تجربیات معاون مدرسه راهنمائی سعادت

بسمه تعالی

تجربیات خانم افشار خواه معاون مدرسه راهنمائی سعادت

 

پیرو گفتمان گردهمایی همکاران در سمت معاونت باید گفت معاونان آموزشی مدرسه ها مانند هر قشر دیگری از افراد جامعه، مشکلات و مسائل، خواسته ها و انتظاراتی دارند که لازم توسط مسئولان مربوطه مورد توجه و رسیدگی قرار گیرد و در حدامکان برطرف شود.

به عقیدۀ بعضی همکاران معاونت در مدرسه های راهنمائی آسانتر از دبیرستان چون شاگردان در این مقطع بیشتر تابع مقررات هستند. اما با توجه به شرایط سنی و مرحله حساس بلوغ می دایم که اینگونه نیست.

امروزه سخت گیری کمتر شده و بچه ها رها شده اند، در خانه که والدین کاری به آنها ندارند و در مدرسه هم که محدودیت های زیادی داریم و دست ما بسته است و از حمایت آموزش و پروش هم که برخوردار نیستیم، حتی برای دانش آموزانی که دارای مشکل هستند و حداقل باید مدرسه آنها عوض شود و این باعث دلسردی می شود.

بنابراین مهم ترین مشکل همکاری نکردن خانواده ها با مدرسه است. هرچند که در سمت معاونت ارتباط با بچه ها راحت تر است. و می توان آنها را بهتر شناخت. اما امروزه بچه ها عوض شده اند و طرز صحبت کردن آنها تغییر و راحت تر جواب پس می دهند مخصوصاً در مدارس غیرانتفاعی تصور بر این است که چون پول می دهند و در جریان همه امور هستند دارای توقعات زیادی هستند.

بنابراین در حال حاضر خشونت کارساز نیست چراکه عطوفت و نرمی برای بچه های امروزی مؤثرتر است. یک معاون قبل از اینکه معاون باشد باید مشاور خوبی باشد و روان شناسی هم بداند. معاونان باید علاوه بر دانش آموزان پاسخگوی اولیاء و همچنین مدیر مدرسه، معلم، حتی سرایدار هم باشد با این همه معاون اختیارات کمی دارد. در کل معاونت شغل پر دردسر و پرمسئولیتی است و با توجه به این نکته از نظر حقوق و دریافتی ها بین معلمان و معاونان تفاوت زیادی نسبت و مشکل همیشگی عدم توجه به نیازهای آموزشی معاونان مدرسه ها و نیز کم توجهی به جایگاه آنان است و بود و نبود معاونان برای نظام آموزشی فرق نمی کند.

از موارد ضروری و مدیریتی می توان به شناخت دانش آموزان و کنترل حضور و غیاب و ارتباطات عاطفی و کلامی مناسب در برخورد با دانش آموزان اشاره کرد.

در جلسات شورای معلمان وقتی به معاونان اختصاص داده شود تا به صورت تبادل اطلاعات دو طرفه از معاونان به معلمان و از معلمان به معاونان در مورد دانش آموزان صورت پذیرد. بدست آوردن بخشی از اطلاعات شناختی از طریق گفت و گو با دانش آموزانی از نظر انضباطی و یا درسی مشکل دارند و ثبت اطلاعت در دفتر مخصوص و در صورت نیاز و تکرار بیشتر از دو روز به اولیاء آنها اطلاع داده شود.

مشاهدۀ دقیق رفتار آنها در کلاس، حیاط مدرسه و یا نظرخواهی از کارکنان مدرسه و یا معلمان مرتبط و اختصاص کارت انضباطی برای هماهنگی موقعیت رفتاری و انضباطی هر دانش آموز در خانه و مدرسه به شناخت بیشتر و بهتر دانش آموزان می انجامد.

ریشه بسیاری از معضلات موجود در مدرسه ها و حتی جامعه، عدم مدیریت برفرآیند حضور و غیاب دانش آموزان و نبود نظم و انسجام در این زمینه در بسیاری از مدرسه های ماست. به همین دلیل قبول گواهی های پزشکی مربوط به غیبت ها صرفاً توسط ولی دانش آموزان صورت می پذیرد. موجه نکردن غیبت ها از طریق تلفن مگر آنکه پدر و مادر آنها را صدرصد بشناسیم. درج حضور و غیاب و تأخیر ورودهای دانش آموزان به مدرسه در دفتر توسط معاونان قبل از پایان ساعت اول آموزشی.

آشنا کردن اولیاء با ابعاد آیین نامه انضباطی و قواعد خاص مدرسه خودمان و چگونگی اعمال این قواعد در مدرسه. و همچنین اگر قرار است فرزندشان در روز خاصی به صورت موجه غیبت داشته باشد مراتب را از قبل به مدرسه اطلاع دهند در غیر این صورت روز بعد شخصاً برای توضیح به مدرسه مراجعه کنند. هر سخنی که ما می گوییم می تواند ذهن و فکر دانش آموز را تحت تأثیر قرار بدهد. دانش آموز به برخورد عاطفی مناسب با سن و سال  خود و محبت کافی نیاز دارند. این محبت را می توان با واژه یا عباراتی که بار عاطفی داشته باشد یا احوالپرسی و یا تبعیض قائل نشدن بین آنها اعمال کرد. 

معاون باید ظاهری آراسته و سر و وضعی مرتب و پوششی مناسب داشته باشد زیرا ارتباط برقرار کردن با آدم هایی که ظاهر مرتب و تمیزی دارند راحت تر صورت می پذیرد. دیگر اینکه حضور معاون در جمع دانش آموزان و همراهی با آنها و همچنین پیشداوری و قضاوت نکردن نسبت به آنها و اینکه آنها را به یک اندازه دوست داریم بسیار مهم است. اگر می خواهیم رابطۀ عاطفی اثرگذاری با دانش آموزان خود داشته باشیم باید کودک درون مان را زنده نگه داریم و کودک را از زاویه دید خود او ببینیم.

 با تشکر

به امید موفقیت همه همکاران محترم در عرصۀ مهم آموزش و پرورش


مطالب مشابه :


تجربیات مدون شده معاونین آموزشگاه در سال تحصیلی ۹۰ - ۱۳۸۹

تجربیات مدون شده معاونین انجام حرکت ورزشی با هدایت معاون و نظارت سایر مربیان و پخش




موضوعات تجربیات مدون فرهنگیان

تجربیات مدون دبیران 2 تجربیات مدیریت کلاس تجربیات معاون اجرایی تجربیات یادگیری




تجربیات مدون

تجربیات مدون دبیران و کارمندان تجربیات معاون آموزشی و اجرایی. تجربیات مدیر




تهیه تجربیات مدون دبير و معلم

تهیه تجربیات مدون ابتدایی تجربیات کاری معاون اجرایی تجربیات اموزشی اموزگاران




تجربیات آموزشی معلمان ابتدایی

به عالی و تجربیات مدون تجربیات کاری معاون اجرایی تجربیات اموزشی




نمونه تجربیات مدون شده

نمونه تجربیات مدون شده . برای دریافت نمونه تجربیات مدون




تجربیات معاون مدرسه راهنمائی سعادت

تجربیات معاونین راهنمایی ناحیه1قزوین تجربیات خانم خلیلی معاون مدرسه راهنمایی




تهیه مقاله ،تحقیق و تجربیات مدون همکاران

تهیه مقاله ،تحقیق و تجربیات مدون تجربیات کاری معاون اجرایی تجربیات اموزشی




تجربیات مدون کارشناس بهداشت مدارس و مربی بهداشت مدارس

تجربیات مدون کارشناس تجربیات کاری معاون اجرایی تجربیات اموزشی اموزگاران




برچسب :