تاريخچه دانشگاه كشاورزي و منبع طبيعي رامين

 

تاريخچه دانشگاه رامين بخش باوي

182975.jpg

  تاريخچه

دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین قدمتی حدود 55 سال (تاسيس 1334)، دارد درتاريخ31/1/ 1384 شمسی پيرو نامه شماره 424/23 مورخ 31/1/1384 به تصويب شوراي گسترش آموزش عالي در جلسه 17/2/84 با تبديل مجتمع آموزش عالي ،كشاورزي و منابع طبيعي رامين به دانشگاه كشاورزي و منابع طبيعي موافقت بعمل آمد و از دانشگاه شهید چمران اهواز مستقل گرديد. این دانشگاه در حال حاضر دارای سه دانشکده تحت عناوین، دانشکده کشاورزی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی و دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی مي باشد.

 

  خاطرات دکتر اقبال در مورد تاریخچه تأسيس دانشگاه کشاورزی رامين (1335)

مطالب زیر خاطرات دکتر اقبال اولین ریاست دانشگاه در سال 1335 است که برای این مجله فرستاده شده است و مسئولان بر آن شده‌اند که بدون هیچ گونه تغییری این مطلب را به چاپ برسانند.آنچه كه به مدت دو سال در گسترش دانشكده كشاورزي اهواز انجام دادم به طور فشرده و خلاصه براي استحضار و آگاهي آيندگان مي نگارم.از نظر جامعه ما آنچه آسان بدست مي آيد كم ارزش مي نمايد، دانشكده منحصري كه در باقيمانده زندان خرابه شيخ خزعل مستقر شده بود، عبارت بود از ساختماني كه در دو اتاق آن تعدادي صندلي با يك ميز چيده شده و دانشجويان روي هم رفته دو كلاس دوم و سوم را تشكيل مي دادند و كلاسهاي با تعداد هفتاد دانشجوي سال اول آماده تشكيل نبودند.شخصي به نام آقاي مهندس شفيع جوادي كه از سوي شادروان مهندس ابراهيم مهدوي استاندار وقت خوزستان كفيل دانشكده بود، ضمناً مسئوليت حسابداري و تنظيم بودجه دانشكده را نيز به عهده داشتند. ايشان در بخشي از ساختمان دانشكده با همسرشان زندگي مي‌كردند. آقاي مهندس جوادي گزارشي از امور به اينجانب نمي دادند و مي‌توانم بي طرفانه بگويم كه ايشان را هرگز نشناختم، تدريس هم مي كردند و به خودشان حق‌التدريس مي‌پرداختند.تعدادي از مهندسين دبيرستان كشاورزي وابسته به وزارت معارف در تدريس پاره اي از واحدها همكاري مي كردند. ضمناً يك كارشناس علوم به نام آقاي صحت نياكي كه دبير جوان و شايسته و صحيح العملي بودند ضمن تدريس، در امور اجرايي هم همكاري داشتند.دانشجويان روي هم رفته آماده آموزش هاي علمي و عملي بودند ولي ميدان فعاليت نداشتند.در سرزمين وسيع و خالي از سكنه خوزستان، دانشكده هيچ گونه وسايل كشاورزي حتي يك وجب زمين هم در اختيار نداشت و از كمك هاي مردمي اهالي خوش برخورد و دست و دلباز خوزستان براي ياري استفاده نمي شد.اين بود خلاصه اي از جو ظاهر و باطن موجود در دانشكده كشاورزي اهواز كه در شهريور ماه 1335 به رياست آن منصوب شدم. براي تجهيز و به كار انداختن آن ديگر درنگي در كار نبود.


 مسائل مهمي كه حل آنها در اولويت قرار داشت


 الف- مسئله عمده دانشكده تامين هيئت علمي شايسته بود

1- در ادارات كل كشاورزي و منابع طبيعي و جنگلداري اهواز و موسسات خصوصي نظير سازمان سد كرخه، افراد متخصص و تحصيل كرده هاي خارج بودند كه از وجودشان استفاده نمي شد.2- دانشكده علوم تهران و دانشكده كشاورزي كرج منابع بزرگ استادان ورزيده و فرهيخته بودند كه از هم دوره هاي تحصيلي خود اينجانب در اروپا بودند و در عين حال از هواي گرم اين سرزمين تاريخي باكي نداشتند، دعوت همكاري اينجانب را پذيرفتند.

 ب- تهيه فضاي آموزشي و تجهيزات:

بودجه دانشكده كشاورزي اهواز مبلغ يكصد و پنجاه هزار تومان بود براي دريافت آن هم دچار پيچ و خم تشريفات اداري محلي بوديم.قسمت عمده بودجه در اختيار مرحوم دكتر كار رئيس طرح ايجاد دانشكده پزشكي اهواز بودند. بنابراين دست يابي به بودجه دانشكده كشاورزي بسيار دشوار بود. سر شناسان محلي و ادارات كل اهواز اين جريان را مي دانستند و نگارنده با توجه به وضع موجود، شخصاً اقدام به تهيه وسائل نموده و افراد محلي با توجه به اعتبار شخصي ياري كردند.كتاب فروشي هاي تهران و اهواز با تخفيف قابل توجه و ناشرين كتب علمي هدايايي بيش از هزار جلد در اختيار يكي از استادان اعزامي از مركز، براي تدريس با همكاري شادروان دكتر عباس فاروقي، استاد شيمي و كارشناس كتابداري گذاشتند. ايشان در ظرف كمتر از يك هفته شالوده يك كتابخانه عظيم را به دانشجويان آموزش دادند كه چگونه كتابخانه ساخته و از آن بهره بگيرند.در همان زمان شركت نفت دلتا يكي از پايگاه هاي استقرار مزارع كشت و دامپروري مزرعه ملاثاني و «دار خزينه» در شمال آن را براي فروش به مزايده گذارده بودند.مرحوم دكتر منوچهر اقبال نخست وزير وقت نسبت به اين دانشكده و خوزستان توجه خاص داشتند و همزمان شادروان دكتر رضا فلاح هم قائم مقام رئيس هيئت مديره ملي شركت ملي نفت ايران بودند.در ملاقات با مرحوم دكتر رضا فلاح در تهران تقاضا شد كه ملاثاني را به دانشكده كشاورزي اهداء فرمايند كه در پاسخ فرمودند دو ميليون تومان به حساب شركت ملي نفت ايران بريزيد و ملاثاني مال شما باشد. در پاسخ گفتم من يك دانشگاهي هستم و اين محل را براي ارتقاء دانش و كشاورزي مملكت مي خواهم نه تنها دو ميليون ندارم بلكه از پرداخت دو تومان هم ناتوانم لطفاً مقرر فرمائيد اين محل را به دانشكده كشاورزي اهواز اهداء نمايند زيرا كه دانشجويان ما كه اكنون در آنجا مستقر و مشغول عمليات كشاورزي مي باشند در خانه هاي كارگري آن زندگي مي كنند، لذا با توجه به محبت و بزرگواري و شخصيت علمي و فني شما مصلحت نيست كه اين دانشجويان از آن محل بيرون روند.با اين گفتار قاطع شادروان دكتر رضا فلاح آرام فرمودند كه اين پشتكار و ايستادگي براي مملكت را بايد ستود و فرمودند برويد تا فكري بنمايم.اين محبت و توجه غير منتظره نمود بسيار داشت، مسئله را به دكتر منوچهر اقبال عرض نموده و به ايشان همان مطالب را منعكس كردم.سه روز بعد شركت ملي نفت ايران به دانشكده نوشت كه براي تحويل مزرعه ملاثاني به دفتر مركزي شركت ملي نفت ايران مراجعه نمايم.اراضي هزار و پانصد هكتاري ملاثاني در محل معارضي هم داشت به نام شيخ سلطان از نواده هاي ملاثاني كه با مذاكره متقاعد شدند. ايشان شخصيتي آماده به خدمت و همكاري صميمانه براي دانشكده كشاورزي اهواز در ملاثاني شدند.

  پ - تأمين محل سكونت دانشجويان در ملاثاني:

دانشجويان دانشكده مي بايستي نزديك محل تحصيل سكونت مي كردند از يك ساختمان نيمه تعطيل كارگران شركت ملي نفت در ملاثاني بهره برداري شد و بوسيله مهندس وانيك نعلبنديان كارشناس ساختمان و كمك عده اي از دانشجويان در مدتي كمتر از بيست روز تعمير و مجهز شد و دانشجويان آماده سكونت در آن شدند. از ميان داوطلبان مهندسي كشاورزي دو دختر خانم در آزمون موفق شدند. داوطلبان مهندسي كشاورزي شركت ملي نفت ايران و دو دانشجوي دختر كه يكي از آنها به نام خانم پروين بود با امتيار بالا موفق شدند. براي سكونت جداگانه آنها نزد چند خانواده شناخته شده اطاق اجاره نموديم. اين دو دختر خانم در دوره هاي تحصيلي از كارشناسان برجسته و آموزش ترويج كشاورزي شناخته شدند. دانشجويان پسر در ساختمان تازه تعمير شده شركت ملي نفت كه مجهز شده بود اسكان كردند.دانشجويان همانند سربازان جبهه بسيار مرتب و با هم صميمي بودند. در آن زمان موج مسائل سياسي دانشجويي همه جا رواج مي يافت با اينحال بدور از اين مسائل به آموزش خود ادامه و اداره بسياري از تاسيسات توليدي خوزستان را بعهده گرفتند.

 ج- سفرهاي علمي و بازديدهاي آموزشي:

بدين ترتيب براي دانشجويان سفرهاي علمي و آموزشي ترتيب داده شد در اين راستا دانشجويان دانشكده براي آموزش و آشنايي با كشت و زرع به موسسات توليدي خارج از خوزستان و بطور مثال مدتي در مزارع شادروان حسن شعباني استاد دانشكده كشاورزي و همچنين بازديد و آموزش در دانشكده كشاورزي كرج گذارنيدند بدين ترتيب تنوع كار موجب پيشرفت مهارت فني كشاورزي گرديد.در خاتمه باعث افتخار نگارنده است كه نتيجه آن تلاشها منتج به ايجاد دانشگاه كشاورزي و منابع طبيعي رامين، دانشگاه قطب حركت و سازندگي گرديد. اميد است همه تلاشگران اين راه موفق پيروز باشند. 

 

تاریخچه دانشگاه به روايتي ديگر :

 

 به موجب دستور وزارت فرهنگ ، اداره کل فرهنگ خوزستان در پاییز سال 1334 به تاسیس دانشکده کشاورزی اهواز اقدام کرد و برای چگونگی برگزاری امتحان ورودی و انتخاب چهل نفر دانشجو برای سال اول جلساتی چند با حضور مقامات عالی وزارتخانه های فرهنگ و کشاورزی تشکیل شد .

  اولین گروه چهل نفری دانشجویان در سال تحصیلی 35-1334 در یکی از اتاقهای دانشسرای کشاورزی تحصیل خود را آغاز کردند . در خلال سالهای تحصیلی 36-1335 و 37-1336 محل دانشکده به ساختمان ژاندارمری اهواز که در آن تعمیراتی شده بود انتقال یافت و برای تدریس کلاسها از اساتید دانشکده کشاورزی کرج و کارمندان وزارت کشاورزی برای پاره ای ساعات استفاده می شد .

   در سال 1336 اراضی روستای ملاثانی که در اختیار شرکت نفت بود به دانشکده واگذار شد به طوریکه در سال 38-1337 مدتی کلاسها در محل جدید تشکیل گردید . اما چون رفت و آمد دانشجویان از شهر به ملاثانی دشوار می نمود در آذر ماه 1338 ادامه کار کلاسها در ملاثانی متوقف گشت و در سال تحصیلی 1339 بار دیگر در اهواز آغاز شد .

    در آغاز سال تحصیلی 39-1338 موافقتنامه ای بین بنیاد خاور نزدیک و وزارت فرهنگ در تهران به امضا رسید  که به موجب آن وزارت فرهنگ نظارت در توسعه  و اداره امور دانشکده کشاورزی اهواز را به بنیاد خاور نزدیک محول نمود . همکاری بنیاد خاور نزدیک با دانشکده کشاورزی اهواز تا سال 39-1338 همچنان ادامه داشت . تا این تاریخ برنامه تحصیلی دانشکده سه ساله بود ولی به موجب موافقتنامه جدید وزارت فرهنگ و بنیاد خاور نزدیک دوره تحصیلی به چهار سال افزایش یافت .

    در سال 133 تا 1347 اداره دانشکده کشاورزی در ملاثانی به بنیاد آمریکایی خاور نزدیک سپرده شد و از آن سال به بعد دانشکده کشاورزی ملاثانی مجددا تحت نظارت دانشگاه جندی شاپور قرار گرفت . اگر چه در سال 1352 با احداث ساختمان جدید دانشکده کشاورزی به شهر دانشگاهی مستقل شد ولیکن تا ابتدای انقلاب اسلامی کلاسهای دانشجویان سال آخر بعضی از رشته ها همچون زراعت و دامپروری و دوره های کار آموزی دانشجویان در ملاثانی برگزار می شد . پس از انقلاب اسلامی دانشکده ملاثانی جهت انجام تحقیقات کشاورزی و اموزش رشته های دامپروری و کشاورزی به دانشکده مستقلی تحت عنوان مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی رامین تبدیل شد . در این دانشکده گروههای علوم دامی ، آموزش و ترویج کشاورزی ، تولیدات گیاهی ، صنایع غذایی وماشینهای کشاورزی به تحقیق وتدریس در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته های مرتبط کشاورزی و دامپروری می پردازد .

   این مرکز در حال حاضر یکی از مراکز عمده تحقیقات کشاورزی و دامپروری در منطقه جنوب کشور به شمار می رود . دارای 51 نفر عضو هیات علمی ، 796 نفر دانشجو در حال تحصیل در مقاطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد در گرایش های اصلاح دام ، تغذیه دام ، ترویج واموزش کشاورزی ، زراعت ، ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون و دکترای ( گرایش زراعت ) است که در قالب 5 گروه آموزشی به انجام فعالیتهای علمی مشغول می باشند . این مجتمع دارای 28 آزمایشگاه در رشته ها و گرایش های مختلف است .این مرکز در سال 1383 با موافقت شورای گسترش دانشگاهها استقلال یافت و به مجتمع آموزش عالی کشاورزی و منابع طبیعی رامین تغییر نام داد و سپس در سال 1384 با تصویب شورای عالی گسترش آموزش کشور به دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین ارتقاء یافت .

 


 منبع : دانشگاه رامين


مطالب مشابه :


کدام واحدهای دانشگاه آزاد بدون کنکور دانشجو در مقطع کارشناسی می پذیرند .قسمت چهارم

بعضی دوستان با مطالعه قسمت نظرات هر پست ممکن است پاسخ برخی 20312 - آموزش 288 - واحد زرقان:




خبرهای مراکز - 17 اردیبهشت ماه 91

طرح بزرگ پژوهش و آموزش شد ،با پخش قسمت های اصلی دانشگاه زرقان تعداد 92 نفر




مکانهای توزیع کارت آزمون کنکور 86 در سراسر کشور

=دبیربازنشسته و مدرس دانشگاه با درج آدرس آن در قسمت نظرات آموزش و پرورش زرقان




آنچه را که دانش آموزان شرکت کننده در امتحانات نهایی سال سوم باید بدانند .

از دانشگاه شهید بهشتی از هر قسمت کتاب وجود دارد و مرکز سنجش وزارت آموزش




تاريخچه دانشگاه كشاورزي و منبع طبيعي رامين

محلي بوديم.قسمت عمده بودجه عالی گسترش آموزش کشور به دانشگاه کشاورزی زرقان شيراز)




پرسش و پاسخ کنکوری ها

هدف از راه اندازی موسسه آینده سازان کوهیج آموزش تست در قسمت بدون کنکور در دانشگاه زرقان




استخدام دانشگاه علوم پزشكي شيراز

استخدام دانشگاه شهرستانهای زرقان ، خرامه ، آباده نمایند اما در قسمت اطلاعات ویژه




جدول و نام تمام دانشگاه های ایران

( اهر كيلومتر 2 جاده اهر تبريز، مجتمع دانشگاه آزاد سابق آموزش و قسمت 5 تشکر




آموزش ساخت كارت شبكه مجازي

این آموزش رو ميزارم كه دوستاني كه كارت قسمت Add Hardware دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرقان




برچسب :