بازارچه خود اشتغالی

اشتغال اثرات بسیار مثبتی بر روحیه و رفتار انسان دارد. این اثرات مثبت را می توان در مواردی چون اجتماعی شدن، کسب ساختار کلی برای زندگی و رشد شخصیت برشمرد.

داشتن شغل یا فعالیت مثبت در اجتماع برای تمامی افراد به ویژه زنان سرپرست خانوار سبب توسعه مهارت ها، ایجاد یک چارچوب زمان بندی شده منظم برای زندگی، تعامل اجتماعی، کسب هویت فردی و شغلی و بهبود جایگاه اقتصادی و اجتماعی می شود.

برای بسیاری از مردم، به ویژه زنان سرپرست خانوار نداشتن و از دست دادن شغل به معنای از دست دادن خانه و کاشانه و سایر دارایی های با ارزش آن هاست. بیکاری این قشر آسیب پذیر سبب بروز تغییراتی در طرز تفکر، سبک زندگی روزانه، کاهش اعتماد به نفس و افزایش بیماری های جسمی و روانی آن ها می شود. از سوی دیگر با توجه به این نکته که زنان بیش تر از مردان در معرض فقر قرار دارند، از قابلیت ها و امکاناتی که برای توانمندی و کاهش فقر لازم است محرومند و نیز نگرانی که از پیوستن جمعی از زنان به گروه «فقیرترین فقرا» وجود دارد، اهمیت اشتغال زنان سرپرست خانوار بیش از پیش احساس می شود.


زنان سرپرست خانوار و افراد تحت تکفل آنان از زمره گروهای جمعیتی هستند که در وضع معیشتی نامناسبی قرار گرفته اند و کمکهای موردی و پراکنده سازمانهای حمایتی جوابگوی مشکلات و نیازهای آنان نیست .

در حال حاضر احساس ناامنی ، نداشتن تکیه گاه اجتماعی ناشی از کاهش درآمد، مشکلات تامین زندگی و همچنین ضعف قوانین و محدویتهای حقوقی موجود، عرصه زندگی را بر زن سر پرست خانوار تنگ نموده است و لذا بهینه سازی وضعیت این قشر از خانواده ها، نیازمند برنامه ریزی جامع و کارآمدی است که موجب ثبات و استقلال خانواده و کاهش فشارهای اجتماعی، عاطفی و روانی موجود بر آن خانواده ها می شود.

از جمله اقداماتی که می تواند این برنامه ریزی را سامان دهد، جلب مشارکت های نظام مند در قالب مدیریت شهری در اجرای برنامه های توانمندسازی است و با توجه به اینکه بیش ترین تعداد زنان سرپرست خانوار در تهران هستند، لزوم توجه مدیریت شهری در شهر تهران به این امر بیش از پیش ضروری می نماید. در همین راستا ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار شهرداری تهران دردو بخش مراکز مهارت آموزی کوثر و بازارچه های خوداشتغالی اقدام به ایجاد زمینه های اشتغال برای این قشر آسیب پذیر نموده است.


هدف از ایجاد بازارچه‌های خود اشتغالی:

به منظور بهره مندی زنان سرپرست خانوار از موقعیت‌های داد و ستد و ایجاد امکان عرضه و فروش محصولات تولیدی و خدمات این افراد، ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در فضاهای مناسب 22 مناطق گانه شهر تهران اقدام به ایجاد بازارچه‌های خود اشتغالی نموده است.

این بازارچه‌ها به منظور اشتغال بانوانی که امکان اشتغال در مراکز مهارت آموزی کوثر را ندارند و یا به مقوله فروش و بازاریابی علاقه مندی خاصی دارند، به وجود آمده است. شروع به کار فعالیت این بازارچه‌ها از تیر ماه سال 86 در20 نقطه از بوستان های تهران با 2 هزار و 132 غرفه در سازه‌هایی ثابت و متحرک بوه است.

 
بازارچه های خود اشتغالی یکی از بخش های بسیار مهم ستاد توانمندسازی است که از طریق مکان یابی توسط امور بانوان مناطق شهرداری، شناسایی و برپا می شود .

 ایجاد فرصت های اشتغال و خودکفایی مالی، حس خودباوری و خودارزشمندی، مهارت آموزی در فروش و ترغیب بانوان به فروشندگی به جای دستفروشی، ایجاد محیط کاری امن و پرآرامش و ... از جمله اهداف ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در برپایی این بازارچه ها است.


بازارچه ها با سازه های ثابت و متحرک به صورت ثابت، موقتی، فصلی، مناسبتی و یا یک روزه در اماکن و فضاهای مناسب شهری برپا می شود. بازارچه های موقتی امکان استقرار فرد را به صورت دوره ای در فضاهای مناسب شهری که بازارچه ها در آن دایر است ، فراهم می آورد. در واگذاری آن ها غالباً موقعیت جغرافیایی محل زندگی متقاضی درنظر گرفته می شود.

بازارچه های ثابت در جنت آباد و مجیدیه دایر است و به صورت شش ماهه و به غرفه دارانی واگذار می شود که حداقل سه دوره در بازارچه های موقت مشغول به فعالیت بوده و صلاحیت آنان به تأیید مسئولین غرفه ها رسیده باشد.

این غرفه ها داری حق شارژ محدود بوده که به علت موقعیت مطلوبی که از نظر فروش دارند غرفه داران به راحتی قادر و مایل به پرداخت این مبلغ هستند.


رونق این بازارچه ها در برخی فصول سال چون تابستان به دلیل طولانی بودن زمان روز و تعطیلی مدارس و نیز اسفندماه به دلیل فروش بهاره بیشتر است.
در ایجاد و برپایی غرفه ها بخش هایی چون شهرداری مناطق، امور و خدمات شهری ، شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر، سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی، اداره برق، پیمانکار برپایی و جمع آوری سازه ها همکاری دارند.


مطالب مشابه :


خود اشتغالی

کارآفرینی کشاورزی Agri. Entrepreneurship - خود اشتغالی - تئوریهای علمی ،فرضیه ها و ایده های نو در زمینه




دریافت وام برای کار آفرینی و اشتغال

وام خود اشتغالی و مشاغل خانگی در سال 91 لیست انواع مشاغل با طرح های توجیهی




دریافت وام خود اشتغالی برای مشاغل خانگی

کافی نت سهنديه تبريز 04134431814 - دریافت وام خود اشتغالی برای مشاغل خانگی - آدرس كافي نت سهنديه




صندوق مهر امام رضا(ع)شهرضا امسال555 فقره وام پرداخت كرد

در دو سرفصل مشاغل خود اشتغالی و مشاغل 305 فقره وام خود اشتغالی و 250 فقره




صندوق مهرامام رضا (ع): تسهیلات برای مشاغل خانگی پرداخت می شود

خدمات نیوز - صندوق مهرامام رضا (ع): تسهیلات برای مشاغل خانگی پرداخت می شود -




وام خوداشتغالی 20 میلیون شد

با بیان اینکه وام خود اشتغالی 9 هزار میلیارد ریال در سه بخش مشاغل خانگی، خود اشتغالی




ثبت نام تسهيلات اشتغال صندوق مهر امام رضا(ع)

حداکثر تسهيلات پرداختي به مشاغل خويش فرمايي و خود اشتغالي تا مبلغ 150 ميليون ريال مي باشد.




پروژه طرحهای توجیهی کارآفرینانه وام خود اشتغالی مشاغل خانگی زود بازده

پروژه طرحهای توجیهی کارآفرینانه وام خود اشتغالی مشاغل طرح های انتخابی خود را از




نمونه تجربه موفق بعضی از کشورها در حوزه کسب و کار خانگی

۱ اتخاذ سیاستهای حمایتی در ارتباط با مشاغل خود اشتغالی




بازارچه خود اشتغالی

هدف از ایجاد بازارچه‌های خود اشتغالی: ساماندهی صنایع و مشاغل شهر، سازمان آتش نشانی و




برچسب :