تفنگ یا تپانچه ؟

یکی از اولین سوالات رایج در بدو ورود نو آموزان به حوزه تیراندازی این است که کدام رشته را باید انتخاب کنند؟ گاهی حتی پیش از آن که فراگیر تصمیم قطعی برای آغاز یادگیری و تمرین تیراندازی بگیرد ذهنش با این پرسش درگیر می شود و از مربی انتظار راهنمایی دارد.

معمولاً گفته می شود که علاوه بر علاقه شخصی هر فراگیر به یک رشته که عامل مهمی است، افراد قوی بنیه و دارای بدنهای عضلانی و صبور و منظم برای تفنگ مناسبترند و افراد کوتاهتر و چاقتر و کم حوصله تر و کمی بی نظم برای تپانچه؛ ولی واقعیت آن است که هیچ معیار قطعی برای این موضوع وجود ندارد. اصولا شاید در بدو امر نتوان انتخابی داشت و لازم است که نوآموز هر دو رشته را مدتی تمرین کند و سپس تصمیم بگیرد. در هر حال اصولی در کار مربیگری حاکم است از جمله:

1- در ابتدای ورود نوآموز به سالن و در هنگام نامنویسی وی مربی سعی می کند شناخت جامعی نسبت به وی بدست آورد.

2- در یک ماه آغازین باید به نوآموز فرصت داده شود تا به اندازه کافی با هر دو رشته آشنا شود. گاهی پیشنهاد می شود که نوآموز در هر یک از رشته های بادی 5 یا 6 جلسه تمرین مشابه داشته باشد.

3- هیچگاه مربی نباید انتخاب یک رشته را به نوآموز تحمیل کند، بلکه باید صرفا نقش راهنما و پشتیبان را داشته باشد.

4- مربی با توجه به شناختی که از وضعیت جسمی و روانی و مالی و خانوادگی و ... نوآموز بدست آورده بدون اشاره مستقیم به رشته ای که مناسب تشخیص داده، مزایا و معایب ادامه تمرین در هر کدام از رشته ها را به نوآموز می گوید ولی این گفتن باید بگونه ای باشد که نوآموز را ناخودآگاه به سمت رشته مورد نظر سوق دهد و تشویق کند (نقش هدایتی مربی) و در نهایت نوآموز هر تصمیمی که گرفت، مربی از تمرین او در همان رشته پشتیبانی و او را تشویق خواهد کرد (نقش حمایتی مربی)

5- نکته مهم در این فرایند این است که گاهی مربی تشخیص می دهد که یک نوآموز استعداد بالایی برای فعالیت در یک رشته مثلا تفنگ یا تراپ اسکیت دارد ولی می داند که شرایط زندگی فرد مانند شرایط مالی یا تحصیلی یا خانوادگی یا ... فرد اجازه ادامه تمرین مطلوب در آن رشته را نمی دهد و فرد نخواهد توانست در آن رشته پیشرفت چندانی داشته باشد. در اینجا مربی علی رغم میل باطنی اش باید فراگیر را به سمت رشته تپانچه بادی سوق دهد تا دستکم امکان تمرین مطلوب در آینده برای فراگیر فراهم باشد؛ چون کسی که امکان تهیه امکاناتی مانند لباس رشته تفنگ را ندارد قطعا در این رشته پیشرفتی نخواهد کرد گرچه استعداد بالایی برای این رشته داشته باشد، پس بهتر است که دستکم در رشته ای که امکان تمرین دارد فعالیت کند.


مطالب مشابه :


آشنایی مقدماتی با ورزش تیراندازی

از تیراندازی با کمان که بگذریم ، انواع سلاحها به شکل تفنگها و تپانچه های گوناگون برای




رشته های تیراندازی بادی

تیراندازی - رشته های سلاحهای بادی ورزشی در دو نوع تفنگ و تپانچه با کالیبر 4.5 میلیمتر (0.177




تفنگ یا تپانچه ؟

تیراندازی - تفنگ یا تپانچه ؟ - آموزش تیراندازی و راهنمایی در زمینه تیراندازی ورزشی (کلیک کنید!)




تکنیک در تیراندازی با تپانچه بادی

آموزش تیراندازی - تکنیک در تیراندازی با تپانچه بادی - تیراندازی بهترین ورزش بهترین تفریح




مربیگری درجه 3 تیراندازی با تفنگ و تپانچه

شرکت قیزیل اوخ ارس - مربیگری درجه 3 تیراندازی با تفنگ و تپانچه - توضیح رشته تیراندازی




تیراندازی با اسلحه

ورزش و ارزش - تیراندازی با اسلحه - معرفی و آشنایی با رشته های مختلف ورزشی




دسته بندی رشته های رسمی تیراندازی

تیراندازی - دسته بندی با تفنگهای بادی، خفیف مسابقات تپانچه (Pistol) با انواع گوناگونی از




سیبل مخصوص تیراندازی با تفنگ بادی

شرکت قیزیل اوخ ارس - سیبل مخصوص تیراندازی با تفنگ بادی کفش مخصوص تیراندازی با تپانچه.




برچسب :