پیمان "اسلو " چیست؟

خطیب موقت تهران  به اظهارات جسورانه و بی‌ادبی آمریکایی‌ها اشاره کرد و گفت:‌

اخیراً کوهن یکی از مقامات آمریکایی گفت‌ که تحریم‌های اقتصادی دست ایران را بسته و تیم مذاکره کننده ایران با دست‌های بسته در مذاکرات حاضر می‌شود

اما مردم در راهپیمایی به دهان این یاوه‌گویی‌ها زدند و نشان  دادند که ملت ایران نه تنها گیر نیفتاده و دست بسته نیست بلکه تیم مذاکره‌کننده مدبرانه برنامه خود را دنبال می‌کند

رابطه قرارداد"اسلو"بامذاکره ایران با1+5

. آیت‌الله خاتمی با اشاره به قضایای هسته‌ای ادامه داد: تیم 1+5 و به ویژه آمریکا در پی عملیات فریب بود،

همان فریبی که با قرارداد اسلو بر سر فلسطین آوردند و با توافق بر سر کلیات گفتند که به تدریج به جزئیات هم می‌رسیم اما تا کنون که 22 سال  از آن توافق گذشته یک گام هم جلو نرفته‌اند و می‌خواستند همین مسئله را در برنامه هسته‌ای ما تکرار کنند.

خطیب موقت تهران با تأکید بر این که دعوا بر سر کلیات نیست و همه اینها در قرارداد ان پی تی آمده است یادآور شد: آنچه مسئله ساز است بحث جزئیات است که رهبری فرمودند باید در یک مرحله همه چیز تمام شود و از این رو کافه آنها به هم ریخت./24بهمن93نمازجمعه تهران-خبرگزاری فارس

                                                            ***

صفار هرندی تاکید کرد: انجام توافق دو مرحله ای از طرف آن ها اعلام شده به صورتی که توافق کلی را انجام دهیم و جزئیات را به آینده واگذار کنیم اما خوشبختانه واکنش های گروه های مختلف با مسلک ها و مرام های مختلف بد بینی خود را نسبت به این پیشنهاد نشان دادند. وی افزود: رئیس جمهور کشورمان، دیپلمات ها و سیاسیونی که منتظر انعقاد توافق هستند در مقابل چنین پیشنهادی نگران هستند البته اولین بار نیست که جهان غرب چنین پیشنهاد هایی را اعلام کرده. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد:

در مسئله فلسطین در سال 1993 در پیمان اسلو که بین عرفات و رابین از رژیم صهیونیستی با حضور کلینتون بسته شد از همان ابتدا یک نطفه فاسد بود که در این قرارداد کلیات را مطرح کردند و جزئیات را به آینده واگذار کردند.

محمدحسن صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور در گفت‌گوی ویژه خبری ۲۳ بهمن به تبیین بازتاب‌ها و پیام‌های حضور میلیونی مردم حماسه‌ساز ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال پردا خت.

/24بهمن93فارس

********************************************************************

اسرائیل

در حالی که سازمان ملل متحد با پذیرش فلسطین به عنوان ناظر غیر عضو، زمینه تشکیل کشور فلسطین را فراهم و از آن حمایت کرده است؛ معاون وزیر جنگ رژیم صهیونیستی تاکید کرد این رژیم هرگز تشکیل کشور مستقل فلسطین را نخواهد پذیرفت.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، روسیا الیوم نوشت که “دانی دانون” در دیدار با شماری از شهرک نشینان، متعهد شد حزب لیکود هرگز توافق موقت با فلسطینی ها که تشکیل کشور مستقل فلسطین را تضمین کند، امضا نخواهد کرد.

دانون همچنین از کابینه این رژیم خواست که شکست پیمان اسلو را اعلام و آن را لغو کند.

وی گفت: «توافقنامه اسلو نه تنها باعث برقراری صلح نشد، بلکه خونریزی ها را تشدید کرد. اسرائیل باید به این شرایط پایان دهد و تعلیق توافقنامه اسلو را اعلام کند. سازمان آزادی بخش فلسطین و تشکیلات خودگردان تاکنون موجودیت اسرائیل را به رسمیت نشناخته اند.»

معاهده اسلو، نخستین توافقنامه ای است که میان رژیم صهیونیستی و سازمان آزادیبخش فلسطین در اسلو نروژ برقرار شد، اما امضای این توافقنامه در واشنگتن با حضور بیل کلینتون، رئیس جمهوری سابق آمریکا صورت گرفت. توافقنامه اسلو در چارچوب روند سازش در خاورمیانه که در سال ۱۹۹۱ از اسلو آغاز شده بود، شکل گرفت.

توافقنامه صلح میان سازمان آزادیبخش فلسطین و رژیم صهیونیستی به نحوی تنظیم شده که شرایط برای تثبیت تدریجی سلطه کامل رژیم صهیونیستی بر مناطق تحت اشغالش فراهم شود. در این توافقنامه ها در مقابل امتیازات فراوانی که برای رژیم صهیونیستی در نظر گرفته شد، تعهدات ناچیزی نیز برای این رژیم اشغالگر لحاظ شد که این تعهدات نیز هیچگاه از جانب این رژیم به اجرا در نیامد.

مسائل مختلفی نظیر آزادی اسرای فلسطینی و توقف احداث شهرک های صهیونیست نشین از جمله تعهداتی بوده است که هیچگاه توسط رژیم صهیونیستی انجام نشد بلکه پس از انعقاد توافقنامه سازش بر شدت سیاست های توسعه طلبانه و سرکوبگرانه این رژیم افزوده شد.

با وجود مخالفت های رژیم صهیونیستی، اعضای سازمان ملل متحد پنجشنبه ۹آذر ماه ۱۳۹۱با ۱۳۸ رای موافق در برابر نه رای مخالف با ارتقاء وضعیت تشکیلات خودگردان فلسطینی از “نهاد ناظر” به “دولت ناظر غیر عضو” موافقت کردند تا زمینه تشکیل کشور فلسطین فراهم شود.

تشکیلات خودگردان با وجود ادامه شهرک سازی و اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین، بار دیگر مذاکره با رژیم صهیونیستی را از سرگرفت.

روزنامه صهیونیستی معاریو پنچ شنبه گذشته اعلام کرد این مذاکرات به بن بست رسیده و اختلافات طرفین درباره مسئله مرزهای مشترک دلیل اصلی شکست این مذاکرات است چرا که این رژیم پیشنهاد اجاره منطقه غور اردن را برای چند دهه با تشکیلات خود‌گردان فلسطین در‌ میان گذاشته است و این در حالی است که مقامات این تشکیلات با این موضوع به شدت مخالفت کرده‌اند.

همچنین رادیو رژیم صهیونیستی به نقل از معاریو افزود، که این رژیم اصرار دارد نیروهای خود را در مرزهای اردن مستقر کند و با استقرار نیروهای بین‌المللی در این منطقه مخالف است.

رسانه‌ها نیز هفته گذشته از سفر قریب‌الوقوع محمود عباس،‌ رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به کشورهای آلمان، ایتالیا و بلژیک به منظور گفتگو با مقامات این کشورها درباره روند مذاکرات “صلح” با رژیم صهیونیستی و آخرین تحولات منطقه خاورمیانه خبرداده بودند./ظهور

                                                        ***

پیمان اسلو یا قرارداد اسلو ، یا بیانیه اعلام اصول اولویت‌های موقت دولت خودگردان یا بیانیه اعلام اصول، اولین توافق مستقیم ساف با اسرائیل محسوب می‌شود. این پیمان در پی انتفاضه اول فلسطین منعقد شد. این قرارداد گزینه مذاکرات را در مقابل مقاومت خلق کرد و زمینه تشکیل دولت خودگردان را فراهم نمود.

در پی ادامه انتفاضه اول فلسطین که در سال 1987م آغاز شده بود ، کنفرانس مادرید 1991م شکل گرفت. مذاکرات منتهی به پیمان اسلو ، نتیجه کنفرانس مادرید بود. این مذاکرات به صورت سری در بنیاد فافو در اسلو ، واقع در نروژ انجام شد و در 20 آگوست 1993 به پایان رسید. پس از آن در یک مراسم رسمی در واشنگتن دی سی در 13 سپتامبر 1993 با حضور یاسر عرفات ، رئیس وقت ساف؛ اسحاق رابین ، نخست‌وزیر وقت اسرائیل و بیل کلینتون ، رئیس جمهور وقت آمریکا امضا شد. سند این پیمان همچنین توسط محمود عباس از سوی ساف ، شیمون پرز از سوی اسرائیل ، وارن کریستوفر ، وزیر امور خارجه وقت آمریکا و آندره کوزیرف از جانب روسیه امضا شده است.

پیمان اسلو زمینه ایجاد دولت خودگردان فلسطین را ، با وظیفه‌ی کنترل مناطق تحت سیطره‌اش و پیگیری روند مذاکرات ، فراهم کرد. در این پیمان عقب‌نشینی نیروهای واکنش سریع اسرائیل از بخش‌هایی از غزهو کرانه باختری دیده شده بود که البته اسرائیل به آن عمل نکرد. این پیمان قرار بود طی پنج سال نهایی شود. موضوعاتی که قرار بود در پیمان نهایی درباره آن تصمیم‌گیری شده باشد قدس ، پناهندگان فلسطینی ، مهاجران اسرائیلی ، امنیت ، مرزها و… بود. این پیمان نتیجه‌ای جز اعتراف ساف به رژیم اسرائیل و مطرح شدن گزینه مذاکرات در مقابل گزینه مقاومت نداشته است./http://www.wikiresist.com/

                                                      ***

"اسلو"عامل اختلاف /فتح،حماس

    بعضي از کارشناسان مسائل فلسطين و خاورميانه بر اين اعتقادند که يکي از عوامل اختلاف انگيز ميان دو گروه فتح و حماس به قرارداد اسلو بر مي گردد. مفاد اين قرارداد چيست و هر يک از طرفين چه ديدگاهي نسبت به آن دارند؟
    اسلو پيماني است که به دست رهبر سازمان آزاديبخش فلسطين و بخصوص شخص آقاي محمود عباس طراحي شد. اين پيمان عامل اصلي مشروعيت بخشي به اشغال سرزمين هاي 1967 بود.مرجع پيمان اسلو قطعنامه 242 شوراي امنيت سازمان ملل است که در آن هيچ گونه اشاره اي به حقوق ملت فلسطين نه به عنوان يک ملت و نه به عنوان يک اقليت نکرده است. اين پيمان به گسترش شهرک هاي صهيونيست نشين در کرانه باختري و احداث بي رويه اين نوع شهر ک ها در قدس اشغالي منجر شد. اين پيمان نه تنها به صلح در سرزمين هاي اشغالي نينجاميد بلکه به تسليم فلسطيني ها منجر شد. دو گروه فتح و حماس بر سر اجراي مفاد قرارداد اسلو با يکديگر اختلاف دارند. نيروهايي با نفوذ فتح مثل محمد دحلان خواستار اجرايي شدن قرارداد اسلو هستند و مسير سازش و صلح با نيروهاي اشغالگر را در پيش گرفته اند. سازمان هاي امنيتي فلسطين که دحلان در آن نفوذ دارد در سال 1994 با هدف حمايت از رژيم صهيونيستي و به بهانه اجراي پيمان اسلو شکل گرفته اند. اسلو پيماني است که به دنبال آن نيروهايي چون دحلان سرکار آمدند و از آن زمان همواره مجاهدان را تعقيب و شکنجه کرده اند.
    ارزيابي شما از نحوه برخورد کشورهاي غربي از جمله آمريکا با دولت حماس چيست ؟
    غربي ها از ابتداي پيروزي حماس از اين دولت حمايت نکردند و پروژه سرنگوني آن را در دستور کار خود قرار دادند. آنان از راهکارهاي متعددي براي دستيابي به اين هدف استفاده کردند.
    از جمله اين راهکارها ايجاد تفرقه در ميان دو گروه فتح وحماس بود. اين دو گروه از گذشته اختلافاتي در زمينه هاي عقيدتي و سياسي داشتند که تحريکات آمريکايي ها و صهيونيست ها در شعله ور شدن اين اختلافات بسيار موثر بود. آنان از يک سو حماس را به شدت تحت فشارهاي سياسي و اقتصادي قرار دادند و از سوي ديگر فتح را مورد حمايت قرار مي دادند. رژيم صهيونيستي از طريق حملات گسترده به نوار غزه سعي در تضعيف بنيه نظامي و دفاعي حماس داشت آنان نوار مرزي فيلادلفيا را در مرز با اسرائيل مسدود کردند تا مانع قاچاق اسلحه به غزه شوند. آمريکا و رژيم صهيونيستي در صدد هستند تا با سرکوبي ارتش حماس، زمينه را براي حضور نيروهاي چند مليتي در فلسطين به منظور کنترل اوضاع فراهم کنند. اين درخواست از سوي فتح مطرح شده که البته با مخالفت شديد حماس مواجه شده است.
    عملکرد آقاي عباس مبني بر تشکيل دولت اضطراري را چطور ارزيابي مي کنيد؟
    تصميم محمود عباس رئيس تشکيلات خودگردان براي منحل کردن دولت اسماعيل هنيه تصميمي غيرقانوني به شمار مي رود که با مخالفت حماس مواجه شده که خود به تشديد اختلافات و درگيري ها در فلسطين دامن خواهد زد. متاسفانه برخي از کشورهاي عرب منطقه و کشورهاي اروپايي از اين اقدام غيرقانوني عباس حمايت کرده اند. به نظر من اين تصميم نوعي توهين به ملت فلسطين است. دولت بايد به تائيد مجلس منتخب مردم رسيده باشد در غير اين صورت آن دولت مشروع نخواهد بود و به نظر من در انجام وظايف خود و آرام کردن اوضاع فلسطين موفق نخواهد بود. 

گفتگوي کوتاه با سيد مجيد حسيني کارشناس ارشد روابط بين المللي: حضور نيروهاي چند مليتي در فلسطين توطئه جديد آمريکا است 4تیر86روزنامه رسالت
                                                       ***


پیمان اسلو و اصرار بر اجرای مفاد آن، از جمله مهمترین موانع بر سر راه تشکیل دولت وحدت ملی فلسطین مورد توجه بسیاری از تحلیل گران سیاسی است، به هر شکل به نظر می‌رسد، به دلیل وجود ایده‌ها و شاید استراتژی‌های متفاوت در میان رهبران دو گروه فلسطینی فتح و حماس در برخورد با اسراییل، تحقق آشتی ملی و سپس تشکیل دولت وحدت ملی فلسطین، حداقل در کوتاه مدت، امری غیرقابل دسترس و شاید ناممکن است، و با توجه به مواضع رهبران این دوگروه انتظاری غیر از این نمی‌توان داشت و لذا باید در انتظار حوادث و اتفاقات سیاسی روزها و یا هفته‌های آتی برای ایجاد تغییر در مواضع این گروه بود. 

پیمان اسلو، که مذاکرات مقدماتی آن برای توافق نهایی، در اسلو نروژ صورت گرفت، در سال ۱۹۹۳ در حضور «بیل کلینتون» رییس جمهوری وقت آمریکا به امضای «یاسرعرفات» رهبر درگذشته جنبش فتح و «اسحاق رابین» وزیر امور خارجه وقت اسراییل رسید. رابین، مدت زمانی کوتاه پس از امضای این پیمان از سوی گروههای افراطی اسراییلی ترور شد و به قتل رسید. 

این پیمان، که در عین حال، با مخالفت شدید گروههای افراطی یهودی و صهیونیستی نیز رو به رو بود و علت اصلی ترور رابین نیز از همین جا نشات می‌گرفت از طرفی از سوی برخی گروههای مقاومت فلسطینی یعنی جنبش جهاد اسلامی و جنبش حماس نیز به دلیل این‌که آن‌را «تضییع حقوق فلسطینیان و نادیده گرفتن آن» می‌دانستند، مورد مخالفت قرار گرفت. 

مفاد پیمان اسلو، ضمن تاکید بر تشکیل دو دولت مستقل اسراییل و فلسطین، اسراییل را به عقب‌نشینی از مناطق اشغال شده در سال ۱۹۶۷ و توقف شهرک‌سازی برای یهودیان در مناطق مختلف سرزمین‌های اشغالی، آزادی اسرای فلسطینی و به رسمیت شناختن دولت خودگردان فلسطین، ملزم می‌کرد، مفادی که فلسطینیان معتقدند بسیاری از آنها هیچ زمان محقق نشد و نه تنها عقب نشینی از مناطق اشغالی سال ۱۹۶۷ صورت نگرفت بلکه حلقه محاصره مناطق فلسطینی تنگ تر و تسلط اسراییل بر این مناطق، افزایش بیشتری یافت. بر اساس این پیمان، اسراییل متعهد شده بود علاوه بر واگذاری غزه و جریکو، شهرهایی مانند رام الله و نابلس را نیز پس از تخلیه، برای اداره در اختیار فلسطینیان قرار دهد. 

البته غزه تخلیه و سازمان آزادی بخش فلسطین نیز به رسمیت شناخته شد ولی حوادث سالهای پس از آن و رفتار سران اسراییل با فلسطینیان که نمونه‌ای از آن در حوادث غزه به نمایش درآمد، و در مواردی نارضایتی بخش‌هایی از گروههای فلسطینی و مقاومت در مقابل زیاده خواهی‌های اسراییل، اجرای کامل این پیمان را با مشکل مواجه کرد. 

حماس، پیمان اسلو را همواره رد کرده و مغایر با منافع فلسطین می‌داند و پذیرش آن را تایید اشغالگری تلقی می‌کند و اسراییل نیز حماس را که عمدتاً در غزه استقرار یافته، طرف مذاکره نشناخته است. 

در هفته‌های اخیر و در پی وساطت‌ها و تلاش‌های دیپلماتیک مصر و برخی نهادهای بین‌المللی، برای ایجاد آشتی ملی، میان گروههای فلسطینی از جمله میان نمایندگان جنبش حماس و گروه فتح، نمایندگان این گروهها در قاهره دور هم جمع شدند تا اختلاف‌ها را کنار گذاشته و تن به تشکیل دولت ائتلافی که مورد رضایت هر دو طرف باشد، دهند، اما خبرها حکایت از آن دارد که بیش از همه اعضا، رهبران این دو جریان سیاسی هستند که قبل از تشکیل آن، نسبت به تشکیل این دولت به نحوی موضع‌گیری یا برای آن شروطی قائل می‌شوند. 

حماس طرح چنین موضوعی را زودهنگام می‌داند و همچنین تعیین شرط برای تشکیل دولت وحدت ملی را مغایر منافع مردم فلسطین ارزیابی می‌کند و فتح نیز شرط اصلی تشکیل دولت وحدت ملی را به رسمیت شناختن مفاد پیمان اسلو از سوی همه گروههای فلسطینی یعنی به رسمیت شناختن دولت فلسطین و دولتی به نام اسراییل دانسته و آن را امری اجتناب ناپذیر می‌خواند. 

در همین رابطه «خالد مشعل»، دبیر سیاسی جنبش حماس در واکنش به اظهارات «محمود عباس» پس از نشست قاهره، مبنى بر «ضرورت به رسمیت شناختن راهکار تشکیل دو کشور فلسطین و اسرائیل از سوى حماس»، فتح را تهدید و تاکید کرده است که به تعهدات مغایر با منافع ملت فلسطین پایبند نخواهد بود. 

هرچند در ابتدا فضای امیدوارکننده نسبت به حل و فصل اختلافات جنبش‌هاى فتح و حماس ایجاد شده بود، اما عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، در یک کنفرانس خبرى در رام‌الله اظهار داشت که دولت وحدت ملى آینده فلسطین باید به تعهدات شناخته شده از جمله راهکار تشکیل دو کشور فلسطین و اسرائیل پایبند باشد. 

عباس معتقد است که در مسیر ثابت و شناخته شده به سوى آشتى ملى برای تشکیل دولت وحدت ملى حرکت مى‌کند و این دولت باید به تمام تعهدات بین‌المللى امضا شده، از جمله راهکار تشکیل دو کشور فلسطین و اسرائیل پایبند باشد. 

او می گوید که نمی‌خواهد، بار دیگر به شرایط قبلى و محاصره بین‌المللى دولت بازگردد. اما واکنش مقام‌ها و رهبران حماس در مقابل مواضع فتح، شکل دیگری دارد، آنان معتقدند که اظهارات عباس فرصت‌ها براى دستیابى به توافق اتحاد را از بین مى‌برد و لذا هرگونه پیش‌شرط براى تشکیل دولت وحدت ملى را رد مى‌کنند. 

حماس هرگز نمى‌پذیرد که اسراییل از سوی دولت وحدت ملى، به رسمیت شناخته شود و بیان چنین اظهاراتی را عقب نشینی از مواضع اعلام شده تلقی می‌کند، این در حالی است که فتح پذیرش آن را شرط لازم برای تحقق دولت وحدت ملی می‌داند. 

به اعتقاد رهبران حماس، قرار دادن این شرایط، موجب از بین رفتن فضاهاى امیدوارکننده‌اى می‌شود که پس از مذاکرات ملى قاهره به‌وجود آمده است. 

جنبش حماس، با هر آنچه که از نظر آنان، مغایر با منافع و اصول ملى فلسطین باشد یا به چشم پوشى از حقوق تاریخى مردم فلسطین منجر شود، مخالف است و رهبران این جنبش تاکید می‌کنند که با هر گونه توافقنامه‌اى همچون توافقنامه اسلو و دیگر توافقنامه‌هاى به‌وجود آمده پس از آن که حقوق ملت فلسطین را ضایع کرده، مخالف هستند. از نظر آنان، پایبندى این توافقنامه‌ها به منزله به رسمیت شناختن طرف صهیونیستى است و خط قرمزى محسوب مى‌شود که حماس آن را نمى‌پذیرد. 

به این ترتیب به نظر مى‌رسد اختلافات جدیدى در خصوص برنامه دولت متحد ملى فلسطین بین گروه‌هاى فلسطینى به‌وجود آید و با توجه به پافشارى جنبش فتح بر ضرورت پایبندى گروه‌هاى فلسطینى به برنامه‌هاى سازمان آزادى بخش فلسطین و مخالفت جنبش‌هایى از قبیل حماس و جهاد اسلامى با این برنامه‌ها شاهد موانعى بر سر راه تحقق آشتى ملى در فلسطین خواهیم بود. 

پاشنه آشیل مورد نظر که اگر نگوییم این مذاکرات را با بن بست مواجه می‌کند، حداقل باید گفت که تا حدود زیادی ادامه مذاکرات و تشکیل زودهنگام دولت آشتی ملی را با وقفه رو به رو خواهد کرد و این همه ناشی از دو رویکرد و ایده میان گروههای فلسطینی در مقابل اسراییل است، که روش مقاومت را جنبش حماس رهبری می‌کند و دولت خودگردان به رهبری عباس نیز بر ضرورت دست کشیدن از مقاومت و حل مسائل در پای میز مذاکره اصرار دارد و البته حماس صریحاً به نفی منش مذاکره اشاره نمی‌کند ولی معتقد است که نباید با قرار دادن پیش شرط مقدمات مذاکرات را فراهم کرد. 

البته باید متذکر شد که موضوع اجرای پیمان اسلو، یگانه دلیل اختلاف میان رهبران حماس و فتح برای تشکیل دولت وحدت ملی نیست، بلکه موضوعاتی از قبیل نقش هر گروه در مقاومت جنگ غزه و اتفاقاتی که پیرامون آن رخ داد، و همچنین تلاش به‌ویژه کشورهای اروپایی مانند فرانسوی برای تقویت دولت محمود عباس و تاکید بر ضرورت به رسمیت شناختن اسراییل از سوی رییس جمهوری این کشور، که مقایر با مشی حماس است، و موضوعاتی از این دست را می‌توان از جمله موانع این وحدت خواند. 

از طرفی جنبش حماس، نمی پذیرد که به دنبال تشکیل دولت وحدت ملی، نقش این گروه موثر فلسطینی که بخش قابل توجهی از فلسطینیان را نمایندگی می‌کند در تصمیم گیری برای آینده فلسطین کم رنگ شود.

این نگرانی حماس از آنجا ناشی می‌شود که دولت‌های اروپایی و آمریکا، در موضع‌گیریهای خود نقش دست دوم برای حماس قائل بوده و دولت عباس را اصلی‌ترین طرف مذاکره قلمداد می‌کنند و لذا رهبران حماس تاکید کرده‌اند که زیر بار این تحمیل نخواهند رفت. البته دولت مصر یکی از اهداف تلاش خود را برای نشست و گردهم آوردن گروههای فلسطینی، برطرف کردن این نگرانی می‌خواند اما مواضع و واکنش‌های رهبران حماس، حکایت از آن دارد که آنان اقداماتی از این دست را کافی نمی‌ِدانند، از سویی به قدرت رسیدن دولت افراطی نتانیاهو در اسراییل که یادآور ترور رابین پس از امضای پیمان اسلو بوده و متعاقباً در آن دوره نیز نتانیاهو به قدرت رسید و عدم پایبندی این دولت به تعهدات دولت فعلی یعنی «ایهود اولمرت»، همچنین اصرار دولت اسراییل در عدم به رسمیت شناختن جنبش حماس به عنوان یک گروه تاثیر گذار در روند مسائل فلسطین، می‌تواند از دیگر موضوعاتی باشد که تشکیل دولت وحدت ملی در فلسطین را در هاله‌ای از ابهام نگه می‌دارد. 

به هر حال باید منتظر ماند و دید که چه عامل و پیشنهاد دیگری در مسیر این مذاکرات قرار خواهد گرفت تا موانع را از پیش رو برداشته و رهبران فلسطینی را وادار به انعطاف بیشتر کند. برای این منظور باید تحولات آینده در منطقه و نتایج مذاکرات و نشست‌های علنی و غیر علنی از جمله نشستی که درتهران و با حضور برخی مسوولان و روسای مجلس کشورهای اسلامی ۱۴ و ۱۵ اسفند ماه برگزار خواهد شد را انتظار کشید.13اسفند87آفتاب


مطالب مشابه :


پیمان "اسلو " چیست؟

خانه مشاور - خانه مشاور خطیب موقت تهران به اظهارات جسورانه و بی‌ادبی آمریکایی‌ها اشاره




حلف الفضول/پیمان جوانمردان

حلف الفضول یا پیمان جوانمردان. در گذشته بین برخی از قبیله ها پیمانی به نام "حلف الفضول" بود




نحوه محاسبه ضريب بالاسری پیمان

وبلاگ تخصصی ( پیمان و قراردادها ) - نحوه محاسبه ضريب بالاسری پیمان - بهمن معین پور - وبلاگ




سئوالات مطرح شده از طرف خوانندگان این وبلاگ

وبلاگ تخصصی ( پیمان و قراردادها ) - سئوالات مطرح شده از طرف خوانندگان این وبلاگ - بهمن معین




شرایط عمومی پیمانهای EPC - سه

50-3. کارفرما ، می تواند در طول مدت پیمان ، مشاور کارفرما را تعویض کند .




مقایسه قرارداد پیمان عمومی با قرارداد فدیک

دانلود رایگان مقالات و اطلاعات عمرانی - مقایسه قرارداد پیمان عمومی با قرارداد فدیک - دانلود




اسامی 28کشوراتحادیه اروپایی/پیمان شنگن

خانه مشاور - خانه مشاور کشورهای اتحادیه اروپا/پیمان شنگن. تا پيش از معاهده شنگن، شهروندان




ای پدر ای مادر

پیام مشاور. پیام های مشاوره ای نقص پیمان نکنید که خدا بین شما عهد مودت بسته




شرایط عمومی پیمان(قسمت اول)

مهندسی عمران - شرایط عمومی پیمان(قسمت اول) - نکات اجرایی در مهندسی عمران - مهندسی عمران




برچسب :