معرفی کامل پارچه

پارچه

پارچه شبكه اي انعطاف پذير است که از لايه هاي نخي در محور هاي مختلف تحت عنوان تار و پود با الیاف طبیعی یا مصنوعی تشکیل شده‌است. زاويه محور ها در تار و پود، نوع الياف، نوع نخ، تركيب تار و پود، رنگ، ساختمان فيزيكي، خصوصيات پارچه اعم از مقاومت، سايش، انعطاف پذيري، ارتجاع، كشش،  استحكام، اصطکاک را تعيين مينمايد. مقاومت یا دوام پارچه  به قابلیت پارچه در حفظ ظاهر و پایدارى ابعادى طى فرآیندهاى شست و شو و  پوشیدن لباس  مربوط   می گردد .دوام پارچه خصوصیــــاتى چون مقاومت سایشى، استحکام کششى و ارتجاعیت را دربرمى گیرد وهمچنین به مقدار زیادى به نوع الیاف و ساختمان پارچه بستگى دارد. استحکام کششى یکى از خصوصیات اصلى الیاف جهت استفاده در پارچه هاى با دوام مى باشد. مقاومت سایشى، یا قابلیت پارچه در مقابل اصطکاک و سایش هنگام پوشیدن لباس بعد مهم دیگرى از دوام مى باشد و همچنین ارتجاعیت یا انعطاف پذیرى، قابلیت الیاف یا پارچه براى حفظ ظاهر اولیه خود در هنگام فشرده شدن، چروک شدن و تا شدن مى باشد. الیاف نایلون، پلى استر، پلى پروپیلن وآرامیدها داراى بالاترین استحکام کششى همراه با مقاومت سایشى بسیار خوب مى باشند. بنابراین بى شک متـــداولترین الیافى که درحال حاضر جهت تولید پارچه هاى با دوام به کار مى روند، پلى استر، نایلون و پلى پروپیلن یا ترکیبى از آنها مى باشد. به طور کلى ، بااستفاده از نخهاى فیلامنتى یا نخهاى تهیه شده از الیاف بلند، پارچه هاى بادوام ترى تولید می گردد. در مقابل، قیمت تمام شده این نوع نخها بیشتر از نخهاى رسیده شده از الیاف کوتاه با مقاومت کمتر می باشد.
قابلیت دوام و استفاده در پارچه لزوما" تنها به طول لیف بستگى ندارد زیرا الیاف و ترکیبات مختلف از آنها داراى قابلیتهاى متفاوت درمقابل پارگى می باشند. ساختار پارچه نیز میتواند در دوام آن مؤثر باشد. خصوصیت دیگر پارچه ها تمایل به ازدیاد طول است که ممکن است مطلوب ما باشد یا خیر. که در اکثر موارد مطلوب نمی باشد و کیفیت پوشاک براساس قابلیت آن درحفظ ظاهر و حداقل ازدیاد طول تعیین می گردد. پارچه از روشهاي مختلف ساخته ميشود. روش بافت و روش اتصال ذرات در پارچه هاي نانو . همچنين بافت نيز انواع مختلف دارد. بافت تار و پود بافت حلقوي و بافت گره

برخي ازانواع پارچه:

   چیت: پارچهٔ ملون كه به نقشهاي مختلف تزئين شده است.
   چلوار: پارچهٔ پنبه‌ای سفید و آهار بالا.
   کرباس: پارچهٔ پنبه‌ای سفید و درشت بافت و تقريباً خشن.
   متقال: پارچهٔ پنبه‌ای سفيد و لطيف تر از كرباس.
   کتان: پارچه‌ای که از الیاف نرم و بلند ساقهٔ کتان ساخته می‌شود.
   مخمل: پارچه‌ای نخی که دارای پرزهای لطیف و خوابيده است.
   حریر: پارچهٔ ابریشمی و غير ابريشمي نازك.
   ململ: پارچهٔ نخی لطیف و نازک و سفید.
   ماهوت: پارچهٔ تمام پشم ، نرم ، براق ، با سطحي پرز دار.
   کریشه: پارچهٔ نخی ساده و سبك كه معمولاً نقشهاي برجسته دارد.
   کلوکه: پارچهٔ نخی مشكي.
   کرپ: پارچه اي از جنس ابريشم خام.آغبانو: پارچهٔ نازک و پنبه‌ای.
   گاواردین: پارچهٔ انگلیسی بسيار مرغوب كه در تهيه و دوخت كت و شلوار   مردانه از   آن استفاده ميشود.
   دبیت: پارچه‌ای نخی که بیشتر آستر لباس و رویهٔ لحاف می‌شد.
   زربافت‌های یزد: زربافت‌هایی که به دست زنان زردشتی یزد بافته می‌شد.
   بورسا: پارچه اي ابريشمي ترك.
   شال‌های کشمیر: نمونه اصل آن در كشمير بافت ميشد اما در مناطقي از كرمان نيز از آن الگو گرفته شده و بافته ميشود.
   تترون ، فاستونی، شمد، ساتن، شمعی، تریکو، سرمه دوزی هندی، تکه دوزی،
   منجوق دوزی، قلمکار، ساری هندی، پشمینه غنایی، کیمونو ژاپنی، آینه دوزی
   هندی، زری و لمه، خز، گیپور، شانتون، ترمه، گلابتون، لچک. سوزندوز، نقره دوز،
  يراق  دوز، پته دوز، تكه دوز، مليله دوز، قلابدوز، شمسه دوز.

تاریخچه نساجی در ایران

صنعت نساجی تا کنون قدمتی 10000 ساله دارد. انسانهای نخستین اولین نساج های روی زمین بودند آنها با پوشش گیاهان طبیعی اولین لباسها و تن پوشها را برای خود ساختند. انسانها به تدریج پیشرفت نموده و از پوست حیوانات و جانوران برای پوشش بدن خود استفاده نموده اند. انسانهای نخستین به این فکر افتادند که میتوان با تلفیقی از پوششهای گیاهی و جانوری برای خود لباس تهیه نمایند. به مرور لباسهای بافته شده گیاهی با استفاده از گیاهان میله ای جایگزین پوشش های تلفیقی شد. سپس کنف شناسایی و قابلیت های آن شناخته شد. ابتدا گیاه کنف با همان شکل طبیعی خود درپوششها بکار می رفت. اما به مرور گیاه کنف تجزیه و به رشته ها و تار و پود های مجزا تبدیل و از این تار و پود ها در بافت لباسها استفاده شده است.

در فلات ایران نیز صنعت نساجی قدمتی دیرینه دارد. کشف آثاری چون چنبر های دوک از جنس گل رس و یا سنگ در قسمتهایی از کاشان نشانه وجود و قدمت دیرینه این صنعت در ایران باستان است. مادها اولین قومی بودند که در ایران اقدام به تهیه لباسهای قومی و سنتی نمودند و در واقع متولی صنعت نساجی در ایران شدند. آنها با ابزار سنتی اقدام به تهیه پارچه های علفی، پوستی، پشمی، که از نظر جنس و مواد اولیه بسیار مقاوم بود نمودند. مادها در بافندگی، از پشم، کتان، و دیگر الیاف گیاهی استفاده نموده و علاوه بر ریسندگی و ساختن نخ با مالیدن پشم نمد های بسیار خوبـی ساختند و از آن در لباس، زیر انداز، پـوشش اســـبان و ستوران استفاده نمودند. نمــونه این لباســـــها و زیر انداز ها بر نقشهای تخت جمشید فراوان است.

   پیشرفت این صنعت با گوناگونی رنگها وارد مرحله ای تازه شد. پارچه های گوناگون با رنگهای مختلف و از جنسهای خشن و نرم ساخته شد. با به وجود آمدن بازار و گسترش آن در کشورهای همسایه، جاده ابریشم، و تجارت ملتها، صنعت ریسندگی و بافندگی ایران قانونمند و شکل سازمانی و تازه ای به خود گرفت و سلیقه ها و فرهنگ های دیگر ملل نیز وارد این صنعت شد. ریسندگی و بافندگی جزئی از فرهنگ ایران زمین شد. تا جائیکه که تقریباً بافندگی پارچه، فرش، و دوزندگی لباسهای اعضاء خانواده جزئی از شخصیت زن ایرانی بوده است.

   با ورود هنر از طریق زنان به صنعت بافندگی و ریسندگی آموزش نیز وارد این عرصه شد. به شکلی که واژه " اوستا و شاگرد " مرسوم شده و همه سعی در کسب مقام "اوستا کاری " در این حرفه را داشتند. این سعی و تلاش موجبات رشد این صنعت را فراهم آورد.

اوستاکاران با آموزش های مختلف، نخ ها، تار ها، پود ها، گره ها و ساخت رنگهای مختلف گیاهی و صنعتی کار گاههایی دایر نمودند و به مرور بازار سنتی نساجی ایران پدیدار گشت. بازار قماش یزد، قماش اصفهان، قماش تهران، قماش تبریز و غیره به وجود آمد. و پارچه های چیت، چلوار،
متقال، مخمل، ماهوت، کریشه، آغبانو، زربافت، کشمیر بافته شد.

  در سالهای 1850 تا 1860 با انقلاب صنــعتی در اروپا و ورود ماشین آلات به تـولید، این حرفه نیز از روشهای دستی و سنتی به روشهای مکانیکی تغییر نمود و با استفاده از ماشین آلات ریسندگی و بافندگی کارخانجات جدید ساخته شد. تولیدات انبوه آغاز و پارچه ها متنوع و گوناگون جهت مصارف مختلف تولید شد.

در این میان پارچه های صنعتی نیز تولید و به بازار آمد. لباس کار کارخانجات تولیدی، لباسهای نظامی، لباسهای بیمارستانی، لباسهای خدماتی، لباس فرم موسسات ، شرکتها، ادارات، هتل ها، لباس های مشاغل خاص، لباسهای نسوز، لباسهای ضد آب و ضد مواد شیمیایی خاص از گروه پارچه های صــــنعتی می باشد.

ریسندگی

ریسندگی يكي از مهمترين پارامترهاي تاثير گذار روي كيفيت محصول نهايي است . كيفيت مواد اوليه مصرفي تاثیر فراوانی در عملیات تولید و ریسـندگی دارد . اين مجموعه با مجهز بودن به ماشین آلات مدرن حلاجی و با استفاده از دوربینهای تشخیص الیاف غریبه با سیستــم پیشرفتهQuantum 2 Uster ، از بدو راه اندازي همواره سعي نموده بهترين الياف طبيعي و مصنوعي را تهيه و با توجه به تكنولوژي مدرن ماشين آلات خط تولید و ريسندگي موجود و تجهيز آزمايشگاههای پیشرفته به مدرنترين سيستم هاي تشخيص كيفيت نخ ، الیاف ، و مواد اولیه موفق به اخذ رتبه زير 5 درصد مقدمات ریسندگی ، بافندگي اوسترجهاني در كليه پارامترهاي ایستا و راستای كيفي نخ شده است.
این مجموعه قابلیت تولید انواع نخهای پنبه ای ، پلی استر ، پنبه و پلی استر ، ویسکوز با ترکیبات متفاوت را دارا است.
ماشین آلات و سیستم ریسندگی این مجتمع نساجی دارای ویژگیها و امتیازات خاصی در سطح خاور میانه به شرح ذیل میباشد.
- قابلیت تولید انواع نخ با سیستم دیجیتال و کاملاً مکانیزه در حلاجی.
- پیشرو در تولید انواع نخ رینگ کمپکت نرمال و کمپکت فنسی با بالا ترین قابلیت فنسی.
- قابلیت پیوند بهینه نخهای پنبه ای خصوصاً در نمرات سنگین از طریقWet Splicing .
- پیچش نخ روی دوک مقوایی به منظور بهینه سازی مصرف نهایی.
- سیستم ترانسپورت و بسته بندی اتوماتیک داخلی در قسمتهای مختلف ریسندگی.
- کنترلOn Line وLine Off دائمی پروسه و خط تولید در واحدQC .
- R & D متمرکز در ریسندگی.
- حداقل تلورانس مترا ژ بین بوبینهای تولیدی قسمت اتو کنز با سیستمهای مدرن و امکان بهره وری حد اکثر در قسمت چله پیچی.
- تولید با گاردینگهایTC07 با تکنولوژی سال 2008 .
بافندگي
با توجه به تاثير بالاي كمي و كيفي مرحله مقدمات بافندگي روي كيفيت و كميت پارچه ها ي توليدي ، اين شركت از تكنولوژي روز شركت عظيم بنينگر ( كارل ماير ) در دو روش چله پيچ مستقيم و آهار و چله پيچ بخشي استفاده نموده و قادر به آهار زني بخش عظيمي از نخ هاي توليدي در كارخانجات ريسندگي با استفاده از بهترين مواد آهاري و به تبع آن ، راندمان بافندگي بهينه ميباشد.
اين شركت با بهره گيري از انواع ماشين آلات مدرن بافندگي راپيري وپرژكتايل عريض شركت سولزر ، قادر بر توليد انواع مختلف پارچه از سبك تا سنگين- مطرح ( تاري -پودي ) با رنگرزي متنوع و بافت لينو تا عرض 390 سانتي متر با انواع بافت حاشيه( حاشيه نويس ) ميباشد.
ماشین آلات و سیستم بافندگی این مجتمع نساجی دارای ویژگیها و امتیازات خاصی در سطح خاور میانه به شرح ذیل میباشد.
- بهترین تکنولوژی بافت با استفاده از ماشینهای سولزرP7300 HP با عرضCM 399
- بهترین تکنولوژی بافت با استفاده از ماشینهای سولزرG 63500 با عرضCM 2200
- قابلیت بافت متنوع با استفاده از سیستمهای مدرن در کوتاه ترین زمان ممکن
- قابلیت بافت انواع طرح در رنگبندی های مختلف از بافتهای سبک تا سنگین با سیستم مدرنStaubli
- قابلیت پیاده نمودن انواع طرح و نوشته در بافت حاشیه مطابق درخواست.
- کنترلOn Line وLine Off دائمی پروسه و بافندگی در واحدQC

 

خط کامل ریسندگی پنبه

دستور العملهای کلی در مورد ایمنی و عملیات کارگاهی
قبل از حضور در کارگاه و یا شروع به کار برای جلوگیری از خسارتهای بدنی و اقتصادی برخی ازمقررات و دستور العملها به ترتیب زیر یادآوری می شود تا هنر جویان ضمن بازدیدها و یا آموزش در کارخانه ها بهاین موارد توجه لازم را داشته باشند.
1- همیشه در کارخانه از لباس کار مناسب کرم پر رنگ (بژ) استفاده کنید ، سعی نمایید دگمه های جلو لباس به صورت باز نباشد بخصوص آستینهای لباس کار را به وسیله دگمه یا کش ببندید.
2- از بردن دست به داخل قطعات موجود در ماشین حتی در موقع توقف ، بدون اطلاع مسئوول مربوطه جدا خودداری نمایید.
3- بدون اطلاع مسئوول مربوطه به هیچ وجه اقدام به راه اندازی ماشین نکنید.
4- از نزدیک شدن به فلکه های ماشینهاییی که در حال کار است، بخصوص نزدیک کردن دست به قسمت چرخ دنده های که بسیرا خطرناک است،‌جدا خودداری نمایید و در این مورد اگر چنانچه نیاز به بررسی باشد، حتما ماشین در حال توقف و با اطلاع مسئوول مربوطه باشد.
5- به علائم و دستورات بازدارنده و هشدارهای لازم، در هر قسمت توجه کامل داشته و مراعات کنید.
6- خارهای روی سیلندرهای ماشین کارد حتی در حال توقف ماشین بسیرا خطر آفرین است. عمل تمیز کاری ویا گیج گذاری و بررسی ها باید با احتیاط کامل انجام گیرد.
7- چنانچه روغن یا مایعی در سطح کارخانه پخش شود، بلافاصله آن را تمیز کنید زیرا عدم توجه به این مساله باعث بروز حوادث ناگوار می شود.
8- بعضی قسمتهای کارخانه مانند قسمت حلاجی و کارد بخصوص در سیستم های قدیمی دارای گرد و غبار است. اگر در چنین جایی با تجای مشابه کار می کنید، حتما از ماسکهای مخصوص ضد گرد و غبار استفاده کنید.
9- ابزار و قطعات را به طور صحیح به کار برده و بعد از استفاده در جای مخصوص خود قرار دهید.
10- زمانی که نحوه کار ماشین توسط مربی توضیح داده می شود، از تکیه دادن به ماشین حتی در حال توقف جدا خودداری نمایید.
11- در صورت لزوم از وسایل ایمنی استفاده کنید.
12- ضمن بازدیدها و آموزش شعی کنید مشاهدات و اطلاعات کسب شده را یادداشت کرده و به صورت گزارش تهیه کنید.

روشهای ریسندگی در موردالیاف پنبه:
به طور کلی عملیات ریسندگی در موردالیاف پنبه به دو روش انجام می گیرد.
الف- روش ریسندگی با شانه زنی: این روش برای تهیه نخهای مرغوب و ظریف به کار گرفته می شود. و مواد اولیه برای این روش غالبا پنبه های خیلی خوب و طویل می باشند

ب- روش ریسندگی بدون شانه زنی : این روش برای تهیه نخهای معمولی مورد استفاده قرار میگیرد و چون پنبه های ایرانی غالبا از نوع الیاف بلند نیستند، از این جهت، در کارخانه های ریسندگی ایران ، روش ریسندگی با شانه زنی کمتر مورد استفاده قرار میگیرد. در زیر خط ریسندگی با روشهای شانه زنی وبدون شانه زنی نشان داده شده است.
با وجود اینکه عملیات ریسندگی در مراحل تولید برای الیاف مختلف مانند پشم و پنبه با یکدیگر فرق داشته و ماشین آلات مورد استفاده آنها نیز متفاوت است در تهیه نخهای پنبه ای نیز تفاوتهایی وجود دارد که به نوع الیاف پنبه و نوع نخ مصرفی بستگی دارد.
در این جدول که مراحل ریسندگی با دو روش نشان داه شده باز هم نسبت به نوع الیاف مصرفی و نوع نخهای تولیدی قابل تغییر است. به عنوان مثال ، به کارگیری نوع و تعداد ماشین آلات لازم در قسمت حلاجی برای باز کردن و تمیز کردن الیاف نسبت به نوع الیاف و میزان درصد ناخالصی موجود در آن فرق می کند ویا مراحل چند لاکنی فتیله ممکن است یک بار مورد استفاده قرار بگیرد.
درجه مرغوبیت الیاف:
درجه مرغوبیت الیاف پنبه، غالبا نسبت به طول و میزان درصد مواد خارجی در آنها تعیین می شود و واضح است که هر اندازه الیاف تمیز تر و دارای طول بلندتری باشند، مرغوبترند. بخصوص الیاف بلندتر از لحاظ نساجی اهمیت ویژه ای دارد و می توان از آنها نخهای خوب و ظریف تهیه کرد.
به طور کلی طبقه بندی طولی الیاف پنبه تقریبا مطابق جدول زیر در نظر گرفته می شود.
نوع الیاف حدود طول (میلمیتر) حدود قطر(میکرون)
بلند 50-34 15-10
متوسط 32-26 17-12
کوتاه 25-10 22-13

به طوری که ملاحظه می شود، الیاف پنبه برعکس الیاف پشم هر اندازه طول الیاف بلندتر باشد، قطر آن کمتر بوده و این یک خاصیت بسیار خوب دیگری است که در الیاف پنبه بلند وجود دارد و در مورد ریسندگی برای تهیه نخهای ظریف و بادوام حائز اهمیت است.
واحدهای اندازه گیری:
برای اندازه گیری محصول هر یک ازماشینهای ریسندگی واحدهای مختلفی به کار می رود که به ترتیب زیر است:
مراحل تولید نام محصول واحدهای اندازه گیری (متریک)
حلاجی بالش گرم بر متر
کاردینگ فتیله گرم بر متر
چند لاکنی فتیله فتیله گرم بر متر
مقدمات شانه زنی بالشچه گرم بر متر
نیم تاب نیمچه نخ نمره متریک
تمام تاب نخ نمره متریک

قسمت حلاجی ، اولین مرحله از عملیات ریسندگی محسوب می شود و توده الیافی که به صورت بسته هایی به نام عدل وارد کارخانه می شوند، در این قسمت به وسیله ماشین آلات مخصوصی باز و مخلوط شده و ضمن انجام این عملیات به مقدار قابل توجهی مواد خارجی ازالیاف جدا و تمیز می شوند.
عدل پنبه:
الیاف پنبه بعد از کشت و برداشت قبل از اینکه وارد کارخانه های نساجی شوند، به کارخانه های پنبه پاک کنی برده می شوند و در این کارخانه ها ، به وسیله ماشین الات مخصوصی دانه های موجود در الیاف جدا می شوند که این عمل را جین کردن می نامند و دانه های جدا شده به مصارف مختلف از جمله درک ارخانه های روغن نباتی برای روغن کشی به مصرف می رسند و الیاف آن برای تهیه نخ و پارچه بسته بندی(عدل بندی) شده و تحویل کارخانه های نساجی میشوند.

ماشینهای قسمت حلاجی:
به طوریکه قبلا گفته شد هدفهای استفاده از ماشینهای قسمت حلاجی عبارتند از:
• باز کردن و تمیز کردن الیاف
• مخلوط کردن الیاف
• تبدیل الیاف به صورت لایه و پیچیدن ان به شکل متکا در سیستمهای پیشرفته تهیه لایه الیاف به صورت متکا صورت نمیگیرد. بلکه الیاف به صورت باز توسط جریان هوا زا آخرین مرحله حلاجی به ماشین کارد تحویل می شود که این روش به نام سیستم شوت فید نامیده میشود.

دستگاه باز کننده اتوماتیک:
برای بازکردن و مخلوط کردن الیاف از چندین روش استفاده میشودکه یک نوع از جدیدترین سیستم باز کننده که به طور اتوماتیک کار می کند.
این سیستم برای باز کردن تمام انواع الیاف پنبه و یا الیاف مصنوعی که به صورت بریده به مصرف می رسند،‌طراحی شده و روی ریل مخصوصی حرکت کرده و الیاف به طور اتوماتیک و مداوم توسط تیغه های مخصوصی برداشته می شود. بدون اینکه صدمه ای به الیاف وارد شود.

این سیستم باز کننده به خاطر داشتن مشخصات زیر مورد توجه کارخانه های نساجی است
• قرار گرفتن تعداد زیاد عدل در دستگاه
• ظرفیت تولیدی بالا حدود 150 کیلوگرم در ساعت و بازدهی بالا
• داشتن صدای کمتر و ضایعات کمتر
• مخلوط کردن الیاف با کیفیت بالا و داشتن دستگاه کنترل
• داشتن سیستم ایمنی مناسب
عمل برداشت از رویعدلها به وسیله سیستم کامپیوتری انجام میگیرد و برنامه آن قبلا به سیستم داده می شود.
در این ماشین می توان چندین عدل از الیاف را کنار یکدیگر جای داده و عمل برداشت طبق برنامه از قبل طراحی شده همزمان انجام میگیرد.

ماشین عدل شکن:
این ماشین اولین ماشینی است که در قسمت حلاجی مورد استفاده قرار میگیرد .
به طوریکه گفته شد، این ماشین چون در مراحل اولیه مورد استفاده قرار میگیرد، از این جهت تکه های به هم فشرده الیاف که از عدلها برداشته می شود، به این دستگاه تغذیه می شود. بنابراین ، لازم است قسمتهای مختلفی که محلعبور الیاف است با فاصله های معینی تنظیم شود و این فواصل معمولا از روی تجربه به دست می آید و سعی میشود ضمن حفظ بهترین راندمان ، بهترین نتیجه نیز در امر باز شدن الیاف وجود داشته باشد.

حلاجی: عمل مخلوط کردن ، باز کردن
در کارخانه ریسندگی نخ آفتاب از دستگاه حلاجی Marzoliکه بصورت ساندویچی عمل برداشت الیاف را انجام می دهد استفاده می شود. این دستگاه تمام اتوماتیک است که فقط عمل چیدن عدلها توسط کارگر انجام میشود.
در اول خط ریسندگی شرکت نخ آفتاب عدسها توسط کارگر روی زمین چیده شده است به وسیله دستگاه super Belanderالیاف برداشته شده بصورت ساندویچی که در شکل زیر کاملا نمایان است.

فرآیند سوپر بلندر
ورودی:
عدلها الیاف با نسبت مشخص از انواع آنها به دستگاه سوپر بلندر تغذیه شود.
پردازش:
الیاف توسط مکش و غلتک باز کننده برداشت و به وسیله کانال منتقل میگردد.
خروجی:
خروجی این قسمت الیاف باز شده می باشد و از طریق کانال به دستگاه باز کننده منتقل می شود.
کنترلهای لازم جهت راه اندازی:
• -ارتفاع عدل و فاصله بین دو خط این اند و شانه (2متر) را چک کنید.
• ـروشن بودن دستگاه حلاجی را کنترل کنید
• -کنترل کنید که بین عدلها درز و فاصله نباشد
• -از عدم وجود پنبه بر روی زمین و اطواف Super Belanderریل ، اطمینان حاصل کنید
• -پارامتومیزان برداشت Super Belanderرا کنترل کنید
• -عدلها را از نظر مقدار و نوع آنها که درست چیدمان شده باشد کنترل کنید (مطابقت با برگه نصب شده در قسمت حلاجی)
دستورالعمل روشن و خاموش کردن دستگاه:
کنترل حین کار:
• چک کنید روشن کردن دستگاه میکسرها خالی نباشد. و در صورت خالی شدن به رئیس شیفت اطلاع بدهید.
• برداشت Super Belanderرا چک کنید( تا به میکسر خط خودش تغذیه گردد).
• کنترل کنید که رطوبت زن روشن باشد.
• دقت کنید که در بین عدلها شکاف وجود نداشته باشد.

اقدامات لازم اپراتور در حین کار با ماشین:
• اطراف ریل و حرکت Super Belanderرا تمیز کرده و پنبه های ریخته شده روی آنرا بردارید.
• عدلهای فتیله یا نیمچه نخ را باز کنید.
• در صورتی که عدلها خیس هستند آنها را از خط کنار بگذارید.
• از ریزش الیاف جلوگیری کنید و در صورت ریزش ، عدلها را به سرجای خود برگردانید.
• هر چیزی را بجز الیاف و نخهای نایلونی ، کنفی ، الیاف رنگی و سیاه الیاف خیس پارچه نخ و غیره را جمع کنید.
• در صورت اتمام یک خط سوپر بلندر را سپس به سمت دیگر بچرخانید.

موارد ایمنی در حین انجام کار:
• موقع حرکت و Super Belanderاز دستگاه فاصله بگیرید. (حداقل 1متر) هنگام جمع آوری ضایعات نایلون وکنف و باز کردن فتیله های پرس شده از دستگاه فاصله لازم را داشته باشید.
• هیچ گاه زیر Super Belanderراه نروید.
• فاصله لازم از دستگاه را رعایت کنید.

خاموش کردن دستگاه

اقدامات بعد از خاموش کردن دستگاه:
• رطوبت زن را خاموش کنید.

مهارتها و شرایطی که اپراتور نیاز دارد:
• از دید خوبی برخوردار باشد. تا بتواند نیاز اولیه این قسمت که جمْ آوری ضایعات نایلون هست را برآورده کند.
• توانایی در شناسایی و رفع آلارمهای متداول دستگاه
• داشتن قد بلند
• آشنایی به زبان انگلیسی داشتن وقت زیاد


مطالب مشابه :


انواع مدل لباس مجلسیهای پوشیده و نیمه پوشیده

لباس سفید - انواع مدل لباس مجلسیهای پوشیده و نیمه پوشیده - همه چیز برای مراسم ازدواج و جشن




سارافون توری قلاببافی با نخ لمه ابریشمی مناسب فصلهای گرم

بانوی 2000 گلبانو - سارافون توری قلاببافی با نخ لمه ابریشمی مناسب فصلهای گرم - بانوی 2000 (وبلاگ




مدل کفشهای شیک مجلسی

لباس سفید - مدل این مدل کفش پاشنه بلند و از جنس ساتن در رنگ زغالی و تیره با پاپیونی طلایی از




آموزش تکنیک های رنگ آمیزی

یک طراح لباس جهت ارائه چرم – پوست – ساتن- خز وخواب دار – زری و لمه ، که هر کدام با ظاهری




معرفی کامل پارچه

در حفظ ظاهر و پایدارى ابعادى طى فرآیندهاى شست و شو و پوشیدن لباس لمه ، خز، گیپور با




جداول زمانبندی دروس

-توانایی طراحی لباس با استفاده از انواع برش عمودی و -توانایی ساخت پارچه لمه (با پودر اکلیل




برچسب :