرم خام مبایعه نامه و اجاره نامه

رباط ترک (robatetork)(robattork) - فرم خام مبایعه نامه و اجاره نامه - رباط ترک روستايي متفاوت (robatetork




گورستان قدیم و جدید و آماری از فوت شدگان و همچنین شهدا در رباط ترک(ROBATETORK-ROBATTORK)

رباط ترک (robatetork)(robattork) - گورستان قدیم و جدید و آماری از فوت شدگان و همچنین شهدا در رباط ترک




آموزش كامل قرار دادن موسيقي در وبلاگ تعدادی از آدس های موسیقی قابل پخش در وبلاگ

رباط ترک (robatetork)(robattork) - آموزش كامل قرار دادن موسيقي در وبلاگ تعدادی از آدس های موسیقی قابل




گياهان دارويي در ( ROBATTORK -ROBATETORK ) رباط ترک و خواص آن

رباط ترک (robatetork)(robattork) - گياهان دارويي در ( robattork -robatetork ) رباط ترک و خواص آن - رباط ترک روستايي




موقيت جغرافيايي روستاي (ROBATETORK)(ROBATTORK)رباط ترك

رباط ترک (robatetork)(robattork) - موقيت جغرافيايي روستاي (robatetork)(robattork)رباط ترك - رباط ترک روستايي




خلبان لشكري پرسابقه‌ترين آزاده ايراني به شهادت رسيد

رباط ترک (robatetork)(robattork) - خلبان لشكري پرسابقه‌ترين آزاده ايراني به شهادت رسيد - رباط ترک




برچسب :