مجموعه های فرهنگی شهر اصفهان

قصد داریم در طی چندین گزارش به معرفی و مستندسازی پدیده‌ا‌ی ارزشمند به نام «مراکز فرهنگی شهر اصفهان» بپردازدیم.

ایده و ادعا آن است که شهر اصفهان موفق شده است به دست‌آوردهای فاخری در زمینه‌ی تربیت نیرو و نیروسازی برای نظام و انقلاب دست یازد که بخش عمده‌ای از این موفقیت را مدیون مراکز فرهنگی متعدد و مردمی خویش است. در این گزارش به معرفی گوشه‌ای از فعالیت‌های این مجموعه‌ها خواهیم پرداخت.

1) مجموعه‌های فرهنگی و شاخصه‌ها:

اصفهان دارای مراکز فرهنگی متعددی است که برخی از ویژگی‌های مشترک در آنها به صورت الگو قابل شناسایی و لیست شدن است که این امری ارزشمند برای مطالعه و شاید قابل تعمیم به شهرهای دیگر باشد.

۱- این مجموعه‌ها کاملا مردمی، مستقل و مردم نهاد هستند.

۲- متکثر و قارچ گونه‌اند (حدود ۶۰۰ مجموعه).

تذکر: چهارده مجموعه مطرح‌ و پرمخاطب‌تر به دور یکدیگر جمع شده و با کمک بزرگان و عقلای شهر با تدوین اساسنامه‌ای تشکیل «جبهه فرهنگی شهر اصفهان» را داده‌اند.

۳- شیوه‌ی آنها مبتنی بر تربیت نیرو و نیروسازی است.

۴- مدل آنها به صورت دانش‌آموزی- دانشجویی می‌باشد. (اغلب متمرکز بر دانش‌آموزان دبیرستانی و عمدتا پسرانه).

۵- شیوه‌ی آنها سرگروه محور می‌باشد؛ غالبا بدین صورت که یک دانشجو مسئولیت سرگروهی جمعی از دانش‌آموزان را پذیرفته و به مدت ۴ سال به صورت هدفمند رشد و تربیت وی را به عهده گرفته و در قبال وی احساس مسئولیت می‌کند.

۶- کاملا تشکیلاتی و ساختارمحور و دارای اساسنامه می‌باشند. شرح وظایف و جایگاه‌ها مشخص، دارای شورای مرکزی، سیستم آموزشی، چشم انداز مشخص و همه چیز از قبل تعریف شده است.

۷- دارای عضوگیری مستمر (با رتبه بندی و سطح بندی اعضا) و کاملا پویا هستند. یعنی هرساله تعداد عضوگیری مشخص و تعداد خروجی مشخص دارند و وظایف سازمانی دائما درحال چرخش و انتقال به افراد مختلف است.

۸- عمدتا عضوگیری یا پاتوق آنها به صورت هدفمند در دبیرستان‌های خاصی تعریف شده است. برخی نیز مسجد محور یا محله محور هستند. در هر صورت استقلال در عملکرد و تصمیم گیری به صورت کامل دارند. یعنی حتی هنگامی که مکان آنها در مدرسه مشخصی واقع شده است و با مدیر آن مدرسه در تعامل هستند، اما هیچ‌گونه تحمیلی در حوزه تصمیم گیری را پذیرا نیستند و استقلال رأی کامل دارند.

۹- این مجموعه‌ها دارای استقلال مالی و خودمحور هستند. این بدان معناست که آنها کمک‌های مالی شهرداری، ارگان‌ها و مدارس را هم پذیرا هستند اما این به معنای وابستگی مالی نیست بلکه اگر این کمک‌های مالی قطع شود آنها دارای چنان بلوغ مالی هستند که می‌توانند به راحتی به فعالیت‌های خویش ادامه دهند. این توانمندی یک شبه حاصل نشده است بلکه حاصل یک شعور جمعی و بلوغ ناشی از مردمی بودن و به دور از پول نفت است.

۱۰- …

۲) مجمع فرهنگی شهید اژه‌ای

مجمع فرهنگی شهید اژه‌ای نمونه‌ای از این گونه مراکز فرهنگی در شهر اصفهان و یکی از اعضای جبهه فرهنگی شهر اصفهان است. اهمیت دیگر این مرکز، متمرکز بودن و عضوگیری از دبیرستان شهید اژه‌ای (تیزهوشان اصفهان) است که از مراکز استعدادهای درخشان (سمپاد) می‌باشد.

این مجموعه به طور اختصار در میان اعضای خود به «مجمع» معروف است که ما نیز در ادامه گزارش از همین لفظ استفاده خواهیم نمود.

- معرفی اجمالی (بر گرفته از اساس نامه مجمع):

در سال ۱۳۷۱ جمعی از دانش‌آموزان دبیرستان شهید اژه‌ای اصفهان، به دنبال یک احساس تکلیف مشترک برای پاسخ‌گویی به نیازهای اعتقادی خود به پشتوانه «ید الله مع الجماعه» به صورت هفتگی نشست‌هایی را در موضوعات مختلف تشکیل دادند و پس از یک سال، با دعوت عمومی از دیگر دانش‌آموزان این نشست‌ها به جلسات هفتگی موسوم به «جلسه چهارشنبه‌ها» تبدیل شد. از اواسط سال ۱۳۷۳، نام «مجمع فرهنگی دانش‌آموزان دبیرستان شهید اژه‌ای» برای این مجموعه فعالیت‌ها، انتخاب شد. از جمله فعالیت‌های انجام‌گرفته در این مجمع برگزاری جلسات هفتگی سخنرانی (با موضوعات اعتقادی، اجتماعی، اخلاقی و …)، دعای توسل، جشن‌ها و عزاداری‌های اهل بیت سلام‌الله علیهم اجمعین، اردوهای زیارتی و تفریحی، مراسم افطاری ماه مبارک رمضان و … می‌باشد.

در پی توسعه کمی و کیفی فعالیت‌های مجمع، لزوم تنظیم یک اساس‌نامه مستقل برای مجمع احساس شد. لذا جمعی از دست‌اندرکاران امور جاری مجمع در سال ۱۳۷۹ ضمن پاس‌داشت زحمات بانیان و خادمان این مجمع از بدو شکل‌گیری تا آن زمان و با امید رعایت امانت‌داری اهداف خالصانه ایشان در مجمع اقدام به تنظیم « اساس‌نامه مجمع فرهنگی شهید اژه‌ای» نمودند. این اساس‌نامه در تاریخ ۲۱/۴/۱۳۷۹(سال امیرالمؤمنین علیه السلام) به امضای هیأت مؤسس و در تاریخ ۱۲ مرداد همان سال به تصویب مجمع عمومی رسید.

اسامی هیئت مؤسس به شرح ذیل است:

فرهاد اعظم، رضوان اصغری، علی تدین، حسین جاودانی، کیوان جباری، علی جعفر خوش‌خلق، روح‌الله ربانی، مجید شایسته، حسین صیادزاده، محمد مهدی کرباسیون، حمید کلاهدوزان، سید امین محمودیان، محمد مسائلی، محمدهادی مظاهری، حمید میرزاخانلو، حامد یزدیان

ارکان مجمع، ذکر شده در اساس‌نامه، شامل هیأت مؤسس، شورای نظارت، عضو، مجمع عمومی و  شورای مرکزی می‌باشد. همان‌‌گونه که ذکر شد وظیفه‌ی هیات مؤسس تنظیم اساس‌نامه بود. وظیفه اصلی شورای نظارت نیز حفظ حرکت مجمع در چارچوب اساس‌نامه و اهداف تعیین‌شده در آن می‌باشد. در امور آموزشی نیز وظیفه سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی بر عهده شورای عالی آموزش (به عنوان بازوی شورای نظارت در امور آموزشی) می‌باشد.

عضویت در مجمع به سه دسته رسمی، مرتبط و افتخاری تقسیم می‌شود که هر فرد عضو مجمع بنا به نوع و میزان فعالیت خود در مجمع یکی از انواع عضویت را خواهد داشت. مجمع عمومی نیز شامل کلیه اعضای رسمی مجمع می‌باشد که به طور عادی هر سال یک بار تشکیل جلسه می‌دهد تا ضمن اخذ گزارش از شورای مرکزی نسبت به انتخاب شورای مرکزی جدید اقدام نماید.

شورای مرکزی که شامل مسؤول مجمع و مسؤولین واحدهای دانش‌آموزی، دانش‌جویی، فارغ‌التحصیلی، آموزش، تبلیغات، تشکیلات و امور اداری، فوق‌برنامه و مالی و تدارکات می‌باشد، مسؤولیت امور اجرایی مجمع را بر عهده دارد.

در حال حاضر شیوه کار در بخش دانش‌آموزی مجمع بر پایه جلسات گروهی می‌باشد؛ در هر پایه تحصیلی دانش‌آموزان به یک یا چند گروه تقسیم شده و هر گروه تحت مدیریت یک سرگروه که فردی از اعضای رسمی دانشجوی مجمع می‌باشد، فعالیت می‌کند. فعالیت این گروه‌ها و سرگروه‌هایشان زیر نظر واحد آموزش و شورای عالی آموزش مجمع می‌باشد. محور برنامه‌های دانش‌جویی نیز جلسات عمومی دانش‌جویی می‌باشد و واحد فارغ‌التحصیلی نیز به علت به حد نصاب نرسیدن تعداد اعضای رسمی فارغ‌التحصیل هنوز تشکیل نشده است و به صورت هیئت‌های دوره‌ای یا برنامه‌های فوق العاده برگزار می‌گردد.

هم‌اکنون «مجمع فرهنگی شهید اژه‌ای» با پرورش بیش از ۱۵۰ نفر عضو رسمی در سال، تلاش می‌کند تا ضمن حفظ اهداف و ارزش‌های مورد تاکید بانیان و مؤسسین مجمع، گام‌های بلندی را در جهت اعتلای اعضا و نیل به اهداف مورد نظر که همان « ایجاد بستر و زمینه مناسب جهت ارتقای سطح ایمان، دانش و نشاط اعضا» می‌باشد، بردارد.

۳) خلاصه‌ای از سیاست‌ها و اهداف یک‌ساله مجمع:

(مجمع فرهنگی شهید اژه‌ای همزمان با فعالیت شورای مرکزی نهم، تدوین چشم‌انداز پنج ساله، سیاست‌ها و اهداف کلان خود را در دستور کار شورای نظارت قرار داد و امروز که این بازه زمانی طی شده است مدعی است با سرلوحه قرار دادن این امور در این چند سال، تا حد مطلوب و مناسبی توانسته است در این راه قدم بگذارد.)

(برخی از سیاست‌های ابلاغی از طرف شورای نظارت به شورای مرکزی بدین شرح می‌باشد:)

سیاست‌ها: (اصول راه‌نما، خط‌مشی و چارچوب کلی بایدها و نبایدهای حاکم بر اجرائیات برای رسیدن به چشم‌انداز)

۱-  حوزه فرهنگ و آموزش

- افزایش عزت نفس (شخصی، مذهبی، ملی، تشکیلاتی اعضای مجمع)

- تقویت جایگاه سرگروه‌ها در گروه‌های دانش‌آموزی و مجمع

- افزایش روحیه دعوت به خیر و امر به معروف و نهی از منکر

- افزایش روحیه رعایت ادب و آداب اجتماعی در تشکیلات و جامعه

۲-  حوزه مالی

- نظام‌مند کردن فعالیت‌های مالی مجمع

۳-  حوزه تشکیلات و امور اداری

- حفظ و به‌روزرسانی اطلاعات، سوابق و استعدادهای اعضا با قابلیت دست‌رسی مناسب، جهت کشف و استفاده از پتانسیل منابع انسانی مجمع

- تدوین و مستندسازی به‌روز برنامه‌ها و فعالیت‌های مجمع

۴- حوزه ارتباطات خارجی

- ارتباط و تعامل مستمر با مدیریت دبیرستان شهید اژه‌ای در جهت هماهنگی کلیه‌ی برنامه‌های مجمع

- حضور فعال در جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های مرتبط سطح شهر و برقراری ارتباط با رسانه‌ها و نشریات محلی و ملی در جهت معرفی مجمع

اهداف: (نقطه‌ی مطلوب یک‌ساله اجرائیات مجمع)

۱- حوزه فرهنگ و آموزش

- افزایش حضور دانش‌آموزان در نماز جماعت مدرسه و تقویت نماز جماعت در کلیه‌ی برنامه‌های مجمع

- افزایش میزان مطالعات اعضای مجمع و شکل‌دهی موضوعی آن

- افزایش ۲ درصد معدل درسی اعضای مجمع (دانش‌آموز و دانش‌جو)

۲- حوزه مالی

- تدوین آیین‌نامه مالی مجمع شامل تعریف ردیف‌های مختلف درآمدی و هزینه‌ای مجمع و نحوه هزینه‌کرد اموال و عملیاتی کردن آن به

گونه‌ای که تا پایان دوره شورای مرکزی تبدیل به روال عادی شده باشد.

۳- حوزه تشکیلات و امور اداری

- تکمیل اطلاعات اعضا به صورت دقیق و کامل و ایجاد امکان ویرایش اطلاعات شخصی برای اعضا به صورت online

- جمع‌آوری مستندات سال‌های گذشته مجمع (اعم از نامه‌ها، عکس‌ها، گزارش‌ها و …) و منظم‌سازی

۴- حوزه ارتباطات خارجی

- ارتباط و تعامل مستمر با مدیریت دبیرستان حداقل هر یک ماه یک بار و به‌طور ویژه در برنامه‌های خاص جهت تبادل نظر، برنامه ریزی و هماهنگی در اجرای برنامه‌های آتی و گزارش برنامه‌های اجرا شده

- در صورت ایجاد فضا، شرکت در جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های سطح شهر و استفاده از این فرصت به نحو احسن جهت معرفی مجمع

­۴) نظام نامه آموزشی مجمع فرهنگی شهید اژه ­ای:

(یکی دیگر از این سیاست‌های ابلاغی، نظام نامه آموزشی است که به دلیل اهمیت فوق العاده آن در اینجا آورده می‌شود. این سیاست‌ها به عنوان روح حاکم بر این مجموعه حائز اهمیت است و در شناخت این مجموعه بسی مفید خواهد بود. لازم به ذکر است که اساسنامه این مجموعه را نیز به پیوست آورده‌ایم که قطعا مطالعه‌ی آن نیز مفید و مهم خواهد بود. می‌توان اینگونه تعبیر نمود که اساسنامه به مثابه جسم و سیاست‌های آموزشی و ابلاغی به مثابه روح این مجموعه عمل می‌نمایند.)

فصل اول: اصول کلی

مقدمه

برای نظم هرچه بیشتر فعالیت­های آموزشی، تبیین وظایف و اختیارات مسؤولین مختلف و فراهم کردن شرایط تحقق اهداف مجمع، نظام‌نامه‌ی آموزشی مجمع به شرح ذیل تنظیم می‌گردد:

اصل اول

شورای مرکزی مجمع فرهنگی شهید اژه­ای موظف است برای نیل به اهداف مذکور در اساس­نامه، همه امکانات خود را برای امور زیر بکار برد:

۱٫ ایجاد زمینه مساعد جهت تقویت ایمان و تحکیم اعتقادات اعضا

۲٫ بسترسازی و توجه به کسب و هم‌افزایی مکارم اخلاقی

۳٫ تشویق و ترغیب اعضا به یادگیری تخصصی دانش بشری

۴٫ ایجاد و حفظ شور و نشاط سازنده

اصل دوم

از آنجا که خانواده واحد بنیادی جامعه اسلامی است، همه­ی برنامه­ریزی­ها باید در جهت آسان نمودن تشکیل خانواده، پاسداری از قداست آن و استواری روابط خانوادگی باشد.

اصل سوم

نظام آموزشی مجمع بر پایه­ی سه بخش دانش­آموزی، دانشجویی و فارغ­التحصیلی استوار است.

بخش دانش­آموزی شامل اعضای مجمع مشغول به تحصیل در دبیرستان شهید اژه­ای، بخش دانش­جویی شامل اعضای فارغ­التحصیل دبیرستان شهید اژه­ای می­باشد که هنوز تشکیل خانواده نداده­اند. (اعم از کسانی که در دانشگاه تحصیل می­کنند و یا افراد دیگر)

بخش فارغ­التحصیلی نیز شامل اعضایی از مجمع است که تأهل اختیار کرده و تشکیل خانواده داده­اند.

اصل چهارم

شورای مرکزی مجمع می­بایست فعالیت­های خود را به گونه­ای ترتیب دهد که فعالیت در هر بخش به بخش دیگر ضرر و آسیبی نرساند. تشخیص این امر به عهده­ی اعضای شورای نظارت می­باشد.

فصل دوم: بخش دانش­آموزی

بخش اول: تعاریف

ماده۱:گروه؛ به افراد هم پایه تحصیلی، که از نظر خصوصیات اخلاقی تا حدی امکان هماهنگی داشته باشند، و زیر نظر یک سرگروه در راستای اهداف مجمع و در چارچوب برنامه‌های مشخص به فعالیت می‌پردازند، گروه اطلاق می‌گردد.

تبصره: تعداد گروه­های مجمع به پیشنهاد واحد آموزش و تصویب شورای عالی آموزش مشخص خواهد شد.

ماده۲:سرگروه؛ یک عضو مجمع، که مسؤول یک گروه در مجمع می‌باشد و دارای خصوصیات زیر است :

-  از افراد شناخته شده و خوش‌نام مجمع باشد.

-  دغدغه کار دینی داشته باشد.

-  توانایی برقراری ارتباط دوستانه و مؤثر با افراد گروه را داشته باشد.

-  قدرت رهبری و مدیریت برای اداره گروه داشته باشد.

-  بتواند وقت کافی برای انجام مسؤولیت خود صرف کند.

-  پایبند به اساس‌نامه و قوانین مجمع، منظم، متعهد به فعالیت در راستای اهداف مجمع، هماهنگ با شورای عالی آموزش و سایر ارکان مجمع باشد.

-  حداقل یک سال عضو رسمی مجمع بوده باشد.

تبصره: دیگر خصوصیات، توانایی­ها و دانش‌های موردنیاز سرگروه را آیین­نامه فعالیت سرگروه‌ها و رابطین مشخص خواهد کرد.

ماده۳:مدرس؛ شخصی است که بر روی موضوع خاصی مطالعات کافی داشته، به آن مسلط است و برای ارائه آن موضوع در جلسات گروهی شرکت می‌کند.

ماده­ ۴:کمیته­ی سرگروه­ها؛ کمیته­ای متشکل از سرگروه­های بخش دانش­آموزی مجمع و مسؤول آن که وظایف و اختیارات زیر را برعهده دارد:

-                     ارزیابی مستمر وضعیت گروه­ها و سرگروه­ها.

-                     تصویب پیشنهاد سرگروه­ها برای اجرای فوق­برنامه­های گروهی.

-                     برنامه­ریزی محتوایی جلسات و فوق­برنامه­های گروه­ها.

-                     تایید اهداف میان مدت و کوتاه مدت برای گروه و گزارش آنها به شورای عالی آموزش.

-                     پیشنهاد اشخاص برای انتخاب سرگروه جدید به شورای عالی آموزش.

-                     انتقال تجربیات بین سرگروه‌ها

-                     ایجاد هماهنگی در رابطه با برنامه‌های  مجمع و ارزیابی آن‌ها.

-                     پذیرش استعفای سرگروه­ها و ارسال برای شورای عالی آموزش جهت تایید.

ماده۵: مسؤول کمیته سرگروه­ها: فردی است منتخب شورای عالی آموزش که وظایف و اختیارات وی به شرح زیر است:

-                     ارائه­ی گزارش کتبی ماهیانه به شورای عالی آموزش از وضعیت گروه­ها و فعالیت سرگروه­ها

-                     تشکیل و اداره­ی جلسات کمیته- حداقل هر ۲ هفته یک بار-

-                     اطلاع­رسانی زمان ومکان برگزاری فوق­برنامه­های گروهی به مسؤول واحد دانش­آموزی

-                     پیشنهاد عزل سرگروه به شورای عالی آموزش

-                     برنامه‌ریزی و اجرای برنامه­ها جهت تقویت بنیه­ی علمی، اخلاقی، اعتقادی و افزایش روحیه و نشاط سرگروه­ها

-                     ارائه­ی گزارش کتبی ماهیانه به شورای عالی آموزش از وضعیت کمیته و ارزیابی کمیته از فعالیت­های مجمع.

-                     پیشنهاد تشویق یا توبیخ عضو به مسؤول مجمع جهت طرح در کمیسیون انضباطی بر اساس درخواست سرگروه.

-                     ایجاد هماهنگی کامل میان فعالیت­های کمیته و شورای مرکزی

بخش دوم : شیوه‌های آموزشی

ماده۶: فعالیت‌های آموزشی مجمع برای دانش‌آموزان بر اساس شیوه گروهی می‌باشد. این شیوه شامل جلسات گروهی (به عنوان محور برنامه‌ها)، جلسات عمومی و فوق‌برنامه‌های گروهی و عمومی مصوب شورای مرکزی و شورای عالی آموزش می‌باشد.

ماده۷ :جلسات گروهی؛ با اهداف:

الف) ایجاد فرصت و فضای مناسب جهت رشد استعدادهای ویژه اعضا.

ب) آموزش منظم و منسجم اعضا.

ج) فراهم آوردن شرایط لازم جهت تامین نیاز اجتماعی – عاطفی اعضا (نیاز به گروه).

حداقل هر هفته یک بار برگزار می‌گردد.

ماده۸:جلسه عمومی دانش­آموزی؛ با هدف ارتقای سطح آگاهی عمومی اعضا حداقل در هر سه ماه یک بار برگزار می‌گردد که سخنرانان و موضوعات آنها باید قبل از دعوت به تایید شورای عالی آموزش رسیده باشد.

ماده۱۰ : در پایان هر ترم از مباحث ارائه شده در جلسات عمومی و گروهی امتحان کتبی به عمل می‌آید.

ماده۱۱ :وظایف سرگروه؛

-                     رابط اصلی بین اعضای گروه و مجمع

-                     برنامه‌ریزی برای گروه  و هدایت آن‌ها در جهت اهداف مجمع

-                     شرکت در جلسات کمیته سرگروه‌ها و ارائه گزارش فعالیت به جلسه

-                     ایجاد ارتباط و هدایت و کنترل روابط بین اعضا

-                     مدیریت جلسات گروهی

-                     ایفای نقش مشاور برای اعضا در زمینه‌های اعتقادی، اجتماعی، درسی و …

-                     تعیین اهداف میان مدت و کوتاه مدت برای گروه و ارائه به کمیته سرگروه‌ها جهت تایید.

-                     پیشنهاد موضوع بحث گروه با توجه به برنامه آموزشی مجمع، وضعیت گروه به کمیته سرگروه‌ها.

-                     ثبت فعالیت‌های انجام شده و گزارش کتبی به کمیته سرگروه­ها به همراه ارزیابی برنامه‌ها.

-                     آشنایی و ارتباط بالضروره با اولیای اعضا در جهت رفع مشکلات شخصی و درسی اعضا

-                     ارزیابی وضعیت جاری و پیشرفت عضو از لحاظ اعتقادی، اجتماعی، اخلاقی و درسی و برنامه‌ریزی برای اعضا در جهت رشد شخصی و اهداف مجمع.

-                     پیشنهاد تشویق یا توبیخ عضو به مسؤول کمیته سرگروه­ها

-                     حضور منظم در برنامه‌های مجمع

-                     شرکت در برنامه­های مخصوص سرگروه‌ها.

-                     توجیه اعضای گروه در مورد برنامه‌های مجمع و ترغیب آن‌ها به شرکت در برنامه‌ها (هماهنگ با شورای مرکزی)

بخش سوم : مباحث

ماده۱۲ : موضوع بحث در جلسات گروهی و عمومی شامل مباحث اعتقادی، اخلاقی، اجتماعی و … در راستای اصول مجمع می‌باشد که بعد از تصویب شورای عالی آموزش قابل ارائه است.

ماده۱۳ : ارائه بحث در گروه به وسیله مدرس یا سرگروه انجام می‌گیرد.

تبصره : انتخاب مدرس، با پیشنهاد کمیته­ی سرگروه­ها و  تایید شورای عالی آموزش می‌باشد.

ماده۱۴ : موضوعات (چارت آموزشی)

ماده۱۵: نحوه­ی تقسیم زمان جلسات گروهی

فصل سوم: بخش دانشجویی

بخش اول:تعاریف

ماده­ی۱۶: حلقه­های دانشجویی محلی: به دانشجویانی که از لحاظ مکان زندگی قرابت داشته و  زیر نظر یک رابط در راستای اهداف مجمع و در چارچوب برنامه‌های مشخص به فعالیت می‌پردازند، حلقه اطلاق می‌گردد.

ماده ­ی۱۷: حلقه­های دانشجویی دانشگاهی: به دانشجویانی که از لحاظ مکان تحصیل قرابت داشته و  زیر نظر یک رابط در راستای اهداف مجمع و در چارچوب برنامه‌های مشخص به فعالیت می‌پردازند، حلقه اطلاق می‌گردد.

تبصره: تعداد حلقه­های مجمع و چگونگی توزیع جغرافیایی آنها به پیشنهاد واحد آموزش و تصویب شورای عالی آموزش مشخص خواهد شد.

ماده ­۱۸: رابط؛ یک عضو مجمع، که مسؤول یک گروه در مجمع می‌باشد و دارای خصوصیات زیر است :

-   از افراد شناخته شده و خوش‌نام مجمع باشد.

-   دغدغه کار دینی داشته باشد.

-  توانایی برقراری ارتباط دوستانه و مؤثر با افراد حلقه را داشته باشد.

-   قدرت رهبری و مدیریت برای اداره حلقه داشته باشد.

-   بتواند وقت کافی برای انجام مسؤولیت خود صرف کند.

-  پایبند به اساس‌نامه و قوانین مجمع، منظم، متعهد به فعالیت در راستای اهداف مجمع، هماهنگ با شورای عالی آموزش و سایر ارکان مجمع باشد.

-   حداقل یک سال عضو رسمی مجمع بوده باشد.

تبصره: دیگر خصوصیات، توانایی­ها و دانش‌های موردنیاز رابط را آیین­نامه فعالیت سرگروه‌ها و رابطین مشخص خواهد کرد.

بخش دوم : شیوه‌های آموزشی

ماده۱۹: فعالیت‌های آموزشی مجمع برای دانش‌آموزان بر اساس شیوه گروهی می‌باشد. این شیوه شامل جلسات گروهی (به عنوان محور برنامه‌ها)، جلسات عمومی و فوق‌برنامه‌های گروهی و عمومی مصوب شورای مرکزی و شورای عالی آموزش می‌باشد.

ماده۲۰ :جلسات حلقه ­ها؛ با اهداف :

الف) ایجاد فرصت و فضای مناسب جهت رشد استعدادهای ویژه اعضا.

ب) ایجاد و تقویت حساسیت دانشجویان نسبت به مسایل سیاسی، اجتماعی، صنفی و…..

ج) کمک به اعضا در جهت تحصیل و کسب مهارت­های لازم.

 با هماهنگی مسؤول واحد دانشجویی در مورد زمان و مکان آن‌ها حداقل هر هفته یک بار برگزار می‌گردد.

ماده۲۱:جلسه عمومی دانشجویی؛ با هدف ارتقای سطح آگاهی عمومی اعضا حداقل در هر ماه یک بار برگزار می‌گردد که سخنرانان و موضوعات آن‌ها باید قبل از دعوت به تایید شورای عالی آموزش رسیده باشد.

ماده۲۲ :وظایف رابطین؛

بخش سوم: مباحث و نحوه­ی تقسیم بندی اعضا

فصل چهارم: بخش متاهلی

فصل پنجم: بخش عمومی


مطالب مشابه :


دانشگاه صنعتی اصفهان در میان 100 دانشگاه ممتاز آسیا

توسط تيم روبوکاپ دبیرستان شهیداژه ای ۱ اصفهان مدير دبیرستان تیزهوشان شهید اژه ای ۱ اصفهان




نتایج نهایی ششمین دوره لیگ علمی پایا

شهید اژه ای. پسران. دوم دبیرستان. آموز دبیرستان شهید اژه ای اصفهان در مرحله پژوهشی




مجموعه های فرهنگی شهر اصفهان

در سال ۱۳۷۱ جمعی از دانش‌آموزان دبیرستان شهید اژهای اصفهان، به دبیرستان شهید اژهای




مدارس سمپاد ایران

دبیرستان شهید اژهای اصفهان دبیرستان شهید اژهای 3 اصفهان. دبیرستان فرزانگان امین




مدارس سمپاد ایران

مرکز آموزشی راهنمایی/دبیرستان شهید بهشتی




زنبور عسل و ریاضیات

کلاس سوم تجربی دبیرستان شهید های جهان به ما بدهد.زنبور طرح ویژه ای رو روی لانه های




نتايج مرحله مقدماتي هشتمين دوره ليگ علمي پايا

این وبلاگ در ابتدا جهت ارتباط و هماهنگی هرچه بهتر دانش آموز دبیرستان شهید اژه ای اصفهان در




نتایج مرحله نیمه نهایی هفتمین دوره لیگ علمی پایا

این وبلاگ در ابتدا جهت ارتباط و هماهنگی هرچه بهتر دانش آموز دبیرستان شهید اژه ای اصفهان در




برچسب :